Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעבדה לפיזיקה 1פ'

יש דו"ח מכין, יש דו"ח מסכם, ומדי פעם קורה שצריך מעבדות השלמה. קשה זה לא, אבל זה גוזל זמן באופן נוראי ולא מומלץ לסמסטר ראשון.

פורסם

לא שמתי לב אם ענו, יש אינטרנט במעונות.

לגבי כימיה כללית, אם היא למדה בתיכון - שתיקח עכשיו, הוא לא מעמיס מדי - ואת זה אני אומר בתור בנאדם חסר תחת לחלוטין.

בנוסף לכל מה שאמרו, אין שום משמעות לנק' יש מינימום מותר וזהו, הרוב עושים 20-22 נק' בסמסטר לדעתי.

מעבדה בכימיה זה פעם בשבועיים, יש דו"ח מכין ודו"ח מסכם, די נחמד לדעתי וגם די קליל - בלי לדעת כימיה קיבלתי 94. (בכימיה עצמה קיבלתי 62)

בכל מקרה, המערכת שהכינה נראית אחלה, אין מה לדאוג בקשר לריצות, אבל הייתי מתחיל להתרגל למדרגות, הסבירות שהיא תמצא את עצמה בקומה 7 באולמן (הבניין הכי עמוס בטכניון ובו יש מעלית אחת שאין סיכוי לעלות עליה בזמן ההפסקה בין השיעורים) לא נמוכה בכלל. אבל גם אז, תוך 10 דקות מגיעים.

הטכניון על אף גודלו, די קומפקטי ונוח בקטע הזה.

אם יש עוד שאלות, אשמח לענות (מתחיל שנה שנייה תיכף, ככה שכל מה שהולך לעבור עליה עוד טרי לי :)), כאן או בה"פ.

דני

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שוב תודה לחברים :)

רק אבהיר שוב אם לא הייתי ברור: המעבדה זה לא בכימיה. המעבדה זה מה שנקרא "פרויקט מבוא בהנדסת חשמל" וזה קורס בחירה מומלץ ע"י הפקולטה שלה.

הדברים שהיא לא חייבת לעשות בסמסטר הזה הם הפרוייקט וקורס כימיה כללית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
חברים יקרים,

תודה רבה על ההמלצות והטיפים. אני שמח לשמוע שאין לנק' משמעות מלבד המינימום הנדרש. בכימיה בתיכון יש לה 5 יח' ו-100 [כמו גם בפיסיקה ומתמטיקה], אבל יחד עם זאת היא מבינה שיהיה קשה בסמסטר הראשון. לפיכך, למרות שזה אולי לא יהיה קשה במיוחד, היא כנראה תשאיר את הכימיה לסמסטר הבא. המעבדה דווקא מאוד מסקרן אותה, ולדעתה שעתיים שבועיות לא יזיקו ממש. המלצתי לה שתוריד את הכימיה ותנסה לשמור על ממוצעים גבוהים. בסמסטר הבא, אחרי שתתרגל קצת לחיים כסטודנטית, היא כבר תהיה חכמה יותר, ותדע להרכיב מערכת לבד.

שוב תודה לכל העוזרים. אני מעריך את זה מאוד.

יכול מאד להיות בזמן התיכון היא הייתה עילוי, וזה מצויין ויפה, רק שתיקח בחשבון שהיא הולכת לשבת בכיתה שבה כמעט כולם היו עילויים בתיכון- והטכניון לא מחלק תעודות הצטיינות לכולם, בשביל להגיע לציונים דומים היא צריכה לשבת כמו משוגעת, אני לא אומר שזה לא אפשרי כן, אבל לדעת למה היא נכנסת זה חשוב.

עצה שלי, לא להתחיל במחשבה על להצטיין בסוף, פשוט לעשות בכל יום את המקסימום האפשרי- וזה לא קל.

כמו שכבר ציינו, כישלונות בבחנים/מבחנים וכו', זה קורה, וזה קורה לכולם אין מה לקחת קשה.

לגבי בניית המערכת, כדאי מאד ללכת לפי המערכת המומלצת, ויכול מאד להיות שהיא תצטרך לשנות אותה בעתיד, לא ביג דיל.

את המקצועות בחירה אישית (צריך להכליל גם שני קורסי ספורט אם אני לא טועה), אפשר ורצוי לעשות בהמשך, אם כבר להכניס משהו בסמסטר הראשון-שני רק ספורט לדעתי.

SCANSPEAK

פורסם

לא שמתי לב שיש לה 5 יח' כימיה בתיכון - אם כך שתקח את הקורס בכימיה. אם אני לימדתי את הבן שלי - ואני בערך 39 שנה מגמר התיכון ו-37 שנה מסיום הקורסים בכימיה בטכניון - אין סיבה שהיא לא תקבל בו 95 עם מאמץ מינימלי. אמנם איני מכיר את רמת הכימיה התכונית כעת, אבל לאור זכרונותי מלימודי הכימיה התיכונית בשנות ה-70 וקורס המבוא בכימיה ב-2008 כנראה שהקורס בטכניון ברמה נמוכה מהבגרות.

לגבי הקורסים הכלליים - מצטרף לחלוטין לבנג'י, אבל בהחלט ממליץ לקחת כבר עכשיו חנ"ג ולהפטר מהצרה הזו, כיון שסה"כ המערכת לא עמוסה ובהמשך עלולה להיות לה בעיה בשיבוץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא שמתי לב שיש לה 5 יח' כימיה בתיכון - אם כך שתקח את הקורס בכימיה. אם אני לימדתי את הבן שלי - ואני בערך 39 שנה מגמר התיכון ו-37 שנה מסיום הקורסים בכימיה בטכניון - אין סיבה שהיא לא תקבל בו 95 עם מאמץ מינימלי. אמנם איני מכיר את רמת הכימיה התכונית כעת, אבל לאור זכרונותי מלימודי הכימיה התיכונית בשנות ה-70 וקורס המבוא בכימיה ב-2008 כנראה שהקורס בטכניון ברמה נמוכה מהבגרות.

הקורס בטכניון ברמה גבוהה מבגרויות בתיכון, בעיקר בגלל ירידת רמת הבגרויות. זה באמת לא ממש קורס קשה, אבל מי שחושב שאפשר לחפף ולקבל בו 90 טועה.

פורסם

לא אמרתי לחפף, אבל למי שיש יסוד לא צריך להיות קושי גדול במיוחד.

את הקורס הטכניוני אני מכיר מכך שנאלצתי לסייע לבן שלי, שהגיע לטכניון עם 5 יחידות מתמטיקה, אבל בלי מושג ירוק בכימיה ופיזיקה (למד 5 יחידות ביולוגויה ו-10 יחידות מחשבים).

אני אמנם למדתי כימיה ברמה יחסית גבוהה, אבל למעשה זה היה קורס מבוא ובהמשך כימיה אורגנית וכימיה פיזיקלית שלא מיוצגים בקורס המבוא, וגם את אלה סיימתי לפני בערך 37 שנים ומאז לא נגעתי בתחום. ההתרשמות שלי מהדרכת הבן שלי היתה שמדובר בקורס לא קשה במיוחד, ושהנושא המסובך ביותר - שיווי משקל כימי - ניתן לשליטה בלי יותר מדי קושי. אני מניח שאחותו של פות"ש למדה את הנושא כבר בתיכון כך שלא יהיה קשה מדי. הנושא היחיד שעליו היתי צריך להשתלט באופן עצמאי היה כל מיני חישובים לגבי מרחקים של אטומים בגביש, והסתדרתי אתו בעזרת קצת חשיבה והגיון די בסיסי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי ספורט ובחירה חופשית. מציע דווקא לחכות עם זה לשנה שניה לפחות. קודם כל הדברים הטובים (כלומר הקלים) נתפסים מהר מאוד על ידי הסטודנטים הותיקים, כי יש להם קדימות ברישום. דבר שני, צריך לגשש קודם ולהבין מה כדאי לקחת כבחירה חופשית. יש קורסים שנשמעים מעניינים ובפועל הם משעממים תחת, יש מרצים שכדאי להתרחק מהם ויש קורסים עם עבודות נוראיות במקום מבחן.

רק אם יש איזה ספורט שהיא עוסקת כבר וזה הכיף שלה, הייתי מציע לה להתחיל כבר עכשיו ולהירשם אליו כל סמסטר. גם נחשב לנקודות בחירה חופשית וגם מנקה את הראש מכל מה שדוחפים אליו כל היום.

אני למשל שחיתי עוד לפני הטכניון, נרשמתי לשחייה אצל אותו המאמן 4-5 פעמים, בסמסטר השלישי הוא כבר היה סומך עלי שאשלים לבד אם לא הסתדר לי להגיע.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

^

נכון מאד. ספורט עושים כשאתה ותיק ויש לך מספיק נקודות. אז ההרשמה נפתחת לך מוקדם יותר ויש מקומות בדברים השווים באמת, כמו סייף, מטווח, באולינג וכאלה.

כל ההלחוצים שעשו ספורט בשנים הראשונות סתם רצו והזיעו כמו בטירונות וחטפו מכות (באיגרוף) בנוסף על הלימודים הקשים :lol:.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה לכולם על העזרה :)

היא רצתה להירשם לקורסי הספורט, אבל הכל כבר היה תפוס וג'ודו זה לא הקטע שלה. במקרה הכי גרוע תרוץ קצת או תירשם לחדר כושר.

אתן לה לקרוא שוב את השרשור ושתחליט מה שהיא רוצה. תודה לכולם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
יכול מאד להיות בזמן התיכון היא הייתה עילוי, וזה מצויין ויפה, רק שתיקח בחשבון שהיא הולכת לשבת בכיתה שבה כמעט כולם היו עילויים בתיכון- והטכניון לא מחלק תעודות הצטיינות לכולם, בשביל להגיע לציונים דומים היא צריכה לשבת כמו משוגעת, אני לא אומר שזה לא אפשרי כן, אבל לדעת למה היא נכנסת זה חשוב.

עצה שלי, לא להתחיל במחשבה על להצטיין בסוף, פשוט לעשות בכל יום את המקסימום האפשרי- וזה לא קל.

כמו שכבר ציינו, כישלונות בבחנים/מבחנים וכו', זה קורה, וזה קורה לכולם אין מה לקחת קשה.

לגבי בניית המערכת, כדאי מאד ללכת לפי המערכת המומלצת, ויכול מאד להיות שהיא תצטרך לשנות אותה בעתיד, לא ביג דיל.

את המקצועות בחירה אישית (צריך להכליל גם שני קורסי ספורט אם אני לא טועה), אפשר ורצוי לעשות בהמשך, אם כבר להכניס משהו בסמסטר הראשון-שני רק ספורט לדעתי.

+1

כבוגר ומוסמך של הטכניון, המוסד הזה הוא לא פיקניק והיה ביתי השני במשך לא מעט שנים.

החבר'ה שלומדים שם הם חבר'ה חזקים מאוד מבחינת יכולת לימודית וקשה להיות כוכב.

זכורים לי לא מעט רגעי הלם ומשבר כשקיבלתי 40 במועד א' כשהייתי בטוח שעברתי את ה-90.

זכורים לי גם לטובה רגעי החיים הסטודנטיאליים הפרועים (ככל שהיו), בימי טרום האינטרנט, הפייסבוק והטלפונים הסלולריים.

מעבר לשיעורי הבית והמטלות האינסופיות חשוב מאוד לאזן ולשמור על חיי חברה וחברים.

פורסם
במקרה הכי גרוע תרוץ קצת או תירשם לחדר כושר.

חדר כושר מצויין בעלות כ-200 ש"ח לשנה. גם בריכה מעולה. לנצל!

• תוכן חדש...