Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התמודדות עם סטאוציה של פגיעה מאחורה ע"י רכב ליסינג

corola98
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ברשותי קורולה 98 שמורה בקנאות. היום בעת שעצרתי להולכת רגל במעבר חציה נכנסה בי מאחור יונדאי של באג'דט. אציין שנהג נוסף שהיא לידי השאיר לי את הפרטים שלו אם אאצטרך עדות.

הנהגת לא מתנערת מאחרויות ומסרה לי אתך פרטיה: רשיון נהיגה, רכב, וביטוח חובה.

הבעיה היא שהרכב שלי לא מבוטח במקיף (אז כנראה שסוכן לא יעזור לי פה) ולה אין ביטוח מקיף (חברת ליסינג) השאלה כיצד עלי להתמודד במקרה כזה?

הנזק הנראה לעין הוא טמבון גמור , פנסים שבורים, מכסה תא מטען שהתעקם ולא נסגר וכנראה פגיעה קלה בדופן האחרוית של תא המטען.

האם עלי לשלם לשמאי, לתקן ולתבוע את חברת הליסינג?

האם אלי לבקש מהם שיתקנו את הנזק אצלם, במוסך שעובדים עמו? לדרוש תיקון בכל מוסך שאני אבחר?

האם עלי לדרוש חלפים מקוריים, ירידת ערך, אובדן ימי עבודה ועוגמת נפש?

אשמח לקבל עצות כיצד להתמודד עם הסיטואציה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי אמר שאין לה ביטוח מקיף? אם היא נוסעת ברכב ליסינג חדש אני בספק אם אין להם ביטוח מקיף, ובכל מקרה זאת לא הבעיה שלך.

תתייעץ עם הסוכן ביטוח, אני חושב שהוא אמור לעזור לך שהרי התאונה אינה באשמתך או לכל הפחות להדריך אותך כיצד לפעול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יגיבו המומחים כאן אך לבנתיים:

אין קשר שלנהגת אין מקיף זאת בעייתה, למזלה יש לה צד ג'.

אני הייתי מזמין שמאי מטעמי שיבצע הערכת מחיר + ירידת ערך של הרכב במידה ויש, אם צריך הם מבקשים לנסוע/להיגרר למוסך לבדיקה מכנית גם, משלם בשיק דחוי ל-3 חודשים.

במקביל יוצר קשר עם חברת הליסינג לעדכנם בנושא השמאות.

לא הייתי מתקן במוסך שהליסינג עובדים איתו כי לך תדע איך יחפפו אותך וכן הייתי מתקן במוסך שאני סומך עליו (וגם שם משאיר שיק דחוי ל-3 חודשים) ומריץ תביעה/מבקש מחברת ליסינג את התשלום על כך, במידה ולא ישלמו מריץ תביעה דרך סוכנות הביטוח/סוכן ביטוח לדרישת תשלום.

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתבת שלאף אחד אין ביטוח בסיפור הזה ...

אם ככה לפי לדעתי , קודם כל קח תמונות ממקום האירוע וצלם כמובן את הנזקים ברכב.

תביא שמאי שייתן הערכה על הנזק, תתקן את הנזק לפי הערכת השמאי.

תקן את הרכב במוסך לפי בחירתך ותיקח חשבוניות.

עכשיו אתה צריך לפנות לנהגת שתשלם את הנזק. היא כנראה תפנה אותך לחברה (מקום העבודה שלה ?) ששכרה את הרכב מחברת הליסינג ואז יכול להיות שהם יסכימו לשלם את הנזק לפי החוזה שלהם עם הנהגת.

אם מתחילים איתך בכל מיני חכמות, אל תחכה הרבה ותגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. תתבע את הנהגת, היא זו שגרמה לנזק.

מרגע שיקבלו את התביעה, תתפלא באיזו מהירות הדברים ייפתרו

מהניסיון שלי עם תאונות, גם אם יש ביטוח לכל הצדדים הרבה פעמים זה נגמר בהגשת תביעה. ככה זה, ביטוח לא עוזר אם המבוטח מסרב להפעיל אותו ואז אתה לבד כמו שקרה לי בעבר.

עריכה אחרונה על ידי martines
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם חשבת להיפטר מהרכב, יכול מאוד להיות שהנזק יגיע לטוטל-לוס ואז תמכור אותו לביטוח שלה במחיר מחירון.

היות והרכב ישן מגיעים לעלויות אובדן גמור מהר למדי, אז תחליט אם שווה לך לתקן בכלל.

אחרת תכניס את הרכב למוסך שייתן לך הערכה לגבי עלות התיקון, ואם תסכים הוא יערב שמאי ויבצע את התיקון. אם הצד שני הגון הוא ישלם ישירות למוסך את הנזק, אם לא אתה משלם למוסך ותובע את הנזק מהצד השני.

תמשיך בפורום 75 - פורום משפט ושמאות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לבאג׳ט אין ביטוח מקיף. אפילו לא על רכב שירד מה גרר עכשיו.. הם מתקנים לבד, והם בטח יציעו לך לתקן אצלם את הרכב שלך.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל קח שמאי שייתן הערכה של הנזק.

דבר שני פנה למחלקה המשפטית בבאדג'ט וספר להם שלקוח שלהם עשה איתך תאונה (רוב הסיכויים שהם כבר יודעים במידה ונגרם גם נזק לרכב שלהם)

הם יציעו לך כמה אפשרויות שכבר העלו פה ( תיקון אצלם , פיצוי וכו) ואתה תחליט מה מתאים לך.

רוב הסיכויים שהם יבקשו גם ששמאי שלהם יבדוק את הזנק ואז זה פשוט להגיע לעמק השווה לגבי הפיצוי בין הערכת שמאי שלך לשלהם.

הסיכוי שזה יגיע לבית משפט כאשר הנהגת מודע באשמה ויש עדים אפסי (אלא אם לא ניתן לגשר על סכום הפיצויים)

לגבי ביטוח צד ג'/מקיף - לחברות ליסינג גדולות יש מערך שלם של שמאים , משפטנים, מוסכים וכו. לכן אין להם שום צורך בביטוח נוסף ומדובר בניהול סיכונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קוםד כל תודה לכל העונים.

מה עדיף מבחינתי לקחת שמאי, להכניס את הרכב לפחח לתקן ולקוות שחברת הליסינג תקבל את השמאות והתיקון?

האם עלי לדרוש חלפים מקוריים?

או לחילופין לאור גילו של הרכב ואופי המכה להסכים ללכת למוסך שהם עובדים עמו על מנת לבצע את התיקונים?

החשש שלי הוא שכמובן תיהיה מחלוקת על שווי הנזק דבר שידוש ממני זמן רב בהתמודדות, תביעות קטנות וכו'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון , גש למוסך ובדוק את הנזקים ועלותם.

תודיע לחברת הביטוח שלך על התאונה ובקש לבצע תביעה דרכם לחברת הליסינג.

היות שהחברות המדוברות אינן כפופות למפקח על חברות הביטוח, צפה כי מדובר בהליך שעשוי להיות לא קצר כל כך.

תן תשלום דחוי לחודשיים שלוש קדימה כנהוג במוסכי ההסדר של חברת הביטוח, והמתן להתקדמות

במידה ותהיה תגובה בזמן המדובר - מה טוב , במידה ולא, נסה לבדוק אופציה לגשת עם תיק תביעה לתביעות קטנות כנגד הנהגת ישירות.

בחלק מחברות הביטוח מדובר בשירות שניתן למבוטחיהם.

קווה לטוב והיה אופטימי.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קוםד כל תודה לכל העונים.

מה עדיף מבחינתי לקחת שמאי, להכניס את הרכב לפחח לתקן ולקוות שחברת הליסינג תקבל את השמאות והתיקון?

האם עלי לדרוש חלפים מקוריים?

או לחילופין לאור גילו של הרכב ואופי המכה להסכים ללכת למוסך שהם עובדים עמו על מנת לבצע את התיקונים?

החשש שלי הוא שכמובן תיהיה מחלוקת על שווי הנזק דבר שידוש ממני זמן רב בהתמודדות, תביעות קטנות וכו'

תמיד עדיף לסיים את העניין בטוב ובהסכמה של שני הצדדים.

קודם כל לדעתי תיקח שמאי מטעמך שייתן לך הערכה על גודל הנזק (את השכר שלו תוסיף לדרישת התשלום מאוחר יותר).

חשב את הנזק שהעריך השמאי + השכר שלו + הוצאות אחרות אם נגרמו לך, ופנה אל חברת הליסינג בדרישה לתשלום ותמשיך כמו שכתב T_A.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחיל לבדוק כמה הרכב שווה במחירון, ותקבל מספר אצבע לעלות תיקון הרכב ממוסך.

לדעתי יש סיכוי טוב שאתה בטוטל-לוס, בודאי אם אתה חושב על תיקון איכותי.

אפשר לראות תמונות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לך לפחח בעל מקצוע טוב, רצוי אחד שאתה מכיר וסומך עליו. הזמן שמאי, רצוי כזה שמופיע גם ברשימה של חברת הביטוח של הפוגעת (אין לה מקיף, אבל צד ג' יש וזה מה שמשנה מבחינתך).

אל תתפתה למוסך הסדר של הביטוח שלה. עושים עבודה לא יפה, ואני עדין.

אתה מתקן בהתאם להחלטת השמאי, נותן המחאות דחויות לפחח ולשמאי (3 חודשים מקובל), שולח העתקים נאמנים למקור לחברת הביטוח של הפוגע, עם עדויות/הודאה באשמה של הפוגעת, מכתב המתאר את המקרה ובו מופיעים פרטיך המלאים, ואת הסכום אותו אתה תובע. רצוי למלא טופס של חברת הביטוח של הנהגת הפוגעת שמופיע באתר של החברה, מוסיף צילום של רשיון וביטוח שלך, והכל בדואר רשום עם אישור קבלה. ככה אני פעלתי פעמיים וקיבלתי את כל הכסף. אתה תובע את סכום התיקון ובנוסף את שכר הטרחה של השמאי. אפשר לנסות להוסיף גם יום עבודה בצירוף תלוש שמראה שלקחת חופש. לי היה "מזל" ונכנסו בי רק כשהייתי לא מועסק.

מדגיש שוב - אתה תובע רק את חברת הביטוח של הפוגעת.

אני חושב שממש חבל שקורולה 98 שמורה תגיע לטוטל לוס. אם תרצה המלצה לפחח, באיזור נתניה, שיוכל לדעתי להציל לך אותו עם תיקון סביר פלוס פלוס ויסייע לך בהתנהלות - שלח לי הודעה פרטית.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל מה שנאמר כאן, חלק נכון וחלק לא כדאי לפעול לפי זה. דרך אגב, הלכת להיבדק בבית חולים אחרי התאונה? היית צריך!

אתה עלול לסבול בעתיד מכאבים בצוואר או בגב בעקבות התאונה, ולא מייד.

לאור מקרה שקרה לי די מזמן, התנהל דיון משפטי באותה סיטואציה וזכיתי בו.

אל תתעסק עם ביטוח שלה. אתה תובע אותה ישירות. טלפונים לכיוונם של הנהגת לא יעזרו הרבה. הם ינסו להרוויח זמן.

תתקן את הרכב במוסך פחחות שאתה חושב שיעשו עבודה טובה, כדי להביא את הרכב למצבו כפי שהיה לפני התאונה.

תצטייד בפרטים המלאים של הנהגת, כולל כתובת מדוייקת.

תוודא שהיא קיבלה את התביעה וחתמה על אישור מסירה. [עדיף מסירה אישית]

תצלם את הרכב הפוגע וגם את הרכב שלך, מייד לאחר התאונה. מקווה שעשית את זה!

תציג בדיון תצלום של הרכב לפני התאונה, עדיף תמונה גדולה.

תצרף את כל ההוצאות הנלוות, כולל תמונות בולים ,חשבונית התיקון, דמי משלוח של השליח. הכל עם חשבוניות. אתה תקבל הכל בחזרה.

אל תנפח את חשבונית התיקון. השופט יודע בוודאות מחירי תיקונים וחלפים, 10% מעלה או מטה. הערכת שמאי, יכולה לעזור.

אובדן ימי עבודה יש לצרף גם. לפעמים מתחשבים גם בזה.

הנהגת תביא איתה נציג מחברת הביטוח לדיון. אל תתרגש. זה לא יעזור להם כל מה שיגידו. בתאונה מאחור התיק כמעט סגור עוד לפני הדיון.

מקווה שלא שכחתי דברים חשובים. שיהיה בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוסי, אתה לקחת פה את התרחיש הכי קיצוני שיש.

זה לא יגיע למשפט ולא יהיה דיון. הנזק יהיה משהו כמו 6-7 אלפים, עד 10 אלפים במקסימום. בשביל סכום כזה אף חברת ביטוח, בתנאי כמובן שיש עדים והודאה ופותח השרשור בצד של הצדק, לא תתנער ותנסה לגרור למשפט. אתה אומר ש"השופט יודע מחירי תיקונים וחלפים"? WTF? מה לו ולזה?

פגוש משומש מקורי באוטו ישן מפירוק יהיה בערך אלף אלף חמש מאות ש"ח לפני צבע. באוטו חדש - מקורי יעלה פי עשרה מזה, וחליפי יעלה כ-אלפיים. ההפרשים הזויים, ולכן יש לתת לפחח ולשמאי לקבוע מה תהיה דרך הפעולה הנכונה לתיקון טוב ואיכותי מצד אחד, שלא יקפח אותך, אבל שלא יהיה גניבה וגזל של חברת הביטוח מצד שני.

ברוב המקרים אני חושב שחלקים מקוריים משומשים טובים מחלקים חליפיים חדשים. וגם יותר משתלם לתקן באמצעותם, לרוב.

ניפוח חשבונית התיקון? כשאתה תובע ביטוח אתה בכלל לא צד בנושא חשבונית התיקון. הולך לפחח. קורא לשמאי. הם מדברים ביניהם. פחח טוב שמחפש את ההגעה לטובת הלקוח יראה ויסביר לשמאי בדיוק מה נפגע בתאונה.

השמאי יצלם הכל, יחזור למשרד, ויאשר תיקון על סכום מסוים. כל עוד זה לא סכום מופרך, וזה לא יהיה סכום מופרך כי השמאי והפחח כולם מציגים חשבוניות וצילומים - תוכל לתקן את הרכב והביטוח ישלם בהתאם.

מצד שני - אם השמאי מגיע מטעם הביטוח הוא יחליט על הרבה נזקים ש"ניתן לומר שהם לא היו כתוצאה מהתאונה הזו" ויאשר תיקון חלקי ומגעיל.

אין שום בעיה לשלוח בדואר רשום עם אישור מסירה לחברת הביטוח אותה אתה תובע. אם אתה תובע את הפוגעת אחרי שהיא נותנת לך פרטי ביטוח ולא מתנערת, מה אתה מנסה להשיג בזה? סתם טרטור.

אם תעבוד כמו בהודעה שכתבתי, כל זמן שהצדק איתך ואתה לא מנסה להיות חזיר, תקבל את הכסף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...