Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר אור לכולם,

יש לי סוזוקי יורו סוויפט שנת 2003 מנוע 1300 והצריכת דלק שלו פשוט נוראית...

עד לא מזמן הוא היה שותה טנק מלא של 40 ליטר ל300 ק"מ בערך בנסיעה בתוך העיר והלחץ אוויר עמד על 26

עכשיו שיניתי את לחץ האוויר ל29 כפי שמצויין בתחנות דלק ועכשיו האוטו שותה טנק מלא כ250 ק"מ :(

יש לציין שהרכב אחרי טיפול שמן ופילטר אוויר.

ובנוסף לפני מספר חודשים התקלקל לי המזרק דלק והחלפתי אותו במשומש...

אשמח לעזרה...קשה לי להאמין שהקובייה הקטנה הזאת כ"כ אלכוהוליסטית :mm_cry::(

תודה

תומר

פורסם

אם מדובר על הגירסה האוטומטית היא אף פעם לא היתה חסכונית - גם לא כיצאה מהמפעל. בכל מקרה גש למכון המתמחה במערכות הזרקת דלק לבדיקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הייתה לי סוויפט אוט' 1.3 מודל 94. גיר 3 הילוכים והזרקת דלק חד נקודתית.

לא חסכונית אבל גם לא בזבזנית יותר מידי. צריכת דלק משולבת בנסיעה רגועה עם מזגן הייתה באיזור 1 ל 10 - 1 ל 11. לא שונה משמעותית מסופר מיני אוטומטיות של היום.

האוטו מאוד קל, גיר ומזגן יעילים ולכן צריכת דלק סבירה.

מתי הוא מתחיל לצרוך הרבה דלק?

כשנוסעים איתו מהר. לא היה באוטו מד סל"ד אבל חישבתי לפי מידת צמיגים ויחסי העברה את סל"ד המנוע ב 100 קמ"ש.

זה באיזור 3600 סל"ד. גבוה מאוד מאוד.

אם רוצים לנסוע יותר מהר - נאמר על 110 - סל"ד כבר מתקרב ל 4000 וצריכת דלק עולה בהתאם.

יכול מאוד להיות שביורו סוויפט שינו את יחס העברה בהילוך 3 והוא משייט בסל"ד נמוך יותר.

פורסם

דבר ראשון תודה על התשובות !!

mark_Avn

:

אני לא זוכר איך היא אכלה לפני שהחלפתי את המזרק...

Buki

עד כמה שאני יודע גם המזרק שלי הוא חד נקודתי...

כשאני נוסע על סביבות ה80 הסל"ד בסביבות 3000-3500 בצהרים אני אבדוק את זה ואגיד לך במדיוק...

היום גם תדלקתי בתחנת דלק אחרת יש לי הרגשה שאולי התחנה שתדלקתי בה הדלק שם מהול...

פורסם

לא רועש ב 100?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי כל הדיונים, הדומים פחות או יותר בסגנון "המיני/סופר מיני שלי שותה דלק בעיר ונוסעת 250 ק"מ למיכל" , הינם שטחיים וחסרי טעם.

מדוע ? ראשית יש לבוא עם נתון מדוד ומדוייק.

1. כל המתלוננים "מיכל דלק נגמר ב - X ק"מ" צריכים להבין שכך לא מודדים תצרוכת דלק מדוייקת. יש מכוניות שיש במיכלן 40 ליטר והמד מראה "כמעט ריק"

ב 30 ליטר.

לבורים שעדיין לא יודעים: איפוס מד מרחק, מילוי עד הסוף , רצוי באותה תחנה ומשאבה כל פעם , ורצוי לחזור על כך פעמיים - שלוש. כל פעם לחלק מרחק בכמות הליטרים ולרשום תוצאה.

2. יש להבין כי אין דבר כזה נסיעה עירונית דומה לשני כלי רכב/נהגים שונים. יש אינספור דפוסי נסיעה בעיר ולהשוות בין מקרים שונים כמעט בלתי אפשרי.

יש מי שבנסיעה בעיר עובר בפקקים 2 ק"מ ב - 40 דקות של עצור סע במהירות של עד 5 קמ"ש ויש מי שנוסע 2 ק"מ בניחותא תוך 2 דקות. באותו כלי רכב

דפוס נהיגה ראשון יתרגם ל - 1:5 (גם בסוזוקי אלטו) ובדפוס השני יתקבל 1:12 באותו הרכב והנהג.

3. גם במסלול ועומס זהים נהג עדין ומודע לטכניקת נהיגה חסכונית יכול לחסוך עד 50% לעומת נהג "פראי" שקורע את הרכב.

4. שני כלי רכב זהים - האחד מתוחזק במצב אופטימלי והשני במצב ירוד קיצוני - שוב עשרות אחוזים הפרש כששאר המשתנים זהים.

בקיצור - אין כלי להשוות ולזהות בעייה בין משתמשים שונים בפורום עקב אי זהות רבה וכמות משתנים מרובה ובלתי מדידה דרך פורום.

• תוכן חדש...