Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם (נערך)

אני ממש לא רואה שום דיל-ברייקר בבדיקה המצורפת.

מה הסטורית הבעלים של הרכב (יד/בעלות פרטית/ליסינג)?

הבוצה לא בהכרח קיימת בפועל (אולי כסת"ח של המכון), ולמרות שהיא מצביעה על הזנחה, היא לא מהווה בעיה בתנאי שהיא תטופל בזמן.

גש עם הרכב למוסך שאתה יכול לסמוך עליו, ובדוק את העניין.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הרכב יד ראשונה מליסינג (שייך לחברה שמוכרת מכוניות).

החברה רוצה על הרכב 45000 ש"ח.

קיבלו חו"ד שגם בלי קשר לבוצה במנוע רואים ירידת תפוקה או משהו כזה במנוע ושזה ממש לא כדאי.

רואים משהו כזה במנוע? אולי אני מתבלבל במושג אבל אמרו שהבדיקה מראה על עוד משהו במנוע.

חוץ מזה שיש עוד 4000 ק"מ (חודשיים במושגים שלנו) טיפול טיימינג יקר - צריך לדרוש הורדת מחיר על זה?

בלי קשר קיבלתי המלצה לרדת לשנתון 2010 ולחפש רכב של מנוע 1600 בגלל חיסכון בדלק.

פורסם (נערך)

אין ירידת הספק משמעותית.

מ-97 נתוני יצרן (שהוא מטבעו אדם אופטימי :-P) , ל-84 על הדיינו במכון, לרכב בן 3 עם כמעט 90 אק"מ, זה מאד סביר.

אין הבדל כמעט בצריכת הדלק בין ה-1.4 ל-1.6.

בלי שום קשר לנ"ל, ה1.6 תהיה עירנית וזריזה יותר.

המחיר נראה סביר.

לדעתי, קניה לא רעה בכלל, בתנאי שאתה קונה ישירות מחברת הליסינג ולא דרך "סוחר מורשה" שלה או שקר כלשהוא לסוחרי מכוניות שקונים באלקים של רכבים "שחוטים" שחברת הליסינג מעדיפה שלא "ללכלך איתם את הידיים" .

בלי שום קשר: אתה קונה וזכאי לתיקון הליקויים-

אז שיחליפו בבקשה את הבולמים הנוזלים, ושיעשו אח"כ גם כוון פרונט.

אם אתה מצליח להוציא מהם גם שני צמיגים חדשים, אתה בכלל יכול ללכת לחגוג על שווארמה וקולה :-P

לגבי טיפול שמנים/פילטרים- עדיף שתבצע אותו בעצמך, במוסך רציני, עם חלפים מקוריים ושמנים איכותיים,כי כמו שאתה רואה, איכות השמנים "שלהם" לאורך השנים לא הוכיחה את עצמה :-P

לנסות להוריד להם במחיר על הטיפול המתקרב, זה תמיד ראוי.

בטח יגידו לך שזה כבר "שוקלל במחיר הראשוני", ואחרת "היית משלם הרבה יותר על הרכב".

אבל לנסות לא עולה כסף. מקסימום יגידו שלא.

"טיפול טיימינג" לרכב הזה לא עובר את ה-1.2 אש"ח.

עריכה:

אגב אלבר- ראית את השרשור הזה? לא מחמיא להם במיוחד. מקווה שמדובר על פאשלה נקודתית ולא על מדיניות.

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

מעניין מאוד מה שהראית על הסתרת היסטוריית טיפולים.

יש לך רעיון איך אפשר להימנע מזה מראש?

איך אותם חבר'ה שגילו שסידרו אותם ידעו לאיזה מוסך לפנות כדי לקבל היסטוריית טיפולים מלאה?

הרי הרכב לא נמצא כל הזמן אצל החברה...

פורסם

מניסיוני, עבדתי בחברת ליסינג גדולה, אתה לא רואה את ההיסטוריה המלאה של הרכב. מראים לך מה שהם רוצים שתראה. תנסה לברר עם יש לך חבר שעובד אצל חברת הליסינג ויברר לך. כמו כן, אני ממליץ לך לקחת את האוטו לבדיקה במוסך מורשה יבואן שיבדקו מה מצבו של האוטו/ או במידה ולא תרצה יבואן אז במוסך שאתה מכיר.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

לגבי הבדיקה ששלחתי, מה המשמעות והחומרה של הפרטים הבאים:

1. נקישות יתר במנוע.

2. לכלוך ובוצה בשמן מנוע.

3. חיבורי הגה פגומים.

האם אלו דברים שכדאי לא להתפשר עליהם ולחפש רכב נקי בהקשרים האלו, או שלא צריך לפחד מזה ורק לנסות להתפשר במחיר?

יצויין שאני מחפש כמובן להוזיל את המחיר, אבל כן חשוב לי לא לקנות רכב בעייתי שיתזז אותי מהבית למוסך ובחזרה...

פורסם

1. ככל הנראה כסת"ח של מכון הבדיקה. נקישות יכולות להצביע על מליון בעיות, מרימי שסתומים, חופש בטלטלים או בבוכנות ועוד "אסונות", שעדיף שלא תחשוב עליהם.

המכונים רושמים את זה כמעט בכל בדיקה (גם כשאין שום נקישות), ואז, אם חלילה תחזור לתבוע על משהו, אם יאמרו שהם התריעו, והיית צריך לבדוק זאת...

מה שכן, לא צריך להיות מכונאי מוסמך כדי לאבחן אותן. אתה יכול להניע את הרכב עם מנוע פתוח, לשחק קצת עם המצערת, ולשמוע בעצמך אם ישנם רעשים משונים.

2. בוצה, כמו שאתה יכול לראות בקישורים שNSW העלה בראשית הת'רד, הם בעצם משקעי שמן שנוצרים מחוסר שמן, שמן שלא הוחלף בזמן, או שמן מאיכות נמוכה. אופייני מאד לכלל רכבי הליסינג שמתוחזקים בתחזוקת שבר. (אגב, בוצה בכמות גדולה עלולה לגרום לנקישות במנוע...) .

בעקרון, ניתן עדיין לעשות פלאשינג למנוע (במוסך אחראי שינקה אח"כ את הרשת ויחליף פילטר, כדי שלא יגרם נזק למשאבת השמן) ולא ישאר כמעט זכר לנזק.

3. חיבורי הגה="תפוחים". מעין מפרקים ממתכת עם ליבה מגומי. אתה יכול כבר להבין לבד, שזה חלק שיש לו בלאי טבעי. הגומי מצ'טקמק ויש "חופש בהיגוי" או כל מיני ניסוחים מקובלים של מכוני הבדיקה. תקלה לא חמורה, ולא יקרה במיוחד לתיקון. אם היא באמת קיימת, זו גם סיבה לפסילה במבחן הרישוי ("טסט").

כמו שאמרתי בהתחלה, בסה"כ זו תמונה מקובלת ואופיינית לרכב ליסינג בן עוד מעט 4, עם 90 אק"מ.

אני מתקשה להאמין שתמצא רכב אחר במגרש עם נתונים שונים מאלה.

אני מצטרף שוב להמלצה של NSW לקחת את הרכב למוסך אמין לבדיקה אמיתית. הבדיקה של המכון יפה וטובה. אבל רק במוסך תדע מה מכל מה שרשום בה צריך לתקן ע"מ שהרכב ישרת אותך בנאמנות לאורך זמן.

לגבי הסטורית הטיפולים, באמת שאין לי מושג מה לעשות. לכל הפחות, אולי להחתים את הסוכן בטופס הגילוי הנאות שהוא מסר לך את כל הסטרית הטיפולים של הרכב.

ככה, אם יתגלה משהו נוסף, יהיה לך מסמך רשמי לבית המשפט...

• תוכן חדש...