Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

I30 או פורטה החדשה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח

בימים אלו אני מחזיר את המאזדה 2 ליסינג פרטי במסגרת הייטק זון .

המשפחה לא גדלה ומהפכים גדולים לא קרו מה שכן קורה זה שלאחר המאזדה הספרטנית בא לי משהו יותר מרווח יותר נוח יותר חסכוני ויותר מפנק.

נדלג לעיקר דרך הייטק זון שמתי עין על 2 הבאות:

פורטה החדשה 1195 ש״ח לחודש

I30 חדשה 1475שח לחודש.

הפער במחיר הוא די משמעותי וכאן באה השאלה האם ללכת עם הראש ולקחת את הפורטה ?מכוניות סדאן פחות אהובות עליי, העיצוב הפנימי של הרכב מצ׳עמם למרות שהוא מאובזר יפה על הפורטה לא נהגתי .כמו כן ניתן לקבל את הרכב ממלאי אלבר בצבע שחור לבן כסף ואולי ב׳ז לפחות אם ניתן היה לבחור צבע הרכב היה נראה יותר מעניין

או על ה i30 הקצרה שאת העיצוב החיצוני והפנימי שלה אני אוהב מאוד וגם את התחושה האירופאית , איכות החומרים ,הגג הפנורמי ואת איכות הנסיעה הנוחה והשקטה .ניתן להזמין ממלאי יבואן בכל צבע מה גם שהגימור הבהיר של חלל הפנים בצבעים מסוימים נראה אוורירי ומזמין.

צריך לקבל החלטה במהירות כי מחיר המבצע על הפורטה מסתיים ישר אחרי החג .

אשמח לחוות דעתכם לגבי נוחות,בטיחות,צריכת דלק ולגבי הרכבים בפרט מבעלי ניסיון והאם הפער בין השתיים מוצדק .

המון תודה וחג שמח

פורסם

אני לא יודע אם זה שווה את הכסף אבל הI30 החדשה הרבה יותר נעימה,מאובזרת ויפה מהפורטה החדשה.

אם כל שקל חשוב לך,לך על הפורטה.

אם אתה מוכן להוסיף כ300 ש''ח בחודש וקצת לקבל יותר לך על הI30.

אני אגב הייתי בוחר את הI30 החדשה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אני לא יודע אם זה שווה את הכסף אבל הI30 החדשה הרבה יותר נעימה,מאובזרת ויפה מהפורטה החדשה.

אם כל שקל חשוב לך,לך על הפורטה.

אם אתה מוכן להוסיף כ300 ש''ח בחודש וקצת לקבל יותר לך על הI30.

אני אגב הייתי בוחר את הI30 החדשה.

:-o

יש לי i30 מהדור הנוכחי בבית ויש לי ניסיון של כמה מאות ק"מ על פורטה חדשה, ההיפך הוא הנכון.

הדבר הכי בולט בפורטה הוא נוחות הנסיעה, המושבים ובכלל הנעימות בתא הנוסעים.

ה- i30 גם בסדר אבל רועשת יותר (רעשי כביש).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם אפשר, הייתי ממליץ דווקא על הקיה סיד. טובה יותר מ-i30 (וגם נראית הרבה יותר טוב)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הסיד ספורטיבית יותר (יש שיגידו אירופאית יותר) ולכן קשיחה יותר, מושבים מחבקים יותר ומגיבה טוב יותר לשינויי כיוון. גם תיבת ההילוכים הרובוטית (שני מצמדים) הופכת את ההרגשה בנהיגה ל"עסוקה" ומערבת יותר את הנהג. מי שאוהב לנהוג יעריך זאת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לדעתי הפער אינו מוצדק והייתי בוחר בפורטה. למרות שהיא פחות טובה לדעתי מה-i30, הפרש המחיר אינו מצדיק את היתרון הקל של ה-i30.

רק הערה אחת קטנה - הפורטה לא יותר חסכונית מהמאזדה 2 שיש לך עכשיו. היא כן יותר מרווחת, מפנקת ונוחה אבל לא יותר חסכונית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ל-i30 יש הגה עם מערכת ה-Flex Steer שמאפשרת לך לבחור בין שלושה מצבי תגבור של ההגה - שניים בלתי נסבלים, השלישי טוב.

לפורטה אין את המערכת הזו וההגה שלה תקוע במצב לא מספיק טוב (אבל גם לא מאוד גרוע).

חוץ מזה בפורטה יש מתלים קצת שונים והם קצת יותר רכים. זה אולי נחמד מבחינת נוחות אבל מבחינת התנהגות כביש זה פחות טוב מהמתלים של ה-i30.

בסך הכל שני הרכבים הם היום לא בשפיץ של הקטגוריה. יש משפחתיות סדאן טובות מהפורטה ויש משפחתיות האצ'בק טובות מה-i30. הסיד החדשה למשל טובה מה-i30 לדעתי ומהצד השני בערך כל משפחתית סדאן מודרנית (מאזדה 3, טויוטה קורולה, סקודה אוקטביה ועוד כמה) טובות מהפורטה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לי שאלה, שלא בטוח שהיא רלוונטית: האם שקלת מכונית סופר מיני מודרנית וחזקה יותר, כך שתוכל גם להינות מרכב נעים ונוח יותר, אך תוכל לשמור על מימדים יחסית קומפקטיים, תוריד את צריכת הדלק ותישאר בעלויות חודשיות נמוכות יותר.

פורד פיטסטה למשל תהיה נוחה ונעימה באופן מורגש ובעלת צריכת דלק דומה או נמוכה מעט מהמאזדה.

האם יש אופציות כמו רנו קליאו, פולקסווגן פולו, סיאט איביזה, פיז'ו 206 ודומותיהן?

פורסם

הרכבים שניתן לקחת העונים להגדת סופר מיני היא i20 ,יאריס ברמת הגימור הבסיסית וקיה ריו האצבק במחיר הפורטה כך שאין סיבה לבחור בה ולא הפורטה .

ניתן לקחת גם פיקנטו,i10 ומיצובישי ספייס סטאר והן לא באות בחשבון.

אין משהו אטרקטיבי אם היה לא הייתי חושב יותר מדי

פורסם

שני הרכבים מאד דומים וזהים ברמה שלהם.

בשביל הפרש די גדול צריך להיות רכב שהוא יותר "אוטו" מהפורטה,הI30 לא יותר איכותי או נוח מהפורטה ולכן זה לא שידרוג.

תישאר עם הפורטה או שתעבור לרכב אחר שהוא יותר טוב מהפורטה.

פורסם (נערך)

היי, אנחנו מחזיקים I30 מדגם 2013 (החדשה) ואוכל לתת לך עליה חוות דעת בסיכום קצר:

נהיגה - הגה לא מתקשר ואין ממש פידבק בזמן נהיגה, אבל ההגה נוח וניתן לכוון את רמת העזרה של מערכת ההגה כוח, סך הכל הגה מדוייק אבל ללא פידבק.

*צביקה פיק רשם על מערכת ה Flex-steer אז אחדד, יש מצב "נוחות" "נורמאל" "ספורט"

נוחות - הגה מאוד רך בכל מצב, נוח לחניות ולנסיעה בתוך העיר.

נורמאל - המצב הטוב ביותר לדעתי, ועדיף להשאיר את ההגה במצב הזה תמיד, אחרי כמה פעמים זה כבר מעייף לשחק עם המצב שלו.

ספורט - ההגה נותן פידבק מאוד קשה לכל פנייה וסיבוב אפילו ללא צורך, לא להיט ולא ממליץ.

נוחות - בערך אותה הנוחות כמו במאזדה 2, בכסא הנהג בנסיעה ממושכת של שעתיים +- התחילה איי נוחות וכאבי גב קטנים, בנסיעות מנהלתיות של שעה +- הכל בסדר, שאר המושבים טובים יותר ונוחים יותר.

מרווח - מאוד מרווחת הן מקדימה והן מאחורה, בנוסף הרצפה מאחורה בין הנוסעים שטוחה ולכן גם לנוסע במושב האמצעי נוח יותר.

תא מטען - מעט קטן ביחס לקטגוריה, נכנסת בו עגלה של תינוק + 2 מזוודות ואז המקום שם נגמר.

עיצוב - מאוד צעירה ומעוצבת, בכל הגרסאות האוטומטיות בעלות מנוע 1600 מגיע גג פנורמי, פנסי ערפל קידמיים , רדיו עם בלוטוס המאפשר לבצע שיחות ולנגן מוזיקה ממכשירים בעלי קישוריות בלוטוס.

ביצועים - מנוע 1600 עם 135 כ"ס שבפועל מרגישים מעט פחות, לא מרגישים שחסר כוח כמעט בשום שלב ובכל לחיצה תרגיש דחיפה קדימה. (6 הילוכים)

דלק - חסכון זה לא הצד החזק שלה, מדובר על

1\11-12 מחוץ לעיר בנהיגה סבירה

1\10 - בתוך העיר.

באופן כללי אנחנו מאוד מרוצים מהרכב, רק תא המטען מעט קטן.

עוד שאלות תוכל לשאול ואשמח לענות לך :)

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תוכן חדש...