Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, הסיפור הוא כזה:

היום בדרך לעבודה נסעתי בתוך שטח עירוני כאשר מלפני נוסע הרכב הנ"ל בתמונות. מכיוון שמדובר בעיר באזור השרון שפקוקה בבקרים, מהירות הנסיעה הייתה מאוד איטית (פחות מ-10 קמ"ש לדעתי).

הרכב שמלפני בלם, ראיתי ובלמתי גם אך משום מה ה-ABS התחיל לפעול והרכב שלי פשוט המשיך להתגלגל בלי לעצור (בעייה אחרת, הרכב נכנס למוסך לבירור לגבי זה). כתוצאה מכך פגעתי קלות ברכב מלפני, לרכב שלי לא נגרם שום נזק, לרכב שפגעתי בו נגרם שפשוף קל מאוד בפגוש האחורי.

הבחורה שנהגה ברכב אמרה שהיא תבדוק עם המוסך לגבי הצעת מחיר לתיקון ותחזור אליי. יש לי ביטוח מקיף לרכב, והשתתפות עצמית של 1300 ש"ח. במידה והיא תחליט לתבוע את הביטוח שלי בסופו של דבר, האם שנה הבאה גם ביטוח החובה יתיקר או רק המקיף?

סימנתי את הנזק לרכב שלה באדום, אני לא בטוח שהשפשוף הנ"ל לא היה שם כבר מקודם, אבל אין לי מה לעשות לגבי זה.

מה לדעתכם גודל הנזק בשקלים?

תודה,

מקס

20140811_093523.jpg

20140811_093528.jpg

20140811_093533.jpg

פורסם

צביעה של פגוש כמה מאות,אבל שים לב הפגוש לא יושב טוב,לכן כניראה זה יעלה יותר,החיפוי גלגל מפלסטיק לא נשבר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא,הפלסטיק השחור שאליו מתברג הפגוש.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

יש מצב שיש נזק גדול יותר בפגוש עצמו מכיוון שאכן נראה שהוא קצת יצא ממקומו.

השאלה היא האם נשבר שם תפס כלשהו ומה זה אומר לגבי התיקון (אם הוא אפשרי).

חכה שהיא תקבל הצעת מחיר ותחזור אליך כדי לדעת האם כדאי לך להפעיל ביטוח או לסגור את זה בינכם.

מבחינת הביטוח, ההתייקרות היא רק במקיף (אתה כלל לא תובע את החובה שמכסה על פגיעות גוף בלבד).

מדובר על כמה מאות שקלים (סדר גודל של כ- 300-400 שקל) במשך שלוש שנים כך שעליך לקחת זאת בחשבון כשאתה שוקל האם כדאי לך להפעיל ביטוח או לא.

בעיקרון על פי החישוב הנ"ל במקרה של נזק של פחות מכ- 2,500 שקל, לא כדאי להפעיל ביטוח.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

מזכיר לי סיפור שבזמנו נכנסו ברכב של חבר טוב שלי באזור הפנס השמאלי מקדימה, המנעול בדלת האחורית עשה בעיות כבר תקופה מסוימת לפני ועל הדרך ביחד עם הפנס והכנף הוחלף גם המנעול על חשבון הביטוח בטענה שהוא ניזוק מהתאונה.

בחזרה לענייני - חשבתי על זה גם מן הסתם. לאחר התאונה, היא יכולה להאשים אותי בעוד מיליון דברים שקשורים לשריטות או מכות פח ברכב שלה. מבחינתי צילמתי את האזור של המכה וזה המקסימום שיכולתי לעשות באותו הרגע. במידה והנזק אכן יגיע לסכום מסויים (נגיד מעל 1500-2000), אני אפעיל את הביטוח, אשלם את ההשתתפות העצמית ואת ההתייקרות בעתיד ואשכח מזה.

פורסם

כנראה שצרי לקבל שתי הצעות מחיר - אחת עם תשלום מכיסך והאחרת עם הפעלת ביטוח.

לפני כמה חודשים אשתי "נישקה" רכב בצורה דומה, התיקון לרכב שלי הגיע לכ-8000 ש"ח (כולל שכ"ט שמאי). אבל הפחח אמר שאילו לא הייתי מפעיל ביטוח הוא היה משפץ את הפגוש במשהו כו 1000 ש"ח או קצת יותר. הפעלתי את הביטוח בגלל הרכב האחרכך שהמוסכניק הרויח, ובגדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני הייתי רוצה לשתף בתאונה קלה:

אימי יצאה מחניה ברוורס וכמובן שהיתה מרוכזת בשיחת הטלפון בדיבורית ולא בצפצופים ההיסטריים של חיישני הרוורס וכתוצאה מכך נישקה מקרוב פגוש ברזל של טנדר ענק.

כמובן שלטנדר לא נגרם נזק.

נחשו חבריי המלומדים את מידת הנזק.

WP_20140711_004.jpgWP_20140711_001.jpgWP_20140711_002.jpgWP_20140711_003.jpg

פורסם

6.5 אלף?

פורסם

11.800?

פורסם

אכן 11,000 שקל.

היינו בשוק מההערכה של השמאי.

זו רק הוכחה שלעיתים המראה יכול להטעות.

הוחלפו פגוש, מכסה תא מטען ופנס אחורי.

כמובן שהופעל הביטוח. מכיוון שמדובר רק בחלקים שמחוברים בברגים, אין ירידת ערך.

בנוסף המחיר הוא גבוה כי מדובר ברכב שבקושי שנה על הכביש וכל מה שהוחלף בו הוא מקורי על פי חוק.

• תוכן חדש...