Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מכרנו יאריס 2001 של האישה ומחפשים להשתדרג בשנה וברמה (אבל לא לקפוץ מעל הפופיק).

יש תינוקת וצריך בגאז' מספיק לעגלה ועוד קצת שטויות (מה שמוציא את הסוויפט, ספלאש, סוניק ואלטו מהסיפור).

נוסעת בעיקר לבד או עם התינוקת. 80% בין עירוני ללא פקקים.

אוטומט חובה!

משום מה האישה לא רוצה את היונדאיז והקאיהז למיניהן, אז גם אלו ירדו.

התוכנית המקורית (והתמימה) הייתה ללכת על פאביה 1600 2009-10 אבל אז הסתבר שהן ממש ממש מאכזבות איבזורית (איך ייתכן שסקודות גדולות יותר - אני עם סופרב, אבל גם האוקטביה, יטי ורומסטר - מציעות דשבורד מעט יותר עשיר עד מתקדם, לרבות שליטה מסויימת מההגה, אבל פאביה לא? רציתם קטן וצעיר, תתפשרו על איבזור של שנות ה80!)

הקיצר, פאביה גם ירדה (עם כמה שזה אחלה רכב)

עברנו לSX4- אמינה, מאובזרת, חביבה (אשתי אוהבת) וגם עם בגאז' סבבה (5 דל'. לא סדאן)

אבל... אמרו לי כל מיני בעלי SX4 שהמשולש המעצבן ליד מראות הצד ממש חוסם שטח גדול ומשמעותי בשדה הראיה, מה שמסכן מאוד את הנהג בלראות הולכי רגל או רכבים בזוויות מסויימות. האם נכונה השמועה? האם זה כזה קריטי? זה בערך הדבר היחיד שמונע מאיתנו להתקדם בכיוון זה.

צרפתיות לא באות בחשבון.

האם יש לכם מידע נוסף על הנ"ל? האם שכחתי רכב מתאים לסטנדרטים הנדרשים ומישהו יוכל לסבר את אוזני?

תודה למומחים...

עריכה אחרונה על ידי domuzy

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

פורסם

אני חושבת שסופר מיני תתאים לכם. לI20 יש בגאז' גדול יחסית לקטגוריה (300ל) אבל היא לא ממש מצטיינת בצריכת דלק.

יש גם את פונטו איבו שבתקציב שלכם תכנס שנתון 2011, (בגאז' 275 ליטר). היא מגיעה עם גיר רובוטי, אבל בנסיעה בין עירונית החיסרון שלו לא מורגש (בתוך העיר הוא קצת פחות חלק). ב2011 היה נפוץ דגם 150TH שהגיע עם מגנזיום וגג פנורמי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לא יודע לגבי קאיה אבל קשה להבין את הפסילה של יונדאי .

אפשר לקנות I30 שנתון 2009-10 במחיר הזה וליהנות מרכב לא פחות אמין ממאזדה 3 ועם כל הכבוד למאזדה ויש הרבה היונדאי חסכונית יותר מהמטחנת דלק של מאזדה 1600 ליסינגתומטית ובנוסף הביצועים שלה לא נופלים משמעותית מה- 3 (זה כמובן לא נכון כאשר מדברים על מאזדה 3 ספיריט עם מנוע 2000 אבל ההשוואה כאן היא של מנועי 1600 בלבד).

דווקא פונטו איבו הרבה יותר הימור עם גיר רובוטי (רכב חסכוני אמנם אבל לא כולם מצליחים להתרגל לנהיגה בסוג הגיר הזה ואם מחליטים ללכת עליו ,כדאי מאוד לבצע נסיעת מבחן ולראות שמסתדרים עם רכב כזה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

אם נפנה לאתר KML ההבדל בין מאזדה ליונדאי הליסינגטומטיות כמעט ולא קיים:

I30: http://www.kml.co.il/Car/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99_i30_2008-2012_2985

3 הצ'בק דור ראשון: http://www.kml.co.il/Car/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%94-3_2004-2009_3514

3 סדאן דור ראשון: http://www.kml.co.il/Car/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%94-3_2004-2009_3500

עריכה: בחמש שנים שיש לי רישיון נהגתי באופן קבוע רק ברכבים עם גירים אוטומטיים פלנטריים, המעבר לגיר רובוטי של הפונטו לפני כ8 חודשים לא היה קיצוני ואופן הנהיגה לא השתנה. בנהיגה בין עירונית (לפי פות"ש 80% יהיה שם) ההבדל כנראה לא יהיה מורגש כלל, אבל כמובן שאני ממליצה לא לקנות אף רכב ללא נסיעת מבחן לפני כן.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)
...האם שכחתי רכב מתאים לסטנדרטים הנדרשים ומישהו יוכל לסבר את אוזני?

שכחת את הטויוטה קורולה ראנקס. משפחתית קומפקטית וקצת יותר חסכונית מהמאזדה והיונדאי הנ"ל. שנת הדגם האחרונה הייתה 2007 ולכן ישאר לך קצת עודף מהתקציב. היורשת שלה, האאוריס, בטח לא תיכנס לך בתקציב.

מבחינת אבזור, רמת הגימור הנפוצה של הראנקס היא ה-GLI שכוללת שליטה על הרדיו מההגה, חיישני גשם, מראה מתכהה אלקטרונית, הגה טלסקופי וכו'. אין כניסת אודיו חיצוני או USB במערכת המקורית, כך שנדרש לקנות תוספת אפטרמרקט שתאפשר את זה. הרמה הגבוהה ביותר, הלאקצ'ורי, מוסיפה חישוקי סגסוגת וסאן-רוף, ומעלה את המחיר בהתאם.

גילוי נאות: בבעלותי ראנקס 2007 שנקנתה לפני שנתיים+. היונדאי i30 הייתה מועמדת גם, אך בתקציב שלי בזמנו נכנסה רק אחת יוצאת ליסינג, כך שהעדפתי לרדת בשנתון ולקנות את הטויוטה מיד פרטית. ה-SX4 נפסלה עקב תנוחת נהיגה שלפחות לי הייתה לא נוחה, ואכן המשולש הציק בנסיעת המבחן.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

המשולש ב-SX4 הוא עניין של הרגל. אני נוהג בכזו מזה 4 שנים, והמשולש לא מפריע לי יותר מקורה A של, נניח, המאזדה 3 שהיתה לאשתי מליסינג. קורה A הולכת ומתרחבת עם השנים במרבית הדגמים כחלק מחיזוק כלוב תא הנוסעים הן להתנגשות חזיתית והן להתהפכות.

תנוחת הישיבה היא עניין אישי מאד, אשתי, למשל, קטנת קומה ודווקא אובת את התנוחה הגבוהה של הסוזוקי - בעבר היו לה (בליסינג) שתי ליאנות וכעת ה-SX4 שהיתה שלי עברה אליה - ובכולן תנוחת ישיבה דומה.

בכל מקרה - אם אתה בוחר ב-SX4 דאג לרכוש את דגם 2010 ומעלה (הופיע באמצע 2009) שאותו תוכל לזהות לפי רישום ההספק (120 כ"ס) ברשיון. הדגמים המוקדמים יותר מצויידים במנוע ובתיבת ההילוכים האמינים אך העצלים שירשה מהליאנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכם בינתיים, אבל להלן התייחסותי:

רנקס אכן מצויינת, אבל שתיינית. הייתה לי שנתיים וסבלתי מצריכת דלק מוגזמת. בנוסף, היא גם ישנה לנו מדי. שואפים לעלות, כאמור, ל2009-10 לפחות.

פיאט גם הייתה לי ואני כבר לא סומך עליה. סבלתי מביקורים תכופים במוסך.

מאזדה 5 דל' בשנים הנ"ל גם כן שתיינית- לשני חברים שלי יש ושניהם מקטרים (למרות שאכן נוחה ומאובזרת).

אם מישהו יכול לשכנע אותי להמשיך על הSX4, יהיה נחמד. הקרוסאובר החדשה הייתה יכולה להתאים אבל יקרה בינתיים לתקציבנו...

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

פורסם

כמה אשתך נוסעת שנושא צריכת הדלק הוא קריטי?

אני גם כן נוסע בעיקר בין עירוני, לא מרחם במיוחד כשצריך להאיץ ומשייט כמעט תמיד בין 110 ל-120 קמ"ש בדרך לעבודה. ברשותי מאזדה 3 ו-I30 וההבדלים בצריכת הדלק מינוריים, משהו סביב חצי-שלושת רבעי ליטר לקילומטר, לי זה לא ממש מפריע או משנה.

המאזדה נוחה ושקטה יותר וגם כשהמנוע מתאמץ הצליל נעים לאוזן. היונדאי נוקשה מדי אך מרווחת יותר, מאובזרת יותר וקצת חסכונית יותר.

לשתיהן גיר אוטומטי עם 4 הילוכים בלבד שכופה שיוט בסל"ד גבוה.

ה-SX4 האצ'בק חביבה, לא אישית תא הנוסעים מרגיש קצת עתיק.

חשבתם על גולף? בתקציב הזה עם קצת מאמץ אפשר לדחוק דור 6 מודל 2009 בדגם ה-1.6 DSG.

אפשר פיאסטה 1.4 ליטר אם מוותרים קצת בסעיף הביצועים.

באגף הצרפתי אפשר לבדוק את פיג'ו 207 או סיטרואן C3 (אותה אשתך בטוח תאהב).

• תוכן חדש...