Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

40 קילומטר ביום זה קילומטראז' לא מבוטל. בוודאות יש קטע כביש. אני לא מבין איך מכונית מיני מתאימה למשימה? אני קניתי לחמותי שנוסעת מראשון ללוד כל יום ספלאש וגם זה היה על הגבול התחתון. צריך אוטו שלא יעוף מהכביש מרוח של משאית חולפת. כל המיני האלה לא מתאימות לצאת מהעיר ולנסוע במהירות של מעל 80 קמ"ש על בסיס יומי.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לטעמי לנסועה המדוברת - בעיקר אם יש קטעים בין עירוניים, ועם מחשבה על החזקה ממושכת ברכב - כדאי להתאמץ ולרכוש סופרמיני.

אישית הייתי בהתלבטות דומה לפני כשנה, על הפרק עמדה הפיקנטו, אבל, בסופו של דבר, הגדלנו את התקציב ונרכשה סויפט (אוטומטית - דרישה של אשתי), ואיני מצטער על הבחירה.

קודם הוזכר הספלאש - אאל"ט בגרסתו הידנית מדובר בכ-70 אש"ח, אבל צריך לבדוק, יתכן שיש מבצעים כלשהם כפי ש"מכשירי תנועה" עושים מפעם לפעם. מבחינת הרכב מדובר בהכלאה בין השלדה של האלטו למנוע של הסויפט - אבל מדובר בדגם שעומד לפני הפסקת ייצור\יבוא לטובת דגם חדש. אם אפשר להרחיב את התקציב הייתי מחפש רכב סופרמיני יותר מודרני ובעל ציון NCAP יותר גבוה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב אז אחרי סיבוב קצר בכמה סוכנויות, הרשמים הבאים:

סיאט מיי- ירדה מהפרק. לא מושכת.

סקודה סיטיגו- נראית כמו קופסת פלסטיק זולה ושבירה. ומה זה הקטע הזה שאין פתחי מיזוג מרכזיים נורמלים???

פיאט פונטו- פה יצאתי קצת טמבל. האוטו עולה 100 אלף, ולא כמו שחשבתי, 60-70. אז במקום זה הסתכלנו על הפנדה- לא עברה את המבחן הראשון.

קיה פיקנטו- חלשה בטירוף אבל בינתיים הפייבוריטית. זולה וחמודה. גרסא ידנית של 1.0 L.

מה נשאר לראות:

סוזוקי ספלאש

יונדאי I10

שברולט ספארק

סיטרואן c1

אולי פיג'ו 107, למרות שאם רואים את הc1, אני לא רואה טעם בלראות את ה107. זה לא אותו רכב בדיוק?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
טוב אז אחרי סיבוב קצר בכמה סוכנויות, הרשמים הבאים:

סיאט מיי- ירדה מהפרק. לא מושכת.

סקודה סיטיגו- נראית כמו קופסת פלסטיק זולה ושבירה. ומה זה הקטע הזה שאין פתחי מיזוג מרכזיים נורמלים???

פיאט פונטו- פה יצאתי קצת טמבל. האוטו עולה 100 אלף, ולא כמו שחשבתי, 60-70. אז במקום זה הסתכלנו על הפנדה- לא עברה את המבחן הראשון.

קיה פיקנטו- חלשה בטירוף אבל בינתיים הפייבוריטית. זולה וחמודה. גרסא ידנית של 1.0 L.

מה נשאר לראות:

סוזוקי ספלאש

יונדאי I10

שברולט ספארק

סיטרואן c1

אולי פיג'ו 107, למרות שאם רואים את הc1, אני לא רואה טעם בלראות את ה107. זה לא אותו רכב בדיוק?

מנוע 1000 סמ"ק לא מוגדש זאת המצאה לא מוצלחת. לא הייתי מתקרב.

פורסם

אני חושב שמתיחה קטנה של התקציב תוכל להוביל אתכם לדוגמה לסוכנות פורד להתחדש בפיאסטה חדשה. תעשו סיבוב לסוכנות תרגישו הרבה יותר רכב מכל הקטנות הללו, בטור בעלים של אחת אני יכול לציין שעלויות האחזקה נמוכות יחסית גם בסעיף הביטוח.

פורסם

יש לי פיקנטו ידנית שנה וחצי וכמעט 20K ק"מ. אני מרוצה מהאוטו, צריכת דלק לא מצוינת אך לא גרועה - אני עומד על 13.8 קמ"ל מאז קנית הרכב על הרבה עירוני וגם עליות של אזור ירושלים. כל השאר סבבה. היו לי כתמים פתאומיים על חלק מהמושבים אך החליפו לי ריפודים ללא בעיות וכמובן ללא עלות. למעט זה שום תקלה.

פורסם

אתה יודע... אמא... המבחן הראשון הוא תמיד חיצוני...

איזה מבחן? העיצוב?
hagggg55 כתב:

פורסם

אז קודם כל - הדרישה היא למיני או סופר מיני.? או גם וגם? כי התקציב הוא שונה כמובן.

עלו כאן כמה אופציות אז לדעתי ככה-

ספארק לא מאה אחוז נוחה לנהיגה בעיקר בגלל הקאלצ' שלוקח זמן להבין אותו. תבדוק אם אמא שלך תסתדר איתו כי זה שיקול.

פיקנטו אחלה רכב. מבחינת הכוח של המנוע וגם מבחינת העיצוב עצמו. שאלת על הדלק, לדעתי הצריכה היא סבירה ומבין שאר מכוניות המיני היא הבחירה הטובה יותר.

I10 מנוע חלש, פחות רלוונטי לדעתי. אבל תקרא השוואות ותחליט לבד.

אולי אם תעלה את התקציב יהיו כאן עוד אופציות מעניינות אבל מבין המיני, אלו הנפוצות יותר.

פורסם
40 קילומטר ביום זה קילומטראז' לא מבוטל. בוודאות יש קטע כביש. אני לא מבין איך מכונית מיני מתאימה למשימה? אני קניתי לחמותי שנוסעת מראשון ללוד כל יום ספלאש וגם זה היה על הגבול התחתון. צריך אוטו שלא יעוף מהכביש מרוח של משאית חולפת. כל המיני האלה לא מתאימות לצאת מהעיר ולנסוע במהירות של מעל 80 קמ"ש על בסיס יומי.

ואני קניתי (לעצמי) פיקנטו ידנית לנסיעה של 150 ק"מ ביום ולא עפתי בכביש לא ממשאית ולא מטרקטור (-: הרכב בנהיגה זהירה יכול להיות חסכוני להפליא,

הפיקנטו הוחלפה (לאחר 18K ק"מ) עקב מחסור בכח בעליות, והספלאש שהגיע אכן הייתה מולחת וחסכונית אבל הרבה יותר יקרה!

פורסם

טוב אז אחרי ביקור בכל סוכנות ובחינת כל רכבי המיני שיש להן להציע, הבחירה הצטמצה ל-3 אפשרויות:

1. קיה פיקנטו (לא החלטנו אם 1 או 1.2)

2. שברולט ספארק (אותה בעיה- 1 או 1.2- החלטה קשה)

3. יונדאי i10 (פה ההתלבטות היא בין אוטומט לידני)

כל השאר לא התאימו. הפיג'ו 107/סיטרואן c1 נפלו כי זה פשוט מרגיש זול וגרוע. אמנם הרגשתי שהיה לה יותר כוח ותאוצה טובה יותר משל המתחרות, אבל גם הרעידות שנובעות מהיות המנוע בעל 3 צילינדרים בלבד, וגם התחושה הכללית באוטו והמחיר שלא נראה שתואם את התחושה הזולה באוטו, פסלו אותו מבחינתי. מה גם שהמוכר היה מאוד לא מקצועי ("היחידה בקטגוריה עם 6 כ"א"... קודם כל, זה לא נכון, דבר שני, היא הכי פחות בטוחה. מה עוזרים לי 6 כ"א עם 3 כוכבי בטיחות?) ונראה שהוא לא כל כך משתוקק למכור. אז אני לא משתוקק לקנות.

הסקודה סיטיגו הרגישה זולה ולא נוחה. אווירה כללית של "חפיף" וזול בהרכה ומבחינת איכות חומרים.

סוזוקי ספלאש אמנם מאוד מרווחת. אבל יקרה מדי למה שהיא, ואם נרד ברמה לאלטו אז היא פשוט לא בטיחותית מספיק.

מיצובישי ספייס סטאר- התלהבנו מהמראה, ירדנו מזה בגלל המחיר. קרוב ל80000

לגבי ה3 פיינליסטיות- הi10 הפתיעה לטובה. הנסיון שלי עם יונדאי הוא אקסנט פמילי 2004, וi25 2013. האקסנט הייתה זוועתית, ואם זה אפשרי, הi25 אפילו גרועה יותר, אז הגעתי לסוכנות בלי ציפיות, והאמת שנשביתי בקסם האוטו הזה. איכות חומרים מדהימה, עיצוב עדין ועם נגיעות שמשרות אווירה של איכות. נהגתי על האוטומט, והורגש מחסור בכוח זמין, אבל כנראה שבידנית זה יהיה טוב יותר. צריך לבדוק. אבל בכל מקרה, האוטו לא בשבילי, אז לאמי אין צורך בחורכת אספלט.

בספארק לא נסענו, רק ראינו באולם. כנראה שנתאם נסיעה מתישהו השבוע. לא נחליט בלי נסיעה. נראית מאוד נוחה, איש המכירות הכי מקצועי שפגשנו עד עכשיו, גבוהה, מרווחת, איכות חומרים סבירה +, מחיר טוב.

פיקנטו- איכות חומרים בסדר, קצת חלשה (מנוע 1.0) ידנית, לא זולה בטירוף, צריכת דלק נראית טובה, אך ממה שקראתי הצריכה בפועל ממש לא קרובה למוצהרת.

אם יש לכם עוד הערות/הארות/תובנות לגבי הרכבים האלה אני אשמח לשמוע.

אורן

hagggg55 כתב:

פורסם

אמורה להיות C1 חדשה ממש בקרוב. קיבלה ביקורות טובות במבחני דרכים ב-YNET ומאקו. אני הייתי בודק גם אותה לפני שרץ לקנות קוריאנית...

פורסם
מה עם קליאו 0.9 ידנית?

לא מספיק מעניינת. אין לה משהו מיוחד יחסית למחיר...

אמורה להיות C1 חדשה ממש בקרוב. קיבלה ביקורות טובות במבחני דרכים ב-YNET ומאקו. אני הייתי בודק גם אותה לפני שרץ לקנות קוריאנית...

לא רואה מה רע בקוריאנית שאתה אומר את זה בנימה שיש משהו רע בקוריאנית אבל טוב בצרפתיות. לא עברנו את השלב של סטיגמות על מכוניות בהתאם לארץ הייצור?

hagggg55 כתב:

• תוכן חדש...