Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

וואו, גיבוב גדול יותר של שטויות עוד לא שמעתי בימי חיי, אין לי ספק שמישהו שילם לפרופסור בשביל השטויות הללו, והרבה, כי אף אחד לא יחתום על הגיבוב הזה בחינם.

אסור להתקין תאורת לד בכבישים מפני שהם מפריעים לנהגים להרדם, seriously?

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

דווקא אני מכיר כביש עם תאורת לד ורואים הרבה יותר טוב מתאורת הלוגן/ליבון או מה שזה לא יהיה. לא מרדים ולא מסוכן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך לברר מי הנפגע העיקרי ממעבר ללדים (הספק הנוכחי של נורות הנתרן) ואז לבדוק אם יש קשר בינו לבין הופעת המחקר הזה בדיוק כשמתכננים להחליף את התאורה בכבישים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בתוך טבריה החליפו בכמה מוקדים את תאורת הרחוב ללד,גם ברמת הגולן ומסביב לכינרת.

אחלה של דבר.

אני מניח שהחבר'ה של הנורות הרגילות לא מבסוטים...

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

הבעיה העיקרית של נורות הלד הביתיות, היא שרוב התוצרת העולמית מגיעה הישר מסין העממית, והן פשוט, חד משמעית, מסוכנות.

פורסם

בואו לא נגזים בתגובות שזה הזוי או מיותר או שהוא טועה. אף אחד כאן לא חקר ולא יודע. באמת שאני נהנה לראות את שאר הפרופסורים כאן מגיבים לעניין עם המחקרים שהם בצעו אבל מכאן ועד למה שאתם כותבים? בחייכם.

נשאר להמתין מספר שנים עד שיתחילו להופיע מחקרים על תאורת LED עד אז, אין לדעת. אבל מי יודע, אולי הוא באמת בדק?

ברור שיש הרבה דברים מסביב... ידוע... אבל עדיין.

פורסם

אני לא פרופסור ולא מומחה בתאורת לד, אבל קריאה ביקורתית למדתי בתיכון, ואני יודע כשמחרטטים אותי, והכתבה הזאת היא חירטוט עם אג'נדה.

קראת את הכתבה?, הפרופסור מתיחס בעיקר לתופעה של זיהום אור ועיכוב ביצור ההורמון מלטונין (שהוא הורמון השינה) כסיבות העיקריות שבגללן אסור בתכלית האיסור להתקין תאורת לד בכבישים, יש מצב שאתה מסביר לי מה הקשר בין מחט לתחת?

פורסם

מה שה"מומחה" מספר הוא חצי אמת - אכן נורות ה-LED, וגם נורות ה-CFL - מכילות כספית ומתכות כבדות ורעילות אחרות. העניין הוא שכדי להחשף להן צריך לנפץ את הנורות.

העניין השני הוא עניין הספקטרום של הנורות, אשר מדגיש את הקצה הכחול. קרוב לודאי שבשימוש ביתי שימוש בנורות צהבהבות פותר את הבעיה. את עניין ה-UV קל מאד לפתור על ידי הכנסת הנורה מאחורי זכוכית (ובמיוחד חלבית), במחיר של אבדן כמות מסוימת של אנרגית אור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

~

לכל game changer טכנולוגי כזה תמיד יהיו תומכים ומתנגדים, בדיוק כמו שיהיו לכל תרופה חדשה ומהפכנית. וגם אם אחרי שנים בשוק ומיליוני אנשים שנרפאו מהמחלה כמה עשרות יסבלו למשל מהתקף לב, מיד יבואו אותם מצקצקים בלשון ויגידו "אמרתי לכם". זו מעין קריירה שניה לאנשים האלה, עדים מומחים מטעם עצמם שתמיד מוכנים להסביר למה שחור זה לבן ולהפך.

לכן את כל המחקרים האלו, בעד ונגד, יש לדעתי לקחת בערבון מוגבל ולא להתרגש מהם יותר מדי. תראו כמה פעמים כבר הוכח שהטלפון הנייד מסרטן/לא מסרטן/שוב מסרטן/כבר לא מסרטן/עדיין מסרטן... בסוף הציבור הבין שהנדנדה הזאת תימשך לנצח ועבר לקבל את החלטותיו לפי שיקולים פרקטיים, כפי שכדאי לעשות גם פה. אישית, בשביל לגרום לי לוותר על נורה חסכונית שאינה דורשת תחזוקה, יהיה צורך בהרבה יותר ממחקר כזה או אחר.

אני גר בדירה חדשה שכל התאורה שלה מבוססת לד, גם באוניברסיטה עברו בבניינים החדשים ללד, הגוון שלהם נראה לי טבעי הרבה יותר מנורות ליבון (אם כי יתכן שהרגישות שלי לטמפטורת האור פשוט גבוהה מזו של האדם הממוצע אחרי שנים בתחום הדפוס) והיתרונות ברורים. לגבי החסרונות... כשארגיש אותם, נדבר.

פורסם
הבעיה העיקרית של נורות הלד הביתיות, היא שרוב התוצרת העולמית מגיעה הישר מסין העממית, והן פשוט, חד משמעית, מסוכנות.

הסבר בבקשה.

פורסם
יש מצב שאתה מסביר לי מה הקשר בין מחט לתחת?

או, אני, אני, אני - בשניהם יש חור

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעולה.

אני זולל המון בשעות החשיכה.

עכשיו יש לי תרוץ לאשתי.

"זה בגלל הלדים ממי. הנה תקראי במחקר:"

"כבר היום אנו בסיכון בגלל חשיפה לטלוויזיות לד, לצגי מחשב ולטלפונים סלולריים שמוארים בלד. לעלייה בזיהום אור יש התייחסות בעולם, כולל בהשמנת יתר בגלל הארכת הפעילות וזללנות בשעות החשכה. בצרפת הממשלה הקימה ועדת מומחים והוחלט לא לעבור ללד. אבל במדינת ישראל אוהבים להקים ועדות חקירה לאחר שהפאשלה מתגלה בגדול"

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
הסבר בבקשה.

נתקלתי בווריאציות שונות רבות של המוצר הזה אצל חברים, שהוזמנו באיביי (בחיבור הברגה רגיל, חיווט בית הנורה יקבע אם אתה תתחשמל או לא),

כמו כן יש בעייה בטיחותית חמורה אצל פלורסנטים רגילים שהוסבו לתאורת לד (להסבר המעשי, קפוץ לדקה 19),

• תוכן חדש...