Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את טור הדעה הזה ואני חייב להודות שאני די מסכים איתו.

בזמן שכל החברים שלי גרו בת"א (שלא רק שמחירי השכירות בה היו גבוהים, אלא גם זו עיר שכמעט מכריחה אותך להוציא יותר כסף - כי הבילויים ממש מעבר לפינה) אני גרתי בהרצליה. גם זה לא זול, אבל זו הייתה התפשרות מסוימת כי ידעתי שאני לא יכול להרשות לעצמי יותר, ולא רציתי להתרחק יותר מדי מהמרכז. לא יצאתי לבילויים מיותרים והתאמצתי לא לבזבז יותר מדי.

עכשיו, כשאני גר בחו"ל, אני רואה לאט לאט את ההתנהלות הכלכלית של אנשים פה. אין להם כסף ורואים את זה. הם עושים מאמץ להוציא את המינימום ולא שורפים כספים על שטויות כמו שוכני ת"א מצויים. הם עדיין מתלוננים, כמובן, אבל זה הטבע האנושי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מקפיץ בשביל הטור הזה.

בעיני הטור הזה מייצג את כל מה שמגוחך בטענה שהכל סבבה בארץ וכל השאר פחדנים אנטי-ציונים. הבן אדם עובד הייטק, כנראה מרוויח הרבה יותר מהשכר הממוצע.

מנסה, כמו כל כך הרבה אחרים, לשכנע אותנו ששם יהיה רע בסגנון "חכה חכה". כמו תמיד, מורידים את האנשים למטה, במקום להעלות את המדינה הזו למעלה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

בבסיס הוא צודק, אבל כמו שאתה כותב - הדרך שלו לא נכונה. הוא מתרכז בנושא הלא מעניין במחאה הזאת - ברלין עצמה, או כל עיר אחרת. הרי לא מדובר כאן על "תעברו לברלין, יותר כיף/זול פה". מדובר כאן על "למה בארץ כל כך יקר ובמקומות כמו ברלין, לא?". וזה הבדל משמעותי מאוד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

המאמרים האלו נגד היורדים כ"כ מעצבנים, בחיי. תמיד זה סובב סביב שתי נקודות בדיוק: 1) מי שמעז לרדת מהארץ בוגד בערכים שאמורים להיות לכולנו; 2) כמובן שהוא עוד ישלם על כך כי הוא יהיה זר תמיד ו"שואה".

אני בספק רב אם מישהו שבוחר בגיל 15+ לעבור לארץ אחרת אי פעם ירגיש בה 100% שייך, אלא אולי אם הוא עובר עם משפחה די מורחבת שנותנת לו בסיס חברתי איתן במקום החדש. מצד שני, אפשר לשפר את התנאים הכלכליים גם אם אתה מרגיש זר ורוב החברים שלך נשארו במקום אחר. ולפעמים לצאת מחרדה כלכלית קיומית זה גם משהו שהוא לא פחות חשוב מהאם השכן שלך ראה חגיגה בסנוקר או לא.

וחוץ מזה, אין שום דבר "ערכי" בחיים דווקא בישראל, בטח לא כשהדרך היחידה שיש בערך להביא את הערכיות שלך לידי ביטוי היא שרות "משמעותי" בצבא. הניסיון הזה למכור לאנשים שפה הם חלק ממשהו גדול וחשוב הוא מגוחך, אבל כל הטורים האלו משכנעים את המשוכנעים - גם מי שתומך בירידה וגם מי שמתנגד לה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הניסיון הזה מצליח ואתה רואה שרוב האנשים הולכים אחרי זה בעיניים עצומות בלי לחשוב בכלל. כשאתה מבקש מהם להסביר לך הם זורקים לך ססמאות כמו "טוב למות בעד ארצינו, אין לנו ארץ אחרת" אבל אין באמת הסברים הגיוניים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה מצליח בשלב הרבה יותר מוקדם בחיים, לדעתי. קשה לי להאמין שדעתו של מישהו תשתנה לכאן או לכאן אחרי קריאת אחד המאמרים.

אגב, הפייסבוק שלי מוצף בתגובות שלכאלו ש"לא איכפת להם", אבל בכל זאת מוצאים לנכון לככתוב למה בכל זאת כל מי שיורד מכאן הוא אפס לדעתם. לך תבין..

פורסם

המטרה צריכה להיות לשפר את החיים בארץ, לא לרדת לחייהם של היורדים ממנה.

אני גר כבר שנתיים בחו"ל ואמנם טוב לי פה בדר"כ אבל גם ברור לי שאין כמו בארץ. התרבות שלי היא בארץ, המשפחה והחברים שלי הם בארץ ואני כנראה לא ארגיש שייך לגמרי במקום שהוא לא בארץ. זה לא אומר שאני לא יכול לחיות טוב במקום כזה. זה פשוט אומר שאני מתפשר על כמה דברים חשובים (שאולי לאחרים הם מהווים דיל-ברייקר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בהחלט, המטרה צריכה להיות שיפור התנאים בארץ.

זו אחת הבעיות עם שיטת ההגשה של המחאות החברתיות בארץ. כשעולה נושא כמו מחיר המילקי, אז קל יחסית לרדת על מי שמעלה את זה בכלל ואז לא לנסות לשפר דבר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המחאות האלה לא מועילות בכלום כי רוב הציבור לא באמת מוחה. כל התוצאות של מחאות כאלה זה כמה פוסטים מפגרים בפרצוף ספר ואולי כתבה בעיתון של שבת. מעבר לזה אין השפעה על המציאות הכלכלית.

אין ספק שהמטרה צריכה להיות שיפור המצב בארץ ולא עידוד הגירה אבל לך תשכנע אנשים שהמדינה זה לא ערך עליון ושהמדינה היא בשביל האזרחים ולא להפך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל עוד לא יעשו שינוי מהיסוד, שלדעתי לא יגיע אף פעם,

שבמסגרתו יעשו רמונט לכל המערכת הצבאית, כולל פיקוח

הדוק על התקציב שלה, פירוק המונופולים, דואופולים, וכד'

כמו חברת חשמל, הנמלים, מקורות, רש"ת, הרקבת, ועוד

רבים "וטובים" אחרים, עבור בבנקים, ברשתות הגדולות,

ושאר מוצצי כסף, ואז אולי יהיה כאן יותר קל. עד אז, כולנו

נמשיך לממן את החגיגות של אותם מקומות, ונמשיך להתווכח

אם אפשר לחיות כאן ברווחה, ואם תחיה צנוע תגיע למשהו

בחיים, ובלה בלה בלה.

פורסם

בתור מי שמתכנן להגר. אחת הסיבות (מהשוליות מהן אגב) היא בכלל ששינוי כזה צריך לעשות מהשורש. זה לא יקרה, לפחות לא בעשרים שנה הבאות. זה מצריך שהרבה מאוד אנשים יאבדו את ממונם ויצטמצמו כלכלית בצורה דרסטית (אלה הם בעלי הון או בעלי שכר שעובדים בעבודה שרק המצב הקיים מאפשרת את התקן לה, ואם יהיה שינוי הם כנראה יפוטרו או שמשכורתם תקוצץ)

האנשים האלה שיש אלפים מהם ומשפחות להם ומקורבים, לא יתנו לזה לקרות.

אני אישית חי פעם אחת, ואני לא מתכוון לבזבז את זמני בציפייה שמדינה כזו או אחרת תתעורר ותעבור שינוי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אושרי - הסיסמאות שלך נפלאות. הבעיה היא שהן סיסמאות. ראית מה קרה עם הפרטת רכבות באירופה (התשובה - כשלון מוחלט, עליה במחירים, ירידה בשירות ובסוף אפילו הלאמה חלקית). פירוק הבנקים? אולי תקבל יותר מבחר, אבל צריך למצוא משקיעים ראויים (עניין לא פשוט כלל וכלל, אתה לא רוצה שכספך יופקד בידיים מפוקפקות), שיהיו מוכנים להכניס סכומים גדולים, וכמובן שידרש מנגנן פיקוח עוד יותר ענף, כדי לודא שהבנקים החדשים יהיו יציבים. כך גם בכל תחום התשתיות. וכמובן צריך לודא שמדובר במשקיעים נפרדים, לא באותה חברה שתשתלט על תחומים מרובים.

המצב הנוכחי בהחלט אינו אידיאלי, אבל יש לי ספקות רבים אם החלופות שהוצעו יהיו יותר טובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כל עוד לא יעשו שינוי מהיסוד, שלדעתי לא יגיע אף פעם,

שבמסגרתו יעשו רמונט לכל המערכת הצבאית, כולל פיקוח

הדוק על התקציב שלה, פירוק המונופולים, דואופולים, וכד'

כמו חברת חשמל, הנמלים, מקורות, רש"ת, הרקבת, ועוד

רבים "וטובים" אחרים, עבור בבנקים, ברשתות הגדולות,

ושאר מוצצי כסף, ואז אולי יהיה כאן יותר קל. עד אז, כולנו

נמשיך לממן את החגיגות של אותם מקומות, ונמשיך להתווכח

אם אפשר לחיות כאן ברווחה, ואם תחיה צנוע תגיע למשהו

בחיים, ובלה בלה בלה.

הציטוט שלך, ההדגשות שלי. ראה באדום

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פירוק המונופולים היתה הכוונה ליצירת מצב בו אין מונופול.

תשאיר אותו, רק צור לו תחרות או פיקוח הדוק. תפסיק את

המצב בו הזנב מכשכש בכלב.

הפרטה היא לא בהכרח מצב עדיף, ולכן לא ציינתי אותה.

תפסיק את המצב בו הוועדים הגגולים בעצם בוחרים את

נציגיהם במפלגות, תוציא מהם את הכוח הזה.

יש מספיק מה ואיך לעשות, רק צריך שינוי יסודי, וכמו שכתבתי,

לדעתי הוא לא יגיע.

• תוכן חדש...