Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ג'טה 2011 דגם מנג'ר 1600, מגיע עם מערכת דיסק מקורי ובסיסי, ללא AUX

קיבלתי את הרכב עם מערכת OEM של VW שנרכש מסין. על פי המפרט שלו מתאים לג'טה, דגם הרדיו RCN210

אני יודע שהוא ניסה להתקין אותו אצל איזה חשמלאי, שכנראה התברבר עם ההתקנה וקיבל רגליים קרות, כי צריך לחבר למחשב רכב וכד'.

הדגם שהוא הביא אמור להיות טיפה משכולל יותר מזה שקיים כרגע, כולל דיבורית מובנית, ועם כניסות AUX מגוונות.

מאחר והם שיחקו איתו ולא הצליחו, אני גם בחששות להרכיב אותו.

לפני שאנסה להתקין אותו, הייתי רוצה לדעת אם יש דרך לוודא תקינות שלו, שלא יגרום לאיזה קצר שיפגע לי ברכב.

כמוכן, במידה והוא תקין, אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית בעניין הכוונה אותי איך להתקין אותו, אם כדאי בכלל להתעסק בזה, או לחילופין הפינה למישהו בעל ידע בהתקנה של זה.

על פי מה שקראתי ישנה איזו צמה שאמורה להתחבר למחשב רכב, כך שאמורים לבצע בה פיצול, ויש איזו פרוצדורה עם קוד מחשב או משהו כזה.

אני לא מעוניין להתעסק בזה לבד, ואם מישהו מכיר מישהו, או שהוא בעל נסיון בזה, אשמח לשמוע את דעתו.

על כל פני, ואם אוותר על החלפת הרדיו, הייתי רוצה להוסיף AUX. האם להבנתכם זה אפשרי, ואיך?

תודה

פורסם

תודה, ראיתי את זה (זה אצלי בבוקמארקס), אבל אין לי את הבטחון לעשות את זה לבד בגלל העניין של המחשב רכב.

אם יש מישהו בעל נסיון שיכול ללוות אותי, שיש לו נסיון בזה, ובכלל האם אני יכול לוודא את תקינות המכשיר לפני שאני מתקין אותו.

תודה רבה על המענה המהיר :)

פורסם

אני משוכנע שמתקין איכותי כמו יוסי אלפין או ישראל ג'וניור (בעלי משתמשים בפורום) ידעו להתמודד בגבורה עם התקנה כזו.

יכול להיות שגם אחד המתקינים המורשים של צ'מפיון ידע להתעסק עם זה, אם יסכימו לעשות זאת.

אפשר לחבר אותו לחשמל חיצוני ולבדוק שהוא עובד באופן כללי ומוציא סאונד, אבל לא יודע אם יש דרך לוודא מראש שלא יהיה נזק למחשב הרכב כתוצאה מחיבור ה-CANBUS, אם כי אני רוצה להאמין שיש הגנה מפני דבר כזה.

ובכלל איני מבין לחלוטין את הציתות לקו של המזגן, מאחר ולמיטב הבנתי כל אביזר כזה מקבל חיבור יחודי ל-CANBUS כחלק מהתקשורת בינו למחשב הרכב.

חוץ מזה, אולי קיים חיבור כזה כבר ברדיו המקורי? אתה יודע להגיד מה הדגם שלו?

שורה תחתונה, אני לא מבין בזה מספיק כדי לתת לך תשובות חד משמעיות. מציע להמתין לתגובות נוספות או לפנות לאחד המתקינים שציינתי.

פורסם

זהו, אני לא בטוח לדבי הדגם המקורי, לא מצאתי שזה רשום בשום מקום, עם הספר רכב יש לי ספר על המערכת, שלטעמי לא רלוונטית למה שיש לי. שם יש AUX, וחיפוש שלי ברשת חשף אותי למערכת שלא דומה לשלי.

זו הסיבה שרשמתי את דגם הרכב, אולי מישהו ידע לשפוך אור על דגם המערכת שמותקנת בו.

תודה רבה על ההתיחסות שלך!

פורסם

תודה רבה,

זה עוזר מאד, אז אני מבין שהדגם RCD210

לדעתך יש טעם להחליף, או פשוט להוסיף AUX. זה נראה תהליך די פשוט, רק צריך לרכוש קבל מתאים עם קונקטור מתאים למערכת.

הערך המוסף במערכת השניה זה שהיא משמשת כדיבורית.

מצד שני , אם אני כבר מחליף מערכת, אולי כדאי לשקיע מעט על מערכת שנותת הרבה יותר

TOM תודה רבה, אתה חורך פורום מצוין :)

פורסם

אין בעד מה :-)

היום זה אני, מחר מישהו אחר. כולנו פה כדי לעזור אחד לשני.

השיקול של מה להתקין הוא שלך וזה מחזיר אותי להודעה #4 שלי שמדברת על בדיקה מול מתקינים מקצועיים.

לגבי ענין ה-CANBUS, נראה שגם למערכת המקורית יש חיבור כזה (ולא במפתיע), יתכן ותידרש איזשהי הגדרה למחשב הרכב בנוגע לשינוי באשר הוא.

• תוכן חדש...