Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

106 GTI - להחליף או לשפר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וגם הכי מסובך.

בכל מקרה, טורבו שנבחר נכון מבחינת אופי המנוע ונפחו, עם קפיץ וייסטגייט מתאים, יהיה מאוד לינארי, אולי לא כמו סופר, אבל לא יפגום משמעותית בתחושת הרכב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם (נערך)

2.רענון ושדרוג- תתחיל מהחלפה של כל הבוקסות של מוטות הקישור, אנטירולים וכדומה, זה יבטל את החופשים במתלים ויגרום לרכב להרגיש מוצק יותר. מה מצב הבולמים שלך, מקוריים? תחליפיים? אפטרמרקט? לא משנה מה יש לך על הרכב- פרק אותם ותתקין בילשטיין (אל תנמיך!!!).

השלב הבא זה לגשת למחסן של שרודר ולהזמין אנטי רול אחורי של פז'ו ספורט (לפני כ-9 שנים עלה לי 800 שקלים).

בזמן שיקח לזה להגיע את הולך לקנות את החלק שבגללו לא הנמכת את הרכב, סטראט קדמי תחתון (OMP למשל מייצרים אותו).

כשכל החלקים מגיעים אתה מרכיב אותם על הרכב ולומד את הרכב מחדש.

3. לשפר ביצועים- יש את האופציה האטמוספרית הסולידית (קאמשפט חם, קצת פורטינג, סעפת 4-2-1, סעפת יניקה משודרגת) ותעמוד על איזור 140 כ"ס.

יש את האופציה האטמוספרית הרצינית יותר (מצערות) שיכולה להביא אותך גם לגזרת 180 כ"ס ואולי אף יותר.

וכמובן יש את אופצית השבלול ששם השמיים הם הגבול.

באופן אישי לא הייתי מתעסק עם המנוע, קאמשפט חם יגרע מהשימושיות היום יומית, מצערות ושבלול יפגעו באיזון הבאמת מצויין שיש לרכב הזה.

נכון, היה מעולה אם הרכב היה מגיע עם עוד איזה 20-30 כ"ס אקסטרה במקור אבל כדי להגיע לאותם 20-30 כ"ס תוספת תצטרך לפגוע בשימושיות.

עידן, המון תודה על העצות (וגם פיזבאן, שלומי ואחרים). מיאטה או בימר נראות כמו המועמדות המובילות כרגע, גם בגלל הסיכוי למצוא אחת.

עידן, כמה שאלות בקשר למה שכתבת -

איך/מאיפה אתה ממליץ לקנות /להתקין רענון של כל הבוקסות? מקורי? תחליפי - איזו חברה? האם להחליף למשודרגים - קשיחים יותר או להצמד למקורי? איפה זה המחסן של שרודר? לגבי הבילשטיינים - אתם מדבר עם B6 או B4? מה לגבי בולמים של פג'ו ספורט?

מה לגבי הגדלת של מידות צמיג ל 195-15, או שעדיפה המידה המקורית?

אין שום אפשרות לשפר לכיוון ה 140-150 כ"ס אטמוספרי ולהישאר שימושי (איפה mrtradesafe כשצריך אותו) נניח בהנחת השקעה כספית יותר גדולה ??

עוד מחשבה שעלתה לי - היום כבר אוטוטו אפשר להביא E36 אספנות מאירופה, לא?

עריכה אחרונה על ידי oferal
טעות

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

נהגתי על 106 GTI עם קאמשפטים צ'יפ והנמכה צנרת והזרקת מתאנול, רכב חזק מאוד, מתנהג מאוד, אבל אז חזרתי לGTI6 שלי והבנתי את ההבדלים, הקאמשפטים האלה הופכים אותך ללא שפוי בפקקים, הרכב עובד מגעיל, ועם פולים קלים אז בכלל, והיה לרכב אז קלאץ' קרמי אם אני זוכר נכון, אז בכלל איכסה. רכב כזה צריך להשאר מקורי, עם הנמכות ובולמים קשים הן נשברות סתם, כל מכה קטנה ואתה עם קצה שלדה, אני מאוד אוהב את האוטו הזה כשהוא סטנדרט, ואפשר להנות ממנו, גם כסטוק אין לו זוויות גלגול שמצריכות הנמכה והקשחה. אישית תשאיר אותה סטוק, תטפל בה יפה, ואתה יכול להשאיר אותה כרכב סופ"שים ולקנות איזה סוזוקי אלטו או פח חסכוני אחר ליום יום, ואז אתה תבין כמה ה106 הזאת מדהימה, לפעמים צריך לנתק מהרכב שלך לאיזה שבוע שבועיים, כדי להבין עד כמ אתה באמת אוהב אותו ומחובר אליו. לא היה לי רכב שאהבתי יותר מהGTI6.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

עידן, כמה שאלות בקשר למה שכתבת -

איך/מאיפה אתה ממליץ לקנות /להתקין רענון של כל הבוקסות? מקורי? תחליפי - איזו חברה?

אישית אני העדפתי להתקין בוקסות מקוריות מאותה סיבה שציין הסוכן עמוס- לא ראיתי סיבה להתקין POWERFLEX (לדוגמא) שיקשיחו לי את הרכב ויגרמו לו להשבר על כל סדק בכביש.

איפה זה המחסן של שרודר?

בזמנו ישבו במוסך המרכזי של לובינסקי בבני ברק, אין לי מושג לגבי עכשיו.

לגבי הבילשטיינים - אתם מדבר עם B6 או B4? מה לגבי בולמים של פג'ו ספורט?

לא זוכר לומר לך אם B4 או B6 אבל זה היה הדגם שלא מיועד להנמכה.

לא בדקתי פג'ו ספורט מאותה סיבה שלא בדקתי קויילאוברים- לא רציתי להפוך את הרכב לקרש גיהוץ וזה היופי שבבילשטיינים- הם פרוגרסיביים והשאירו את הרכב מאוד נעים להתנהלות רגועה אבל כשמתחת את הרכב למגבלות הם היו מרביצים עבודה והאחיזה היתה פשוט מצויינת.

מה לגבי הגדלת של מידות צמיג ל 195-15, או שעדיפה המידה המקורית?

לטעמי מיותר, זה סתם יוריד מהכיף שבהתנהגות הכל כך מהנה של הרכב, אין לך צורך בצמיג כל כך רחב על רכב כל כך קטן ולא חזק במיוחד.

אין שום אפשרות לשפר לכיוון ה 140-150 כ"ס אטמוספרי ולהישאר שימושי (איפה mrtradesafe כשצריך אותו) נניח בהנחת השקעה כספית יותר גדולה ??

שמע עצה חברית- עזוב אותך מלגעת לרכב הזה במנוע, יש לו באלאנס פנטסטי בין יכולות שילדה לבין ביצועי מנוע, אל תתעסק עם זה, 120 כ"ס זה בסדר גמור על הרכב הזה (ואני אומר זאת כאחד שנוהג על 500+ כ"ס ואוהב כח).

12345

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עם כאלה חברי פורום פשוט תענוג להתייעץ. אני לוקח את כל ההמלצות. למי שיתחשק למכור מיאטה או בימר שמורה שידבר איתי.

המון תודה לכולם!

פורסם

אכן רכב כיפי בטירוף. פאן פאן ועוד פאן. יש לי חבר שמחזיק אחת כבר המון שנים ומסרב להיפרד.

בנוגע לבימר, אתה יכול לייבא את הe30 מתחילת הדרך. רכב פשוט מבחינה מכאנית, ועדיין התנהגות וחיבור לנהג הם בגדר קודש קודשים. אני עדיין מתגעגע לשלי.

M-TECH E46

פורסם
עם כאלה חברי פורום פשוט תענוג להתייעץ. אני לוקח את כל ההמלצות. למי שיתחשק למכור מיאטה או בימר שמורה שידבר איתי.

המון תודה לכולם!

עזוב שטויות,

אפשר סיבוב בביקור הבא שלי בארץ????

:twisted::-P

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לדעתי המיאטה היא המחליפה הטבעית ל106, כל מה שיש לך ב106 פלוס הנעה אחורית, בעלות זניחה מאוד לרכב ספורט. BMW אם כל הכבוד תהיה יקרה לאחזקה משמעותית, ולדעתי אם אתה לא צריך את הפרקטיות תוותר.

אני הייתי מתאמץ ומחפש NC שיפור קטנטן (פליטה, אנירולים וקפיצים) ויש לך מכונת נהיגה עם דיפ מוגבל הנעה אחורית ו190 כ"ס.

בהצלחה.

פורסם
לדעתי המיאטה היא המחליפה הטבעית ל106, כל מה שיש לך ב106 פלוס הנעה אחורית, בעלות זניחה מאוד לרכב ספורט. BMW אם כל הכבוד תהיה יקרה לאחזקה משמעותית, ולדעתי אם אתה לא צריך את הפרקטיות תוותר.

אני הייתי מתאמץ ומחפש NC שיפור קטנטן (פליטה, אנירולים וקפיצים) ויש לך מכונת נהיגה עם דיפ מוגבל הנעה אחורית ו190 כ"ס.

בהצלחה.

כנראה שאתה צודק. יש גם מבחר משמעותית גדול יותר. רק נושא הפרקטיות קצת מפריע, והתדמית.. אני כבר לא ילד :)

פורסם

היה לי 106 GTI עם בילשטיין B8 + אייבך פרו קיט (2.5 ס"מ) והנמכת שן מאחורה ,הרכב נשאר נוח יחסית ,והיכולות הספורטיביות השתפרו . עדיף להשתמש ב B6 שמיועד להנמכות קלות . הB4 נדמה לי שהוא פחות או יותר תחליף למקורי. כמו כן היה ציפ של פרילינג שמותאם ל98 וקידום של כמה מעלות בקמשפט יש אפשרות של כוונון קל בוורנרים.+ קיט מתנול ורם- אייר.והכי חשוב סופר ספרינט קומפלט .לא מדדתי בדיינו אבל הרכב נסע חזק משמעותית מהמקורי ונשאר מאוזן. קליפרים של ברלינגו מומלץ ביותר. גנט 15 תרם ליציבות אבל גרע מעט מהנוחות והזריזות.

פורסם
וגם הכי מסובך.

בכל מקרה, טורבו שנבחר נכון מבחינת אופי המנוע ונפחו, עם קפיץ וייסטגייט מתאים, יהיה מאוד לינארי, אולי לא כמו סופר, אבל לא יפגום משמעותית בתחושת הרכב.

לא מסובך עם קיט מתאים.

• תוכן חדש...