Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת צג וולט ואמפר ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי צג קטן שמציג וולט ואמפר , אני רוצה שהוא יופעל רק במעבר המפתח לacc, לצג יש 5 חיבורים

צד שמאל - מינוס פלוס

צד ימין - מינוס פלוס וחוט צהוב

רציתי להתייעץ להיכן הכי מומלץ לחבר את

הצג? האם אפשר להתלבש על צמת הרדיו,שפועלים עלייה צרכנים נוספים?

שאלה נוספת,אני מבין שיש תוספת של חוט מינוס פלוס בגלל האמפר אז לאן אני אמור לחבר כל דבר?

צירפתי תמונה של הצג ושל מראה החיבורים מאחורה,תתעלמו מהדיאגרמה שמה היא מתייחסת לשימוש ביתי.

תודה רבה וחג שמח.

656d7eee8e7521b0b59944ede9994aee.jpg

76be45ca705fa120bd275b2b27c79dbe.jpg

פורסם

למדידת מתח מומלץ לחבר ישירות למצבר.

את הפונקציה של מדידת זרם אינך יכול ליישם אלא אם אתה רוצה לחתוך קבלים של המצבר/אלטרנטור ויש לך ידע וכלים הדרושים לעבודה מסוג זה- בקיצור לא מומלץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

למדידת מתח על המצבר נראה לי שהכי קל להתחבר לתיבת הפיוזים או הממסרים בתא המנוע,

למדידת הזרם זו כבר שאלה של מה אתה רוצה למדוד ? לדעתי כדאי למדוד צריכת זרם מהמצבר דווקא כשהרכב מכובה, זה ייתן אינדיקציה לכמה מהר הוא ייתרוקן כשהרכב עומד. לצורך הזה יכול להיות שאפשר להתחבר לקופסת הפיוזים שבתוך תא הנהג, מתחת להגה.

פורסם
מרק, בחשמל ביתי יש כלי מדידה שנקרא אמפרמטר צבת.

האם יש שעון מדידה לרכב שמבוסס על השראות מגנטית ולא על חיבור ישיר?

כן יש כאלה ובעבר בניתי אחד כזה שלא מתפקד בצורה טובה.

פורסם (נערך)
למדידת מתח על המצבר נראה לי שהכי קל להתחבר לתיבת הפיוזים או הממסרים בתא המנוע,

למדידת הזרם זו כבר שאלה של מה אתה רוצה למדוד ? לדעתי כדאי למדוד צריכת זרם מהמצבר דווקא כשהרכב מכובה, זה ייתן אינדיקציה לכמה מהר הוא ייתרוקן כשהרכב עומד. לצורך הזה יכול להיות שאפשר להתחבר לקופסת הפיוזים שבתוך תא הנהג, מתחת להגה.

אין שום היגיון טכני במה שאתה מציע.

למה ?

צריכת הזרם של תצוגת 7 סיגמנטים+המעגל של המכשיר צורכים יחדיו יותר זרם מאשר צריכה פרזטית תקינה של צרכנים שעובדים לאחר כיבוי המנוע כלומר, אם תחבר את המכשיר למשך זמן ארוך הצריכת הזרם הפרזטית הכללית תעלה

דבר שעלול לרוקן את המצבר.

ישנם עוד סיבות רבות למה החיבור הזה לא ייתן שום אינדקציה לאחר כמה זמן המצבר יתרוקן אבל זה לא נושא הדיון.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

היי חברים תודה על התשובות,

הבנתי ממכם שהדרך הכי טובה זה להתחבר למצבר,זה יכול להתבצע אבל זה קצת מסבך את ההתקנה(העברת חוט ארוך וקניית שרשור וכו׳)

אני ינסה לחבר את הצג לחיבור הרדיו ובמקביל אני יבדוק את המצבר במולטימטר אם יש מפל מתח ותוצאות שונות במצב דומם והרצה אני ילך על המצבר אם לא , חסכתי [emoji6]

פורסם
אתה יכול לחבר גם לשקע המצית.

אצלי שקע המצית לא עובד , בגלל שהעולם התקדם התקנתי usb במקום [emoji1]

אבל מרק בכללי החשיבה שלי נכונה? אם יהיו תוצאות דיי זהות עד לרמה סבירה במצבים שונים אפשר להשאיר את הסידור כמו שחשבתי לא?

פורסם

מערכת שמע המותקנת אצלךברכב מקורית ? בדרך כלל ברכבים יישנים עם מערכת שמע לא מקורית מישהו כבר כנראה התעלק על איזה כבלים ואתה רק

תוסיף התעלקות נוספת.

פורסם
מערכת שמע המותקנת אצלךברכב מקורית ? בדרך כלל ברכבים יישנים עם מערכת שמע לא מקורית מישהו כבר כנראה התעלק על איזה כבלים ואתה רק

תוסיף התעלקות נוספת.

המערכת שמע לא מקורית,שאני ניסיתי סדר בחוטים לא ראיתי התעלקות על חוטים אחרים חוץ מחיבור לחוטים בצבע חום,ירוק וכו׳ שלפי דעתי ככה בא מהמפעל.

עיקר ההתקנה בעצם זה לקראת התקנת מגבר שאני רוצה לדעת בערך האם המצבר סובל למרות שהוא 60 אמפ על רכב מיני

• תוכן חדש...