Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב.

אני מתעניין בביצוע פרוייקט ארוך טווח ברכב שלי (בניגוד לכל הדעות).

עם זאת, כדי להיות סגור עם עצמי על מה כן ומה לא, אני צריך את עזרתכם (הידע שברשותכם).

אחד השיפורים שאני מתעניין בו הוא גל זיזים חם יותר, ממה שאני יודע הם מגיעים בכמה דרגות "חום".

עבור הפשוטים יותר אין צורך בשיפורים נוספים, אחרים דורשים כבר החלפה של חלקים נוספים.

האופצייה שבאמת מעניינת אותי היא הוספת גל זיזים חם, פורטינג, והרכבה של גופי מצערת (ועוד כמה חמוצים), א-ב-ל, ברור לי שידרש לכל הפחות תכנות מחדש של מחשב ניהול מנוע, ובמקרה הפחות טוב, אצתרך ניהול מנוע חיצוני.

אשמח לדעת החל מאיזה שלב אצתרך ניהול חיצוני (בהתייחס למעלות של גל הזיזים), או שמחשב הניהול המקורי (אחרי כיוונונים וצריבת תוכנה) יספיק לי.

לצורך העניין, גל הזיזים המקורי מגיע 247 / 251 מעלות. הבאים בתור הם :265 / 258, 268 / 265 (לפי היצרן מומלצים לשימוש עם ניהול חיצוני או קרבורטורים). השאלה היא האם הניהול המקורי יחזיק מעמד, או שאדרש לניהול מנוע חיצוני, על אחת כמה וכמה עם קיט מצערות.

עריכה אחרונה על ידי yuraskor
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
(לפי היצרן מומלצים לשימוש עם ניהול חיצוני או קרבורטורים)

אם היצרן של גל הזיזים החם ממליץ על ניהול מנוע חיצוני זה כנראה מה שכדאי לעשות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

טעות שלי בתרגום, זה המקורעבור 265 / 258°, 268 / 265°: adjustable engine management or carburettors, בעוד שהגל זיזים החם עוד יותר אומר (291 / 278°): independent engine management .

וזה שיצרנים ממליצים זה טוב ויפה, עם זאת, ידוע שיש מחשבי ניהול מנוע מקוריים שניתן להוציא מהם לא מעט, והם מספיק מורכבים ומתקדמים כדי לתמוך בשינויים מורכבים, ויש כאלה שלא יצליחו להתמודד עם שום שינוי, ולא ניתן לתכנת אותם.

השאלה האם מחשב הניהול המקורי שלי (אלפא 156 דור ראשון) יעמוד בשינוי? במילים אחרות האם מישהו יודע האם מחשב הניהול המקורי של אלפא 156 ניתן לתכנות מחדש, ומה הם המגבלות שלו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לך מנוע כמו שלי. מעניין לראות מה ייצא.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

יהיה נחמד אם תפרסם שרשור עם תמונות שמתארות את התהליך. לא כל יום רואים החלפה של קאם שאפט.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מבטיח לתעד ברגע שיתחיל התהליך, כרגע אני בשלב של איסוף מידע.

אני יודע מה ניתן להוציא מהמנוע (הן לפי פורמים בחול, והן לפי מנוע המרוצים הרשמי שהוציא הספק של 300 כ"ס ממנוע אטמוספרי - אני כמובן לא מתכוון להגיע ל300, אבל לפי החברה באנגליה, הספקים סביב ה200 הם בהחלט ריאליים, ויש כאלו שגם גירדו את ה230).

הייתי שואל בפורמים האנגליים, אבל שם אף אחד לא עשה פרוייקט שכזה עם קיט מצערות, והרוב הסתפקו בצריבת מחשב הניהול המקורי.

אגב, מבחינת שלדה/התנהגות, השיפורים כבר נעשו, את תוספת הכוח אני משאיר לשלב האחרון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אין לי רצון לפתוח שרשור נוסף, אז אמשיך פה.

אשמח לקבל עזרה וייעוץ בכל מה שקשור לשיפור המנוע הנ"ל מנוע 2 ליטר T/S דגם מנוע:AR32310

אז נתחיל מההתחלה, הגדרת המטרה: העלאת ההספק מ155 לכיוון ה210 כ"ס, ואת המומנט מכיוון ה18 (בערך) לכיוון ה22-23 קג"מ.

הדברים שעברו לי בראש להשיג את ההספק הנ"ל הם

1 העלאת הקו האדום מ7300 לכיוון ה8000

2 שיפור יכולת נשימה

3 שיפור יכולת פליטה

4 הורדת משקל של חלקים במנוע לעזור לו לטפס מהר יותר במעלה קשת הסל"ד.

איך אני חושב להשיג את כל זה? ע"י הדברים הבאים:

החלפת גל הזיזים לחם יותר, אך כזה שלא ידרוש ניהול חיצוני, אך כן ידרוש כיוון מחשב הניהול הנוכחי, החלפת הבוכנות והטלטלים והעלאת יחס הדחיסה מעט, פורטינג והחלקת מעברים בראש המנוע, בניית סעפת יניקה ופליטה, פולי אביזרים קל יותר.

עם זאת, יש כמה דברים שאני לא בטוח לגביהם, ולגבי הנחיצות שלהם כמו לדוגמא גל ארכובה מחוזק, הגדלת שס' היניקה והפליטה (או רק אחד מהם), החלפה של חלקים שקשורים למערכת השס' (קפיצים,מובילים וכו), ניהול מנוע חיצוני, מזרקים גדולים יותר, גוף מצערת גדול יותר.

כן, ברור לי שהאופצייה של למכור את הרכב AS IS, להוסיף את הסכום שאני מעוניין להשקיע בבניית המנוע ולקנות 156 V6 הרבה יותר קלה, התוצאה תיהיה יותר אמינה מהירה ובעלת סאונד מדהים. אבל אחרי שאני ישנתי מספר לילות בהתלבטות על כך, מאוד מגרד לי ללכת על הפרוייקט.

כמובן שאני מעדיף לעשות אותו בשלבים (3-5 פעימות), וכל פעם לעשות קצת.

אשמח לקבל עצות מאנשים שעשו פרוייקט דומה האם יש משהו מיותר ברשימת החלקים, או לחלופין משהו ששכחתי וחובה לעשות.

חברות מומלצות לחלקים (ראיתי סט קומפלקט של בוכנות וטלטלים של ווסנר), איך לחלק את העבודה (למשל להתחיל מהחלפת הבוכנות הטלטלים והפולי הקל בשלב ראשון, ובשלב הבא פורטינג עם החלפת גל זיזים, אח"כ בניית הסעפות וכיוון מחשב ניהול מנוע).

כל מידע יתקבל בברכה.

פורסם

גדישה לא יותר מומלצת לך ?

את האמת שאני עושה פרויקט דומה לשלך רק על פורד קורטינה שנת 82 מנוע 2.0 פינטו מוזן קרבורטור.

הפרויקט שלי אמור להתבצע בשתי פעימות והם:

פעימה 1:

העלאת יחס הדחיסה מ 8.2:1 לכיוון ה 10.2:1

החלפת בוכנות אוברסייז בעלות קוטר גדול של 93mm ובזכותם נפח המנוע יהיה 2100 ( תוספת של 100 סמ״ק)

וגם יחס הדחיסה יעלה כמובן.

שיפוץ כללי של כל המנוע והראש כולל הורדת שטח מהראש.

התקנת זוג קרבורטורים ( וובר 40)

בניית סעפת פליטה הדרס 4-2-1 מנירוסטה כמובן פורטינג מלא ליניקה ולפליטה,שיפור מערכת ההצתה ( מערכת MSD ),קאמשפט של מנוע RS2000 עם קפיצים כפולים ונדנדים בעלי שטח מגע יותר גדול,משאבת שמן בעלת ספיקה יותר גבוהה, פולי וגלגל תנופה קלים וכמובן אטם ראש מחוזק.

פעימה 2 :

הרכבת קאמשפט חם בעל טווח יעיל של 2000-6500 RPM.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

כל זה אמור להעלות את ההספק לפי בורטון אנגליה לאזור ה 150 כ״ס

להזכירך ההספק המקורי עומד על סביב ה 90 כ״ס.

מניסיון שיפורים אטמוספירים הם מאוד יקרים ביחס לעליה בהספק ובמומנט

לכן אני במקומך הייתי פוזל לכוון הטורבו

ששם העלות תהיה יותר נמוכה במעט אך תוספת הכוח ובעיקר המומנט היא הרבה יותר גדולה.

Ford focus 2013 titanum

פורסם (נערך)

האמת, אני אוהב את צליל המנוע האטמוספרי, אני אוהב את הכח הלינארי וכמו שראית, במקום להסתבך עם טורבו וחוק, עדיף לי למכור את הרכב AS IS ובתוספת של השיפורים לקנות 156 V6 או GT3.2.

ולפי מה שאתה רושם 210 יהיה בהחלט נתון בר השגה.

והשאלות שלי נשארות בעינן, האם יש צורך להחליף כל מה שרשמתי, או שחלק מהדברים מיותרים, והאם יש דברים שלא חשבתי עליהם בכלל (כמו למשל משאבת שמן מחוזקת וקולר שמן גדול יותר אוליי)

פורסם

בוכנות וטלטלים של ווסנר מאוד יקרים

לכן אני במקומך הייתי מעלה יחס דחיסה

כולל אטם ראש מחוזק,פורטינג איכותי ולא על ידי דרמל בבית אלא אצל בעל מקצוע שידרוג סעפת וצנרת הפליטה

והתקנת קאמשפט חם וגלגל תנופה קל.

Ford focus 2013 titanum

פורסם

גלגל תנופה קל ירד מהפרק בגלל שעלול להיווצר מצב של מומנט נמוך מדי בסלד סרק (אני לא מחפש מומנט של מנועי טורבו קטנים, אבל שיהיה משהו). ואם אני מעלה יחס דחיסה אין צורך לחזק את מכלול הבוכנה-טלטל? הרי העומס עליהם יגדל (יחס דחיסה גבוה=יותר אנרגיה בזמן הצתת התערובת). כל הפרוייקט יתבצע ע"י מומחים, אני צריך להבין מה הכיוון אותו אני בוחר, ומה לעשות.

לגבי בוכנות של ווסנר, אמנם יקר, אבל אם חייבים אז חייבים.

פורסם

אם אתה נשאר אטמוספרי, ומכוון גבוהה אין לך מנוס מניהול+קיט מצערות.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה

• תוכן חדש...