Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ בקנייה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל אני מוכן להעמיד את הנקמיצ'י מול כל HU שקיים בארץ (ברור שלא P9 או סוני לא זוכר תדגם) ואף HU (במחיר הגיוני) לא עומד איתו בSQ, בחרטות פיוניר אלופים אבל מערכת טובה עם פיוניר אני לא מכיר, יותר מזה, אני משאיר את הנקמיצ'י אצלי תוך חודש עד חודש וחצי אני הולך להעמיד חתיכת מערכת ואז נראה מה יותר איכותי נקמיצ'י או פיוניאיכס,

יש משהו שאתה לא מוכן להבין אייל בפיוניר יש מיליון פיצ'רים וחרטות ורק על זה אתה משלם (דוגמא מסכי מטריקס יפים) עובדה שבפרימייר יש פחות חרטות והוא יקר יותר (אני לא מדבר על הP9 שהוא ריק לחלוטין)

כנ"ל קנווד, פנסוניק - תצוגה, אקולייזרים ושאר שטויות, עם כל הכבוד אייל יש דברים שאני מתקשה להסכים איתך (לדוגמא וואט זה וואט, כל הרדיו-דיסקים נשמעים אותו דבר)

תאמין לי שכולם היו רוצים לגלות שב2000 ש"ח הם הביאו HU שלא מוריד את הרמה של המערכת.

פורסם

דבר ראשון אף אחד לא אמר שאתה חייב להסכים איתי.

דבר שני מה יותר מיוחד בDAC של נקמיצ'י מאשר בDAC של פיוניר??

אנשים בעלי ידע גדול משלי ושלך בחנו לעומק סוגים שונים ורמות שונות של רדיו דיסקים ואמרו שההבדלים כיום בין הDACים הם כל כך קטנים, בגלל התקדמות הטכנולוגיה שהבדלים שמיעים בינהם הם זניחים.

יש כמובן את אלו שטוענים אחרת, גם למשל בפורום אודיו בתפוז יש לעיתים ויכוחים דומים והטכנוקרטים, אלו שמסתמכים יותר על ידע באלקטרוניקה תומכים יותר בדעה שלי (שוב לא כולם אבל רובם) והאודיופילים כמובן מאמינים שיש הבדלים גדולים בדיוק כמו שהם מאמינים שיש הבדלים בין כבל של רמקול, חשמל וRCA.

אם אתה באמת חושב שבנקמיצ'י יש כאלה רכיבים איכותיים יותר שעליהם אתה משלם אז שיבושם לך.

אם אתה חושב שההד יוניט שלהם יגרום לכך שתהיה לך מערכת עם איכות טובה יותר אז הרווח כולו שלך מכיוון שכבר יש לך אותו.

זה שאתה לא מכיר אף מערכת טובה עם פיוניר זה לא חוכמה כי את המערכות הטובות לרכב בארץ אפשר לספור על יד אחת אולי שתיים, ומה שקובע את איכותן זה בטח לא איכות הHU.

לדעתי גם אם יהיה הבדל הוא כל כך מזערי שבטח לא הוא יקבע את איכות המערכת.

לגבי המגברים, לא מאמין?! טוס וזכה ב10000$

ודרך אגב איזה מערכת אתה עומד להרים?

פורסם

בקשר למערכת אני מעוניין בשלב זה להישאר חסוי בפרטים אבל אני מוכן להתערב שכל מי שישמע אותה יתלהב (ואני מדבר עליך, אריאל ושאר אנשים שאני תופס מהם - מאיפה הביטחון הזה ??? אין לי מושג)

לגבי חילוקי דעות בינינו בשביל זה נועד הפורום וטוב שכך (הרי היה משעמם אם לכולם הדעה היתה דומה).

:D:D:D

לגבי HU , מגברים אף אחד לא הוכיח לי (וגם לך) שום דבר כי כאשר אתה קונה מגבר אתה קונה את כל הקופסא כולל הקרוס ואני לא מאמין שבHU עם הדולפינים, שטיחים פרסים, אשכים מעופפים, פורמולה ושאר תצוגות אתה לא משלם על זה הרי גם בעלות של המכשיר זה רוב הכסף.

מעבר לכך בזמן שניסיתי למכור את הנקמיצי (בערך חודש) היו לי שלושה DACים שונים ומשלושתם לא הפקתי את הסאונד הנעים שהיה לי בנקמיצי לכן אני משאיר אותו.

פורסם

הסיכוי היחידי שאני אתלהב מהמערכת, זה אם תשקיע במיקום של הרמקולים בעיקר. ואקולייזר טוב יוסיף יותר ממגבר יקר יותר או הד יוניט יקר יותר.

תשקיע את הכסף בחוכמה.

ומה יש לך להיות סודי הרי אני מכיר את רוב הרכיבים שלה.

הד יוניט עם אשכים מעופפים??? איפה אפשר למצוא כזה עכשיו אני קונה...צריך להיות מעניין ואם יש עם שדיים מעופפים עדיף, מצידי שישמע כמו קקי.

בקשר למגברים ועוד הוכיחו, הוכחתי לעצמי.

אם טוב לך עם הנקמיצ'י אז יופי זה עדיין לא אומר שאתה יכול ללכלך על קנווד, פיוניר, JVC וכו'

כי לכולם יש הד יוניטים טובים שלא נופלים באיכותם מהנקמיצ'י שלך ועם זאת מציעים עוד אפשרויות שלא קיימות אצלך, לדעתך הכסף לא מושקע נכון? אז תגיד לי איפה מושקע הכסף אצלך כי בDAC מאנשים יודעי דבר אין הבדל ממשי.

פורסם

קודם כל הפכתי הרבה חלקים במערכת, בדלתות אני הולך לעשות בניות ומיקומים (אולי מפיבר, MDF גם מחיר משחק), אקוליזר בשלב ראשוני אני לא אקנה.

(דרך אגב אשמח לקבל המלצה על אחד כזה בסדר גודל מחיר אנושי)

לגבי הHU שמע אולי אני לא איש מקצוע אבל אני יודע מה שמעתי על אותה פלטפורמה.

שדיים מעופפים אולי כרגע לא תמצא אבל אל תדאג זה יגיע מתישהוא.

פורסם

קשה מאוד להגיע לתוצאה טובה מבניות בדלתות, בטח אם אתה לא עושה בניה ממשית ומשחק עם הזוויות, לכן לא ישנה גם אם תשים רכיבים במאות אלפי שקלים, ברגע שלא כיוונת נכון את הרמקולים זה עדיין ישמע כמו מערכת ממוצעת.

אצלי בינתיים המערכת בהמתנה כי עדיין לא החלטתי על איזה רכב היא תהיה(למרות שהיא הותקנה כבר אבל אני רוצה להיות וודאי לפני שאני מתחיל בבניה). אם היא תישאר על הנוכחי אז לא בטוח שאעשה בניות כי יכול להיות שהוא ימכר עוד כשנה וחצי.

אבל אין ספק שבלי משחק עם מיקום הרמקולים ונכונות לעשות בניה במקום שבו הרמקול נשמע הכי טוב, אי אפשר להגיע לתוצאה טובה באמת.

לגבי מה ששמעת, ובכן גם אמרת ששמעת הבדל בין מערכת עם קבל למערכת בלי, שזה פשוט בלתי אפשרי אז יכול להיות שגם פה שמעת דברים שחשבת ששמעת וחוץ מזה לא יכולת להשוות את הGAIN בצורה מדוייקת לכן יכול להיות שהיה הבדל, הבדל שפירשת אותו לטובת הHU שאמור להישמע טוב יותר.

אבל איש איש באמונתו יחיה.

פורסם

וואו , הייתי חולה יומיים ופיספסתי עוד פרק בסדרה הוואטים והאמיצים :).

אז ככה , דעתי הצנועה :

1) יש הבדל עצום בין HU's שונים שמושפע מחיבור של שינויים קטנים בהמון רכיבים.

2) כמעט לכל חברה יש מכשיר מדהים אחד לפחות, חוץ מ JVC (אולי יש , אני לא מכיר) אני לא מכיר חברה שאין לה מכשיר ברמת תחרויות ושניתן בקלות למצוא אלופי עולם שמשתמשים בו. בארה"ב באמת יש הרבה משתמשים בפיוניר P9 ו ה DEQ9 בגלל השילוב הזול (יחסית) של מכשיר ואקולייזר איכותיים.

3) מיקום רמקולים באמת הרבה יותר חשוב מאיכות ה HU , ובאמת הייתי משקיע קודם ברמקולים , אח"כ במגברים ורק בסוף ב HU איכותי במיוחד.

4) ל Blaupunkt שיצא לי לשחק איתו די הרבה ביומיים האחרונים (הייתי חולה) ... יש אקולייזר פנימי מאוד נחמד שמאפשר כיוונים נפרדים לשמאל וימין , מה שבד"כ מוצאים במכשירים הרבה יותר יקרים. FAST-GT - למרות שהחלטת שאתה משאיר את הנקמיצי , יש לו הרבה חסרונות מול מכשירים אחרים בשוק כגון אפשרויות כיוון מועטות יחסית ואמינות אפסית כמעט. יכול להיות שהוא נשמע לך טוב יותר .. אבל זה עניין אישי.

Leon Cupra 2009

פורסם

קודם כל אני מקווה שאתה מרגיש טוב יותר, דבר שני אתה יורד לי על הJVC?? :mad:

גם לJVC יש מכשירים טובים, ואני לא משוחד בגלל שקניתי אחד, יכולתי לקנות כל מכשיר עד 400$ בארה"ב ורציתי אחד עם MP3 והוא היה המומלץ ביותר. אין לי מושג בקשר לשאר המכשירים שלהם אבל זה המכשיר היחידי שלא הייתה עליו מילה רעה וקיבל שבחים גם מבעלי מכשירים אחרים.

בוא נכיר בעובדות, כל ההד יוניטים מיוצרים באותו מקום בעולם, הם חולקים טכנולוגיה דומה והרכיבים שלהם מיוצרים לרוב ע"י אותן חברות.

בן אדם שבא לקנות HU צריך לקנות אותו לפי אפשרויות שהוא רוצה במכשיר, ומראה כי סך הכל אלו ההבדלים הבולטים בין ההד יוניטים השונים.

אני מאמין ששמעת הבדל באיכות בין HU אבל אני לא מאמין שההבדל הזה באמת קיים. צריך לשמוע אותו כשהוא FLAT ושהGAIN בדיוק מותאם לHU האחר שנבחן, כמו כן צריך קופסאת מיתוג בשביל לעבור בשניות מאחד לשני ותנאי אחרון הוא שלא תדע איזה מחובר.

עד שלא בחנת בתנאים האלו הטענה שלך אינה לגיטימית לדעתי במיוחד מכיוון שאנשים שכן בחנו בצורה הזו לא הצליחו להבדיל.

שוב אני מדגיש, בדיוק כמו בעניין המגברים, אם יש הבדלים בין HU הם קטנים וזה הדבר האחרון שצריך לעניין בן אדם שמרכיב מערכת ברכב. הדבר הראשון הוא מיקום הרמקולים, חבל שבדרך כלל הוא האחרון אם בכלל.

פורסם

אייל, אני ממש לא יורד על ה JVC שלך , הרי לא חיפשת HU באזור המחירים של ה P9 ובאמת המכשיר מאוד מומלץ בחו"ל.

חוץ מזה , כיווני Flat בשני HU שונים לא נותנים את אותו גרף ההענות, ניתן לראות את זה בבחינות שעושים מגזינים מכובדים כמו Auto HI-FI הגרמני.

ציוד בדיקה לפי הסטנדרטים שאתה דורש לא יהיה לנו בזמן הקרוב אלא אם נמצא איזה מתקין עם מקומות פנויים בסטנד.

Leon Cupra 2009

פורסם

סתם צחקתי בקשר לירידה.

בקשר לכך שזה לא FLAT, כן זה נכון אבל בדרך כלל ההבדלים לא בולטים כל כך וגם אם כן בסכום שתחסוך מקנייה של הד יוניט ממש יקר תוכל לקנות אקולייזר ותוכל לשנות הכיוונים באיזו צורה שתרצה.

בקיצור בוא נחדיר יותר לתודעה של האנשים שיותר יתעניינו באיפה הם יכולים למקם את הרמקולים כדי לקבל במה כמו שצריך, הפרדה וכו' ורק אחר כך ידברו על מגברים, HU ושאר הדברים. שנינו מסכימים שהתועלת מכך תהיה גדולה יותר.

פורסם

אייל לא דיברתי על עצמי ספציפית אני פשוט לא חושב שהרבה יסכימו לחתוך ולשנות את הרכב ולגבי הHU אריאל צודק שהנקמיצי לא מצטיין באמינות אבל אני באמת אוהב את הסאונד שלו ואפילו את המראה שלו. אם אני לא ימכור את הבלאופונט (פחות משבוע אצלי) אני יכין ברכב שני קונקטורים במקביל שאם יילך לי הנקמיצי בזמן שהוא יהיה בתיקון אני אחבר את הבלקפונט. (כמו אלפא אחד במוסך אחד בבית). :lol::lol::lol:

פורסם

נכון, יש הרבה שלא מוכנים לעשות שינויים ברכב אבל חשוב שידעו שכל עוד הם לא משנים את המיקום של הרמקולים אין הרבה טעם בלקנות ציוד יקר, כי להישמע באמת טוב זה לא ישמע ורוב הסיכויים שזה גם ישמע ממש לא טוב.

אבל זה גם עניין של טעם, חבר שלי למשל שלא יודע מה צריך לשמוע במערכת שמאוזנת בצורה נכונה עם סאונדסטייג' כמו שצריך, וגם בבית הוא היה שומע סטריאו ב-4 רמקולים נכנס לרכב עם מערכת שהרמקולים ממוקמים בצורה טובה ועם במה טובה ואמר שאצלי שומעים הרבה יותר טוב, אני לעומת זאת יודע שאין בכלל מה להשוות ואצלי שומעים רע.

שמעון אמר לי דבר יפה שאני מסכים איתו במאה אחוז, השקעת כל כך הרבה ברכיבים טובים אבל מה כל זה שווה אם אתה לא ממקם כמו שצריך והוא צודק, הרבה זה לא שווה, לפחות לא לפי הסטנדרטים שלי.

• תוכן חדש...