Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחילה, תודה על עזרתך.

אתה אומר שהחומר הנ"ל של Focussarts יכול לשמש כתחליף לדיינמאט?

אם כן זו יריעה בוטילינית שאני יכול להשתמש בה לכל הדלת? (על הפח החיצוני והפנימי? כמו שהוספר במדריך של STP )

מדובר על 200 שח בערך פלוס משלוח לכמות יפה של יריעות אם כן.

לעומת זאת מצאתי דיינמאט ב135 דולר , אולי יצא קצת יותר .

האם האופציה השנייה שווה את ההפרש , אין לי מושג...

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ל GTMAT יש דווקה חומר מעניין שהוא גם בוטלין וגם ספוג.

http://www.ebay.com/itm/2-DOOR-KIT-12-sqft-GTMAT-Quadro-1-4-Layer-Dense-Foam-Car-Audio-Sound-Deadener-/111160984179?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19e1b60273

הוא יעשה את העבודה.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אני חושב שהיתה כאן ביקורת רעה לגבי כוח ההצמדות של הג'יטי מט, תברר היטב את הנושא.

גודל הרכב וגודל הדלת יכול להיות מטעה לפעמים, לרכבים כמו סקודה סיטיגו בתצורת שלוש דלתות בפועל יש דלת גדולה יותר מזו של האוונסיס למשל.

אבל כן במקרה שציינת כנראה שיהיה לך קצת יותר עודפים, אבל לא הרבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

תודה על עזרתכם עד כה, היריעות של focussarts יחסית זולות אבל נראות שונות משל דיינמאט, ספוגיות כאלה , האמת אפשר לקנות קיט דלתות דיינמאט בארץ ב440 ש"ח, לא סגור מה לבחור.

אז מה אתם אומרים שווה להשקיע עוד 200 שח בשביל הדיינמאט? , או שהיריעות הזולות יותר יעשו את העבודה גם ככה.

שאלה נוספת , אתם יודעים איפה אפשר לקנות בארץ את הרולר מעץ לטובת ההתקנה? האם הוא חובה?

עריכה אחרונה על ידי xnirx
פורסם

קודם כל היריעות של פוקוס-ארטס הם לא בוטלין, הן CCF - זה הספוג שמונע רעשי חוץ

תקנה חבילה אחת כזאת מהם - זה לא יקר, סה"כ 240 שקלים כולל משלוח אם אני זוכר נכון

ובנוסף תקנה קיט לשתי דלתות של דינאמאט אקסטרים.

אתה קודם כל עושה את הטיפול עם הדיינאמאט ורק אחרי זה עושה את הטיפול עם היריעות הספוגיות ישר מעליהן.

ההמלצה שלי היא -

כיסוי של 75 אחוז מהדופן החיצונית, כיסוי של 50 עד 75 אחוז מהדופן הפנימית - זה לגבי הדיינאמאט - ואם נשארים עודפים אז על הדיפון.

ואז - כיסוי מלא של הדופן החיצונית בספוג וכיסוי מלא של או הדופן הפנימית או הדיפון - בספוג.

אל תצפה ליותר מידי מהאטראז' זה רכב רועש מטבעו - גם המנוע וגם המרכב - הבידוד של הדלתות יתן לך שיפור מהותי לרמקולים - הם יבלעו המון רזוננס וכן יחסמו בצורה ניכרת רעשי דרך מהדלתות וזה יתן לך דגש הרבה יותר חזק מנגינת הרמקולים אבל הרכב הזה עדיין ידרוש טיפול מאסיבי נגד רעשי דרך וכביש אם הכוונה שלך שהרכב יהיה שקט.

ולגבי הגלגלת - לא חובה, היא פשוט נוחה מאוד וגם צריך לעבוד עם הידית שלה באזורים פינתיים יותר אבל כל גלגלת אחרת, כדור עץ או מתכת או פלסטיק קשיח ומקבל עם שפיץ יכולים לעשות את אותה העבודה בדיוק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האינטרס העיקרי שלי הוא שיפור הרזוננס מהרמקולים בדלתות הקדמיות בלבד - הורדת רעשי פח למיניהם בדלתות הקדמיות בתדרים נמוכים.

אזמין את הקיטים היום , ואשתף אתכם בממצאים מהתוצאה .

אדי וכל מי שעזר, תודה רבה על ההסברים המפורטים והעזרה והסבלנות עד כה.

פורסם

בכיף, תדאג במקרה הזה גם להעלות תמונות מתהליך העבודה - השרשור הזה לא יהיה שווה הרבה בלי תמונות.

ולפני שאתה מתחיל בתהליך העבודה אם יש לך ספקות - תשאל.

Pioneer TS-X150

פורסם

שאלה נוספת אחרי הרבה סקירות וסרטונים,

לפי החישובים שלי יש לי מספיק שטח של יריעות דיינמאט לדופן החיצונית והפנימית לפי התכנון של STP אבל לא נשאר לדיפון ,

לעומת זאת היריעות הספוגיות יש לי די והותר עבור הדיפון ,עד כמה זה קריטי? האם יש מצב שהפלסטיקה תחרוק ללא יריעות בוטליניות לדיפון?

פורסם

תפריד בין פלסטיקה לבין מתכת לבין רזוננס ולבין רעש של חריקה שנוצר ממגע וחיכוך בין משטחים

הבוטילן מטפל ברזוננס

הספוגים מטפלים בהפרדת משטחי מגע.

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי,

פתחתי את הדלתות גדי להציץ ושמתי לב שהמתקין שם לי יריעה בוטלינית על הרמקול עצמו ומאחוריו , אני מניח שהיריעות הן של סקנד סקין כי הוא ציין שהוא עובד רק איתם.

שאלותיי הן:

האם להשאיר את היריעות שהוא שם ולהוסיף אליהן את היריעות שקניתי , או להחליף אותן כך שיהיה סוג אחיד של יריעה?

על הדיפון ישנם כל מיני קלקרים למיניהם , הייתי מעדיף לא להוריד אותם בשלב זה , עד כמה זה קריטי?

אנא ראו תמונות מצורפות.

IMAG1738.jpg

IMAG1739.jpg

IMAG1736.jpg

IMAG1734.jpg

IMAG1729.jpg

פורסם

א. להשאיר את היריעות - בוטלין זה בוטילן ואלומיניום זה אלומיניום. למה להוריד חומר בידוד טוב אם כבר התקינו לך? תשאיר ותהנה - אתה רק צריך להשקיע עכשיו פחות כסף במקום יותר.

ב. הקלקר והספוגים שאתה רואה (נראה כמו פלציב או צמר כלשהוא) הם מבודדי רעש נהדרים! להשאיר אותם גם כן!

רק להוסיף יריעות בוטילניות על דפנות הדלת הפנימית והחיצונית ועוד שכבה דקה של ספוג - אני אוהב לשים גם על הדופן הפנימית וגם על החיצונית.

איזה רכב זה? מטופל יפה בדיפונים לפי מה שאני רואה.

Pioneer TS-X150

פורסם

היי,

קיבלתי היום את היריעות של דיינמאט אקסטרים + רולר עץ פשוט, הגיעו מקופלות כאילו מדובר על שמיכה(בתמונה).. לצערי הרב זה קימט אותן ,מה שדרש ממני עבודת גיהוץ קשה עם הרולר, על חלק מהקמטים לא הצלחתי להתגבר.

שלב 1:

החלטתי, במקום להוסיף את היריעות אל היריעות הקיימות , לכסות אותן בשכבה של דיינמאט אקסטרים כך שבאיזור גב הרמקול תהיה שכבה כפולה של יריעה בוטלינית (אדי, למען האמת זה היה לפני שראיתי את התגובה שלך..)

אפשר לומר שזאת ההתקנה החסכונית ביותר שאי פעם נעשתה,ראו בעצמכם בתמונות,זה לגמרי שונה מעבודות שראיתי אצל האנשים כאן, השתמשתי ב 12SQ FEET שעלו 335 שח כולל משלוח עבור שתי הדלתות והן לא קטנות (80X50) יחסית לאוטו מיני משפחתי,

חלוקה לאחוזים:

דופן חיצונית: 75%

דופן פנימית: 50%

דיפון: לא נגעתי בשלב זה.

הפירוק היה סופר פשוט,העבודה הייתה סיזיפית משהו ולקחה לי כ- שעתיים וחצי , חלק גדול מזה בגיהוץ , מה עוד שמיצובישי בחרו לשים בצד הנגדי את כל החלקים הכי חדים ביקום מה שגרם לי לדמם לא מעט.. החומר מאוד נוח לעבודה, ניתן אפילו להסיר ולהחזיר אותו אחרי כמה דקות לטובת תיקונים, בנוסף מיצובישי שמו קורת חיזוק בדיוק בגב של הרמקול מה שהקשה מאוד על עבודת הגיהוץ בכל הנקודות, ניתן לראות בתמונות.

תוצאות שלב 1:

יש שיפור ברור מאוד בתחושה של הדלת, נשמע כמו תיבת עץ ברוב חלקי הדלת , אפילו בסגירה שלה.

לגבי הסאונד, הקומפוננטים נשמעים שונה, שומעים הרבה פחות חרקושים, שיניתי את החיתוכים במגבר באופן הבא:

היה: 80HZ(HPF) + Cross over:140HZ

כיום: 80HZ(HPF) + Cross over:80HZ

איך זה נשמע?

הרבה יותר טוב! אך לא מושלם , אני שומע רעידות מסוג חדש, עמומות כאלה כנראה מהחיבורים בין הדיפון לדופן (בווליום גבוה) וגם בגלל שעכשיו יש חיתוך לתדרים נמוכים יותר ,כשאני נשען על הדלת הם מתמתנים.

אני מקווה שהספוגים יעזרו בנושא הזה, מהם יש לי 20SQ FEET אז אין בעיה של כיסוי מלא.

במקביל אני בתהליך של החלפת יחידת הראש (במקור ג'אנק סיני שמעוות צלילים בווליום גבוה) לכל דבר אחר של שהוא מותג מול היבואן , מה שישפר את התוצאה הכללית.

שלב 2:

שימוש ביריעות של FocussArts כשכבה ספוגית דקה נוספת על היריעה הבוטלינית.

אגב, זאת מיצובישי אטראז' 2014, איכות הרכבה לא מדהימה , אבל נוחה יחסית לעבודה ופשוטה מבחינת עבודה עם הדלתות.

אדי,העבודה לא נגמרה אך המון תודה על הייעוץ עד כה !

IMAG1771.jpg

IMAG1773.jpg

IMAG1774.jpg

IMAG1776.jpg

IMAG1777.jpg

IMAG1778.jpg

IMAG1779.jpg

IMAG1780.jpg

פורסם

אחלה שרשור, לדעתי היריעות ספוג יעשו לך שיפור ניכר אבל לגבי חיבור הדיפון לדופן אמליץ על בד לבד דק עם גב דביק, עולה גרושים ומבודד רעשי חיכוך בין פאנלים נהדר, אשתדל להעלות לינק עד יום ראשון בערב.

מפתיע שבכלל השקיעו בקלקר וספוגים ברכב שכזה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...