Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כאמור אני חושב לנסות להכנס לתחום, ואני לא יודע מאיפה מתחילים, חיפוש בגוגל העלה שצריך לעשות את הקורס המדובר :"טכנאי רשתות וPC", אוקיי.

האם אכן טכנאי המחשבים עושים את הקורס הנ"ל, ואם כן איפה מומלץ ?

הדבר השני שמדאיג אותי זה הפרסום, כאחד שבחיים לא הזמין טכנאי, אני לא בדיוק יודע איך לקוח פוטנציאלי יכול להגיע אליי בכלל, אז יש את דפי זהב, שאני לא בדיוק יודע כמה פרסום יהיה לי ממנו.

המטרה שלי היא עבודה צדדית שאם כן יהיה ביקוש תהיה עבודה ראשית.

מי שמכיר או שמע ויכול להכווין אותי, או לחילופין חושב שזה תחום קשה שלא פשוט למצוא לקוחות פוטנציאלים במידה ואין לי חנות פיזית, אשמח לשמוע.

תודה !

Miata ND2

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תחום קשה? לא כל כך

נפוץ? מאוד,בכל שכונה בכל עיר בארץ יש לא מעט טכנאים ו"טכנאים"

מרבית האנשים עדיין חושבים שלהתקין WIN זה רק NEXT כמה פעמים והנה הכל בסדר..

שכחו שרוב העבודה זה אחרי ההתקנה (הגדרות,דרייברים,תוכנות מתאימות,עדכונים וכו' - כמה שעות בכיף לעבודה יסודית)

בתור התחלה אולי כדאי לך לנסות את המעגל הקרוב (חברים,קרובי משפחה,חברים של חברים וכו')

התחום הנ"ל עדיין עובד ברובו מפה לאוזן,לפרסם את עצמך (גזירי נייר בלוחות מודעות וכאלה) נשמע טוב אבל לא תמיד אפקטיבי.

קח בחשבון שמרבית האנשים גובים סכום התחלתי עבור הביקור,כסף שמגיע לך עוד לפני בכלל שראית את המחשב,וגם אם היית בבית הלקוח 5דקות או שעה.

תהיה עקשן בעניין כי רוב האנשים מן הסתם ירצו לשלם כמה שפחות (לא משנה אם אתה מקצועי או סתם ילד שיודע קצת..מבלי להעליב :))

בהצלחה,שאל חופשי מה שאתה רוצה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

Big, ההפסד היחידי זה הפרסום, כל השאר בגדר רווח.

Ezuf, מזמן אני הטכנאי של החברים והמשפחה ולאחרונה התחלתי לקחת מחשבים אליי ולא לתקן מולם כדי שיצא יותר מקצועי, כולם מודים לי ואני לא לוקח כסף אלא מנסה שיעבירו את זה הלאה במידה וישמעו שחבר נתקל בבעיה,ימליצו עליי.

יצא לי לקחת כמה מחשבים אליי בתשלום סמלי.

השאלות נותרו באשר הן, האם חובה לעשות קורס ואם כן איזה ואיפה ומה שיטות הפרסום הכי מצליחות.

תודה לכם

Miata ND2

פורסם

מישהו שיזמין אותך באמת יודע אם יש לך תעודת טכנאי? לא. מה זה משנה גם? העיקר תעשה את העבודה שלך כמו שצריך.

אני התקבלתי לעבודה בתחום גם בלי תעודה והוכחתי את הידע הנדרש פשוט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אוקי, אני אכתוב פה בגדול מאוד את הקשיים/דגשים עבור המקצוע הזה:

1. טכנאי מחשבים נחשב בתור "מקצוע חופשי", משמע, אתה משלם מס מהשקל הראשון ולא לפי מחזור העסקים שלך, אז קודם כל תוריד 18% מהרווחים שלך.

2. מחשב זה דבר זול, אנשים לא מבינים הרבה חומרה/תוכנה וסיפורי מעשיות, אבל מה שהם יודעים זה שניתן להכנס לאייבורי ולצאת עם מחשב חדש שיהיה טוב יותר מהמחשב הישן שלהם בכאלף שקל, משמע, הם לרוב לא ישלמו לך יותר מ-250 שקל, עבור תיקון המחשב הישן, לא משנה מה תעשה.

3. הכסף הגדול נמצא בלקוחות העסקיים, שם יש סוגי בעיות שונים לגמריי, בעיות רשת, דומיין, הרשאות, וכמובן, בעיות אאוטלוק.

4. דלק, רכב וחנייה, אלא אם אתה רוצה לשבת כמו אדיוט אצל הלקוח במשך 3-4 שעות במהלך פרמוט בזמן שהלקוח מסתכל עליך במבט של "הוא לא עושה כלום המטומטם הזה" (זמן שנדרש לפעמים ע"מ להעביר עשרות או מאות גיגה חומר על המחשב הלוך ושוב) אתה תבחר לעשות את הפרמוט אצלך בבית, משמע, פעמיים נסיעה ללקוח, לא משנה איפה הוא גר.

5. אנשים יודעים בדיוק כמה כל רכיב עולה, לפעמים הם יביאו לך ספק כוח או זיכרון בשביל שתרכיב להם אותו, אם הם קנו את החלק בסכום מסויים (100 שקל לדוגמה עבור ספק או זיכרון), אף אחד לא ישלם לך יותר מחמישית הסכום הזה עבור ההתקנה, משמע, כל התיאומים עם הלקוח + זמן, לא יצא לך יותר מ-20 שקל (לא לשכוח להוריד מזה 18% מע"מ).

6. פלוס הוצאה קבועה על רואה חשבון.

זה רק בקטנה, אם אתה רוצה להרוויח, לך על הלקוחות העסקיים.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אני יודע שהכסף הגדול הוא בעסקים אבל יהיה לי קשה מאוד לעבוד עם תוכנות שאני לא מכיר לצערי, יהיה לי יותר קל עם משתמשים פרטיים.

אתה מעלה פה המון בעיות, אם נוריד את תשלום המיסים ונשאר עם בעיות מול הלקוח, אין בעיה ללכת ללקוח בשביל סכום של נניח 50 שקלים, כי בפעם הבאה שתהיה לו בעיה יותר מסובכת הוא כנראה גם יזמין אותך, זה נקרא שירות.

-אני בחיים לא אפרמט אצל מישהו כי מניסיון אני יודע כמה זה סבל לשבת מול אדם שלא מבין מה אני עושה ולבהות במחשב מפרמט עצמו, ואז להתקל בבעיה ולעשות את התהליך שוב, זה מייאש את הלקוח, בגלל זה על כל בעיה מורכבת אעדיף לאסוף את המחשב לביתי ואם הלקוח מתעקש אז שישלם יותר.

לגבי לא ישלמו יותר מ x כסף, כשאני מאבחן את הבעיה אני נותן הצעת מחיר, אם אותו אדם מעדיף לרכוש מחשב חדש(לא כולם בדיוק יודעים איך להעביר את המידע אל תשכח, ומעדיפים להשאר עם המחשב שלהם) אז שיתבשם לו.

ממה נובע הצורך ברואה חשבון?

תודה רבה לך שי.

ובהמשך לעצתך, האם כן יש סוג של קורס שיכול ללמד אותי לנהל רשתות לעסקים, והאם צריך לקחת קורס אאוטלוק למתקדמים כדי להבין אותו מא עד ת?

Miata ND2

פורסם

מה אתם מסבכים את הבן אדם.

חברים מפה לאוזן,בלי שום פרסום באף עיתון.

בשחור ובקטן

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

כולם אמרו לי בשחור, העניין הוא שזה מעגל מאוד מצומצם, תמיד שתיקנתי לחברים אמרתי להם שאם שמעו על אדם שנתקל בבעיה שיפנו אליי, כך אמרתי גם למשפחה, לא הניב לי שום דבר.

נאמר לי לתלות בבניינים את סוג המודעות שבהן תולשים מספר, זה נשמע מיושן למדיי אבל אולי אנסה את זה.

Miata ND2

פורסם

כשהייתי צעיר ויפה (בתיכון) הייתי מתקן מחשבים לשכנים, לחברים ומכרים, מכיר מישהו חדש? תשאל אותו מה שלום המחשב שלו.

בשחור ובקטן.

לתחום העיסקי לא חסר קורסים, תעודות והסמכות, אבל הם לא שוים כלום בלי ניסיון מעשי, בכל מקרה התחום העיסקי הוא קשה יותר ולא מומלץ למתחילים לא מנוסים בכלל.

פורסם

אם כבר אני חושב שטכנאי סלולר זאת עבודה טובה יותר.

רוב התקלות שם הם פשוטות מאוד לאדם מיומן עם הכלים הנכונים, והרווח עליהם הוא די גבוה.

החיסרונות הם כאמור ריבוי "טכנאי" סלולר, וכך גם אתה צריך שיהיה לך לרוב בית עסק/דוכן משלך(דמי שכירות)

טיפול במחשבים זה די פאסה. לכולם יש היום מחשבים ניידים, ובמחירים שלהם( 1300 שקל ב-24 תשלומים), אף אחד לא מתכוון להתעסק עם טכנאי.

פורסם (נערך)

המודל שאתה מתאר פה זה מודל לעבודה צדדית.

אני לא יודע מה זה בשבילך "עבודה ראשית", לטעמי עבודה ראשית זאת העבודה שהבנאדם תלוי בה, העבודה שהכסף חייב להכנס כל חודש אחרת אתה ברחוב.

לנסוע עד ללקוח בשביל 50 שקל זה להפסיד על הלקוח הזה כסף, ולא, אף אחד לא נמצא בכיס שלך, אף אחד לא חייב לך כלום וכולם יודעים להשוות מחירים (רבים וטובים נפלו על הסעיף הזה)

לתת הצעות מחיר זה סבבה, אבל מהצעות מחיר לא קונים במכולת, הבנאדם יקח את הצעת המחיר שלך, ילך איתה לטכנאי אחר שהוא יעשה את העבודה ב-10 שקלים זול יותר, בזמן שאתה עסוק בלכתוב הצעות מחיר.

אל תדאג להעברת המידע, באייבורי יתקינו לו את הדיסק הישן במחשב החדש, וחוצמזה, היום כולם יודעים איך להשתמש ב-DOK, אף אחד לא מעדיף להשאר עם המחשב הישן האיטי שלו, בטח אם זה אומר לשלם יותר מרבע עלות של מחשב חדש.

ולעבוד בשחור זה סבבה, אבל בשביל פרנסה מינימאלית (7-8K), אתה תצטרך לתת קבלות, אחרת מס-הכנסה ומע"מ ישבו עליך כמו עלוקה ולא ישחררו עד שסגרת את העסק והקאת עשרות אלפי שקלים לטובתם.

תקרא שוב את המשפט השני בתגובה, אם אתה עדיין חושב בכיוון, אתה לא תוכל להרשות לעצמך לוותר על השוק העסקי (מודל של "בנק-שעות" חודשי).

וקורסים ותארים זה טוב רק בתור שכיר שיהיה מה לכתוב בקורות החיים, עצמאי לומד לבד את העבודה כי תוכנות ומודלים חדשים יוצאים כל יום, וימשיכו לצאת גם אחרי שתסיים את הקורס.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

תעודת טכנאי PC זה משהו ששווה פחות מנייר שזה מודפס עליו.

העבודה - הייתי מתעסק בזה פעם, אבל זה יותר כאב ראש ממה שזה שווה. יש יותר מדי תחרות בתחום, והמחירים ברצפה. בנוסף, לקוחות שסידרת להם פעם אחת את המחשב, חושבים שהם קנו אותך, ויטרידו אותך עם שאלות של תמיכה טכנית בשעות הזויות.

בקיצור, לא שווה. עדיף, אם יש לך רקע בזה, להוציא הסמכת מייקרוסופט/סיסקו, ולחפש עבודה בתור איש IT בחברה כלשהי (גם שם הכסף לא להיט, אבל לפחות יש לך הכנסה קבועה, ולא צריך לחפש לקוחות).

בקיצור, עבודה של טכנאי מחשבים זה כמו עבודה של סוחר סמים - אתה צריך להכיר ממש טוב את התחום, אתה עובד בשחור עם מזומן, יש המון תחרות, ובסופו של דבר אתה מכניס לכיס שכר מינימום או פחות מזה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...