Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הדין במקרה הבא: נוסע מצומת בית דגן לכיוון חולון. בצומת שיורדים לאיילון / כביש4 ממשיך ישר, אבל הרמזורים לא עובדים (לא צהוב מהבהב, לא עבדו כלל). נכנס לצומת - נדלק רמזור אדום. הצומת עם מצלמה, לא יודע אם צולמתי. מה עושים במקרה כזה?

בתודה,

אלי.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחכים בנשימה עצורה לקבלת הדו"ח

לא קיבלת מתחילים לנשום סדיר

קיבלת חזור לכאן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אלי, אתה יכול להיות שקט.

מצלמת רמזור נדרכת לצילום רק שנייה אחת לאחר שהרמזור התחלף לאדום.

ביצוע הצילום לאחר דריכה מתבצע רק כשאתה חוצה את קו הצומת.

לסיכום אם עברת את קו הצומת שנייה שלמה לאחר שהתחלף הרמזור לאדום - יש מה לדבר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אגב, מקרה דומה.

באשדוד ישנה צומת מרומזר שבאחד הכיוונים מופעל חיישן שרק כאשר מגיע רכב הוא מעביר לירוק, וכל עוד אין רכב הרמזור נשאר אדום.

אני נסעתי בצומת באופן קבוע עם קטנוע בזמנו ואותי החיישן לא היה קולט, רק לאחר מספר רגעים היה מגיע אוטו אחר ורק אז היה מתחלף לירוק.

עקב כך, החלטתי ליסוע בצומת זו באדום כי מבחינתי הרמזור מקולקל, וכך עשיתי יום יום. מה לדעתכם היה קורה אם הייתי נתפס על ידי שוטר ? הייתי חוטף דוח ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

כן כי אין לך סמכות לקבוע שהרמזור מקולקל.

אם הרמזור באמת מקולקל אתה אמור לפנות למשטרה ושם ידריכו אותך לפנות ימינה, פרסה ולהסתובב (גם אם זה אדום זה הרבה פחות מסוכן) במידת האפשר ואם אי אפשר אז לעבור את הצומת בזהירות כשהם איתך על הקו וככה גם יש תיעוד לגבי הפנייה שלך.

מה שאתה עשית זה לקחת את החוק לידיים

כמובן שלשוטר במקום יש שיקול דעת האם לתת דו"ח או לא, אבל עקרונית כנראה שהיית מקבל דו"ח

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אוקיי נניח שהייתי מקבל דוח, הייתי כמובן בוחר בהליכה למשפט, היית טוען להגנתי שהרמזור מקולקל, שהרי מבחינתי אם הרמזור לא קולט אותי אז הוא מקולקל ולכן עלי לפעול לפי שאר התמרורים בצומת.

מה יגיד לי השופט ? לפנות ימינה איך באדום ? לחכות שיגיע רכב, ואם זה שתיים בלילה לחכות שעתיים ? איך בדיוק אני אקרא למשטרה , אני אצעק חזק ? ואם היה לי סלולרי אז אני אדבר בנהיגה ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ספרינג

אחד כמוך לא צריך להיות על הכביש

לא משתנה לירוק ממתינים.

המשטרה הייתה מביאה אישור של חברת הרמזורים שהרמזור תקין ובזה סיימת את הסיפור שלך על רמזור מקולקל

לא מדבר על מקרה בו רכב מעיף אותך לכל הרוחות כי יש לו ירוק ב 2 לפנות בוקר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה נראה לי לא הבנת.

ברמזור יש חיישן שלא קולט אותי. גם אם אחכה שם שעה, מה היית עושה במקומי, מחכה שעה, שעתיים ?

הם לא יוכלו להביא אישור שהרמזור תקין כי רמזור שלא קולט קטנעים זה לא רמזור תקין.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

האמן לי הבנתי כל מילה בהודעה שלך הקודמת

האם יש רמזור להולכי רגל עם לחצן?

אתה תצטרך להביא עד מומחה שיעיד כי החיישן לא חש בקטנועים כדי לבסס את טענתך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אוקיי נניח שהייתי מקבל דוח, הייתי כמובן בוחר בהליכה למשפט, היית טוען להגנתי שהרמזור מקולקל, שהרי מבחינתי אם הרמזור לא קולט אותי אז הוא מקולקל ולכן עלי לפעול לפי שאר התמרורים בצומת.

מה יגיד לי השופט ? לפנות ימינה איך באדום ? לחכות שיגיע רכב, ואם זה שתיים בלילה לחכות שעתיים ? איך בדיוק אני אקרא למשטרה , אני אצעק חזק ? ואם היה לי סלולרי אז אני אדבר בנהיגה ?

אתה כל כך עסוק בתירוצים שאתה לא מבין באיזה מהירות השופט היה מסמן "אשם" ומעיף אותך לכל הרוחות.

א. לפנות ימינה לא תמיד יש רמזור, ובכל מקרה זה הרבה פחות מסוכן מאשר להמשיך ברמזור אדום ולחצות את הצומת, האדם מן היישוב היה פונה ימינה כי זה פחות מסוכן.

ב. את אף אחד לא מעניין מה זה מקולקל מבחינתך, לרמזור יש תקן וסדר עבודה, לא קולט קטנועים? כי לא כיילו אותו לקלוט קטנועים כי התקן באותו מקום לא הצריך דבר כזה. זה מה שנקרא באג שנסגר מסיבת "By design" ככה זה תוכנן. זו לא תקלה.

ג. מותר לדבר בסלולרי כשאתה עומד ברמזור אדום (פירוש בתנועה - Movement ולא Traffic אם ממש מעניין אותך למה), כל עוד הרמזור אדום (ולפי דבריך אמור להישאר אדום) מותר לך לדבר בסלולרי ולהתקשר למשטרה.

ד. התמרורים תקפים כשהרמזור לא תקין, מה זה לא תקין? כתום מהבהב או כבוי לחלוטין (גם הרמזור הקרוב וגם הרחוק התואמים) כל דבר אחר - לא תופס.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

[quote name='m3x7r3m3

אתה כל כך עסוק בתירוצים שאתה לא מבין באיזה מהירות השופט היה מסמן "אשם" ומעיף אותך לכל הרוחות.

תרוצים? מדובר במקרה הניתן להוכחה. אמר כאן מישהו תביא חוות דעת של עד מומחה. לא יודע איזה הכרות יש לך עם שופטים, הם יעיפו אותך לכל הרוחות כשאתה מספר להם סיפורים, הם מתייחסים ברצינות גמורה כאשר אתה מביא להם ראיות.

א. לפנות ימינה לא תמיד יש רמזור, ובכל מקרה זה הרבה פחות מסוכן מאשר להמשיך ברמזור אדום ולחצות את הצומת, האדם מן היישוב היה פונה ימינה כי זה פחות מסוכן.

לא רלוונטי, הדיון תאורטי היות ולא הגיע למשפט, אין טעם לחיפוש קיצורי דרך, התרחיש הוא, עברתי באדום ולא הייתה לי ברירה אחרת, מה קורה ? הברירה היא לעבור באדום או לחכות שיגיע רכב גדול שאותו החיישן יקלוט. (ובלי קשר באמת שאין בצומת הזאת פנייה ימינה).

ב. את אף אחד לא מעניין מה זה מקולקל מבחינתך, לרמזור יש תקן וסדר עבודה, לא קולט קטנועים? כי לא כיילו אותו לקלוט קטנועים כי התקן באותו מקום לא הצריך דבר כזה. זה מה שנקרא באג שנסגר מסיבת "By design" ככה זה תוכנן. זו לא תקלה.

אם הרמזור לא קולט קטנוע אז הוא מקולקל, להזכירך קטנוע נחשב לרכב לפי תקנות התעבורה, אין מצב שזה תוכנן כך מלכתחילה ולמעשה זה לא משנה.

ג. מותר לדבר בסלולרי כשאתה עומד ברמזור אדום (פירוש בתנועה - Movement ולא Traffic אם ממש מעניין אותך למה), כל עוד הרמזור אדום (ולפי דבריך אמור להישאר אדום) מותר לך לדבר בסלולרי ולהתקשר למשטרה.

כאן חידשת לי, מותר לדבר בסלולר בזמן שאתה עומד ברמזור ? בהנחה שמה שאתה אומר נכון, עדיין זה לא רלוונטי, כי הסוגיה היחידה כאן היא אם תופס הטיעון שלי שהרמזור מקולקל, הרי אני לא מחויב לעצור ולהתקשר למשטרה בכל פעם שאני מגיע לרמזור מקולקל. למעשה, אני לא מחויב לשאת עלי מכשיר סלולרי.

ד. התמרורים תקפים כשהרמזור לא תקין, מה זה לא תקין? כתום מהבהב או כבוי לחלוטין (גם הרמזור הקרוב וגם הרחוק התואמים) כל דבר אחר - לא תופס.
את זה אתה אומר, אני מאמין ששופט בעל היגיון סביר יחשוב אחרת, אבל את זה לא נדע כי "לצערי" לא נתפסתי והמקרה לא הגיע לבית המשפט.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ספרינג אתה כל כך טועה. מבחינת החוק כמובן לא באופן אישי.

תקרא את מה שקרה לי לפני שנתיים. בשכונה שלי יש תמרור עצור באחד הצמתים. בדרך כלל אני עוצר בעצור ונותן זכות לרכבים המגיעים מצד שמאל כי מדובר בכביש חד סיטרי. הייתה תקופה שבוצעו עבודות בכביש החוצה והוא היה חסום לגמרי.

אמרתי לעצמי שאין למי לתת זכות ונסעתי בלי לעצור. כמובן תפס אותי שוטר שהיה במקום. הגעתי למשפט והפסדתי כי השופט אמר שבכביש אין מקום לפרשנות האם הכביש סגור או לא סגור - יש תמרור אז תעצור.

מה שכן במקרים האלה צריך לפנות למחלקת תעבורה בערייה ואם הפניה שלי מוצדקת יכולים להעלים את התמרור לתקופת העבודות.

פורסם
תרוצים? מדובר במקרה הניתן להוכחה. אמר כאן מישהו תביא חוות דעת של עד מומחה. לא יודע איזה הכרות יש לך עם שופטים, הם יעיפו אותך לכל הרוחות כשאתה מספר להם סיפורים, הם מתייחסים ברצינות גמורה כאשר אתה מביא להם ראיות.

איזה ראיות? כל עוד אין לך אישור כתוב מהחברה הלאומית לדרכים או הרשות המקומית שבאותו זמן הרמזור תקוע על אדום, זה לא רלוונטי.

וגם אז אתה עדיין תורשע בנהיגה בקלות ראש או בחוסר זהירות, כי האדם מן היישוב היה מתקשר למשטרה, לא לוקח את החוק לידיים ועובר באדום.

לא רלוונטי, הדיון תאורטי היות ולא הגיע למשפט, אין טעם לחיפוש קיצורי דרך, התרחיש הוא, עברתי באדום ולא הייתה לי ברירה אחרת, מה קורה ? הברירה היא לעבור באדום או לחכות שיגיע רכב גדול שאותו החיישן יקלוט. (ובלי קשר באמת שאין בצומת הזאת פנייה ימינה).

או ליצור קשר עם המשטרה, עם כמה שזה נשמע מופרך.

מכיוון שהאדם מן היישוב (לא לדבר על האדם הסביר כן?) הוא לא מהנדס תנועה או מהנדס אזרחי או מהנדס אלקטרוניקה כשהרמזור נראה לא תקין הוא יוצר קשר עם המשטרה.

אם הרמזור לא קולט קטנוע אז הוא מקולקל, להזכירך קטנוע נחשב לרכב לפי תקנות התעבורה, אין מצב שזה תוכנן כך מלכתחילה ולמעשה זה לא משנה.

אתה מהנדס אזרחי או מהנדס תחבורה מומחה? מי קבע שהרמזור לא קולט קטנוע? אתה קבעת, אתה לא יכול להיות גם נתבע וגם עד מומחה של עצמך.

כאן חידשת לי, מותר לדבר בסלולר בזמן שאתה עומד ברמזור ? בהנחה שמה שאתה אומר נכון, עדיין זה לא רלוונטי, כי הסוגיה היחידה כאן היא אם תופס הטיעון שלי שהרמזור מקולקל, הרי אני לא מחויב לעצור ולהתקשר למשטרה בכל פעם שאני מגיע לרמזור מקולקל. למעשה, אני לא מחויב לשאת עלי מכשיר סלולרי.

בטח שרלוונטי, אתה החלטת על סמך עצמך ודעתך ו"מומחיותך" שהרמזור לא קולט את הקטנוע, שהוא לא תקין, ושעל סמך כך אתה יכול לעבור ברמזור אדום.

בשורה התחתונה מה שאתה טוען זה שעל סמך אתה עצמך ודעתך אתה יכול להחליט לעבור ברמזור אדום, ואם זה לא מספיק אז אתה חושב שאם תגיע לבית המשפט ותטען שאתה בעצם העד המומחה של עצמך בנושא רמזורים, וזה ידידי, לא מחזיק מים, רחוק רחוק מזה.

את זה אתה אומר, אני מאמין ששופט בעל היגיון סביר יחשוב אחרת, אבל את זה לא נדע כי "לצערי" לא נתפסתי והמקרה לא הגיע לבית המשפט.

לא, זה מה שלוח התמרורים טוען, תמרור 706 בלוח התמרורים הוא אור צהוב מהבהב: התקדם בזהירות תוך שמירת הוראות כל דין, בחירת הנתיבים תהיה על פי המסומן על ידי סימון 813 (חצים מכוונים כיווני נסיעה מותרים בנתיב בלבן או בצהוב לתחבורה ציבורית) או 926 (כנ"ל בכתום באתר עבודות בדרך).

הבנו?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

M3X7, התשובה לכל שהעלת היא אחת.

אני לא עד מומחה ולא מהנדס תעבורה ולא שוטר במחלקת התנועה, במידה והיה משפט הייתי צריך לספק חוות דעת רשמית של עד מומחה שהרמזור מקולקל, קרי: אינו קולט קטנועים.

עכשיו השופט צריך להחליט איך להתייחס למקרה, אני מאמין שהיה מקבל את הטיעון שלי, בטח ובטח לא היה מחליט שהיה עלי לחכות בצומת עד להגעת "כוחות ההצלה", ואם זה 2 בלילה לחכות אולי עד הבוקר ?

שוב, "לצערי", לא נתפסתי כך שלא נוכל לדעת מה היה פוסק השופט.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...