Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת בלמים ורעידות בהגה (טויוטה קורולה 1998)

corola98
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

לפני כשבועיים נכנסתי לטיפול במוסך מורשה טויוטה באור יהודה לטיפול לפני טסט+הוצאת אישור על תקינות בלמים למכון הבדיקה (בעקבות גיל הרכב).

נמסר לי שעלי לשלם כ 150 ש"ח על בדיקת הבלמים, סכום שמעולם לא נגבה ממני (תמיד נבדקו הבלמים במסגרת טיפול שגרתי) אך לאור הצורך שלי באישור הסכמתי לתשלום.

בבדיקה נמסר לי שעלי להחליף סנדלים+תופים (בלם אחורי) כתנאי להוצאת האישור. למרות שלדעתי לא היה צורך מיידי בהחלפה הסכמתי להחלפה של סנדלים מקוריים ותופים חלפיים בעלות מאוד גבוה

כ 300 ש"ח בגין עבודה+עלות של 850 ש"ח בגין החלפים

.

השאלות שלי הן:

1. האם לא היה ראוי שבעקבות כך ששילמתי בגין ההחלפה היה עליהם לא לחייב אותי בגין הבדיקה, מה הנוהג (לצערי שמתי לב לכך רק עכשיו) ?
  2. האם יש קשר בין החלפת הבלמים האחוריים לרעידות בהגה בבלימה?. לאחר הטיפול שמתי לב שישנן רעידות קלות בבלימה במהירות 60 קמ"ש. אציין שלפני כ 30,000 ק"מ החלפתי דיסקיות בלם קידמי ( לא מקוריות) +חריטה של צלחות קדמיות+החלפת סנדלים אחוריים (לא מקוריים). לפני כשנה ביצעתי כייון פרונט ולא הרגשתי רעידות עד היום.
  3. שאלה לא קשורה , איפה ניתן לרכוש שמן פז חצי סינטטי 10W30 כפי שמולא במוסך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי הכינוי שלך ניתן להבין שמדובר בקורולה 98, אך אנא ציין זאת בכותרת כפי שנהוג בפורום.

בכל רכב בן 15 שנה ומעלה יש צורך בביצוע בדיקת בלמים לפני הטסט. בבדיקה הזאת יש גם צורך להוציא טופס מתאים ולגשת איתו לטסט.

התשלום הוא בעיקר עבור הנייר, לכן כל פעולה נוספת מחויבת בנפרד.

אם הורידו את הגלגלים הקדמיים, יש לבדוק שהם גם חזרו למקומם כראוי. ייתכן שלא סגרו טוב ונוצר חופש בהגה.

כמובן שגם יכול להיות שיש בעיה אחרת שלא קשורה לבדיקה שביצעת.

כשניגשתי לבדיקת בלמים עם הפונטו 98 שלי, ניסו לדחוף לי החלפת רפידות. הסברתי שלפני שנה אחת וכ-6000 ק"מ הרפידות והצלחות הוחלפו, ושבכלל אני לא מבין איך המכונאי החליט בצורה כ"כ נחרצת מבלי להוריד גלגלים וכשהוא מסתכל בחופזה מהצד הפנימי של הגלגל, שם בקושי רואים את עובי הרפידה.

במהלך הויכוח המכונאי גם התעניין איפה החלפתי, אולי כדי להגיד שעבדו עלי ולא החליפו לי או לא יודע מה, אמרתי לו שהחלפתי לבד ושיקרא למנהל שלו (שאני מכיר אותו) מנהל המוסך בדק את הרכב והחליט לשחרר אותי לדרכי.

אם החלקים הישנים ברשותך תוכל להעלות לכאן תמונה ולקבל חוות דעת נוספת על הצורך בהחלפה. עכשיו יהיה כבר מאוחר מידי כדי לעשות משהו. אבל תוכל ללמוד לפעם הבאה. כי יש מכונאים שאם זה יהיה תלוי בהם, לפני כל טסט אתה תחליף את כל סט הבלמים שלך.

בעניין השמן, בטח תוכל לרכוש מהמוסך בו בוצע הטיפול. ואאל"ט מוכרים באוטו דיפו שמנים של פז (או שזה של דלק, לא זוכר).

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...