Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנו מתעניינים בקניית הונדה 2004 יד שניה.

בבדיקה שערכנו במכון רישוי נכתב בסעיף של מרכב שלדה: ליקויים בעלי משמעות נמוכה. - תיקוני תאונות בגוף הרכב, סימני מתיחות בפח אחורי, הוחלפו חלקי מרכב, תיקוני פגיעות במרכב וצבע, פגיעות פח ופגמים בצבע, שריטות שמשה קדמית.

מחירון לוי יצחק לרכב עם שקלול הקילומטרז' הוא 30,700 ש"ח.

בכמה לדעתכם צריך לרדת על דבר כזה?

אודה לכם על תגובתכם!

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריך לבדוק מה ירידת ערך שהשמאי קבע.

כמו כן איזה חלפים הוחלפו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איני יודע,בגלל זה יש שמאי,כי בטח היו עוד דברים שהוא ראה ולפי זה העריך,לי זה כבר לא נשמע משהו..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מכסה מנוע ומכסה בגאז' אומר אחד מהדברים הבאים:

1. הרכב היה מעורב בתאונת שרשרת

2. הרכב היה מעורב ביותר מתאונה אחת

יש מספיק סיביקים בשוק, אני הייתי מחפש אחת בלי פגיעות שלדה, ובלי קשר המחיר שלה קצת מנותק מהמציאות, רכב בן 10 שנים ב30 אלף ש"ח, לא במצב מדהים, זה קצת מוגזם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

באמת מנותק מהמציאות, על הסיויק שלי שהוא 2006 צורה חדשה ויש ירידת ערך של 7% (3600 ש"ח נכון להיות) עקב פגיעה קלה מאחור, קונים רצו לתת לי גג 40 אלף (מחירון 52) ובלי להשוויץ, הרכב שלי במצב מעולה ולא חסר בו בורג, מטופל הכל לפי הספר ובמוסך מורשה. בסוף החלטתי להישאר איתו וליהנות ממנו.

רק שתבין, זו הפגיעה לפני התיקון:

oduwtwyybwcj.jpg

אז לדעתי, הוא צריך לדרוש הרבה פחות מ 30K עם כל הכבוד.

פורסם

הוא ירד ל25,000. הרכב בגדול מאד שמור. 127 ק"מ.

גם בגלל שנצטרך להחליף מצבר, תושבת תיבת הילוכים אחת ובוקסות משולשים.

חוץ מזה, כמו שאמרתי, השלדה נקיה לגמרי, המנוע תקין וכן הגיר.

נשמע סביר?

פורסם

השלדה ברכב הזה לא נקייה, סימני מתיחה מעידים על נזק לשלדה.

נשמע שיש עוד לא מעט דברים לתקן/להחליף.

ב-25 אלף שקלים ניתן לקנות מאזדה 3 או פורוד פוקוס מ-2007.

עם כל הכבוד לסיויק, שתיהן מרגישות מודרניות בהרבה וכרכבים מדור אחר, למאזדה 6 כריות אויר ותא נוסעים עדיף ולפוקוס נוחות נסיעה טובה ובידוד רעשים מצויין.

לטעמי בשוק המשומשות של היום יש לא מעט רכבים בתקציב דומה שמציעים תמורה עדיפה בהרבה למחיר ביחס לסיויק באופן כללי ובטח ביחס לזאת הספיציפית שנידונה כאן.

פורסם (נערך)

ליקויים בעלי משמעות נמוכה. - תיקוני תאונות בגוף הרכב, סימני מתיחות בפח אחורי, הוחלפו חלקי מרכב, תיקוני פגיעות במרכב וצבע, פגיעות פח ופגמים בצבע, שריטות שמשה קדמית.

מייק,

אל תסיק מהר כ"כ שלרכב יש פגיעה בשילדה. את זה שמאי צריך לקבוע ולכן כמו שכתבו לו הוא צריך לבקש דו"ח שמאי. שים לב שמדובר בליקויים בעלי משמעות נמוכה, והמתיחה היא בפח ולא בשילדה.

יש מכוני בדיקה שגם אם תיקח אליהם רכב חדש מהסוכנות יגידו לך שהוא עבר תיקוני פח בשביל כסת"ח. אבא שלי רכש לפני כמה שנים פולו 2007 מאישה מבוגרת עם 14000 ק"מ. בבדיקה נאמר לנו בעל פה שלרכב אין תאונות כלל ושום תיקון צבע אבל בטופס עצמו כתוב שהוחלפו חלקי פח!.

עוד דוגמה: לחבר טוב היה קורולה ראנקס לא מזמן, שנת 2005 שמורה מאוד. הרכב עבר פגיעה מאחור בדומה לפגיעה של הרכב שלי (שים לב בתמונה שפרסמתי, זו לא איזה פגיעה נדירה ולא פגיעה קשה, אם תלך למוסכים כל יום יש שם מאות מכוניות עם פגיעות חמורות אפילו יותר שחוזרים לכביש!).

כשהוא בא למכור, מכון בדיקה שנחשב מאוד מחמיר בבאר שבע אמר לקונה שלרכב יש פגיעה בשילדה. שבוע לאחר מכן, אותו מכון, אותו בודק אמר שהשילדה נקייה!. מסקנה- צריך להסתכל בדו"ח השמאי. אל תשכח גם שמדובר ברכב של 10 שנים על הכביש.

שים לב שפגיעה כמו שהרכב שלי עבר היא נפוצה ותאמין לי שאני לא יודע שאיך כמעט כל הרכבים מליסינג/השכרה יוצאים עם שלדה נקייה מהבדיקה למרות שהרבה מהם עוברים תאונות ותיקוני פחחות.

פעם, פגיעה כמו שהרכב שלי חטף (בקושי 20 קמ"ש בפקק תנועה) הייתה ניגמרת בלחיצת ידיים מבלי לערב ביטוח. היום, היצרנים בונים את הרכב עם "אזורים סופגי אנרגיה" שתורמים לבטיחות וגם לכיס של היצרנים (הרכב נהרס הרבה יותר בקלות) אז ככה שכמעט כל תאונה שרכב עבר תסתיים ב"נגיעה בשילדה" ולמצוא רכב 10 שנים על הכביש נקי מתאונות- קשה מאוד.

אגב, מאמר מעניין של השמאי לוי יצחק בנוגע לפגיעת שלדה:

http://www.levi-itzhak.co.il/Levi/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=298&PID=734

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

פח אחורי הוא חלק מהשלדה ברכבים מודרניים.

כמו שריתוך בכנף האחורית יחשב לנזק לשלדה גם מתיחה בפח האחורי או תיקונים ברצפת תא המטען והסף (שזה מה שהיה אצלך אם אני זוכר נכון). על המשמעות האמיתית של התיקונים האלה אפשר לדון אבל מבחינה מסחרית הם גוררים ירידת ערך ומקשים על המכירה מה שאמור להתבטא במחיר נמוך.

פורסם (נערך)

הבעיה העיקרית היא שאין על מי לסמוך, כל מכון בדיקה אומר משהו אחר ודווקא לדו"ח השמאי אף אחד כמעט לא מייחס חשיבות בשוק.

אני למשל יכולתי לקחת את הסיכון ולא להגיד שלרכב יש פגיעה מאחור (בוצע יישור קל לרצפת תא מטען אבל הקורות עצמן לא נפגעו)

ואז לקחת סיכון שבבדיקה לא יעלו על זה ואני אצא מרווח, אבל אני לא בנאדם שקרן וכל אחד ששאל אמרתי לו שיש לי דו"ח שמאי והוא מוזמן לצפות בו ולכן כניראה שלא הצלחתי למכור. מה שמוזר לי זה איך יכול להיות שרכבים שעוברים תאונות הרבה יותר קשות ממכה של 20 קמ"ש נישארים עם "שילדה נקייה" ולכן ניראה לי שיש פה קומבינה מאוד מסריחה בענף הזה.

אנשים לצערי לא אוהבים לשמוע את האמת, כפי שאמרתי, מעניין אותי איך כמעט לכל הרכבים בליסינג/השכרה שעוברים תיקוני פחחות יש "שילדה נקייה".

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אכן דוח שמאי הוא מפורט ומייצג יותר את הנזק מאותה התאונה.

מצד שני אנחנו מכירים את חברות הליסינג שתמיד יטילו את האשמה על הרכב הפוגע ויציגו דוח שמאי מנופח ומנותק מהמציאות ולכן גם דוחות השמאי קצת איבדו את הרלוונטיות. אני אישית כן הייתי מבקש את הדוח.

פורסם

אם היו מתיחות בכנף אחורית היו כותבים את זה, פח אחורי זה ככל הנראה דפנות תא המטען (מה שמאחורי הטמבון) וזה מכות זניחות, אמנם זה מחובר לקורות אבל זה פח נורא דק והוא מתעקם בקלות יתרה.

• תוכן חדש...