Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני פחות מחודש רכשתי את הרכב הזה בידיעה שיש לו נזילות ולכן המחיר היה נמוך באופן פרופרציונלי.

מכיוון שלא היה לי תיעוד לטיפול טיימינג אחרון והרכב עם 21200 ק"מ, הכנסתי אותו למוסך לטיפול 10000 + טיימינג.

בטיפול עלו עוד מספר דברים שהראו לי שצריך להחליף כמו תושבת מנוע קדמית, מוטות ייצוב ומחזיר שמן ציריה..

מטרת הטיפול הייתה טיפול מונע כדי שאוכל להחזיק את הרכב לתקופה של עד שנתיים אצלי ואח"כ מצדי שילך לגריטה בעבור המחיר שרכשתי אותו.

בטיפול נעשתה גם שטיפת מנוע ונאמר לי להגיע למוסך כשבוע לאחר מכן כדי לוודא את מצב הנזילות, כך עשיתי ומסתבר שיש נזילה אחת מהמפלג ועוד נזילה מהגיר.

בעל המוסך יעץ לי לא להתעסק עם זה כרגע עקב העלות הגבוהה, אבל לבוא אליהם שוב בעוד שבועיים ולוודא שהנזילה לא מחמירה. אני מניח שאם זה היה קריטי הוא היה אומר לי להשאיר את הרכב.

שאלותיי הן:

האם באמת לא כדאי להתעסק עם זה ופשוט לוודא כל הזמן שיש שמן?

במידה וכן כדאי להתעסק עם זה, מה העלות שאני אמור לצפות לה?

פורסם

לגבי המפלג- בהרבה רכבים יש שם O-RING שהחלפתו פותרת בחלק מהמקרים את הנזילה (צריך לבדוק שהיא משם).

לגבי שמן גיר- בדוק על בסיסי יומי לפי הוראות ספר הרכב- נסיעה ללא שמן תהרוס את הגיר לחלוטין.

אם אתה שוקל לתקן- צריך לבדוק אם זה ממחזיר שמן בגיר או שהנזילה מהאגן/קשורה לגיר עצמו.

כל דבר כאן זה בעלות שונה כמובן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

כמובן שיש צורך לראות מהיכן במפלג הנזילה, אם היא בין החיבור למפלג-בלוק אז זה האטם:

מק"ט:

30110-PC6-005

סרטון:

, ההחלפה מתחילה בדקה 7:11

הסרטון הוא לדגמי 94-97 אך זה אותו אטם ומפלג בדגמים 98-02 גם כמו שלך.

גם לי אותו אוטו, אותה נזילה מהמפלג, החלפתי o-ring שקניתי מאיבי והנזילה נגמרה.

אם הנזילה היא בתוך המפלג,תוכל להחליף את כל האטמים במפלג יש סרטונים של זה גם ואם תרצה מק"טים אני אתן לך.

בנושא הגיר של האקורד - בהחלט נושא עצוב, גם אצלי נוזל וזאת בעיה ידועה בגירים של האקורדים בשנים האלה (בעיטה בין הילוך 1 ל2 למשל, נזילות) חקרתי על זה הרבה וגם היה recall אני חושב בזמנו.

עריכה אחרונה על ידי s0d
פורסם

תודה על התגובות,

סרתי למוסך שוב לאחר כשבוע לבקשת בעל העסק, על מנת שיוכל לראות אם הנזילה מחמירה או לא.

מילותיו היו בערך כך:

המליץ לי לא לגעת בגיר אלא להקפיד לבדוק שמן באופן שבועי. (אני בהחלט מרגיש את הבעיטות בהילוכים)

לגבי המפלג, הוא חושב שמקור הבעיה ברוטור, אך לא יוכל לדעת בוודאות עד שלא יפתח לראות. הוא אמר לי שזה לא קריטי כרגע כיוון שהרכב כבר נוסע ככה תקופה ארוכה והסביר לי כי הנזק שיכול להגרם זה שהמנוע יכבה ולא יונע שוב, במקרה כזה אהיה חייב לטפל בבעיה כמובן.

אם הבעיה בגיר נובעת ממחזיר שמן זה הפתרון הזול יותר? והבחור עם האקורד, איך אתה מתמודד עם הנזילה בגיר?

אשמח גם לקבלת המק''טים של יתר האטמים במפלג.

המון תודה על עזרתכם

• תוכן חדש...