Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

כאקדמאי בעל תואר ראשון שלא מוצא עבודה בתחום לימודיו (שיווק טכנולוגי) ,חשבתי לעשות קורס מקצועי בפיתוח אפליקציות .

רקע בתכנות של ממש אין לי ,למדתי בתיכון ;15 יח' אבל זה היה די מזמן .

הבנתי שישנה מכינה שמקנה כלי יסוד לכל התלמידים.

בדקתי בג'ון ברייס ובהאקריו, היתרון של האקריו הוא שצדובר במרכז השמה ,עומת ג'ון ברייס .

אבקש מכל העוסקים בתחום לחוות דעה לגבי אפרויות תעסוקה בסיום הלימודים.

פורסם

מה היתרון בכך שמדובר במרכז השמה?

לדעתי, אגב, כדאי לך ללמוד את שני הסוגים. חברות מעדיפות אפליקציות בשתי הפלטפורמות וזה יקנה לך יתרון במציאת עבודה. פשוט תבחר מה בא לך ללמוד קודם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

יש למכון סטטיסטיקות כמה מבוגריו באמת מצאו עבודה בסוף הקורס (היקר למדי)?

לעניות דעתי המספר לא מדהים.

לא מעט בוגרי תואר מלא במדעי המחשב מתקשים להכניס את הרגל למשרה הראשונה ואתה נמצא בתור אחריהם

פורסם

זה נכון, אבל כמה בוגרי מדמ"ח יודעים לכתוב אפליקציות?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אם השאיפה שלך למצא עבודה בחברת היטק הסיכוי למצא עבודה אחרי קורס שואף לאפס.

בוגרי תואר ראשון ממכללות היום מועסקים כבודקי תוכנה, בוגרי אוניברסיטאות מתקשים מאד למצא עבודה בפיתוח, את אתה יכול להבין איפה נמצאים בוגרי קורסי התכנות.

אם אתה חושב לכתוב אפליקציות ולנסות למכור אותן למחייתך אז זה כבר שונה, אבל הסיכוי להתפרנס ממכירת אפליקציות גם מאד נמוך.

פורסם

יותר משנה אחרי סיום התואר בשיווק אני לא מצליח למצוא עבודה ולכן אני מחפש כיוונים חדשים .

היות ועולם ההיטק נרחב ומפותח למדי בארץ ,אני מחפש עבודה בהייטק

בזמנו (בתיכון) כאשר היינו לומדים פסקל או פרולוג ,די סבלתי , לעומת זאת כאשר עברנו לניתוח מערכות נהננתי מכל רגע.

מה יקרה עכשיו ,נשאר רק לנבא והנבואה ניתנה לשוטים.

די מייאשת אותי העובדה שאני לא מצליח למצוא עבודה ואני לא יודע מה לעשות!!!

פורסם

שלושתם, כולל WP

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מעטים האנשים שמנסים להשתלט על 2 התחומים בבת אחת ומצליחים , במיוחד למפתח בלי ניסיון - ממש לא הייתי ממליץ על זה.

לרוב חברות מאוד קטנות מוצאות בזה יתרון. בחברות גדולות - לדעת את שתיהן זה ציפייה רק ממפתח מנוסה.

כמו שנאמר - יותר מדי עבודה בתחום לבוגר קורס - אין בחברות נורמאליות. אולי קצת בחברות פרוייקטים על גבול הקיקיוניות. כמובן אין קשר בין המשכורות של זה למפתחים מנוסים יותר , והניסיון לאו דווקא איכותי. (ראיינתי הרבה כאלו גם עם 3-4 שנים ניסיון שמבחינתי לא יודעים כלום).

בהרבה מקומות יעדיפו בוגר מדעי מחשב שמבין את הלוגיקה מאחורי לפתח תוכנה מבוגר קורס ללא רקע במדעי מחשב. ולכן - כן - גם אם הם לא יודעים פיתוח

אפליקציות - בחברות רציניות יותר אתה אחריהם בתור. והם יכולים להשלים את הרקע שלך בצורה יותר טובה בפחות זמן מאשר אתה תשלים את שלהם.

All that said - סה״כ השוק חם , אין בו דרישה לבוגרי קורסים אבל כאלו עדיין מדי פעם מתברגים (הTop tier של אותו מחזור , וגם זה - קומבינות עדיפות על תעודת מצטיין) אז זה לא מופרח.

אם לא אהבת לתכנת אבל - אל. חבל. בינוניים לא נשארים בשוק הזה. ואם תסבול - אתה תיהיה בינוני.

לגבי האייפון או אנדרואיד:

אייפון: צריך מק.

יש פחות מפתחים שמכירים את זה למרות שהדרישה בשוק היא לרוב iOS First מבחינת שחרור אפליקציות ובתור שוק הוא עושה יותר כסף באפליקציות (גם במודלים חינמים מבוססי פרסום ...)

יחד עם זאת - עקומת הלימוד היא גבוהה יותר.

בצורה מפתיעה - יש יותר Opensourceים טובים וקהילה מטורפת מאשר באנדרואיד.

אנדרואיד: קצת יותר קל.

לא צריך מק , אבל לעבודה שפויה דיי חייבים מכשיר.

הידע הבסיסי על ג׳אווה - יותר קל להשגה והבנה (זה של אנדרואיד עצמו ואיך לפתח לו נכון - בערך באותה רמת קושי).

יש המון מפתחי ג׳אווה - אז אתה גם אחריהם בתור. והם יכולים להשלים את הידע באנדרואיד אפילו יותר מהר.

בהצלחה

ליביו (מפתח בתחום ומוביל טכנולוגי , ראש צוות לפעמים :) , ראיינתי , גייסתי , הכשרתי ... בקיצר זה מה שאני עושה ב5 שנים האחרונות ומכיר הרבה חברה מהתחום)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו,

המון תודה על תגובה כה מקיפה

האם תוכל להמליץ לאן כן כדאי לפנות עם רקע בשיווק (אני לא משלה את עצמי שהתואר הראשון הוא לא יותר מרקע :) )

פורסם

אמי לא הייתי משליך מפיתוח בפסקל לגבי פיתוח בשפות דור 4 כמו C# (לווינפון 8) או ג'אווה (לאנדרואיד) יש לא מעט אנשים שמוצאים כיף בתכנות בשפות מתקדמות ולא בעתיקות למיניהן.

אבל כן הייתי מנסה ללמוד לבד לפני כדי לבדוק את ההתאמה שלך לתכנות בפול טיים.

אני מצטרף לליביו בקטע הזה - אם אתה באופן כללי לא נהנה מתכנות אל תכנס לזה בתור מקצוע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אגב פיתוח לWP בC#, היא לא די דומה לJAVA? אין איזה קיצור דרך מאפליקציות שפותחו לאנדרואיד (בג'אווה) להמיר אותם לווינדוספון בC#?

יש איזה אתר\מקור או ספר מומלץ ללמידת C# למתחילים?

פורסם

התשובה היא בערך כמו שפיתוח לאייפון דומה לפיתוח לאנדרואיד...

יש דברים דומים ויש שונים.

רוב הLifecycle דומה למדי במובייל בין המערכות הפעלה , השפות שונות (כן , C# יותר קרובה לג׳אווה אבל זה מקסימום אומר שאתה יכול לכתוב For Loop יותר מהר , עדיין אין קשר בסיפריות עצמן שזה מה שמוביל אותך ביום יום , ומבחינת התנהגות ברוב הדברים אנדרואיד יותר קרוב לiOS).

יש מערכות כמו קסאמרין - http://xamarin.com/ שאפילו יבטיחו לך לכתוב את כל הקוד בC#.

זה לא ממש יוציא שום דבר ברמה של Native ותמיד תצתרך לרדוף אחרי עדכונים ויש סיבות טובות למה ה״קיצורי דרך״ האלו לא באמת כ״כ פופולארים.

הדברי הכי קרוב שבאמת נכתב מולטי פלטפורם זה משחקים - כי המנועים כתובים בC++ שרץ Native על כל הפלטפורמות.

מהכירות עם השוק - מייקרוסופט והפתרונות שלה לא ממש מתרוממים כרגע במובייל. הדרישה למפתחים ואפליקציות שם בהתאם.

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו גם באייפון אפשר להריץ קוד native c++? לא ידעתי את זה.

והדרישה לווינפון הרבה יותר נמוכה אצלנו רק עכשיו מתחילים בפיתוח כזה. אנדרואיד ואייפון יש כבר כמה שנים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יאפ. מהיום הראשון אפשר היה להריץ קוד C וגם C++.

למעשה Xcode הוא אחד מהIDEים הכי מעודכנים בכל הפיתוחים הכי חדשים של C++ על כל הגירסאות החדשות והפיתוחים בשנים האחרונות (11 וחבריהן) ואימצו אותם הרבה לפני מייקרוסופט לדוגמא שאוהבת להתהדר בזה בVisual Studio.

זה כמובן נובע מזה שהם תכלס מרביצים את רוב הפיתוח של LLVM וLLDB בעצמם והטיסו אותו קדימה בשנים האחרונות.

אבל תכלס מהיום הראשון - דברים לאייפון מקומפלים סה״כ עם GCC או LLVM (שהיה אז נסיוני במקרה הטוב...).

כל ספריות המשחקים וההארדקור שכתוב לMultiplatform באמת - כתוב בC++

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...