Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמה למתחילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

זוגתי מעוניינת בתחביב חדש - צילום.

אנחנו לא בקיאים בתחום, ואשמח לשמוע המלצותיכם על מצלמה מתאימה למתחילים.

האם תקציב של 1500 שקלים הוא סביר?

תודה רבה.

פורסם

כן, התקציב מספיק, להתחלה.

באיזה סוג של צילומים היא מתעניינת?

אל תענה "כללי", זה עוזר כמו להגיד שאתה מחפש רכב, אבל לא יודע אם לנהיגה בנס הרים או להובלת מטענים... בטח יש צילומים שמושכים אותה ושהיא רוצה לעשות "כאלה".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כן, התקציב מספיק, להתחלה.

באיזה סוג של צילומים היא מתעניינת?

אל תענה "כללי", זה עוזר כמו להגיד שאתה מחפש רכב, אבל לא יודע אם לנהיגה בנס הרים או להובלת מטענים... בטח יש צילומים שמושכים אותה ושהיא רוצה לעשות "כאלה".

ראשית, תודה.

היא רוצה לצלם נופים, אנשים, בעלי חיים... אוהבת לצלם את השקיעה, לדוגמה.

אנחנו טסים לניו יורק בעוד שבוע. האם כדאי לקנות בדיוטי פרי? יש חנות מומלצת בארץ? או אולי בארה"ב?

פורסם

יש חנויות מצויינות בארה"ב, אבל שווה להשוות מחירים קודם.

אילו בעלי חיים היא מצלמת?

ציפורים, נמרים באפריקה, את הכלב בבית?

את השקיעה כולם מצלמים.

זה אולי הנושא הכי מצולם בעולם...

אני אנסה לדייק:

היא רוצה להסתובב עם המצלמה עליה ביומיום או שהיא מתכוונת לצלם כשהיא יוצאת במיוחד לצלם?

צילומי אנשים, דיוקנאות של ראש בלבד או אנשים ברחוב?

יש איזה אתר או צלם שהיא מתרשמת ממנו במיוחד?

פורסם

כרגע היא לא מתכוונת לצאת במיוחד לצלם, אלא להסתובב איתה בטיולים למשל במסלול, אירועים (כמו למשל ערב מחול באולם חשוך). מצד שני, אנחנו לא ניקח אותה ביום יום כנראה.

המצלמה צריכה גם להיות קלה, לא גדולה מדי...

העניין העיקרי היא שהמצלמה תעשה את תפקידה טוב יותר מהאייפון 6 שכרגע משמש כמצלמה.

כאשר נצא ביום שישי בבוקר, אנחנו ניקח אותה.

פורסם

אוקי.

משקל קל זה כבר כיוון.

מה היידע שלה היום?

האם היא תרצה להתעסק עם מצלמות שאפשר להחליף להן עדשות?

פורסם (נערך)

אני לא בטוח למה הכוונה כשמדברים על ידע, אבל היא צלמת בכלל לא רעה, אוהבת להתעסק עם הזום הבסיסי של האייפון, פוקוס, היכן צריך להיות האור בתמונה.

לעיתים כשאנחנו מטיילים היא אוהבת לעצור ולצלם תמונות של עלים עם טיפות גשם עליהם... תמונות טבע שכאלה.

את ההתעסקות עם החלפת העדשות בכל מקרה אני אבצע... אני סוג של נושא כלים, נקרא לזה כך. לא חושב שתהיה בעיה, במה זה כרוך להחליף עדשה?

ושוב תודה!

עריכה אחרונה על ידי Cassano
פורסם

זאת נגיד מצלמה טובה, שתתן לך איכות של מצלמת רפלקס אבל שוקלת הרבה פחות:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1022333-REG/sony_ilce_5000w_k_alpha_a5000_mirrorless_digital.html

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני לא בטוח למה הכוונה כשמדברים על ידע

קומפוזיציה, איך עובדת מצלמה (צמצם, תריס, ISO ועוד), איך עובד אור, מה זה אורך מוקד וכו'.

את ההתעסקות עם החלפת העדשות בכל מקרה אני אבצע... אני סוג של נושא כלים, נקרא לזה כך. לא חושב שתהיה בעיה, במה זה כרוך להחליף עדשה?

להחליף עדשה זה עניין של מתג שחרור והברגה, אבל להבין מה זו עדשה, מהם אורכי מוקד, למה בכלל להחליף... אלו הדברים הכי בסיסיים בצילום.

צילום מתחיל מלהבין באיך מצלמה עובדת וקצת יידע בסיסי בקומפוזיציה ותאורה ולעולם לא נגמר.

זה עולם תוכן וטכניקה ענקי.

הסוני שהומלצה כאן היא התחלה טובה.

אפשרות אחרת: http://www.bhphotovideo.com/c/product/892475-REG/Olympus_v205041su000_E_PL5_Mirrorless_Digital_Camera.html

אני ממליץ בחום לקרוא קצת על צילום ומצלמות לפני הקנייה, כדי להבין לפחות משהו בסיסי על אילו סוגי מצלמות יש, ומה ההבדלים ביניהם.

פורסם

תודה לכולם.

מנסיוני בסלולר, טאבלט, טלביזיות ומחשבים סוני תמיד יקרים מהמתחרים. האם כך הדבר גם כאן? המחיר של האולימפוס נראה לי טוב יותר.

פורסם

לא, המחיר של הסוני מצויין.

סוני היו יקרים מאוד בארץ, פעם.

יש הבדלים טכניים מהותיים בין המצלמה של סוני לזו של אולימפוס.

לסוני חיישן יותר גדול, אבל מבחר עדשות יותר קטן, והעדשות עצמן גדולות יותר (בגלל החיישן) והטובות בהן, גם מאוד יקרות.

לאולימפוס אפשר לשים גם עדשות של פאנסוניק (חולקות אותה טכנולוגיה) והעדשות קטנות יותר, וכאמור, יותר מבחר ויותר זול.

מעבר לזה, אני לא בקיא בהבדלים בין המצלמות, רק ששתיהן תהיינה שדרוג מהותי מעל סלולרי, ולשתיהן מסלול שדרוג מצויין למצלמות ועדשות יותר רציניות.

אני ממליץ על סוני rx100

רעיון טוב, אבל לא בתקציב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
לא, המחיר של הסוני מצויין.

... רעיון טוב, אבל לא בתקציב.

אחרי שקלטתי את עצמי לאחרונה בטיולים לפני כל תמונה שאני עושה בסלולר מחפש את הזווית הנכונה, מנסה לבנות איזו קומפוזיציה מעניינת, הולך ימינה ושמאלה ואחורה ומתבאס מאיכות התמונות, החלטתי שאני מחפש מצלמה קומפקטית עם איכות תמונה גבוהה גם במצבים האוטומטיים שלה, בשלב הראשון עבורי, אך עם זאת שתהיה יכולת ידנית כשאלמד תוך כדי תנועה ואולי אקח איזה קורס בסיסי.

המצלמה מיועדת לטיולים בעיקר, נופים, מבנים יפים, וכן הלאה. פיצרים כמו העברת תמונות מהירה בוויפי גם חשוב לי.

ההבדל בין הs120 לrx100 הוא זניח, 200 שקלים. האם יש איזשהו יתרון לקנון על פני הסוני או שבכל מקרה ללכת על הסוני.

ד"א, אם יש משהו אחר מומלץ בטווח המחירים הללו אשמח לדעת.

מצלמה סופר איכותית אך סופר קטנה[emoji1]

בתודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי shorlakk
פורסם

אני דווקא מהממליצים על קנון, אני עובד עם קנון SX60 ומאוד מרוצה

http://www.cameramia.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-5777-%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%9E%D7%AA-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%96%D7%95%D7%9D-Canon-PowerShot-SX60-HS.aspx

זו מצלמה עם טווח שימוש מאוד רחב ויכולה להתאים החל מרמת מתחילים ועד לרמה מאוד גבוהה של צילום

אבל היא מעל לתקציב שהגדרת, יש לה אחות קטנה -

http://www.cameramia.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-6263-%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%9E%D7%AA-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%96%D7%95%D7%9D-Canon-PowerShot-SX610-HS.aspx

גם היא מצויינת ובתקציב

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

ההבדל בין הs120 לrx100 הוא זניח, 200 שקלים. האם יש איזשהו יתרון לקנון על פני הסוני או שבכל מקרה ללכת על הסוני.

סוני.

אין תחרות ליתרון גודל החיישן שלה.

זה "נו בריינר" קלאסי.

החלטתי שאני מחפש מצלמה קומפקטית עם איכות תמונה גבוהה גם במצבים האוטומטיים שלה, בשלב הראשון עבורי, אך עם זאת שתהיה יכולת ידנית כשאלמד תוך כדי תנועה ואולי אקח איזה קורס בסיסי.

לא צריך קורס. כל המידע הבסיסי זמין באינטרנט, וגם בעברית.

עד שמתמקצעים, מצבי הסצינה השונים יכולים להיות פתרון אפקטיבי.

• תוכן חדש...