Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שחלק מכם יודע, עד לפני שבועיים התניידתי בקיה ריו 2012 ידנית שנרכשה לפני כשלוש שנים.

הריו עשתה את העבודה ובגדול, הציפיות הנמוכות מלכתחילה גרמו לי רק להעריך אותה עם הזמן. :twisted:

הריו נחשבת בעיני לרכב עם התמורה הגדולה ביותר בסגמנט שלה למרות הביצועים הפושרים ביחס לחלק מהמתחרות והמספקים לכשעצמם - העיצוב מוצלח גם היום, התא מרווח ברמה של משפחתית, ותא מטען מספק בהחלט. האיבזור בזמנו היה ממש בסדר. יחד עם כל זה, הרכב היה אמין. אפס תקלות ב 46 א' ק"מ. נכון שהרכב לא ננהג בפראות אף פעם, וגם לא כזה מתקדם מבחינת המנוע - אך עדיין בעיני מדובר ביתרון של ממש!

בנוסף לכל זה צריכת הדלק הפתיעה אותי, כי למרות הדרך הלא ממש קלה מכרמיאל לצפת והצורך לתת גז בעליות כדי לשמור על מומנטום הרכב צרך כ 1:16.5 בממוצע - וזה נתון מצויין לרכב בעל מנוע קטן ומשקל ממש לא נמוך (כ 1200 ק"ג)..

עקב האכילס של הרכב היה נוחות הנסיעה ורעש הצמיגים! בדיעבד גיליתי שצמיגי הנקוק ירוקים פגעו בשני הפרמטרים בצורה אנושה! ב 40 א' ק"מ הוחלפו לרביעיית פירלי P1 טריים שעשו ניסים ונפלאות לנוחות הנסיעה ויותר לרמת השקט שירדה באופן משמעותי. לא נרשם שום הבדל בצריכת הדלק ובאחיזה המצויינת מלכתחילה!

הריו נשמרה בקנאות, ועל פניו נראה שהרכב ייסע עוד הרבה בלי להתלונן. נמכרה לאחר שעברה בדיקת קניה נקיה לגמרי! טוב חוץ מצלחות בילום עייפות :?. הרכב נמכר שבועיים אחרי שפורסם ביד 2. היו הרבה מתעניינים (לזה לא ציפיתי) שידעו והעריכו את התכונות של הרכב.

אך כמו כל דבר טוב, גם זמנה תם. התולעת התחילה לבחוש לפני כחודשיים, והחיפושים אחרי המחליפה עלו מדרגה.

המועמדות : סיאט לאון 1.2 ידנית, קורולה ידנית, ריו 1.4 ידנית, פיג'ו 2008 1.6 ידנית, וסיוויק 1.8 .. ידנית.

מה הקשר אתם שואלים? חיפשתי רכב מרווח, זריז, ידני, ושלא יהיה רנו!

* תמיד רציתי TSI, תחושת כוח, וחיסכון. אבל לצערי הלאון נפסלה בגלל היבואן, האחריות, עיצוב הפנים הדל, וחשש מבעיות אמינות שיגרמו לי בעיות בלב!

* את הקורולה פסלתי שניה - רכב משעמם, המוני, ומחיר שלא מצדיק את הרכישה (כ 126 על הכביש).

* הריו אומנם לא שייכת לרמת שאר המועמדות, אך לאור המחיר כ 82 אחרי הנחה הכנסתי אותה למרתון. רכב טוב שנראה פחות טוב מדגם ההאצ'בק, ומשווק בצבע אחד (לבן) עם גריל קדמי מושחר. הדבר נורא הפריע לי.

* הפיג'ו הדליקה אותי חזק בהתחלה! גם "ג'יפון", גם מנוע נורמלי, וגם ידנית. עד שהגעתי לסוכנות. לא רצו להתפשר על המחיר, והרכב הרגיש מאוד בסיסי ודל בעבור כ 127 א'. שלום ולא להתראות..

* בתחילת אוק' קיה עשו מבצע לחברי אשמרת (אשתי) והסיד המדליקה הוצעה לי ב 118 על הכביש! פצצה של מחיר בשבילי. כידוע, עד היום אין סיד בנזין ידנית. קח דיזל.. (הסוכנת החמודה). בשביל לא להצטער, שכרתי אחת מבציר 2014 ליומיים. רכב מדהים - ממש גולף קוראינית.. אבל התיבה הרובוטית כפולת מצמד הצליחה להרגיז אותי גם אחרי יומיים ו כ 500 ק"מ ביחד.

וכך נשארתי עם הסיוויק. יפה, מעוצבת, יפנית, מנוע חזק וחסכוני (ניסיון של שנה+ אצל אחי) וגם ידנית. בול מה שרציתי. למזלי התחיל מבצע כלשהו בהודנה של טרייד אין במחיר מחירון או הנחת מזומן. בסופו של יום אחרי כל ההתקזזויות שילמתי 114 א' + אגרת רישוי עבור סיוויק לבנה וחדשה בארץ (נכנסה לנמל שבוע לפני ההזמנה).

הריו נמכרה בלי בעיות והסיוויק הגיעה אלי 5 ימי עסקים אחרי התשלום!! וזה הזמן לציין לשבח את יונית - סוכנת המכירות במעלות. טחנתי לה את המוח עם השאלות שלי, כל העניין התנהל בצורה זריזה וחלקה, והכי חשוב הצליחה להפתיע אותי בזמן המתנה אפסי! וזה משהו שאי אפשר להגיד על הרבה סוכנים בארץ. תודה יונית.

הרכב אצלי שבוע בול, בו עברנו 460 ק"מ. עד 2000 ק"מ אעשה לה הרצה כמו שצריך ואשוב לדווח על הפרמטרים השונים בצירוף תמונות.

במזג אוויר כזה אפשר לצלם רק את הבית :-D

הרכב נמסר עם מיכל דלק מלא, והיום נכנסתי לראשונה לתחנת הדלק. 32 ליטר נכנסו במיכל - 14.3 ק"מ/ל. תוצאה יפה בהתחשב בזה שהמנוע עדיין בתול, ונהיגת הרצה לא ממש חסכונית.

סליחה על החפירה, ותודה שהגעתם לכאן!

honda.jpg20141122_162253.jpg

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש רכב מרשים מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תתחדש, ברוך הבא למשפחת הונדה :beerchug:

באמת השירות שם במעלות מעולה, שאלתי את אחת הפקידות שם שאלה יחסית לא קשורה בזמן שחיכיתי לסיום טיפול תקופתי במוסך, היא הפכה עולמות ומצאה תשובה

פורסם

תתחדש.

יש לי כזו שקניתי לפני 9 חודשים יד שניה.

בזמנו שקלתי חדשה והמחיר שלה היה אז 126 אלף אם אני לא טועה. חוץ ממערכת מולטימדיה שלא מעניינת אותי לא היו גמישים בכלל במחיר. האם קיבלת 12,000 ש"ח הנחה למזומן?

האם נכון שכעת גם הידנית מגיעה עם בקרת שיוט?

אני נוהג לרוב במצב חסכני (יש כפתור) ובבינעירני משיג כמעט 1:15 עם מעט מזגן (בחורף) נהיגה קצת רגועה אבל במהירות סטנדרטית של 120.

בנהיגה משולבת יותר עירונית (50:50) ועם מזגן ההונדה צורכת בערך 1:12.

פורסם

תודה!

הנחת מזומן 7000 ש"ח. ויתור על מולטי מדיה עוד 3000, מרימי שמשות עוד 1000..

אכן, הרכב מגיע עם בקרת שיוט ומגביל מהירות, ובניגוד למה שנכתב כאן כמה פעמים לידנית לא חסר כלום!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מה עלות הביטוח?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שקלתי גם. אפילו עשיתי נסיעת מבחן.

לא ממש התחברתי. וכל המסכים והצבעים עייפו אותי מאוד...

אבל בהחלט אופציה ראויה והצבע מאוד הולם אותה! תתחדש

פורסם

את הIMID אפשר לשנות לאפור וככה הוא פחות צבעוני בעין אם זה מפריע לך

הירוק/טורקיז/כחול בצג המהירות מאוד עוזר לצריכת דלק

פורסם
תתחדש.

יש לי כזו שקניתי לפני 9 חודשים יד שניה.

בזמנו שקלתי חדשה והמחיר שלה היה אז 126 אלף אם אני לא טועה. חוץ ממערכת מולטימדיה שלא מעניינת אותי לא היו גמישים בכלל במחיר. האם קיבלת 12,000 ש"ח הנחה למזומן?

האם נכון שכעת גם הידנית מגיעה עם בקרת שיוט?

אני נוהג לרוב במצב חסכני (יש כפתור) ובבינעירני משיג כמעט 1:15 עם מעט מזגן (בחורף) נהיגה קצת רגועה אבל במהירות סטנדרטית של 120.

בנהיגה משולבת יותר עירונית (50:50) ועם מזגן ההונדה צורכת בערך 1:12.

אני מוצא שכפתור ה eco מסרס את המנוע ובמיוחד את המזגן.

אחלה רכב, מי שנוהג בסיוויק ידנית לומד להינות מהתיבות הידניות של הונדה ( קצר ומדויק)

הדבר היחיד שלטעמי קצת חסר ברכב הוא הגה מהיר וקצר יותר.

אני עם אוטומט, ומשחק עם הפליפרים של הטיפטרוניק כדי לדמות נהיגה בידני .....:lol::roll:

פורסם

תתחדש! אחלה רכב, אני מאוד אוהב את הסיויק מכיוון שהיא משלבת ביצועים עם צריכת דלק טובה ובכלל לטעמי האישי העיצוב נורא יפה.

גם את הלאון אני אוהב לא פחות, לדעתי עשית אחלה עיסקה (במיוחד לאור שמדובר בגיר רגיל :) ).

תתחדש ותהנה!.

פורסם

תתחדש!

מצטער שאני שואל בשירשור הזה, אבל מכיוון שאני חדש באיזור המדובר (איזור כרמיאל) מאיפה אתה רכשת את הצמיגים לריו? מאיזור כרמיאל?

צפה לציפצוף תודה בדרך לצומת 7 אם אני אראה אותך :)

פורסם
תודה!

הנחת מזומן 7000 ש"ח. ויתור על מולטי מדיה עוד 3000, מרימי שמשות עוד 1000..

אכן, הרכב מגיע עם בקרת שיוט ומגביל מהירות, ובניגוד למה שנכתב כאן כמה פעמים לידנית לא חסר כלום!

אחלה הנחה.

בזמנו לא נתנו זיכוי משמעותי על הויתור על המולטימדיה וממש לא זרמו בהנחת מזומן. הזמן עושה את שלו.

ולגבי השפעת כפתור ה eco (בהמשך לדבי איצו). אני חושב שהוא בעיקר מסרס את תגובת המצערת המיידית. לדעתי מעבר לאפקט הזה אם ממשיכים ללחוץ הרכב מגיב כרגיל עם עליית טורים רגילה.

אכן בימים חמים מאוד אני מוותר עליו בגלל המיזוג.

פורסם

לאחרונה התחלתי לחשוב על מחליפה לפיאסטה ביום שנצטרך קצת יותר מרחב, הסיוויק הידנית על הנייר נראית לאופציה הידנית הטובה ביותר למי שלא רוצה להתעסק עם צ'מפיון.

עסקה מעולה לדעתי, סע בנעימים, שמור עלייה ושלח הודעה שאתה מוכר

• תוכן חדש...