Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלב שמירה מומלץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חייבים דווקא לקחת (לקנות?) כלב גזעי בשביל שמירה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לשמירה ממש - כן.

וגם לאלף מקצועית.

לנוכחות, ממש ממש לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ג'ק ראסל כלב תובעני ומעייף.

היה לי בשכונה אחד עם דוגו ארגנטינו וג'ק. לדוגו כבר היה מבע של "באמא ש'ך צא לי מהווריד..."

פורסם

כן, הדוגו כלב רגוע...

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תודה רבה על ההיענות.

למען היסר ספק: אני לא מחפש כלב שיקרע את הפורצים, מה גם שטכנית זה לא אפשרי כי הכלב רק בצד אחד של החצר:-D

מה שכן, אני רוצה כלב שיראה נוכחות והרתעה- כמו המרימנו שהיה לי עד עכשיו, שהשתולל כמו משוגע אפילו אם עבר מישהו במדרכה שממול הבית שלי שבמרחק 15מטר מהגדר של הבית.

אז אם אפשר לבקש סיכום אחרי כל הדיונים- על איזה סוגים כדאי להתמקד?

אדר.

פורסם

ג'ק ראסל זה 24/7 IN YOUR FACE קופץ בהתלהבות מול הפרצוף שלך כמו אומר "נו...נו...לאן הולכים...מה עושים היום?".

ואללה, צריך לנסות לתת לו ריטאלין, יצא ג'ק ראסל עם אופי של באסט! :roflmao::roflmao::roflmao:

Basset_Hound02.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בחצר (גדולה, מושב) היו לנו שני בוקסרים, היום יש כבר שלושה.

לילה, חורף, אני בעבודה ואישתי מכניסה את הכלבים בגלל הגשם.

פתאום הם מתחילים להתפרע בתוך הבית, מה שמעולם לא קרה, שורטים את הדלת ומתחננים לצאת.

אישתי פותחת את הדלת והם כמו טילים באליסטיים טסים החוצה.

מאחורי הבית שגרנו בו, בתוך אותה חצר, היה בית חדש בבניה.

הם טסו לשם וכל מה שאישתי הספיקה לשמוע בחושך זה צרחות אימה של פורצים בני דודים.

השכן יצא גם הוא והספיק לראות את הפורצים פצועים וחבולים בזינוק התאבדות לתוך החצר שלו ומשם בריצת אמוק הלאה.

כמושבניק מלידה גידלתי כבר עשרות כלבים, גזעיים ולא.

כולל זאב בלגי, אמסטף ורוטוויילר.

שילוב כמו שיש בבוקסר, של חביבות ומשפחתיות אל מול מראה מרתיע לא מצאתי. סומך עליהם בעניים עצומות שיצילו את המשפחה מכל צרה אפשרית.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אני חייב לציין שיש פה כמה משתמשים שרשמו שטויות בצורה כזו נחרצת.

נתחיל מזה שאין כזה דבר גזע יותר אלים/פחות אלים, הכל תלוי בצורה שהכלב חונך/אולף וביצרים החייתים שלו (שלא פוסחים על אף גזע). כלב שמירה טוב, זה כלב שמטבעו הוא כלב רועים, כמו למשל הרועים הבלגים למינהם ומנסיון אישי המלינואה, רוטווילר, בורדרים ועוד רבים אחרים. אלו כלבים שפעולת ההגנה על העדר היא כמעט חלק מה-DNA שלהם.

אני אישית הייתי נמנע מכלב יקר ככלב שמירה, כי זה לבד מושך גנבים.

פורסם
אמסטף\פיטבול?

ממש לא כלבי שמירה לדעתי, טיפשים כמו נעל וייקחו את הגנב היישר לכספת עם קשקושים בזנב (אלא אם כן מאולפים כראוי, מאוד כראוי).

אני מזמין אותך לבקר אצלי בבית ולראות אם הכלב שלי ייקח אותך הישר לכספת.

כלב חכם מאוד. מבחינת איכויות שמירה - תלוי בחינוך. הכלב יכול להיות מחונך לאהוב בני אדם ולהיות פוצי מוצי עם כולם או לחלופין לתקוף כל אדם שהוא רואה. מבחינת כוח - כלב חזק מאוד, יכול להוות מכשול רציני לכל אדם.

סף כאב גבוה גם דבר שחשוב במקרה כזה.

אבל הכי חשוב - כלב משפחה מעולה. באמת כלבים שטותינקים ומסורים ברמות לא הגיוניות.

פורסם
אני חייב לציין שיש פה כמה משתמשים שרשמו שטויות בצורה כזו נחרצת.

נתחיל מזה שאין כזה דבר גזע יותר אלים/פחות אלים, .

לא ממש יודע למי התכוונת שרושם שטויות אבל לצערי, זה אתה שרושם שטויות.

כל סוגי הכלבים בעולם זה בדיוק אותה חיה, אלא גזעים שונים (כמו בן אדם סיני, אפריקאי, לבן וכו') אבל בדיוק אותו מין.

אז להגיד שאין הבדל אגרסיביות בין גזעי כלבים, נו באמת!

זני כלבים פותחו והורבעו במיוחד למטרת מסוימות ובדיוק כמו שאתה לא לוקח אמסטף לציד ברווזים, אתה לא לוקח בורדר קולי למטרת תקיפה.

כל גזע והייעוד שהאדם ייעד לו והינדס אותו בהתאם כולל החצנה של תכונות אופי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפותח השרשור, היה לך מרמנו ז"ל. היית מרוצה, קח עוד פעם מרמנו. הם כלבים נפלאים.

יש לי מרמנו נקבה , כבר 10 שנים.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אני רושם שטויות, אשמח אם תסמן לי אותם ותראה לי איפה טעיתי.

שוני פיזי קיים בין כלבים, לא צריך להיות גאון. גם שוני קוגנטיבי קיים.

אופי, שזה מה שכביכול עושה כלב ל"תוקפני", אתה באמת מבין מה אתה רושם, כאילו קיים גן שעושה כלב לכלב תוקפני, אתה באמת יכול לעמוד מאחורי זה?

זה כמו להגיד שקיים גן כזה אצל בני האדם.

אין כזה דבר, זו שטות מוחלטת. פקינז יכול להיות תוקפני כמו שאצלך בדמיון אמסטף ופיטבול מצויירים, ומנגד אותם כלבים שנמצאים בפקודת ה"כלבים המסוכנים", יכולים להתנהג בצורה חיובית וחברתית. אין שום קשר לגזע, הכל תלוי באילוף/חינוך שהחיה מקבלת.

הסיבה היחידה שאני לא אקח בורדר קולי למטרת תקיפה, זו מסיבה פיזית, ולא סיבה המבוססת על "אופי".

אמסטף למעשה יכל להיות כלב מעולה לציד ברווזים, לא רואה שום סיבה שלא.

פורסם
אופי, שזה מה שכביכול עושה כלב ל"תוקפני", אתה באמת מבין מה אתה רושם, כאילו קיים גן שעושה כלב לכלב תוקפני, אתה באמת יכול לעמוד מאחורי זה?

זה כמו להגיד שקיים גן כזה אצל בני האדם.

קודם כל, קיים: http://www.scpr.org/news/2010/12/14/21873/national-geographic-and-henry-rollins-explore-warr/

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=127888976

כמו כל התנהגות, יש לה שורשים גנטים ושורשים התנהגותיים, אבל לטעון שאין קשר בין גנטיקה להתנהגות... נו!

רוצה דוגמא ניצחת: אינסטינקט הרעייה בכלבים. זו תכונה גנטית. יש גזעים שהיא קיימת בה ויש שלא (כאשר כמובן יש שוני בביטוי שלה בפרטים שונים מבחינת התנהגות). לא תוכל ללמד כלב בלי האינסטינקט לרעות עדר.

אצל כלבים ביטויי התנהגות (טמפרמנט) כתוצאה מגנטיקה היא יותר מובהקת כי מדובר במין "מהונדס", מה שגרם להתחזקות מהותית של תכונות, בעקבות הרבעה מבוקרת.

זה שיכול להיות קינג צ'ארלס תוקפני ואמסטף שלא תוקפני לזכרים אחרים - יכול להיות. אבל הססטיסטיקה המובהקת אומרת שהסיכוי שתמצא אחת מהדוגמאות למעלה - קטן הרבה יותר.

מובאות:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2253978/

Inherent in observations of dog behavior is the notion that much of what is observed is breed specific and will persist, even in the absence of training or motivation. Thus, herding, pointing, tracking, hunting, and so forth are likely to be controlled, at least in part, at the genetic level.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0168159195010122

http://actavet.vfu.cz/pdf/200776030431.pdf

התפיסה שהכל נלמד, בבני אדם ובכלבים, ושניתן לעצב אותם כחומר ביד היוצר, כבר לא מקובלת בעולם מדעי ההתנהגות.

פורסם

אקרא עוד מעט מהלינקים האלו, נשמע מעניין, אם כי הכתבה של NG נראת בריפרוף פופוליסטית-משהו.

אנסח את עצמי יותר טוב, יש קשר התנהגותי, אין לי ספק, זה משהו שאני לא שולל. מה שאני כן שולל על הסף זה שיש קשר בין גזע הכלב לתקיפות שלו. היה לי רועה גרמני, מלינואה, בוקסר, בולוג צרפתי, דני ענק, ופקינזים. הכי תוקפני היה הכלבת פקינז שהגיע אלי בגיל שנתיים ואולפה ע"י מישהו אחר.

המלינואה מנגד היה כלב שמירה כמו בספרים, היה מתריע כשמישהו בדלת, וכאשר הוא "הוכנס" ע"י אחד מבעלי הבית הכלב היה מרחרח קצת את האורח וממשיך הלאה בחייו.

הסיבה היחידה שהסטטיסטיקה תהיה שלילית עבור הכלבים האלו, היא כי אלו כלבים שברובם היו מוערבים בקרבות ו/או אולפו בצורה לא נכונה.

תקח גולדן רטריבר, ותאלף אותו בצורה השלילית הזו, ותוציא ממנו בכוח את האינסיטינקט החייתי, וגם הוא יהיה לכלב אלים. ראה ערך כלבי הבר המשוטטים בדרום.

מהניסיון הלא מועט שיש לי עם כלב, ושיחות רבות בנושא הזה עם מאלפים, אין כזה דבר כלב שנולד תוקפני. אולי אינסטינקט חייתי יותר חזק, שזה משהו שלא מדלג על אף המלטה באף גזע, אבל בשום פנים ואופן כלב אלים.

• תוכן חדש...