Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

התחדשתי ברכב הנ"ל (קנגו 2005, 228 אלף ק"מ, 1900 סמ"ק דיזל) ויש לי 2 שאלות.

1. אני גר קרוב לאוניברסיטת חיפה, ובעליות מהצ'קפוסט האוטו לא עובר רק ה-70 קמ"ש, וגם זה רק שהוא על הילוך שלישי והוא מתאמץ. ברביעי הוא לא עובר את ה-60. תקין, לאוטו הזה?

2. קניתי רדיו-דיסק לרכב, הרכבתי אותו והוא עובד. הבעיה שלא הצלחתי להכניס אותו עד הסוף לתוך הפתח שלו, נראה שיש בקצה איזשהו גומי שמונע ממנו להכנס עד הסוף. הרדיו הקודם שהיה בו כן נכנס טוב, הוא היה פחות עמוק כנראה (זה לא רק הרדיו, זה גם הגודל של התקע שמתחבר אליו מאחור). מה ניתן לעשות?

תודה!

פורסם

תקין בהחלט, נסעתי ברכב זה מכל מיני שנים והוא עגלה אבל חסכוני. לדוגמא כביש הסרגל נגד כיוון הרוח מהירות 90 קמ"ש ודוושת גז לחוצה עד הסוף, יש לי עדיין סרטון בפלאפון שמוכיח את זה.

פורסם

קנגו שלי (1.9 בלי טורבו) הייתה מגיעה ל 130 קמ"ש בכביש 6 ו ל 80 בפרוייד, כך שאני לא בטוח שמצב שתארת תקין.

פורסם
היי,

2. קניתי רדיו-דיסק לרכב, הרכבתי אותו והוא עובד. הבעיה שלא הצלחתי להכניס אותו עד הסוף לתוך הפתח שלו, נראה שיש בקצה איזשהו גומי שמונע ממנו להכנס עד הסוף. הרדיו הקודם שהיה בו כן נכנס טוב, הוא היה פחות עמוק כנראה (זה לא רק הרדיו, זה גם הגודל של התקע שמתחבר אליו מאחור). מה ניתן לעשות?

תודה!

להכניס יד לתוך פתח הרדיו ולהוציא את הגומי. לחתוך קצת מהקצה שלו ולהכניס בחזרה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

במקום הזה בדרך כלל שמים קופסאות של דיבוריות עם 4 מטר של כבלים.

תבדוק שאין שם משהו כזה שמפריע.

לגבי סחיבה: כמובן שאין מה לצפות להרבה ממנוע דיזל 65 כ"ס באוטו גבוה עם מקדם גרר גדול, אבל יחסית למכוניות אחרות עם יחידת כוח דומה (ברלינגו/פרטנר, דובלו) קנגו במצב תקין סוחבת טוב מאוד.

אני לא כ"כ זוכר באיזה מהירות אפשר היה לעלות את העליה הספציפית שהזכרת.

את כל העליה לירושליים אפשר היה לעלות ב 85 קמ"ש, הילוך 4 וגז ברצפה כמובן.

האם האוטו מטופל כנדרש?

פילטר אוויר וסולר שלא הוחלפו הרבה זמן יכולים להשפיע באופן מורגש על הסחיבה.

פורסם

הרכב לא טורבו ואכן עם 65 כ"ס, ועם זאת אני לא רואה אותו עולה לי-ם ב-85 או בפרוייד ב-80.

האוטו עבר בדיקה לפני קניה, הקומפרסיה יצאה בינוני (אמרו לי שמ-4 עד 10 זה תקין, ואצלי זה 8, וזה סביר לאור הקילומטארז'. אני אפילו לא יודע באיזה יחידות מדובר). לא נתנו לי שם סיבה להבין שהוא יסחוב פחות לעומת בני גילו. טיפול תקופתי הוא עבר לפני כ-5000 ק"מ.

בנוגע לרדיו - אפשר לחתוך את הגומי הזה? בטוח?

פורסם

קופמרסיה שמודדים במכוני בדיקה לפני קניה היא קומפרסיה יחסית.

היא לא נמדדת ביחידות PSI.

מספרים שמופיעים בטופס הם צריכת זרם של הסטרטר

איך זה עובד:

דואגים שהמנוע לא יניע, כלומר מנתקים סלל הצתה או משהוא אחר שימנע התנעה.

מסובבים את המנוע עם סטרטר כמה סיבובים, מכשיר בדיקה מודד צריכת זרם של הסטרטר.

אם יש צילינדר עם קומפרסיה חלשה, יהיה לסטרטר יותר קל לסובב את המנוע במחזור דחיסה של אותו צילינדר והוא יצרוך פחות זרם.

כלומר בדיקה מאפשרת באופן עקיף לעלות על צילינדר חלש, אבל אם כל הצילינדרים חלשים באותה מידה (דבר שלא קורה במציאות) הבדיקה תצא תקינה.

בבדיקה זו רוצים לראות שאין הפרשים גדולים בין הצילינדרים. מקובל לחשוב שעד 10-15% הפרש - תקין.

לגבי הרריו - לא ממליץ לחתוך שום דבר עד שאתה לא יודע בוודאת למה הוא שייך.

אולי זה תעלה של מע' אוורור.

תנסה להאיר עם פנס ולראות מה בדיוק מפריע.

פורסם

יש לי את אותו הרכב, ולמען האמת גם אני לא רואה אותו (בשום מצב דימיוני) עולה את העליות לירושלים על 80 קמש בהילוך רביעי.

מאידך - האוטו שלי עמוס לחלוטין, אבל גם במצב ריק (שקצב הנסיעה ב"ריק" הוא בסדר לגמרי במישור) לא נראה שהוא יצליח לטפס את הרי ירושלים ב 80, אולי ב 60-70 על הילוך שלישי ופול גז.

לציין כי כאשר הרכב אצלי עמוס ורתומה אליו עגלה נגררת קטנה, אני מתחיל כל עליה בהילוך ראשון ומסיים בקושי בהילוך שני.

לא ברור לי האם חוסר הסחיבה הוא תוצר של טיפולים\תיקונים כאלה ואחרים שהרכב עבר במהלך השנים (בחלק מהמכוניות זה תיקון או החלפה של משאבת סולר, בחלק מהמכוניות זה החלפת מנוע וכד') ואני לא יודע עד כמה במוסכים מקפידים לבצע איפוס מושלם למערכת התיזמון של משאבת הסולר אחרי כל תיקון או החלפה של רכיב.

מצד שלישי, בוא לא נשכח שלמנוע הזה יש מומנט "מטורף" של 12.5 קג"מ והוא מאיץ ל 100 קמ"ש בכ-20 שניות שלמות (!).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יש לי את אותו הרכב, ולמען האמת גם אני לא רואה אותו (בשום מצב דימיוני) עולה את העליות לירושלים על 80 קמש בהילוך רביעי.

נבדק במשך כמה שנים טובות, מספר פעמים בחודש.

רכב לא עמוס, רק נהג + כ 50 קילו ציוד. מזגן דולק.

בתחילת העליה אתה מוריד לרביעי ומצמיד את הדוושה לרצפה.

דואג לשמור על התנופה ולא להרפות מהגז במשך כל העליה. שומר על מהירות 80 כמו גדול.

עם פילטר אוויר וסולר חדשים, יותר קרוב ל 85 קמ"ש.

פורסם

מצטער שאני מתעסק בדברים השוליים ולא בענייני המנוע והסחיבה,

כי אם יש משהו שיש לי סיכוי לתקן לבד, או שיתוקן בכלל, זה הרדיו.

נאמר לי אתמול שמה שמפריע לרדיו זאת התושבת של הרדיו המקורי, היא יחסית קשיחה. צריך לעקור אותה? איך מומלץ?

IMG_20140916_181930.jpg

פורסם

אני לא יודע מה מצב הסחיבה בדיוק אצלך, אבל אצלי בוודאות יש "בעיה" של תערובת עניה יתר על המידה.

הנ"ל נובע כתוצאה מתיקון למשאבת סולר (לפי קיט מקורי של היצרן) שנועד לפתור תקלה שצצה בד"כ בהתנעת הרכב. לטענת רבים, יש ירידה בסחיבה לאחר התיקון וזה כנראה מה שקרה גם אצלי.

בימים האחרונים הצלחתי להתגבר (לא רע) על העניין הזה באמצעות ניתוק חיישן טמפ' אויר שנמצא בסעפת היניקה.

ברגע שהחיישן מנותק, המחשב מכניס ערך קבוע במקומו ולפיו האוטו מקבל את ההזרקת סולר שלו. ככל הנראה הערך הזה הוא נמוך מאוד ולכן הוא מעשיר את התערובת.

התוצאה: הרכב (ללא נגררת) גם כשהוא עמוס, סוחב יפה מאוד. היציאה מהמקום (התחלת נסיעה) טובה יותר משמעותית, ובימים חמים מאוד לאחר נסיעה של יותר מ 20-30 דקות ניתן להבחין כי הטורים של הרכב שומרים על יציבות חלקה לחלוטין במצב עמידה (כאשר קודם לכן, מידי כמה שניות, היתה מעין רעידה קטנה מהמנוע שהיתה נעלמת אם היית נוגע טיפה בדוושת הגז - כאילו הטורים נמוכים מידי...).

הסחיבה עם עגלה השתפרה משמעותית. בכלל, עכשיו אני יותר "מנצל" את הטורים הנמוכים מאשר משיכת הילוכים, כי עכשיו הוא סוחב יותר טוב בטורים נמוכים. השיפור ביציאה מהמקום, במיוחד כשהעגלה רתומה לרכב, הוא משמעותי בכל קנה מידה.

כרגע אני מנסה למצוא פתרון או פטנט שיעזור לי להעשיר יותר את התערובת, רק למטרת הבדיקה (אם יש שיפור מהמצב הקיים) - ואם זה אכן יניב שיפור (ללא תופעות לוואי כמו עשן יתר ודברים מהסוג הזה) אז אני אשאר עם הפתרון.

איציק

נ.ב.

מומלץ לבדוק שצינור האויר בין הסעפת יניקה לקטע שמאחורי הפנס הראשי בצד נהג, קיים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...