Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני שנה רכשתי סקודה פאביה 2012 1.4 ידנית .

הסיבה העיקרית לרכב הזה, היא הרצון לקנות רכב קטן שחסכוני בדלק.

אני נוסע בכל יום 50 ק"מ הלוך ו -50 חזור מהבית לעבודה. סה"כ 100 ק"מ ליום רוב הנסיעה הוא על כביש מהיר.

לכן, צריכת הדלק היא פרמטר מאוד חשוב,

בנוסף, יש לי 3 תינוקות ולכן, אני צריך אוטו שיוכל להכיל 3 כיסאות בטיחות - והסקודה מצליחה בזה.

לאחר שנה של שימוש ברכב, אני די מאוכז מצריכת הדלק שלו

אני חשבתי שאצליח להשיג בו צריכה של 1/15 או 1/16 בפועל, הוא צורך 1/13.

אני מבקש לקבל המלצות על רכב אחר

חשבתי על:

סוזוקי סוויפט או רנו קליאו החדשה עם המנוע של 0.9 טורבו

כמובן ידני

מה אתם אומרים?

פורסם

תעשה חישוב קטן,

אם אתה מחליף את הרכב הנוכחי ברכב יותר חסכני- 15 ק"מ לליטר. כמה כסף זה יחסוך לך בשנה.

יקח לך הרבה מאוד זמן להחזיר את תוספת הכסף שהשקעת ברכב החסכוני יותר.

אם תיסע רגוע על הנתיב הימני במהירות 90-95 קמ"ש, תחסוך ככה הרבה מאוד כסף ללא צורך בהשקעה כספית.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

לא תקבל שיפור משמעותי,אתה סתם תפסיד כסף במכירה.

אם טתה רוצה שיפור זה דיזל ידני כמו פלואנס למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עם נסיעה של 31,200ק"מ בשנה כמו שלך, ההבדל בין רכב שעושה 1/13 לכזה שעושה 1/18 עומד על ₪4,800 בשנה.

1/18 תקבל בפלואנס דיזל. המחיר שלה כיום ₪123,900, אם נהיה אופטימיים תוכל למכור את הפאביה בכ₪50,000, כלומר צריך להוסיף ₪73,900, זה הפרש שיקח לך 15 שנה להחזיר.

עזוב שטויות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

השאלה אם את הכסף שתחסוך בדלק לא תפסיד בירידת הערך שתבוא למכור את הרכב הקיים וביישור הקו של הרכב החדש.

לי היתה פולו 2003 עם מנוע 1.4 75 כ"ס ידנית ואני בקלות הגעתי לצריכת דלק של 20 ק"מ/ל' מחוץ לעיר כמובן בנסיעה רגועה על 90-100 קמ"ש.

תנסה לנסוע רגוע יותר ואפילו לבדוק עם המוסך המורשה אם אפשר לעבור לשמן סינטטי מלא 5w30.

פורסם

מה לגבי רנו קליאו החדשה עם המנוע 900 סמ"ק?

מי יודע מה צריכת הדלק האמיתית שלו?

אני מעדיף להישאר עם רכב קטן ולא משפחתי.

פורסם

דבר נוסף

אני נוסע יחסית רגוע בכביש. לרוב על 100 קמ"ש לא מעבר.

(הלוואי והיה לי בקרת שיוט, זה הרבה יותר נוח לדעתי)

ואני לא מצליח להגיע לצריכת דלק נמוכה יותר

מה זה השמן הסינטטי הזה? מה הוא עושה?

פורסם

אם תוכל לקנות באותו המחיר שתמכור,אז הייתי רושם "לך על זה". המעבר לרכב חדיש יותר ויקר יותר יבטל את נסיונך לחסוך ובסופו

מהלך שכזה יעלה יותר.אלה אם כן תחזיק את הרכב הבא 4 שנים לפחות.

פורסם

בדוק את לחץ האויר בצמיגים, את מצבם, ואת משקל הדברים שיש לך ברכב.

אחר כך קרא את המאמר הזה כדי להבין שצריכת דלק זה קודם כל הנהג והנהיגה שלו, ורק אחר כך הרכב.

לסיכום: אם אתה יודע לנהוג ולא מגזים במהירויות - אין שום סיבה שתעשה פחות מ-15 ק"מ לכל ליטר ברכב הזה.

פורסם

אני הייתי בודק את הרכב שהכל תקין.

בבינעירוני עם פוקוס סטיישן 1.6 הייתי מגיע לממוצע של כ 1/12.8.

מוזר לי שרכב ידני עם מנוע 1.4 עושה ממוצע זהה

פורסם

בנוסף, יש לי 3 תינוקות ולכן, אני צריך אוטו שיוכל להכיל 3 כיסאות בטיחות - והסקודה מצליחה בזה.

חשבתי על:

סוזוקי סוויפט או רנו קליאו החדשה עם המנוע של 0.9 טורבו

כמובן ידני

איזה סידור כיסאות בטיחות יש לכם עכשיו?

מה יהיה כשהילדים יגדלו ותצטרך כסאות בטיחות גדולים יותר במושב האחורי?

אני חושבת שסוויפט לא צריכה לבוא בחשבון בכלל, כי היא קטנה עם תא מטען פצפון, הקליאו אומנם מציעה מרחב קצת יותר גדול אבל, לדעתי, עדיין תהיה קצת קטנה מידי עבורך.

אם כבר אתה נכנס לכל נושא החלפת הרכב כדי להשיג חיסכון, אתה צריך לשאוף לחיסכון משמעותי יותר מאשר הבדל של 3 ק"מ לליטר (כמו שכבר הציגו לך את החישוב, יקח לך יותר מידי שנים להחזיר את ההשקעה) וגם להסתכל קדימה מבחינת הצרכים שלך מהרכב.

הייתי ממליצה להתרכז ברכבי דיזל ידניים (פלואנס\פאביה\פאביה סטיישן\C3 פיקאסו) אין לי ניסיון מעשי עם אף אחד מהרכבים הנ"ל, לכן כדאי שתצבע חיפוש לגבי כל אחד מהדגמים. בנוסף, נפתח בפורום שרשור שמפרט בצורה יפה את תהליך הרכישה של מונית והפיכתה לרכב פרטי, יתכן וצעד כזה יכול להיות משתלם עבורך לאורך זמן.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
איזה סידור כיסאות בטיחות יש לכם עכשיו?

מה יהיה כשהילדים יגדלו ותצטרך כסאות בטיחות גדולים יותר במושב האחורי?

אני חושבת שסוויפט לא צריכה לבוא בחשבון בכלל, כי היא קטנה עם תא מטען פצפון, הקליאו אומנם מציעה מרחב קצת יותר גדול אבל, לדעתי, עדיין תהיה קצת קטנה מידי עבורך.

אם כבר אתה נכנס לכל נושא החלפת הרכב כדי להשיג חיסכון, אתה צריך לשאוף לחיסכון משמעותי יותר מאשר הבדל של 3 ק"מ לליטר (כמו שכבר הציגו לך את החישוב, יקח לך יותר מידי שנים להחזיר את ההשקעה) וגם להסתכל קדימה מבחינת הצרכים שלך מהרכב.

הייתי ממליצה להתרכז ברכבי דיזל ידניים (פלואנס\פאביה\פאביה סטיישן\C3 פיקאסו) אין לי ניסיון מעשי עם אף אחד מהרכבים הנ"ל, לכן כדאי שתצבע חיפוש לגבי כל אחד מהדגמים. בנוסף, נפתח בפורום שרשור שמפרט בצורה יפה את תהליך הרכישה של מונית והפיכתה לרכב פרטי, יתכן וצעד כזה יכול להיות משתלם עבורך לאורך זמן.

1+

מחזק את מה שנאמר.

מה שכן הצריכת דלק שלך ממש לא הגיונית לפי מה שאתה מתאר.

הייתה לי גולף דור 4 עם מנוע זהה הייתי עושה איתה 1 ל15-16.

או שאתה לא מחשב נכון...(אני בספק) או שפשוט יש בעיה ברכב.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...