Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכום הכתובה

eladbe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סכום סימלי וזהו , הערך הוא יותר סימבולי היום - למשל 52 כמניין בן בכפולות של ... , או חי בכפולות של ... סכום סביר ולא מנקר עיניים . תשקיע בזוגיות האישית בבית , יותר חשוב.

פורסם

אותי הרב לקח לצד עוד ליפני שידברנו על זה ואמר לי על תשתגע, יש נטייה להשתגע ולהראות איזה גבר גבר החתן תשאיר את זה לי... ,

מפה לשם אני מוכר את הבית שלי ושל הורים שלי ...

לההה סתם :)

שמתי גרושים אבל תודה לאל הכל מצויין , אבל תמיד טוב לכסותתחת במיקרה שעוד 200 שנה לא יבוא לה עלייך

פורסם

אני התייעצתי עם הרב לפני כן, במעמד שני האבות. ולמרות שעברו רק חודשיים אני לא זוכר כמה שמתי :) רק זוכר 52 כמניין בן. אם אני לא טועה זה הסכום ששמתי :)

באמת שהכל שטויות, ולאשתי כלל לא היה איכפת אחרי זה.

אם אתה "מודאג מפדיחות" במעמד החופה - הרב לא חייב לציין את הסכום (וכך היה אצלי)

8)
פורסם

דובר כאן שההסכם הוא כביכול בין הבעל לבין האבא של האישה.

מה קורה במקרה של חס וחלילה האבא לא זכה להגיע לחתונה?

עדיין יש כתובה?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

זה לא נכון

יש עדות שאתה מתחתן עם אביה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תשמע, אני לא יודע עם מי התחתנת, ומה ההעדפות שלך, אבל אני התחתנתי עם אישתי , ולא עם גבר.

ההסכם מצריך עדים וכידוע אשה פסולה לעדות.

במקרה שאין אבא, מגיע אח, דוד, סבא

וכמו שסיינפלד אמר

Not that there is something wrong with it.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

שלום

בשעת השין לפני שכלאתי את עצמי לשארית ימי עם אשתי, הרב שאל אותי "כמה אני רוצה לשים".

סחבק הרגיש שרק המוות יפריד ביני לבין אישתי ואמרתי מליון שקל, הרב הסתכל עליי בצורה של "תרד מהר מהעץ" ואמר לי לתת סכום ריאלי.

עניתי 360000 ש"ח, הרב לקח אותי הצידה, ואמר, "תקשיב, רק המוות הוא ניצחי, הכל יכול לקרות, תשים 180000 ותלך תשבור את הכוס" ואני בתור איש מאמין, הקשבתי, שמתי 180000 ומצטער היום שלא שמתי פחות:)

אם אני מחסל את אישתי אני נשאר בלי משכנתא, אם אני מחסל את המשכנתא אני אשאר עם אישתי, מה יותר חושב?

*אני צוחק, אני אוהב את אישתי, עצה אישית, תשים סכום הגיוני ולא צריך לעשות פוזות בפני הקהל בחתונה, אני חושב שהדברים שהרב שלי אמר נכונים, הכל יכול לקרות.

שיהיה הרבה מזל טוב

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם
אז זהו - שלא: זה חוזה בין החתן (להלן "הקונה") ובין אבי הכלה (להלן "המוכר") ודמי הכתובה הם למעשה שווי הנכס (להלן "בת הזוג") במקרה של חו"ח גירושין. בת הזוג לא מעורבת בתהליך הכתובה.

רגע, מה? אז אתה אומר לי בעצם שאם וכאשר אנחנו מתגרשים אני צריך לשלם לאבא שלה כדי שייקח אותה חזרה? אם בת הזוג היא ה"נכס", אני לא אמור לשלם במעמד ה"קבלה" ואז לקבל החזר כספי אם אני מחזיר את ה"נכס" ל"חנות" (למרות שה"עטיפה" כבר נפתחה)?

וואו, דתות זה דבר כל כך חשוך...

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש רבנים שלא מוכנים להקריא את סכום הכתובה בחופה בדיוק מסיבות אלו של מניעת שופוני.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)

מסורת זו מסורת. הרב גם יתאר את הבתולה כאשר כרסה בין שיניה.

במונחים היסטוריים צריך לרואת את הכתובה כדבר חיובי - האשה אינה בגדר השתמש והשלך כמו בתרבויות אחרות. כיון שהכללים נקבעו בימים שבהם הבעל היה המפרנס העיקרי הרי שהוטלו עליו לא מעט חובות, שמבוטאות בכתובה - שהיא מעין "ביטוח" לאשה במקרה גירושין, וגם במקרה של פטירת הבעל.

כיוון שאנחנו חיים 2000 שנה אחרי קביעת המסורות והתנאים החברתיים היום שונים לחלוטין ואפשר לרשום בכתובה סכום סמלי [וכמובן שיהיו תמיד אותם 200 זוז מסורתיים שמי יודע מה ערכם היום, אבל הם מחייבים (?)], ויש מספיק מנגנונים שידאגו לאשה במקרה גירושין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה חברים על כל המידע המעניין, הרב המליץ לרשום מאה פעמים ח"י שקלים ועכשיו ארוסתי לא רוצה לוותר על מה שהרב אמר אז הסתדרתי

• תוכן חדש...