Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ למחשב נייד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על איזו תחנת רכבת אתה מדבר?

מלב המפרץ זה 6 דקות ברכב פרטי או אוטובוס אחד בדיוק.

לשנת המכינה אין שום צורך במחשב, בכלל, לכן אישית הייתי ממליץ לדחות את הרכישה.

אם בכל מקרה צריך לקנות משהו- כמו שנאמר, התזוזה בתוך הטכניון (למעט בשדרה המרכזית) היא על הרבה מדרגות/גבעות, לא כזה מומלץ לקנות מחשב כבד.

14" גג.

אני מדבר, כמובן, על חוף הכרמל. אבל אם אתה מדבר על לב המפרץ - הוסף את זמן הנסיעה ברכבת מחוף הכרמל עד לב המפרץ וההפרש יתקזז, שלא לדבר על כך שאתה מדבר אולי על שעה 5 בבוקר, וגם זה באופטימיות.

לגבי הזקקות למחשב - כאמור - יש לי בן במכינה (הארוכה, של 10 חודשים). הבחור נמצא בטכניון כל יום מ-8 בבוקר עד 8 בערב ולומד. מחשב? אולי בסופ"ש, או קצת כדי להרגע לפני השינה. כאשר מגיעים ללימודים האקדמיים עצמם הסיפור שונה, והמחשב אכן נדרש, אולם אין צורך במפלצת, יותר חשוב שהמחשב יתאים לסחיבה. לא אמרתי נטבוק עם N270, אבל גם לא צריך מחשב מפלצתי זולל סוללות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אף אחד לא צריך מחשב ב5500 שקל ל"לימודים".

דף ונייר ב20 שקלים יעשו את העבודה הרבה יותר טוב.

שתגיע להנדסה ותצטרך לסרטט בSOLID שישקול לך המון תתחיל לחשוב על קניית מחשב.

הוא פשוט רצה מחשב שיריץ גם משחקים מדי פעם, גם אני קניתי כזה כי היתה לי הזדמנות במחיר טוב למרות שאני לומד תכנות (מה שכן זה מפתה מדי פעם לא ללמוד ולשחק :) )

Opel Adam S 2017

פורסם
אני מדבר, כמובן, על חוף הכרמל. אבל אם אתה מדבר על לב המפרץ - הוסף את זמן הנסיעה ברכבת מחוף הכרמל עד לב המפרץ וההפרש יתקזז, שלא לדבר על כך שאתה מדבר אולי על שעה 5 בבוקר, וגם זה באופטימיות.

מחוף הכרמל אתה צודק, רבע שעה דרך המנהרות, חצי שעה מסביב לחיפה.

מלב המפרץ- 6 דקות בשעה 7:40 בבוקר בפיאט פונטו 60 כ"ס עם 4 אנשים באוטו.

פורסם (נערך)

פיקה - ההתעקשות שלך לא במקומה. מדובר במי שממגיע מהדרום, והנסיעה מחוף הכרמל ללב המפרץ ברכבת אורכת כ-20 דקות.

בכתה א למדתי ש-20+6=26

והנה קיבלת זמן נסיעה דומה עד הטכניון, לא משנה באיזה תחנה ירדת מהרכבת.

אבל בואו נחזור לייעץ לפות"ש בענייני בחירת מחשב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מבין מה אתה רוצה, אמרתי שאתה צודק. גם לא צריך לרדת לעוקצנות.

השורה עם הפונטו- כדי להתייחס למה שאמרת לגבי זה ש "אני מדבר על משהו כמו 5 בבוקר", אז ציינתי שמדובר ב 7:40.

פורסם

כמו שכבר נאמר כאן- אין טעם לקנות מחשב בזמן המכינה.

בקושי יהיה לך זמן בשבילו, ויותר מזה- המחשב עלול להוות עבורך הסחת דעת מהלימודים, ולא לטובה.

בעוד שנה, כבר יהיה דור חדש יותר של מעבדים (CPU, GPU), זכרונות משופרים, ומן הסתם גם דור חדש של מודולי SSD.

ועל הדרך- המשקל ירד, צריכת חשמל נמוכה יותר וכמובן מחירים נמוכים יותר.

בוא נאמר שכאשר שואלים אותי על רכישת מחשב, וכשאני שואל למתי היא מתוכננת, וכשהמענה הוא חודש+, אז אני פשוט משיב שיחכו עד למועד המדובר ורק אז לבדוק את השוק- כי השוק מתפתח ומשתנה כ"כ מהר שפשוט אין טעם לבדוק יותר מחודש מראש.

ואם בכל זאת, אז בתקציבך ניתן להביא מחשבים מכובדים מארה"ב.

נ.ב. המעבדים הגרפיים המובנים כיום חזקים משמעותית ממה שהיה בעבר (ובמיוחד ביחס לדור ה Core2Dou).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

דיברתי עכשיו עם הבן שלומד במכינה. יש חוות מחשבים שיספקו את כל צרכיך מבחינת לימודים, וכין שצרכים אלה די מצומצמים (השימוש היחיד שהוא עשה היה לשמוע הרצאות של מריו ליביו) לא זה השיקול לרכישת מחשב. כמובן שתרצה מחשב כחלק מאמצעי הבידור בשעות הפנאי המעטות שלך, אבל נושא הניידות לא משתנה מסיבה זו. אפשרות אחרת היא לנסות להניח ידיך על איזה מחשב נייח (או נייד) ישן שמישהו הוצא משימוש, ושישמש אותך בעות הפנויות המעטות שיעמדו לרשותך.

פורסם

בהלך התואר שלי נאלתי להחליף 2 כוננים קשיחים (במסגרת האחריות) ולבסוף את המחשב כולו עקב כונן שנפטר (נגמרה האחריות).

אז השנקל שלי, לא משנה מהי דרגת הביצועים הדרושה (שלי הייתה גבוהה מאד), לא לוותר על כונן ssd, ובמידה ועניין הנפח מטריד אפשר לחבר hd חיצוני עם usb3 , בהחלט מספק את הסחורה.

SCANSPEAK

פורסם

בנג'י - מסקנתך לא נכונה, גם SSD יכול למות.

המסקנה הנוכנה היא שחיוני לגבות באופן סדיר.

פורסם
בהלך התואר שלי נאלתי להחליף 2 כוננים קשיחים (במסגרת האחריות) ולבסוף את המחשב כולו עקב כונן שנפטר (נגמרה האחריות).

אז השנקל שלי, לא משנה מהי דרגת הביצועים הדרושה (שלי הייתה גבוהה מאד), לא לוותר על כונן ssd, ובמידה ועניין הנפח מטריד אפשר לחבר hd חיצוני עם usb3 , בהחלט מספק את הסחורה.

כונן שמת במהירות כזו ככל הנראה כונן פגום או שעבר טלטלה? אצלי יש כונן (250GB אימתניים) בלפטופ ישן מבית HP שמחזיק כבר מ 2009 היה אצלי ועבר לאחותי.

הכי חשוב זה לפעמים לגבות את ה HDD, אין מה לעשות קרו דברים מעולם (כמו שנעלמו לי 500GB של תוכנות עבודות ותמונות משפחה וכו')

Opel Adam S 2017

פורסם

נפלתי ללא גיבוי פעם אחת, ושילמתי על זה ביוקר, אבל המחשב ההוא היה מתנייד איתי כל יום, מידי פעם התיק היה מחליק לו ברכב וכו', כן המחשב אצלי עבר טלטלות, אבל אני בטוח שאם היה אז ssd לא היתי צריך להחליף מחשב תו"כ הלימודים.

SCANSPEAK

פורסם

עמידות הSSD של הדור הנוכחי גבוהה משמעותית מהדורות הקודמים, ובטח ובטח ביחס לHDD רגיל. רק צריך לקנות את הSSD מיצרן מוכח בתחום.

לדוג': סמסונג, אינטל, crucial, liteon.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...