Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון,אבל בן אדם רואה שהרכב קיבל 5 כוכבים שזה הציון המקסימלי ומרוצה,אם בכלל כולם מבינים מה זה אומר..

לגבי בקרת אחיזה,אי אםשר לבדוק זאת בנסיעת מבחן,אלא כתב רכב או נהג מנוסה וגם לא כשנציג לידך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הכל אפשר לבדוק בנסיעת מבחן. אבל צריך לדעת (זה לא אומר לנסות) מה הן מגבלות האחיזה של רכב בתנאים שונים, כי ברקת אחיזה היא אומנם דבר מדהים, אבל לא תמיד מספיק. אחיזה זה פונקציה של כיול שלדה ומערכת המתלים. זה בטיחות אקטיבית. זה הבדל בין לעוף בסיבוב ולחבק עמוד לבין לנסוע בבטיחות בלי שינוי מסלול נסיעה. למשל במזדה 2 על כביש רטוב אחיזה זה בעיה רצינית, בקרת האחיזה לא מפסיקה להציל בסיבובים גם במהירות שרכב אחר לא היה שם לב.

 

5 כוכבים זה לא מספיק, זה כולל ניקוד על התרעה של חגורות. צריך לדעת מה הן פגיעות לכל סוג תאונה, הדיאגרמה של נהג ונוסע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חוסר מודעות,חוסר מודעות ושוב חוסר מודעות.

מי שלא נוהג בצורה בטיחותית,בטח שלא ייחס חשיבות למערכות הבטיחות ברכבו.

חוכמת הבדיעבד עלתה מדרגה בארץ בשנים האחרונות. כולם חכמים לאחר מעשה. ועדות חקירה,איך לא אמרו לנו,למה לא חשבנו על זה לפני..

בפועל,אם בטיחות הייתה נושא עיקרי אז המטומטמת ההיא לא הייתה חותכת 3 נתיבים בלי להסתכל במראות רק כי היא מפספסת את היציאה מאיילון,האדיוט ההוא לא היה נושא עם סלולרי ביד אחת,יד שניה עמוק בתוך האף תוך כדי שהוא נוהג עם הברך, והילד ללא הכנה למוח עם רישיון חודשיים לא היה לוקח סיבוב בכיכר בפול גז רק כי הוא רוצה להראות לחבר'ה שהוא יודע איך מרימים את בלם היד והאוטו הפלא ופלא נזרק לצד. איזה מגניב.

אני זוכר בשנות ה80-90 קמפיין של שנים על חובת חגורות בטיחות,ואנשים עדיין העדיפו לשלם קנסות רק לא לשים חגורה. לקח משהו כמו 20 שנה עד שזה הפך לנורמה חברתית לחגור חגורה בכל נסיעה.

אז המדינה לא מפמפמת תשדירים כאלו יותר,כי מבחינתה תאונות זה כסף,וכסף זה תמיד טוב, והציבור ברובו מטומטמם..כמו תמיד.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

את זה אני ואתה יודעים,אבל כמה אנשים שרכב בשבילם זה פח ולא מעבר יודעים על זה?

 

נהג טוב גם צריך להיות מודע לכביש,אם יש גשם לנסוע לאט יותר וככה לא להגיע שבקרת יציבות עובדת,אלא כמובן אם התפרצות על הכביש,שכזה מקרה הנג צריך להיות בשליטה ולא לאבד את עצמו.

לספייס למשל אין התנהגות כביש טובה בכבישים מפותלים,לכן אני נוסע לאט יותר,אין לי מושג איך הרכב מרגיש שהמערכת נכנסת לפעול .

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני יכול להעיד על עצמי שבחיים לא התעניינתי ברמת הבטיחות של רכב כשחיפשתי אחד.

כשאחפש רכב לאשתי, אז אחשוב על זה, זה נכון, אבל אם אצטרך לחפש רכב לעצמי מבחינתי שלא יהיו לו כריות אוויר בכלל.

פורסם

יוליאן, נהג טוב צריך - זה מאוד נכון. הבעיה שכמות נהגים טובים קטנה מאוד. כמו שכתב Filius_Dei, אין שום פמפום של נהיגה נכונה ומודעות לבטיחות בציבור. אין מי שילמד את מחזיק רישיון הממוצע להפוך לנהג טוב. אנשים לא מודעים אפילו למה הם עושים לא בסדר, למה אסור לחתוך נתיבים, לקצר פניה עם סטיה לנתיב הנגדי ועוד. אנשים יותר מידי עסוקים עם מערכת המולטימדיה בבחירת השיר הבא, במקום להסתכל ולנתח מה קורה סביבם. אנשים מעדיפים להשקיע כסף בפרטים שוליים, במקום במה שצריך.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

זה כמובן עניין שלך,אבל זה קיצוני מידי ללא כריות או בכלל לא להתעניין.

אגב צבי,גם לזה יכול להיות פיתרון שפעם היה,פירסומו. מאוסטרליה אם איני טועה שהם מאוד בוטות ומראות תמונות קשות,זה יכול להעיר כמה אנשים,חבל שהורידו אותם.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ומה ההבדל בינך לבין אשתך?

או שאתה בטוח שאתה נהג מצוין ואשתך לא ממש, אבל אתה שוכח שעל הכביש אנחנו לא היחידים שנוהגים.

או שאכפת לך יותר מאשתך מאשר אתה עצמך שזה ראוי להערכה אבל מה יקרה לאשתך כאשר אתה תעבור תאונה ברכב לא בטיחותי?

 

וסליחה אם זה בוטה מדי, פשוט אנשים צריכים להעריך את החיים יותר ממה שהם חושבים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה משהו פסיכולוגי. כשאתה מחפש רכב, הדבר הראשון שאתה חושב עליו הוא לא "מעניין איך אפשר למות ברכב הזה". סכנות זה משהו שאנשים נוטים להתעלם ממנו. אולי רק אחרי שאתה עד לתאונה מטורפת או חווה תאונת דרכים קשה, זה יתחיל לעניין אותך יותר, כמו אדם שאחד הקרובים שלו נהרג בתאונת עבודה ופתאום הוא מתחיל להתעניין בקניית ביטוח חיים.

 

ברכב אישי לעצמי בטיחות לא מעניינת אותי בכלל. מה שחשוב לי זה ההנאה. אם זה רכב למשפחה אז כמובן שהבטיחות חשובה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

tzvipper צודק לחלוטין.

לצערינו בטיחות לא מעניינת כמעט את הצרכן הממוצע , ונראה שהיבואנים קלטו את סדרי העדיפות של מר/ת ישראלי.

ראו מה כתבתי כאן בעבר : (תגובה 316 בשרשור מבצעי סיאט מלפני 4 שנים).

 

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?331751-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-1-6-105-%D7%9B-quot-%D7%A1-%D7%91-95K&p=2701344&viewfull=1#post2701344

פורסם (נערך)

כבר כתבתי שרשור ארוך על בטיחות פאסיבית, המסקנה מבחינה מדוקדקת של מבחני הריסוק מעלה הפרשים משמעותיים

בהגנת הנוסעים בין מכוניות שונות עם 5 כוכבי בטיחות, והבדל דרמטי בבטיחות בין אותם דגמי מכוניות ממודלים שונים 2006 מול 2013 כשהאחרונות מצוידות בכריות וילון המקטינות את הפגיעה מפגיעת ראש חמורה לרמה נסבלת.

אהה, ויש לזכור שכל מבחני הריסוק והציונים נבחנו ב 60 קמ"ש, ואין מכונית הבנויה להציל נוסע שבחר להתנגש בקיר במהירות כפולה.

בנוסף אין דין כרית אויר במכונית עממית כדין מכונית יוקרה, כרית אויר מתנפחת ל 40 ליטר בעת תאונה במכונית עממית

במרצדס משתמשים בכריות אויר של 70 ליטר.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

לצערנו לא חסר סיבות וראינו את הדעות של כולם פה.

השאלה היא מה אפשר לעשות בכדי להעלות את המודעות לאנשים? בתקווה שהם קוראים את הפורום או לפחות מתעניינים.

כי בינינו, כל הפרסומות, אור ירוק והשטויות האלה...לא באמת עוזר למישהו. מי שרגיל לדבר בטלפון בנהיגה, ימשיך לדבר. מי שרגיל לא להתייחס לבטיחות, ימשיך ככה. לצערנו המצב ישאר ככה עד שיקרה משהו. פתחתי שרשור על טלפון ונהיגה לפני כחודש וכל אחד רשם שם מקרה שהוא ראה על הכביש, מה שהכי מצחיק זה שלפני כמה ימים עצרתי נהגת שדיברה בטלפון עם הבת הקטנה שלה לידה, אמרתי לה שלפחות אם היא בטלפון שזה לא יהיה עם הילדה שלה בתוך האוטו, היא אמרה לי כמה שאני צודק ויומיים אחרי זה ראיתי אותה שוב באותה סיטואציה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)


×
×
  • תוכן חדש...