Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן שרשור משעשע

2 הסנט שלי למי שבוחר בדרך הזו של רכב ישן: לא להתפשר על (לפי סדר חשיבות) ק"מטראז' נמוך, היסטוריית טיפולים, מס' ידיים.

למה הסדר הזה?

מק"מטראז' נמוך נגזר בלאי של מכלולים עיקריים, אין סיבה להתפשר על זה כי יש מספיק כאלו שמסתובבות בשוק - כל מיני רכבי סופר / סבתות וכו'. נכון שיש רכבים עם ק"מ גבוה ומצב מכאני מעולה, אבל למה להמר?

מהיסטוריית טיפולים ניתן להסיק את ההסתברות לבלת"מים. רכב שהיה במוסך רק כאשר היו לו תקלות: כנראה שיש לו כמה תקלות בqueue. רכב שטופל באופן שגרתי יצמצם משמעותית את ההסתברות לדברים כאלו. ברכבים ישנים אני לא רואה סיבה להצמד לדרישה ל'מוסך מומחה' ושאר ירקות.

היד זה הפרמטר השלישי, והחשיבות שלו היא משהו שהרבה לא יסכימו עליו - כי הרי זה שהרכב עבר 6 ידיים על פני 15 שנה לא אומר בהכרח שמשהו לא בסדר איתו. כאן שוב נכנסת ההסתברות לעניין ואין טעם לחזור על הארגומנט ממקודם.

בגדול, אציין כי אני מכרתי לפני קצת יותר מחצי שנה את הפג'ו 306 '95 1600cc שהיתה איתי עוד מהתיכון (קצת למעלה מ12 שנה). במהלך השנים האחרונות שילמתי כל שנה 600-1200 שקלים (בד"כ לכיוון ה600) פעם אחת לפני הטסט לטובת טיפול שנתי. פעם אחת היה קרע קטן בצינור גומי מהרדיאטור שהוחלף באחד אחר בעלות של 80 שקלים. לרכב הזה לא היה שום טעם לבצע יישור קו כי דאגו לו מכאנית בכל התקופה, ולכן קרוב לוודאי שהבחור שרכש אותה שילם 3500 ש"ח וסגר את הפינה.

יש פנינים בשוק, לא מעט. אני חושב שהגישה הזו של לקנות רכב זול יכולה להשתלם נהדר למי שמספיק גמיש בדרישות שלו ויודע לחפש כמו שצריך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1600 שקל בשנה על תיקונים, טסט ואחזקה בלי להיתקע בכלל זה לא רע. אני משער שבשנה הבאה זה יקטן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רון מטפל לא רק בוואג?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אחלה סקירה משעשעת ויוצאת דופן.

אני מסכים שלא צריך לחשוש מרכבים ישנים, פשוט קונים רכב מטופל ושמור ככל הניתן או לחילופין אפשר גם לקנות אקזמפלר לא שמור במיוחד במחיר המתאים ואז לבצע יישור קו שיטפל בנקודות הבעייתיות.

אגב, אני בדעה שברכב ישן יש פחות חשיבות למספר ידיים וקילומטרז' שהרכב צבר, מה שחשוב זה אם הרכב היה מטופל כראוי.

הרכב הראשון שהיה בבעלותי נמכר כשהוא בן 10 שנים יד שישית עם 215k קילומטרים והיה במצב פנטסטי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אכן כן ישנים יפנים, באירופאים עניין של הימור (היו לי לפחות 7 כאלו במהלך הזמן) ה306 הייתה שמורה ופנטסטית ומתוחזקת היטב, ק"מ נמוך וכו' שנתיים ואח"כ התחילו הצרות והוצאתי הרבה כסף...

הרנו 5 שלי והסיטרואן BX הוציאו את הנשמה כבר אחרי חודש...

2 205 הראשונה הגיר שבק והשניה המנוע (אחרי שנה).

הרנו אקספרס הראשונה (הייתה חדשה יחסית) הייתה טובה חוץ מאשר חלקי פלסטיק מתפרקים ועלויות אחזקה מטורפות, השניה (דור קודם) המזגן עבד כשהתחשק לו ובסוף ימיה החלה להתחמם.

והיו עוד כמה הרפתקאות בדרך (-:

פורסם

בגדול, אציין כי אני מכרתי לפני קצת יותר מחצי שנה את הפג'ו 306 '95 1600cc שהיתה איתי עוד מהתיכון (קצת למעלה מ12 שנה). במהלך השנים האחרונות שילמתי כל שנה 600-1200 שקלים (בד"כ לכיוון ה600) פעם אחת לפני הטסט לטובת טיפול שנתי. פעם אחת היה קרע קטן בצינור גומי מהרדיאטור שהוחלף באחד אחר בעלות של 80 שקלים. לרכב הזה לא היה שום טעם לבצע יישור קו כי דאגו לו מכאנית בכל התקופה, ולכן קרוב לוודאי שהבחור שרכש אותה שילם 3500 ש"ח וסגר את הפינה.

אני מצטערת, אי אפשר להאשים אותי בשנאת צרפתיות, אבל נורא קשה לי עם הסכומים שנקבת כאן.

12 שנה ולא עשית טיימינג? לא החלפת צמיגים? מצבר? בולמים/משולשים? תקלה במזגן מעולם לא היתה?

600 שקל בשנה (באופן קבוע) זה תחזוקת שבר, לא תחזוקה. והיתה לי 205 לא מעט שנים.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
אני מצטערת, אי אפשר להאשים אותי בשנאת צרפתיות, אבל נורא קשה לי עם הסכומים שנקבת כאן.

12 שנה ולא עשית טיימינג? לא החלפת צמיגים? מצבר? בולמים/משולשים? תקלה במזגן מעולם לא היתה?

600 שקל בשנה (באופן קבוע) זה תחזוקת שבר, לא תחזוקה. והיתה לי 205 לא מעט שנים.

תקראי שוב:

בשנים האחרונות - סד"ג של 5-6 שנים, אלו היו העלויות. לפני כן אני הייתי בצבא/חו"ל ואבי טיפל ברכב ואיני יודע מה בדיוק ביצע ומה היו העלויות, אך ברור לי שלא היו דברים 'חריגים' (קרי טיפולים יקרים במיוחד). כן זכור לי שצמיגים ומצבר הוחלפו ע"י אבי קצת לפני שהרכב עבר אלי בתחילת לימודי התואר.

הרכב נכנס כל פעם למוסך, וביצעתי כל מה שנאמר. לא היה מצב שאמרו לי לבצע X והחלטתי להמתין עם זה. תמיד למוסך שמכיר פג'ו.

במהלך כל הזמן הזה, 12 שנים כאמור, הרכב עשה בערך 60K ק"מ - הוא נמכר עם 170K שזה מגוחך לרכב בן כמעט 20... במיוחד כאשר לוקחים בחשבון שרוב הק"מ נעשו ע"י היד הקודמת. בשנות התואר שלי הרכב בקושי זז ולאחר מכן היה נוסע 20 ק"מ ביום חול.

ובכל אופן, אפשר לקרוא לזה תחזוקת שבר או איך שבא לך - זה לא באמת מעניין: במשך תקופת זמן ארוכה מאוד הרכב תפקד כמעט ללא דופי. אפשר לשייך זאת לאנומליה סטטיסטית אבל כל עוד יוצאים מנקודת הנחה שאני לא משקר (ואני לא) - עלויות האחזקה היו נמוכות ביותר, היות ושחיקת הערך כמעט ולא קיימת ועלות הטיפולים השנתית היתה לא יותר יקרה משל רכב חדש יחסית.

מבחינת נסיעה אגב, היא היתה נוחה וחזקה יותר מרוב הסופר מיני'ס המודרניות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
...

מבחינת נסיעה אגב, היא היתה נוחה וחזקה יותר מרוב הסופר מיני'ס המודרניות.

נוחה? נגיד שכן, ממילא זה עניין סובייקטיבי.

חזקה מרוב הסופר מיניס המודרניות? לא ממש, אולי בהרגשה, ואולי אם ההתייחסות לכאלה עם מנועי -+1200 אטמוספריים בסיסיים. כל מנוע אחר יניב ביצועים טובים יותר ממנועי 8 שסתומים ישנים של פיג'ו דאז.

ואני כותב את זה כבעלים לשעבר של 306 1.8 ידנית, גם כן מ-1995, גם כן שמורה (אני הייתי יד שניה). בזמני הייתי מאוהב ברכב הזה, כמו בשאר הפיג'ואים שהיו לי. אבל חזק הוא לא היה, לא במונחים מודרניים.

• תוכן חדש...