Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני ממש משתגע בחיפוש אחר הרכב הנכון ביותר עבורי ואשמח לעזרה.

מחפש רכב יד 2, בקטגורית מיני (או מיני-משפחתית)

מעדיף אוטומט (טורבו!) אבל יכול להתפשר על ידני. כשאני מעדיף או מנוע 1.2-1.4 ידני או TSI. בפירוש לא אוטומט רגיל!

התקציב שלי הוא כ70-80K עם מימון (מחברות הליסינג למיניהן) או כ60K ללא מימון (מאנשים פרטיים)

מעדיף רכב בן כשנה עד 3 (עד 2012 ככה) ומעדיף להתרחק משנתונים נמוכים מכך.

מה חשוב לי ברכב? בעיקר זריזות (לכן ה1.2 ידני או טורבו) יחד עם אחיזה טובה

וכמובן אמינות.

בהתחלה חשבתי על האיביזהAM5\פיאסטה ידנית\פיג'ו208 ידנית\קליאו 0.9T... אך חשבתי שאולי אוכל לקבל רכב טוב יותר וללכת על יד 2 ולא על רכב מהסוכנות.

ממש אשמח לעזרה.

תודה

עריכה אחרונה על ידי Nissan Ohana
פורסם

סיאט מציעים מימון מעולה דרך בנק הפועלים, האיביזה זריזה ובעלת כיול מתלים מרוסן ואחיזה ממוצעת.

אמינות? עניין של מזל עם ה-DSG.

פורסם

מבין הרכבים שציינת, סיאט איביזה AM5 היא הזריזה ביותר. אבל, היא הכי פחות מאובזרת (אין מולטימדיה, 4 כריות אוויר בלבד, אין חישוקי סגסוגת, אין שליטה מההגה) ולגבי האמינות - הדעות חלוקות. בעבר סבלו המכוניות שהותקן בהם מנוע ה-1.2 ליטר TSI מבעיות במנגנון התזמון ותיבת ההילוכים כפולת המצמדים סבלה גם היא מבעיות. אלו נפתרו לדברי היבואן, אך אני טרם ראיתי סימנים לכך ולכן אני מסויג.

ה-208 הידנית לא זריזה במיוחד. היא מגיעה עם מנוע 1.2 ליטר 3 צילינדרים חביב למדי, חסכוני וגמיש, אבל חזק הוא לא. מצד שני, זו מכונית חביבה למדי עם אבזור סביר פלוס, עיצוב נאה והתנהגות כביש כיפית משמעותית משל האיביזה.

פורד פיאסטה ידנית גם היא לא זריזה במיוחד. היא גם לא מאובזרת במיוחד (בדגם שנמכר דרך דלק מוטורס, ביבוא מקביל זה משהו אחר).

בקליאו לא יצא לי לנסוע בגרסת ה-900 סמ"ק, אבל גרסת ה-1.2 ליטר האוטומטית השאירה בי רושם חיובי למדי. למעט תא נוסעים מעט פלסטיקי ומתלים מעט קשיחים, זאת מכונית טובה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קשה לי לחשוב על רכב כמו שאתה מבקש.

יש כמה סופר מיני זריזות, אמינות ומהנות לנהיגה בתקציב הזה, אבל הן מגיעות עם גיר אוטומטי רגיל.

רוב מה שמגיע לארץ עם גיר ידני זה גרסאות בסיס, עם מנוע חלש (ולכן הם לא ממש זריזות).

אולי יונדאי ולוסטר? ידני או אוטומטי (רובוטי כפול מצמדים) לפי טעמך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ה0.9T של הרנו סוחב יפה, עם שיפור תוכנה אפשר להגיע איתו לביצועים לא רעים בכלל (110 כ"ס ו17 קג"מ, במקור 90 כ"ס ו13 קג"מ), מנהיגה איתו מחוץ לעיר אחד הדברים שיותר הציק לי זה רעשי רוח מעל 100 קמ"ש שמגיעים מאיזור המראות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
קשה לי לחשוב על רכב כמו שאתה מבקש.

יש כמה סופר מיני זריזות, אמינות ומהנות לנהיגה בתקציב הזה, אבל הן מגיעות עם גיר אוטומטי רגיל.

תראה אני לא רציתי אוטומט רגיל רק מהנסיון הרע שלי עם רכבים כאלה. כל רכב שנסעתי עליו עם גיר אוטומט ועם מנוע 1.4-1.6 היה עצל ביותר!

אם אתה חושב שיש רכב ששווה בדיקה אני אשמח לנסות אותו!!! ככה שאשמח שתמליץ לי על רכבים עם גיר אוטומט רגיל

פורסם

אגב, אני יודע שזה לא בקטגורית המיני, אבל יש לי אפשרות להביא פורד פוקוס 2012 (דגם טיטניום 5 דל' של מנוע 2 ליטר ו170 כ"ס)

בכ75K (מחירון בערך 88K).

הרכב מגיע מהמשפחה. ככה שכל הפרטים עליו ידועים והוא מתוחזק בצורה נהדרת.

שווה לחשוב עליה כאופציה? או שיש סיבה להתרחק?

פורסם
תברר על קליאו 1.2T שנת 2013, גבולי מבחינת התקציב.

במחיר כזה כבר עדיף את האיביזה AM5 מהסוכנות. (או ללכת על איביזה יד2 בכ10K פחות)

אני טועה?

פורסם

אני אישית לא כ"כ אוהב את הביזות, מצועצעות מדי, כל רכב שני על הכביש הוא איביזה, אמינות ה DSG מוטלת בספק בעיני, שנתיים אחריות (לדעתי זו ממש חוצפה, כשכל יבואן רכב אחר בארץ נותן 3,5,7 שנים) ועוד כל מני סיבות שלא הייתי קונה איביזה

פורסם

אם אתה מחליט לחרוג מהדרישה לסופר-מיני (דיברתי על פוקוס), אתה יכול לחפש פיאט בראבו. מלבד הדרישה לגודל היא נשמעת לי מתאימה: מאוד מאובזרת, מוגדשת, חזקה לא פחות ואף יותר משאר האופציות, עודף מהתקציב. מצד שני גיר רובוטי חד-מצמדי, וגודל של משפחתית קומפקטית. מבחינת אמינות אני לא מכיר דברים מאוד מיוחדים, ובגלל שהמחיר שלה כמשומשת ברצפה - גם אם חלילה קורה משהו אתה בלאו הכי רכשת אותה במחיר אבסורדי.

אם אתה נצמד לסופר-מיני, התקציב שלך נופל קצת באמצע - אתה יכול אולי לחפש איביזה FR או פולו TSI - אבל יש ענייני אמינות עם הגיר, וגם התקציב נשמע לי קצת נמוך עבור אקזמפלר טוב.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה אוריו.

אתה חושב שגם עם ההזדמנות לקחת פוקוס האצ'בק מנוע 2 עם 170 כ"ס שמורה לגמרי בכ15k פחות מהמחירון תהיה פחות עדיפה מהפיאט בראבו?

פורסם

פייר? ממש לא יודע. נכנס כאן שיקול כספי - וזה כבר עניין אינדיוידואלי. להוציא עכשיו 75K או 50K זה משהו שלחלוטין תלוי באדם הרוכש...

מבחינת רכב - לא נהגתי על הפוקוס אבל מקריאת ביקורות ברשת ניכר כי הפוקוס טיטניום זה רכב מצויין, והנתונים על הנייר ממצבים אותו בבירור מעל הבראבו.

אז בוא נשים בצד את שיקולי העלות המיידית, נניח כי הסכום מצוי בידך בכל מקרה (למרות שבתחילה דיברת על 60K ביד ו80K מימון) - אם אתה שואל אותי על החלטה ראש בראש, כנראה שהייתי הולך על הפוקוס (בנעליים שלך, לי אישית יש סלידה לא רציונלית מפוקוס :)). הרכב חזק, מבית טוב (אמרת שזה מהמשפחה ואתה מכיר את ההיסטוריה), מאובזר, ובסה"כ נשמע כמו אחלה אקזמפלר - מציאה!

מצד שני אם אתה מדבר על התקציב הזה לרכב יד2, ישנן עוד אופציות מגניבות לאללה, שגם יענו על הדרישה שלך לרכב קטן...

מה שכן אני מציע לך לקחת בחשבון שמלבד רכישת הרכב ישנן הוצאות נלוות (בדיקה/יישור קו/פיצ'יפקעס וכו'), ולהבין האם ההוצאה הזו מתאימה לך. אין טעם לקחת התחייבויות מיותרות (אני מדבר על הלוואה) אם זה לא באמת נדרש - כי ישנם רכבים שיענו על דרישותיך גם בתקציב המקורי.

אז אם נחזור לתקציב המקורי (אזור ה60K), אני לא מכיר תחרות אמיתית לבראבו מבחינת תמורה למחיר, כאשר הדרישה היא לרכב דינאמי ומאובזר היטב. לטעמי כל האופציות שעלו כאן בתקציב הזה נופלות ממנה בבירור, אבל כמובן שיש כאן ענייני העדפות אישיות (אני אוהב מראה אבזור דינאמיות וייחוד, ולא מעניין אותי אוטומטי מותג וסחירות).

מציע לך להריץ חיפוש בפורום על הבראבו, תקבל סקירה שתראה לך אוהבים ושונאים לרכב, ותוכל לראות על מה מדובר ומה מדבר אליך. קח בחשבון שאם תחליט ללכת לכיוון הזה אתה תצטרך להיות קצת סבלני - כיום יש מעט אקזמפלרים ולא מעט מחפשים, האקזמפלרים הטובים נעלמים מהלוח תוך ימים ספורים. כשאני חיפשתי את הרכב נתקלתי ב3 רכבים שנעלמו עוד לפני שהגיעו ללוח...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
פייר? ממש לא יודע. נכנס כאן שיקול כספי - וזה כבר עניין אינדיוידואלי. להוציא עכשיו 75K או 50K זה משהו שלחלוטין תלוי באדם הרוכש...

מבחינת רכב - לא נהגתי על הפוקוס אבל מקריאת ביקורות ברשת ניכר כי הפוקוס טיטניום זה רכב מצויין, והנתונים על הנייר ממצבים אותו בבירור מעל הבראבו.

אז בוא נשים בצד את שיקולי העלות המיידית, נניח כי הסכום מצוי בידך בכל מקרה (למרות שבתחילה דיברת על 60K ביד ו80K מימון) - אם אתה שואל אותי על החלטה ראש בראש, כנראה שהייתי הולך על הפוקוס (בנעליים שלך, לי אישית יש סלידה לא רציונלית מפוקוס :)). הרכב חזק, מבית טוב (אמרת שזה מהמשפחה ואתה מכיר את ההיסטוריה), מאובזר, ובסה"כ נשמע כמו אחלה אקזמפלר - מציאה!

מצד שני אם אתה מדבר על התקציב הזה לרכב יד2, ישנן עוד אופציות מגניבות לאללה, שגם יענו על הדרישה שלך לרכב קטן...

מה שכן אני מציע לך לקחת בחשבון שמלבד רכישת הרכב ישנן הוצאות נלוות (בדיקה/יישור קו/פיצ'יפקעס וכו'), ולהבין האם ההוצאה הזו מתאימה לך. אין טעם לקחת התחייבויות מיותרות (אני מדבר על הלוואה) אם זה לא באמת נדרש - כי ישנם רכבים שיענו על דרישותיך גם בתקציב המקורי.

אז אם נחזור לתקציב המקורי (אזור ה60K), אני לא מכיר תחרות אמיתית לבראבו מבחינת תמורה למחיר, כאשר הדרישה היא לרכב דינאמי ומאובזר היטב. לטעמי כל האופציות שעלו כאן בתקציב הזה נופלות ממנה בבירור, אבל כמובן שיש כאן ענייני העדפות אישיות (אני אוהב מראה אבזור דינאמיות וייחוד, ולא מעניין אותי אוטומטי מותג וסחירות).

מציע לך להריץ חיפוש בפורום על הבראבו, תקבל סקירה שתראה לך אוהבים ושונאים לרכב, ותוכל לראות על מה מדובר ומה מדבר אליך. קח בחשבון שאם תחליט ללכת לכיוון הזה אתה תצטרך להיות קצת סבלני - כיום יש מעט אקזמפלרים ולא מעט מחפשים, האקזמפלרים הטובים נעלמים מהלוח תוך ימים ספורים. כשאני חיפשתי את הרכב נתקלתי ב3 רכבים שנעלמו עוד לפני שהגיעו ללוח...

וואו תודה רבה! סוף סוף תגובה עמוקה ועניינית!

בחצי שעה האחרונה ישבתי לקרוא ולהתעניין קצת ברכב, אבל כמו ששמתי לב, זה רכב שהופסק הייצור שלו בשנת 2011

ולמרות הביקוש הגבוה כרגע אל מול ההיצע, בעוד 3-5 שנים כשאחשוב על להחליף רכב, אני לא יודע אם אצליח למכור אותו (סחירות כפי שאמרת) אל מול הפורד פוקוס...

בכל אופן אני אתחיל בבדיקה, אולי באמת כדאי לי ללכת על מיני-משפחתיות בשנתון 2011-2012 מאשר ללכת על רכבי מיני בעלי ביצועים פחותים.

אם יש לך עוד רעיונות מלבד הבראבו - אשמח לשמוע :)

• תוכן חדש...