Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאמין לי שהשופט לומד את התיק לפני המשפט, כולל כל העלויות.

במקרה שלי כולם הודו, ואף אחד לא רצה להוציא כסף מהכיס.

וכל הנזק היה 3500 ש"ח, כולל. הם הגיעו לדיון עם תרוץ מקורי שהיה שמן על הכביש והם לא אשמים.

רדפתי אחריהם 3 חודשים ורק הבטיחו הבטחות ושקרים, ובסוף נמאס לי ותבעתי אותם. וזכיתי בכל הכסף. וגם לא הפעלתי את הביטוח.

למה אתה חושב שלא יתנערו? הם עושים את זה גם בשביל 500 שקל היום!

עוד לפני המשפט השופט "לומד" פחות או יותר את המחירים והוא זוכר אותם טוב טוב, תאמין לי.

בדיון אצלי הייתה האישה שפגעה בי, בעלה, נציג חברת הביטוח, וגם חבר מתלמד בעריכת הדין, שהכין את כתב ההגנה. וממש זה לא עזר להם.

אני כתבתי "אל תנפח את חשבונית התיקון" אז בבקשה אל תכניס לי מילים מיותרות בפה!

חברות הביטוח לא יוציאו שקל סתם. הם יעדיפו את מזלם בבית המשפט, כדי לנסות לבלבל את התובע.

ושוב בפעם המיליון, יש לתת לנהגת את זכות הערבות מול הביטוח שלה. יש לתבוע אותה ישירות.

אני אמרתי "שמאי מטעם הביטוח"? השמאי צריך להיות נייטראלי.

לי יש ניסיון עם תיק דומה. בגלל זה כתבתי, כדי לעזור.

אם גם לך קרה דבר דומה או שחס וחלילה יקרה, בדרך שלך תשיג ניסיונות התנערות, משיכת זמן, וסכומים מצחיקים שחברת הביטוח של הפוגעת יציעו לך בתמורה או תיקון עלוב שלא שווה שום דבר.

יוסי.

פורסם

יוסי, שנינו פה מסכימים על אותו הדבר, ברור לי שכתבת כדי לעזור לפותח השרשור ואין לי שום אי הסכמה איתך, בוא נדייק לטובת הדיון:

אתה כתבת במפורש את המשפט "אל תנפח את חשבונית התיקון", ואני פשוט התייחסתי למשפט שכתבת, וציינתי שבהליך תקין לפותח השרשור אין נגיעה אישית בנוגע לסכומים שמופיעים בחשבונית, והיא נקבעת על סמך עבודה של שמאי ופחח.

השופט לומד את הסכומים המדויקים? חידשת לי, אבל כמו שציינתי הסכום לא חד וחלק. אתה יכול לתקן עם חלק מקורי חדש או משומש או עם חלק תחליפי. יש הבדלים גדולים במחיר, והשמאי יחד עם בעל מקצוע אמורים להחליט על תיקון, בתקווה שיהיה מיטבי ללקוח מחד, אך מאידך שיהיה עם עלות תיקון סבירה.

שמאי מטעם הביטוח - זו הערה כללית כמובן, לא קישרתי אותה אליך כלל ולא רמזתי אפילו שאתה אמרת. אם תפנה לביטוח ולא תזמין שמאי מטעמך, הם כמובן יתנדבו לשלוח לך אחד או יקשרו אותך עם אחד. ואז אתה בבחינת טרף קל.

ושוב, אתה רק מחזק את מה שכתבתי - שאתה לקחת פה את התרחיש הקיצוני, והוא שלא רוצים לשלם!. אם הם מתחילים להתנער - פה כבר נכנס מה שרשמת, ואני לגמרי מסכים לו. שצריך לתבוע את הנהגת וכו' וכו'. אבל כאשר נהגת נותנת לך פרטי ביטוח, הווה אומר שאת הביטוח אתה תובע. ואם תביעתך מנומקת וצודקת, יש עדים, ומקריאת תביעתך הם מבינים טוב שאין להם שום סיכוי - אזי אין סיבה שלא ישלמו לך. המקרה שלך היה כנראה לקראת סוף שנה והדוחות הכספיים שלהם לא היו משהו...

כאשר הם מתחילים להתנער - או אז צריך לצאת למלחמה. איתי לא התנערו, פעמיים. טירטרו קצת פורמלית, פה טופס ושם תצהיר, אבל בסוף שילמו עד השקל האחרון.

בברכת ערב טוב

פורסם

נניח שלנהגת אין מקיף או צד "ג". הרי כולנו נוסעים עם ביטוח חובה ברכב. אף אחד לא סוחב איתו את פוליסת הביטוח מקיף, שזה בדרך כלל קלסר או תיק.

הרי פותח השרשור כבר אמר שאין לה ביטוח מקיף, אז איזה ביטוח אתה תובע בדיוק ? הרי ביטוח חובה זה לנזקי גוף בלבד.

פורסם

תודה לכולם,

אני אסביר.

הנהגת נהגה ברכב מושכר ואין לה מושג מה יש או מה אין. אך נתנה לי את כל הפרטים.

הסוכנת שלי אמרה שמכייון שמדובר בחברת ליסינג/השכרה אין להם ביטוח מלבד חובה ולכן את התביעה נפנה אליהם ולא על חברת הביטוח.

ניסיתי להשיג את החברה על מנת להודיע להם שברצוני לתקן את הרכב לאחר קבלת שמאות באופן פרטי, או לחילופין לשמוע את תגובתם.

באדג'ט דיי מתעלמים, שולחים אותי מאחד לשני ושכבר הגעתי למנהל הסניף שבו הרכב הושכר נמסר לי שבכלל לא נמסרה לו הודעה על התאונה

וכאשר הרכב יחזור הוא ימלא דו"ח נזק. עד אז הנני ראשי לעשות מה שבא לי (למרות שלא ממש זקוק לאישורו כדי לתקן).

מכייון שהם לא מתיחסים ברצינות לפנייתי (והנסיון שלי אולי למזער נזקים עבורם) החלטתי לתקן בעצמי את הרכב ושלוח להם מכתב דרישה להחזר בגין הוצאותי.

פורסם

כל הכבוד! הייתה לי ההרגשה לגבי התסריט הנ"ל.

באם ימשיכו להתעלם ממך לאחר מכן, תתקדם הלאה, ותציין את כל השתלשלויות הארועים.

לבסוף הם יפילו את התיק על הנהגת, {אם אתה לא תעשה את זה קודם}, ויחייבו אותה בהשתתפות העצמית שהיא חתמה.

בנוסף הם ישלימו את ההפרש עד גובה התביעה. שמור את כל הקבלות ואת התמונות שעשית.

בהצלחה!

• תוכן חדש...