Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במיזם חדש יחסית של כלמוביל לשידוך/תיווך בין מוכרים לקונים של רכב פרטי מיד ראשונה במצב מצוין. יש לציין שהמיצוב השתנה ממש בזמן האחרון, מסוכנות שמוכרת רכבים שנמצאים אצלה (מכלמוביל טרייד-אין) לסוכנות שמבצעת תיווך.

איך הגעתי לזה? רדפה אחרי איזו נציגה שלהם שכל יום התקשרה והסבירה כמה זה טוב וזול. אמרה שאני צריך לבוא לחצי שעה אליהם, הם יבדקו את האוטו וישימו מודעה שלו אצלם במשרד וגם באתר, וכאשר יגיע קונה רציני אז יסגרו איתו ורק אז יפגישו בינינו. המחיר הוא 1.5% ממחיר המכירה (והשבוע עלה ל- 2.5%). זה אמור לחסוך לי זמן והטרדות של מתעניינים לא רציניים. נשמע לי מתאים מאד, כי הרכב שלי מאד שמור ואין לי כוח להתעסק עם פנסיונרים שמחפשים רכב לבת שלהם (אני רציני, שניים כאלו שרפו לי שעות מהחיים והבת שלהם בכלל רוצה אוטו ורוד וקטן).

מכירים את זה שמשהו נשמע טוב מדי ומסריח? אז אני חשדן וביררתי הכל עם שתי נציגות שונות, והקלטתי את כל השיחה. שתיהן אמרו שאני יכול לשלוח את הרכב עם חבר המצוייד בייפוי כוח ותעודת הזהות שלי. אז החבר נסע עד גלילות רק כדי לגלות שזה לא נכון והם מסרבים לקבל אותו בכלל כי הוא לא הבעלים. ביקשתי לדבר עם מנהלת שהודתה בהטעיה והתנצלה והציעה פיצוי ״שובר שטיפה לרכב״ וביקשה שאבוא בעצמי. אז הסברתי לה שכל היחסים בינינו מבוססים על סיפורים של מתאמת מכירות שגם המנהלת מודה ששיקרה, אז אין טעם להמשיך כי עז אחת היא סימן לעדר. וחוצמזה 200 קילומטר נסיעה הלוך-חזור וחצי יום עבודה שהלך בגלל חובבנות שלהם שווים יותר משטיפה לרכב.

אז היא הוסיפה שבעצם הבעיה היא שאני גר רחוק מדי (דא! גם את זה הם ידעו מראש), והם בכלל לא יוכלו לספק לי שירות נהגים בכל פעם שמישהו ירצה לראות את האוטו. אז הבנתי ששיקרו לי בהכל. הם סתם מנסים להיות מתווכים לפגישה במגרש שלהם, ולא מתחייבים לשום סינון של קונים. הרכב לא נשאר אצלם, וקונים כמובן יכולים לתזז אותי מאה פעם למגרש שלהם. אז בשביל מה אני צריך את התיווך הזה? יש יד2 בלי כסף ובלי לטרוח להגיע אליהם.

בקיצור, למוכרים אין מה לחפש שם, ורמת השירות והאמינות היא בדיוק כמו בכל טרייד-אין אחר. חבל, ממש רציתי שהרעיון הזה ימריא.

פורסם

נשמע שהמצב בעייתי לא רק מבחינת המוכר.

כשהגעת לשם כדי ש"יבדקו" את האוטו, מה כללה הבדיקה (חוץ מכמה תמונות)? אני שואלת את השאלה כי אני זוכרת שלפני כמה חודשים נכתב בפורום שהם לא מאפשרים לקונה לקחת את הרכב לבדיקה ונותנים את האפשרות להחזיר את האוטו אחרי תקופה מסויימת אם הקונה לא מרוצה. דבר שנשמע עוד יותר תמוהה כשאתה אומר שלא כל הרכבים יושבים במגרש שלהם אלא עדיין ממשיכים לנוע בכבישים אצל הבעלים הנוכחיים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש לציין שהם דורשים פקדון של כמה מאות שקלים בשביל להגיע לנסיעת מבחן - כך שזו אמורה להיות המסננת.

פורסם

נראה שהנוסחה החדשה שלהם היא פספוס משני הכיוונים, ובעיקר לא משכנעת מספיק עבור הקונה החשדן.

אני, בתור מוכר, הייתי מוכן להשאיר את הרכב שלי במגרש כזה גם לחודש שלם (כי יש לי שניים גדולים וחדשים ממנו), ובלבד שמישהו אחר ידבר עם קונים, יראה להם את האוטו ובדיקה עדכנית ויסגור איתם. וגם הייתי מוכן לשלם על זה יותר מ- 1.5%. אבל הם מנסים למכור באמצעות תמונות וטופס בדיקה (שעשוי להיות כבר לא רלוונטי).

פורסם (נערך)
יש לציין שהם דורשים פקדון של כמה מאות שקלים בשביל להגיע לנסיעת מבחן - כך שזו אמורה להיות המסננת.

אהא! תודה רבה לך על המידע הזה. דווקא חשבתי שזה שירות מעולה, על אף שהם עובדים רק במרכז. חשבתי שהם ענו כמו שצריך על הדברים הקריטיים (אם קונה מתחרט, הכסף שמוחזר לו יוצא מהכיס שלהם). אבל בנוגע לנסיעות מבחן - ועוד כאלו כשאני לא נוכח (הרי הם לוקחים את הרכב)... תודה, אבל לא תודה. חסכת לי בזבוז זמן רב.

ד״א לי אמרו בהתחלה שמדובר על 2.5% מערך המכירה.

אגב, בנוגע למה שכתבת על תיזוז: הרכב נשאר אצלך והם אוספים אותו בעצמם כשיש קונה פוטנציאלי ואחר כך מחזירים לך אותו.

עריכה אחרונה על ידי Shwantz
פורסם

שוונץ,

לא ממש הבנתי מה שכתבת. אתה מוכר או קונה?

אם מוכר, אתה נדרש לשלם 2.5% מערך המכירה.

אם קונה, אתה נדרש לשלם בערך 200 ש״ח בשביל שתוכל להגיע לעשות נסיעת מבחן.

לגבי החזרת הכסף במקרה שהקונה מתחרט, לא הבנתי כלום. איזה כסף יוצא מהכיס שלהם?

פורסם

אני מוכר. לגבי הנסיעת מבחן - שאלתי ונאמר לי שלא מתבצעת נסיעה, אלא הם נותנים לבנאדם רק לראות את הרכב בעיניים. על פי מה שכתבת, זה כנראה לא נכון.

לגבי החזרת הכסף - שאלתי מה יקרה אם באמת הבנאדם יתחרט - איך זה ישפיע על העיסקה (יותר נכון, איך זה ישפיע עלי) והנציגה אמרה לי שזה לא נוגע אלי. כלומר, הכסף ששולם נשאר אצלי והם שוברים את הראש מול הבנאדם. זה נשמע לי מוזר, למען האמת - כי למעשה זה אומר שבמקרה של חרטה, כלמוביל יהיו אלה שישלמו לו, אבל הנציגה אמרה לי ש'מאוד נדיר שמישהו יתחרט' ולכן הם לוקחים את הסיכון הזה. בזמן שאני כותב את השורות האלו, הרעיון הזה נראה לי הזוי לחלוטין. מספיק שבנאדם אחד מתחרט, והם מפסידים רווח של לא מעט עסקאות.

פורסם

או שאני הוזה או שהייתה פה תגובה של נציג קרטר ונמחקה.

בכל מקרה, אני הייתי במקרה בסניף שלהם, ברגע שהם אמרו שהם לא מוכנים שאקח רכב לבדיקה קמתי ויצאתי.

פורסם

שוונץ,

אין כל סיכוי שהם לוקחים את כל הסיכון על עצמם. כנראה שלא הבנת נכון, או שעבדו עליך.

לגבי נסיעת מבחן - האמת שאני לא יודע בוודאות כי בסוף לא הגעתי לשם, אבל לפי דברי הנציגה וגם לפי מה שכתוב באתר, ניתן לעשות נסיעת מבחן. באתר אתה יכול לבחור בסימון - ״הזמן נסיעת מבחן״.

אכן מאוד מאוד מוזר שהם לא נותנים לקחת רכב לבדיקה.

פורסם

אני הבנתי אותה מצויין - זה משהו שהתעכבתי עם הנציגה עליו. או שהיא מוסרת ביודעין מידע שגוי או שהיא עצמה לא בקיאה בעניין. כנ"ל לגבי נסיעת מבחן - זה עוד משהו ששאלתי לגביו והתשובה הייתה שלא נותנים ללקוח לנהוג (שוב, או מידע שגוי ביודעין או חוסר בקיאות).

בכל אופן, כמו שאמרו - זה עסק רע מאוד למוכרים ולא שוס גדול לקונים.

הכי מצחיק זה שחשבתי להקליט את השיחה וויתרתי על הרעיון. חבל, להבא אדע להקליט כל שיחה עם נציג שירות.

פורסם

שמעו, לקארטר בהחלט יש חוש הומור משובח.

עברתי על המסמכים שהם שלחו אלי וראיתי שורה שפיספסתי מקודם: הם דורשים התחייבות - במידה ויש קונה מעוניין - לא למכור את הרכב במהלך 48 שעות עד לפגישה. מצחיקים, בעסקאות יד2 - אם אין כסף אין התחייבות. יכול לבוא ״קונה מעוניין״ שכזה ולתקוע עסקה ובסוף אפילו לא לקנות ככה שנשארים קרחים מכאן ומכאן.

בקיצור, שיהיה להם בהצלחה למצוא רכבים פרטיים.

אגב - העמלה שלהם היא 5%, אלא שהם כרגע נותנים הנחה לרגל השקת השירות.

פורסם

התקשרו אלי היום ושאלו מדוע אני לא מגיע (למרות שהודעתי להם). הסברתי את הסיפור עם נסיעת מבחן והנציגה אמרה שתדבר עם המנהל אם אפשר לוותר על זה ותחזור אלי.

נחכה ונראה כמו שאומרים :D

פורסם

לפני 5 ימים התקשר אליי איזה מנהל המצאה-כלשהי בקארטר והתנצל ארוכות על זה שטירטרו אותי לחינם עד אליהם. הוא אמר שהם יחקרו לעומק את המחדל, יסיקו מסקנות והוא יחזור אליי עם תשובות ואולי אפילו פתרון לבעיה שאני גר רחוק (נשבע שזה היה הניסוח - אני הבעיה). אף אחד לא התקשר מאז. אני מקווה שלא קרה לו משהו והוא סתם לא באמת התכוון לחזור אליי. או שהם סגרו את המיזם ?!

• תוכן חדש...