Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצפוי נשאר הרבה יותר משנה. גם 5 שנים זה לא נדיר.

לגבי השאלות:

1. לא מוכרים, אולי תמצא באיביי. המוצר הוחלף במשהו קצת שונה. בכל מקרה, יש משתמש בפורום בשם "הרקולס" שהוא היבואן של אופטימום ץ

2. ראה 1.

3. תקרא את השרשור. חפש ביוטיוב. אם אין לך מושג עדיף שלא תתעסק עם זה (ואם אתה שואל אם אפשר לשטוף עם נוזל לחלונות - אין לך מושג).

4. אפשר ורצוי, ראה 3.

5. 6. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?584848-%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%96-%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%AA%D7%9D-%D7%9C%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%94%D7%A2%D7%96%D7%AA%D7%9D-%D7%9C%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%9C%D7%91%D7%93

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכב שיצא מהחברה הוא לא ערובה לשום דבר מבחינת טיב הפח כהכנה לציפוי.

הפח לא מושלם (פגעי מזג האוויר בהובלה ועד למסירה, שטיפה גרועה וכו).

לפני ציפוי הפח חייב להיות מושלם, גם אם זה אומר מעבר של פוליש ולו העדין ביותר.

לאחר מכן ישנם חומרים ייעודיים שמסירים את שאריות החומרים הקודמים על הפח, כמו הpw של gtech או ti של מנזרנה או ליים פריים של dj.

גם את היישום צריך לבצע בסביבה סטרילית ככל האפשר. משב רוח עם מעט חול או לכלוך ואתה תקוע עם זה על הפח לתקופה לא קצרה.

לסיכום, אפשר לבצע לבד - רק תהיה בקיא במאת האחוזים שאתה יודע ומכיר את התהליך, אחרת הייתי מעביר את השרביט לבעל מקצוע

בציפויים ובייחוד הקשים שבהם, בניגוד לאוטמי צבע, המרווח לטעויות הוא קטן ביותר

M-TECH E46

פורסם
הציפוי נשאר פשוט להרבה יותר זמן, הרבה יותר, בערך שנה + תלוי בתנאים החיצוניים כמובן אבל לא נתקלתי במקרים של פחות משנה.

שלומי אמר שמחזיק בין שנתיים ל4 שנים, זה תלוי בתחזוקה שלך ואיך אתה שוטף את הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ברגע שאני אקנה שמפו נורמאלי בלי תוספים אני אעשה מבחן בידינג\שיטינג נוסף (כנראה יהייה אחרי שנה וחצי של OC).

מה שכן בינתיים הציפוי הגן די הרבה על הצבע משפשופים, חתולים ודבילים שישבו לי על הרכב או שמו עליו משהו כבד וגררו (היו הרבה סימנים באבק, היו כמה שריטות שאחרי שטיפה טובה ירדו כמעט לחלוטין, כנראה בגלל הציפוי - עכשו האזורים האלה מתנהגים קצת אחרת בשטיפה)

אני חושב לשים שכבה נוספת של בOC שנשאר לי על הגג והמכסה מנוע ואולי על הפגושים. מפתיחת דלתות אני סובל פחות בזמן האחרון כי אני משתדל לחנות במקביל למדרכה אבל עיקר הנזק בשטיפות ופגעי מזג האוויר (או אבנים שעפות בכביש) הם במכסה מנוע והגג

פורסם
שלומי אמר שמחזיק בין שנתיים ל4 שנים, זה תלוי בתחזוקה שלך ואיך אתה שוטף את הרכב.

צריך לשים הרבה כוכביות כשמדברים על זמני עמידות של ציפוי, די בדומה לנתוני צריכת דלק..

כששואלים אותי אני מאד משתדל להיצמד למה שהיצרן (עם הכוכביות שלו) מצהיר,דרך אגב, לאחרונה אופטימום נזהרים יותר ומצהירים על "עד שנתיים" (לפחות לפי מה שאני ראיתי), על כל מקרה, כדי למקסם את יעילות הציפוי (כל ציפוי) מעבר להכנה שחייבת להיות ללא רבב יש לתחזק באמצעות שמפו איכותי, רצוי אפילו מה שנקרא "שמפו נאנו" שמומלץ על ידי היצרנים לעבודה עם הציפוי שלהם וכמובן שטיפה לפי הספר. עוד דבר שיכול לעזור זה כל מיני "בוסטרים" כגון ה reload של car pro או c 1.5 או c 2v3 של GT וכל מיני מקבילים אליהם משאר היצרנים-יש הרבה טובים, אלו פשוט האלו שעלו לי בשלוף. עוד חשוב לציין שנתוני היצרניים מדברים על תנאי מזג אויר ותנאים בכלל "נוחים" לציפוי שבארץ הקודש לא תמיד קיימים..

ד"א, לפעמים על רכבים מסויימים ובתנאים מסויימים עדיף ליישם דווקא אוטם משובח ולא ציפוי כי בזמן ה"באפינג" ולא משנה כמה זהיר ומקצועי תהיה יתכנו מיקרו של מיקרו סווירלס, אפשר להיתקל בזה ברכבים כהים בעלי צבע רך וכמובן אם אתה פדנט במיוחד , לא בכולם, אפילו לא ברובם אבל בהחלט אפשרי. ציפויים ככלל אצבע עמידים יותר מאוטמים אבל כל אחד והייתרונות והחסרונות שלו.

שלומי.

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם
רכב שיצא מהחברה הוא לא ערובה לשום דבר מבחינת טיב הפח כהכנה לציפוי.

הפח לא מושלם (פגעי מזג האוויר בהובלה ועד למסירה, שטיפה גרועה וכו).

לפני ציפוי הפח חייב להיות מושלם, גם אם זה אומר מעבר של פוליש ולו העדין ביותר.

לאחר מכן ישנם חומרים ייעודיים שמסירים את שאריות החומרים הקודמים על הפח, כמו הpw של gtech או ti של מנזרנה או ליים פריים של dj.

גם את היישום צריך לבצע בסביבה סטרילית ככל האפשר. משב רוח עם מעט חול או לכלוך ואתה תקוע עם זה על הפח לתקופה לא קצרה.

לסיכום, אפשר לבצע לבד - רק תהיה בקיא במאת האחוזים שאתה יודע ומכיר את התהליך, אחרת הייתי מעביר את השרביט לבעל מקצוע

בציפויים ובייחוד הקשים שבהם, בניגוד לאוטמי צבע, המרווח לטעויות הוא קטן ביותר

אני רוצה לבצע לבד כדי לחסוך בכסף. אני יכול למצוא מקום סגור. תדריך אותי בבקשה מה אני צריך בדיוק לעשות, תן לי לינק לרכישת פוליש עדין וחומרים מסירים ותסביר איך בדיוק לבצע אותו.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אישית הייתי אומר לך לרדת מזה כי צריך לדעת טוב מה עושים ואיך לעבוד עם חומרים כדי שה10-15 מ"ל ציפוי שמגיע בבקבוקון יספיק לך לכל הרכב, אבל אם בא לך בכול זאת לעשות לבד - בהצלחה.

בלי קשר, יש לך בשרשור הזה מדירך שלם, מה עוד אתה צריך?

צריך לשים הרבה כוכביות כשמדברים על זמני עמידות של ציפוי, די בדומה לנתוני צריכת דלק..

כששואלים אותי אני מאד משתדל להיצמד למה שהיצרן (עם הכוכביות שלו) מצהיר,דרך אגב, לאחרונה אופטימום נזהרים יותר ומצהירים על "עד שנתיים" (לפחות לפי מה שאני ראיתי), על כל מקרה, כדי למקסם את יעילות הציפוי (כל ציפוי) מעבר להכנה שחייבת להיות ללא רבב יש לתחזק באמצעות שמפו איכותי, רצוי אפילו מה שנקרא "שמפו נאנו" שמומלץ על ידי היצרנים לעבודה עם הציפוי שלהם וכמובן שטיפה לפי הספר. עוד דבר שיכול לעזור זה כל מיני "בוסטרים" כגון ה reload של car pro או c 1.5 או c 2v3 של GT וכל מיני מקבילים אליהם משאר היצרנים-יש הרבה טובים, אלו פשוט האלו שעלו לי בשלוף. עוד חשוב לציין שנתוני היצרניים מדברים על תנאי מזג אויר ותנאים בכלל "נוחים" לציפוי שבארץ הקודש לא תמיד קיימים..

ד"א, לפעמים על רכבים מסויימים ובתנאים מסויימים עדיף ליישם דווקא אוטם משובח ולא ציפוי כי בזמן ה"באפינג" ולא משנה כמה זהיר ומקצועי תהיה יתכנו מיקרו של מיקרו סווירלס, אפשר להיתקל בזה ברכבים כהים בעלי צבע רך וכמובן אם אתה פדנט במיוחד , לא בכולם, אפילו לא ברובם אבל בהחלט אפשרי. ציפויים ככלל אצבע עמידים יותר מאוטמים אבל כל אחד והייתרונות והחסרונות שלו.

שלומי.

אתה... אתה מדבר על שנתיים?! הOC שלך עד כמה שאני זוכר כבר עבר את השנתיים, והסנדלר הולך במקרה הטוב בכפכפים (ממה שאני מכיר יוצא לך לשטוף את הרכב פעם בכמה שבועות בד"כ - כמוני). הOC שלך מראה סימני החלשות (מבחינת בידינג\שיטינג)? אני אתפלא מאוד עם כן :)

שנתיים אופטימום אומרים שיחזיק הציפוי החדש שלהם שיין או משהו כזה. הם לקחו את הOC, הוסיפו ברק (כמו האקסו) והורידו עמידות.

OC הרגיל (זה שמיועד לדיטיילרים מוסמכים וזה) שווק הרבה שנים בתור ציפוי לכל החיים באחריות. רק בזמן האחרון הם הורידו את האחריות עליו ל-5 שנים (מה שאומר שסיכוי טוב שיחזיק גם יותר).

הOC 2.0 המוכר מחזיק לאנשים 3-4 שנים בממוצע ממה שאני מכיר (דיטיילינג וורלד וכאלה)

אגב רילוד - שמתי אחרי השטיפה האחרונה במכסה מנוע אבל לא ראיתי הבדל בבידינג או משהו כזה כשירד גשם. נראה לי שלא עובד טוב עם האופטיקוט. הוא מיועד יותר לציפויים מבוססי סיליקון אוקסיד כמו הC1 וסיקוורץ

ובעניין חשוב יותר - נראה לי שאיירון מיידן מופיעים השנה בכמה פסטיבלים. אני טס לגרמניה להופעה של בלאק סאבאת' בטור הפרידה שלהם (אם לא תמהר לא תהיה הזדמנות נוספת :( )

פורסם

אז אולי תסביר לפשוטי העם כמוני, מה בדיוק צריך לעשות?

יש בתחילת השרשור תיאור של מה שעשית, אבל זה לא בדיוק מדריך.

אני צריך לדוגמא, לינק לרכישת פוליש עדין שאתה ממליץ עליו (אם בכלל לדעתך רכב חדש צריך פוליש), ולמה זה אמור לקחת כמה שעות כשלוקח גג רבע שעה להעביר את הפוליש בתנועות סיבוביות ולנגב עם מטלית מיקרופייבר, ולינק לרכישת החומר המנקה (למה ספריי חלונות לא טוב? יש בו אלכוהול...) ואיך בדיוק מיישמים אותו.

יישום הCO הבנתי שהוא פשוט, רק למרוח עם הספוג ואחרי כמה דקות לנגב עם מטלית את השאריות.

(אני הזמנתי רכב בצבע שחור, אם זה משנה)

פורסם

שמתי בתחילת העמוד לינק לשרשור שלם של איזה 30 הסברים, כולל הסברים על מה זה כל החומרים ואיפה לקנות. וברמת השאלות שלך רצוי שתעבור על הכול לפני שאתה מזמין משהו. פוליש לא סתם מורחים.

פורסם

אני בפורום הזה כבר כמה שנים, יצא לי לעשות פוליש פעם או פעמיים, גם פלסטלינה פעם או פעמיים, ווקס עשיתי עשרות פעמים, אין לי כלים אבל יש לי ארגז מלא בחומרי ניקוי מומלצים בפורום. מה זה אומר עלי, אני לא מספיק כשיר לביצוע פוליש עדין ויישום של OC?

ואגב, אם אני קונה OC בעצמי ומביא לדייטלר, כמה הוא אמור לקחת על יישום החומר על רכב חדש (בוא נגיד שזה כולל פוליש עדין ויישום של חומר מקשר), וכמה זמן זה אמור לקחת לו?

האם הרכב צריך להיות 24 שעות במקום סגור?

פורסם

תן לי לנסות לענות לך:

1. לא, אתה לא נשמע כשיר לבצע את העבודה הנ״ל לבד - אם פוליש מבחינתך, לוקח רבע שעה לגג, כנראה הפואנטה לא הובנה, וזאת למרות שאתה גולש פה שנים.

2. רוב הדיטיילרים מתמחרים את העבודה שלהם בסביבות 100-150 שקלים לשעה.

3. אין חומר מקשר.

4 נניח והרכב שלך במצב ממש, אבל ממש טוב (וכמו שנאמר לך ע״י משתמשי הפורום, רכב חדש הוא לא ערובה לרכב במצב טוב), בערך 8 שעות.

5. כן, הציפוי צריך להתאחות במקום סגור ללילה לפחות.

בציפוי רכב אין מקום לטעויות, לי ״התמזל״ לראות פיאט 500 שחורה מצופה בג׳י טקניק, שצופתה ע״י בנאדם סופר מוכשר שיודע וביצע כל שלב ושלב בדיטיילינג עשרות פעמים, לרבות פוליש רב שלבי, אבל ציפוי?

זאת הייתה הפעם הראשונה שלו.

והרכב?

נראה כמו אוסף כתמי שמן.

(לאחר פילוש חוזר להורדת כל המפגעים הרכב צופה אצל דיטיילר).

בקיצור, לבד אל תיישם.

תעשה חיפוש קטן לגבי פרוייקטים שהועלו בפורום, בחר לך דיטיילר טוב, השאר את רכבך בידו, ותהנה.

ההשקעה תהיה קטנה לעומת התמורה.

"יאללה בירי".

פורסם

שמע, באמת הפחדת אותי, אבל ההוא מעליך, המכונה "I.G", הוא לא דיטיילר מקצועי, ותראה איזה עבודה יפה הוא עשה ברכב שלו. ולהזכירך, זאת הפעם הראשונה שהוא יישם ציפוי. למה אני צריך להשקיע 800 ש"ח נוספים + דלק וזמן?

פורסם

1. אל תפחד, לא מתים מזה.

2. אף אחד לא משכנע אותך להוציא כסף, אלא מנסים לגרום לך לא לעשות נזק.

לגבי ההוא מעליי המכונה כמו שהוא מכונה.

הוא חקר וחפר ונבר והתעניין וראה סרטונים והשקיע שעות רבות מזמנו, רק כדי להבין איך עובד עניין יישום הציפוי וכיצד מיישמים.

מעבר ללהכנס ולשאול אנשים מה עושים (לא שיש בזה רע, אבל עדיין, עם מעט יותר סבלנות היית מגלה שיש בפורום תשובה לכל שאלה ששאלת) ולשכנע אותנו שאתה יכול לבד.

"יאללה בירי".

פורסם

לא. אין ממש תשובות לשאלות ששאלתי, ותאמין לי ששרפתי היום איזה 10 שעות בשיטוט בפורום....

פורסם

לפני שנגעתי בציפוי עשיתי ניסויים עם 5-6-7 חומרים שונים (וקסים\ גלייזים... כולם ברמה גבוהה) כדי להבין איך מיישמים כל חומר, איך משתמשים בציוד (4 סוגים שונים של פדים, 2 סוגים של פלסטלינה, לא זוכר כמה סוגים של מטליות ומגבות) ואיך עושים שכבה דקה ואחידה עם כיסוי מלא.

לפני ששמתי אופטיקוט שמתי ציפוי לחלונות שהצליח רק 80% כי לא עבדתי נכון עם הפדים, טיפה פספסתי עם ההכנה ולא חישבתי נכון מספיק כמה חומר מתבזבז.

בשכבה הראשונה של האופטיקוט גם פישלתי לא קצת וגם בשכבה השניה אומנם היישום היה טוב אבל מאוחר מידי - שבשביל לפתור את הבעיה הזו שוב הייתי צריך לחפור שעות בפורומים "כבדים" של דיטיילינג.

לקח לי יחסית "קצת" זמן לרכב בן שנתיים מתוחזק טוב כי הפוליש שעשיתי היה ידני חפיף. בעיקר כדי להוריד תחמוצת ולהבריק את הלכה, פחות כדי להוריד סווירלים.

ציוד והחומרים שהתשמשתי בהם היו ברמה הכי גבוהה ועל כל אחד מהם למדתי שעות כדי לא לדפוק את העבודה ולבזבז את החומר.

אא, ואני 8 שנים עובד בללטש דברים (כנראה לא מה שאתה חושב, אבל פחות משנה).

עם כל החפירות אין לך ידע בסיסי של מה זה פוליש ולמה משתמשים בIPA או חומרי ניקוי (הכנת משטחים) יעודיים ולא ספריי חלונות. אין לך מושג מה התוצאה הסופית שצריכה להיות אחרי כל שלב או מה הרציונל של לעשות אותו. והשלבים האלה בסיסיים בכל תהליך דיטיילינג ומוסברים כמה וכמה וכמה פעמים בשרשורים שיש בלינק ההוא.

• תוכן חדש...