Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעניין ההתנהגות עקב תוספת המשקל (כ~70 ק"ג עד כמה שזכור לי), מניסיון של חברים, ויודעי דבר, אם לא שוכחים לטפל גם במתלים, ההבדל זניח עד לא קיים.

עד כמה תפריע השימושיות ברכב? השאלה מה יפגע? אני מנסה לתכנן כך שהפגיעה תיהיה מינימאלית (לדוגמא ההתעקשות שלי לא להחליף לגלגל תנופה קל יותר), אין לי בעיה אם סל"ד סרק יהיה גבוהה יותר ממה שהוא היום, אין לי בעיה עם מומנט נמוך (גם עכשיו אין שם בדיוק הרים גבעות או מישורים), אבל אני לא מאמין שהוא יקטן, בטח לא באותו סל"ד.

בעניין הshit happens, אכן, קורה, וכן, לדעתי אני צריך להתכונן לזה נפשית יותר מכלכלית (למרות שגם הכיס תיפגע אם יקרה משהו אחרי שאסיים הכל).

ושוב, כרגע אין לי מידע קונקרטי לגבי אילו חלקים, אני עדיין שובר את הראש מה לשלב עם מה לקבל את אותם 50-55 סוסים בצורה אמינה למדי (אני מאמין שאפשר יותר, אבל זה יגזול יותר כסף או לחלופין יבוא על חשבון אמינות המנוע).

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אחרי קריאה מרובה של מידע נוסף, שרשורים, ופרוייקטים (ועדיין יש לי חוסר מטורף של מידע) הבנתי שלעשות את הפרוייקט בשלבים שרציתי זה בלתי אפשרי, היות ולא ניתן לשלוף את הבוכנות מלמטה, וחובה להוריד את ראש המנוע, אז שיניתי קצת את המתכון, וכן ירדתי מרכישה של גל ארכובה וטלטלים מחוזקים.

כמו כן, נקודת הכשל במנוע הנ"ל היא לא הבלוק, גם לא הטלטלים, וגם לא גל הארכובה, כי אם הבוכנות וטבעות הבוכנה וכן ברגי הטלטל.

בשלב הראשון אני אלך על החלפה של בוכנות, פורטינג, ופולי גל ארכובה קל יותר. הייתי רוצה להוסיף גם הגדלה של שס' היניקה והפליטה, אך הלכתי לאיבוד בגלל ש א' אין לי מושג מה הגודל של שס' היניקה והפליטה במקור, ב' כלל האצבע אומנם מובן (שס' גדול תורם להספק בסל"ד גבוהה, ושס' קטן מורם לעליה במומנט בסלד נמוך), אך את החישוב למציאת גודל אופטימלי לא הצלחתי למצוא, ואשמח לקבל עזרה.

כמו כן, מצאתי כי הקדח המקורי הוא 83, ועם מהלך של 91 אני מגיע לנפח של 1970,אם אני מגדיל את הקדח ל84, אני מגיע לנפח של 2017 - מעבר לקדח זה יש סיכון לפריצת הדופן בין שני צלינדרים סמוכים, או חשיפה של מעברי הקירור/שימון.

אגב, נרשם כי אם אני מגדיל את גודל השס' ומעלה אל יחס הדחיסה, ולא מבטל את הווריאטור אני מסתכן במפגש בין בוכנה לשס', השאלה מה עדיף לי, העלאת יחס הדחיסה מ1:10 ל1:11, או הגדלה של השס' (הווריאטור יבוטל בשלב מאוחר יותר לכשיתווספו גלי זיזים חמים יותר)?

שאר השלבים יכללו גל זיזים חם יותר, סעפות, מזרקים ומיפוי מחדש של ניהול המנוע - כמובן שאם אצתרך גם להגדיל מזרקים אז יתווסף גם ניהול חיצוני.

לסיכום אשמח לקבל תשובות על השאלות הבאות:

1.חברות מומלצות לבוכנות איכותיות (ווסנר זה אחלה, אבל יקר, וכבר עדיף לקנות קיט טלטלים/בוכנות), ברגים איכותיים עבור הטלטלים?

2. הגדלה של שס' יניקה/פליטה או העלאת יחס דחיסה (או גם וגם).?

3. האם להגדיל את הקדח מ83ממ לכיוון ה84ממ או להישאר עם הקדח המקורי?

עריכה אחרונה על ידי yuraskor
פורסם

אם בכל זאת החלטת ללכת בדרך הזו (היקרה ובעלת מקדם ההרפתקאה הגבוה) הכוון שלך הוא פורומים בחו"ל בעיקר באנגליה.

בארץ אני מנחש שאין רכבים שעברו תהליך כזה ואם להמשיך לנחש אז גם בחו"ל לא תמצא הרבה כאלה, כי הנטייה הכללית היא להשביח את רכב הקצה של כל דגם גם בגלל החוזק של כל מרכיבי הרכב (גיר/בולמים-קפיצים/ברקסים/מוטות פיתול/מע' קירור וקירור שמן/צריות/ מיסבים ראשיים להמשיך?) וגם בשביל סחירות עתידית.

באופן אישי מעניין אותי לאן זה ימשיך ואשמח לעדכונים בשרשור.

בהצלחה!

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

האם יש חדש? כן, הדופק חזר לערכו הנורמאלי.

ובנימה יותר רצינית - חוויה פוקחת עניים, וברור לי שלעולם לא אתקרב לבוסו, ולא משנה מה אעשה.

כרגע אני מחכה לראות לאן דברים יתפתחו.

• תוכן חדש...