Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

ברשותי מאזדה 323 1.6L שנת 2003. כבר בערך שנה שאני שומע קליקים נקישות. הדבר קורה בעיקר כשישנן עליות והסל"ד עולה למשהו כמו 3000. אני שומע צליל כאילו איזשהו מיסב משוחרר. בדקתי זאת בעבר, אבל אמרו לי שאין מיסב משוחרר ושכנראה זה קשור למנוע. אולי בעיה בשסתום, אולי במשהו אחר. בהזדמנות אחרת אצל מוסך אחר, המליצו לי לנסות פעם אחת לעבור לבנזין 98 אוקטן ואז לא זכור לי ששמעתי נקישות. בנוסף השתמשתי בתוסף דלק של wurth גרמני כדי לנקות פיח במנוע. כמובן שחזרתי לאוקטן 95 בגלל המחיר. בהמשך קראתי מידע באנטרנט על כך שנקישות הן דבר טבעי שנובע מלחץ וחום גבוהים שעלולים להצית את אדי הדלק בבוכנה לפני שבכלל נוצר הניצוץ ממערכת ההצתה ולכן נוצר מין חוסר סינכרון היוצר את הנקישות. מישהו אחר רשם שישנו חיישן נקישות שבמקרים נדירים מתקלקל. דרך אגב, לא זכור לי ששמעתי נקישות אלו בניוטרל - צריך לאמץ את האוטו עם מעט עליה ועם סלד נמוך-בינוני לשם כך. עלה לי רעיון שאולי זו תיבת הילוכים, אך אין לי אתה בכלל בעיות ואף מוסך לא העיר לי בכלל בכיוון זה.

אתמול יצאתי עם הרכב בלילה והיה קר. באופן חריג, אפילו שהגעתי לטמפרטורת העבודה של המנוע ואימצתי אותו, לא שמעתי נקישות אלו. יש לי הרושם שנקישות אלו קשורות לטמפרטורת סביבה גבוהה, אך יתכן שזה קרה במקרה ואינו משפיע על הרעש. לגבי הפלאגים, יש לי DENSO אירדיום שעשו בערך 30K ואמורים להחזיק עוד הרבה קילומטרים (דרך אגב, יש לי ססטוסקופ לרכב, כך שאם יש בו שימוש לאבחון זה, אשמח לשמוע).

למישהו יש רעיון איך אפשר לאבחן את הבעיה בלי להוציא כסף מיותר ?

• תוכן חדש...