Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתחדש על הרכב, מקווה ומאמין שתהנו ממנו מאוד.

המריבה אכן מביאה איתה פטנטים ואיכות גבוהה, ביחס לסוזוקי שאיכשהו לא הצליחו להפתיע אותי מעולם (רק בענף האופנועים).

יחד עם זאת קשה לי להאמין שניתן לחזות את השוק של המריבה. הרכב רק נחת בארץ, מי יודע מה יהיה עוד 3 שנים או יותר...

וגם מחיר הקנייה המקורי שלו אטרקטיבי למדי. סוזוקי בהקשר הזה בלאו הכי נמצאים כמה צעדים קדימה.

אגב, בנוגע למחירי החלקים. הייתי מצפה שבתור חברה שחולקת טכנולוגיה עם עוד מותגים (שברולט בעיקר) מחיר החלקים עשוי לרדת.. ?

איך סוזוקי נמצאת "כמה צעדים קדימה" מבחינת המחיר כשהיא יקרה יותר בגירסה האוטומטית מאשר המריבה ( לפחות ע"פי המחירון ), לא כל כך ברור.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מסכים לגמרי. המריבה, אין ספק

איך אתם יכולים לתת דיעה נחרצת כ״כ מבלי לנהוג באף אחת מהמועמדות?

המריבה קטנה מהסוזוקי בכל המימדים והיא צרה ממנה באופן משמעותי ( מבוססת על הקורסה).

המתחרה הישירה של המריבה היא הספייס וורסו ולא הג׳יפונים כמו הקאפצ׳ור או הקרוסאובר.

הסוזוקי אולי לא פאר הטכנולוגיה אבל היא מפתיעה מאוד לטובה בכל מה שקשור בנוחות נסיעה, מרווח פנימי,צריכת דלק ותמורה למחיר.

ללקוח הפרטי שלא מעוניין לרכוש את רכבי הליסינג הנפוצים (יונדאי, קיה, אוקטביה, פוקוס ושות׳) אין הרבה אופציות ולכן הסוזוקי מצליחה לרשום הישגי מכירות נאים שרובם נמסרו ללקוחות פרטיים.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

הקרוס אובר ארוכה יותר בכס״מ אחד, בשאר המדדים החשובים יותר, המריבה גדולה יותר בכמה ס״מ.

בנפח תא המטען הקרוס אובר גדולה ב- 30 ליטר. מניסיוני צריך לבדוק בפועל את המדד הזה. למריבה כאמור גם האפשרות להגדלת תא המטען ע״י הזזת המושוב האחורי קדימה, על חשבון המרחב לרגליים ליושבי המושב האחורי, שממילא אני צופה שהוא גדול יותר מהקורס אובר, כפי שאציין מייד.

אני צופה שהמרחב הפנימי של המריבה עדיף, הן לרגליים ליושבי המושב האחורי, לאור בסיס גלגלים גדול יותר ובייחוד כאשר יש אפשרות להזיז את המושב האחורי אחורה על מסילות והן מבחינת רוחב המרחב הפנימי. מלבד המרחב לרגל ימין של הנהג במריבה שנפגע בפועל עקב הקונסולה המרכזית, לפי דברי פותח השרשור.

המריבה:

אורך: 4.288

רוחב: 1.812

גובה: 1.615

בסיס גלגלים: 2.644

תא מטען: 400 ליטר

הקורס אובר:

אורך: 4.3

רוחב: 1.76

גובה: 1.58

בסיס גלגלים: 2.6

תא מטען: 430 ליטר

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

פ"ש-אני האחרון שיכנס לאדם לכיס,אבל יש איזו סיבה שבגללה אתה לא מעלה את המחיר שדרשו/מחיר ששולם בפועל עבור 2 המכוניות?(אלא אם כן פורסם ופספסתי...)

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

ללקוח הפרטי שלא מעוניין לרכוש את רכבי הליסינג הנפוצים (יונדאי, קיה, אוקטביה, פוקוס ושות׳) אין הרבה אופציות ולכן הסוזוקי מצליחה לרשום הישגי מכירות נאים שרובם נמסרו ללקוחות פרטיים.

הקרוסאובר דווקא מאד פופולרית בציי רכב (לפחות ממה שרואים בכביש), אז אני לא בטוח שמי שיבחר בה מגדר את הסיכון של מכירת הרכב בעוד 3 שנים :-)

מצד שני, אני משער ששלמה סיקסט הולכים לדחוף באגרסיביות את המריבה לציים, אז גם היא צפוייה להציף את השוק בעוד 3 שנים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
איך סוזוקי נמצאת "כמה צעדים קדימה" מבחינת המחיר כשהיא יקרה יותר בגירסה האוטומטית מאשר המריבה ( לפחות ע"פי המחירון ), לא כל כך ברור.

אולי לא הבהרתי את עצמי, התכוונתי בהקשר של שוק הרכב בעתיד.

סוזוקי משווקים בארץ ברצף די זמן כדי ליצור מוניטין ושמירת ערך טובה הרבה יותר משל האופל, בין אם זה בצדק ובין אם לא.

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם

המריבה קטנה מהסוזוקי בכל המימדים והיא צרה ממנה באופן משמעותי ( מבוססת על הקורסה).

המתחרה הישירה של המריבה היא הספייס וורסו ולא הג׳יפונים כמו הקאפצ׳ור או הקרוסאובר.

הסוזוקי אולי לא פאר הטכנולוגיה אבל היא מפתיעה מאוד לטובה בכל מה שקשור בנוחות נסיעה, מרווח פנימי,צריכת דלק ותמורה למחיר.

אותי מטריף שחברת אופל (וגם כל יצרן גרמני) לא משנה כמעט כלום בעיצוב של הרכב. שמרנות כבדה. עיצוב של מריבה הוא של רכב מתחילת שנות האלפיים. אפילו דלתות אחוריות זה פטנט שבא מתחילת המאה העשרים (תשאלו את חבר'ה ממועדון האספנות).

פורסם

לא קראתי כאן על חווית נסיעה במריבה הזו. כל שנכתב הוא על ההתרשמות מאיכות החומרים וההרכבה, גם ע"י הפותח אגב, כך שלטענה שלך אין מקום כאן. בדיוק באותו אופן אין מקום לאמירה המשונה שהמריבה קטנה מהסוזוקי ב"כל המימדים" או שהיא "צרה ממנה באופן משמעותי" כשהמספרים אומרים את ההיפך הגמור. עוד מגרעת שאני מוצא בקרוסאובר היא תיבת הילוכים רציפה שזה דבר נחמד, אבל להוציא מכוניות יוקרה בהן היא מותקנת, מייצרת לרוב רעש מנוע גבוה מטריד וכבד בנסיעה בעליות. תוסיף לכך את העובדה שהמריבה מצוידת במנוע עם מומנט מרשים למדי בזכות הטורבו ומחיר זול יותר והנה יש לנו מתחרה ראויה ולדעת חלקנו אפילו עדיפה וזו טענה סבירה, כפוף כמובן למבחן הנהיגה וההתרשמות האישית של כל אחד.

פורסם (נערך)

נהגתי במריבה דיזל ידנית לפני כשנה. יתכן שמאז הייתה מתיחת פנים- לא בדקתי. יתכן שלדלת הגימיק יש יתרונות בהוצאת סל קל וכדומה. בחנייה במקביל לרכב אחר, הדלת גדולה ולא נוחה לפתיחה מרבית. נוסעי השורה השנייה צריכים במקרה זה לבצע תרגיל מילוט קדימה. יתכן שזה טוב ברולס רוייס שחונות בד"כ בצפיפות רבה, אחרים מציעים פתרון שונה.

כאשר יוצאים מן הרכב, נוסעי השורה השנייה במקום לפנות מידית אחורה, מתקבצים קדימה יחד עם הנהג. יש להיזהר מסגירת דלתות אחד על השני. נדמה לי שזו הסיבה לשם הרכב- מריבה.

זכור לי שהרכב סופר קילומטרים אך לא מטרים ושמעל לוח השעונים ישנה מצחייה- ליתר דיוק כסוי פלסטי שמתכופף בקלות של מצחייה. בין המושבים הקדמיים ישנה קונסולה לאחסון חפצים. היא דיי יחודית כנראה בכך שהיא נעה קדימה ואחורה ודי ייחודית בחוסר הפרקטיות שלה בכל מצב. לטובת הנהג ישנו גלגל הגה קטן וחמוד שממש נופל בטבעיות ליד ימין. יד שמאל לעומת זאת תידרש להטייה גדולה ימינה מאחר וההגה פשוט פונה לימין הגוף ולא למרכזו. לא נוח, בעיקר לא בנסיעה ארוכה

אך ישנה עקביות עם המושבים הלא נוחים מקדימה, לשם ההגינות אציין שאופל לא היפלו לטובה את הנוסעים לאחור, דהיינו חווית הנסיעה של הנהג והנוסעים מאחור דומה וכולם רוצים לצאת להתאוורר באותם זמנים, נוח וחוסך מריבה.

אגב, זה הרכב היחד מאז שעורי הנהיגה שכבה לי בתחילת נסיעה לא מעט פעמים, אך מדובר כאמור בדיזל ידני.

לסיכום: אני מבין מן התגובות כאן שעל הנייר מדובר בתמורה טובה למחיר. קשה לי לשפוט שכן איני מכיר את כל המתחרות. אני רק מציע לבחון בעיון את הרכישה.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

לפי המפרט הטכני (מידות), המריבה נשמעת מאד אטרקטיבית לשוק העירוני: אוטו קצר יחסית (קל למצוא חנייה) עם בסיס גלגלים מכובד ורוחב יפה.

לא יצא לי לראות אותה במציאות, אבל לפי הצילומים והוידאו מ- youtube, היא לא כל כך יפה.

השילוב של האורך הקצר והגובה הנכבד יוצר מראה קצת חסר פורפורציה. ייתכן ובמציאות היא נראית יפה יותר.

פורסם
לפי המפרט הטכני (מידות), המריבה נשמעת מאד אטרקטיבית לשוק העירוני: אוטו קצר יחסית (קל למצוא חנייה) עם בסיס גלגלים מכובד ורוחב יפה.

לא יצא לי לראות אותה במציאות, אבל לפי הצילומים והוידאו מ- youtube, היא לא כל כך יפה.

השילוב של האורך הקצר והגובה הנכבד יוצר מראה קצת חסר פורפורציה. ייתכן ובמציאות היא נראית יפה יותר.

אגב, התפרסם כבר מבחן דרכים ישראלי. כולם מוזמנים לקרוא.

פורסם

בעקבות השרשור הזה רמת הסקרנות עלתה, בוצעו כמה טלפונים, הופעלו כמה קשרים והופס - אופל מריבה נחתה אצלי בחניה ל-24 שעות.

אז אחרי שתפרתי מהבוקר איזה 350 קילומטרים, להלן כמה רשמים -

1. מבחינה דינמאית המריבה טובה הרבה יותר מהקרוסאובר. בניגוד לקרוסאובר שיש לו הגה קל ומעצבן, במריבה יש הגה מצוין. כבד, מדויק, כיף של הגה. אני יודע שזה לא ממש משהו שרלוונטי למי שקונה רכב משפחתי, אבל במריבה פשוט הרבה יותר כיף לנהוג. לי זה משמעותי.

2. המנוע במריבה אחלה. על הנייר יש לו רק 120 כוחות סוס (ולא 140 כמו באסטרה ובמוקה) אבל זה בסדר. הרכב נוסע אחלה, זריז. מה שכן, צריכת הדלק לא משהו. יצא לי בערך 10 קילומטרים לליטר. הקרוסאובר היה חסכוני יותר בסדר גודל של 20-25 אחוז וזה משמעותי.

3. בידוד הרעשים טוב אבל יש שתי בעיות עיקריות:

א. רעשי רוח במהירות גבוהה - שזה די הגיוני בהתחשב במבנה המרובע של הרכב.

ב. מן חספוס ורעידה בתחילת הנסיעה, עד למהירות של 20 קמ"ש. די מוחשי ולא משהו שצריך להיות ברכב מודרני. חוץ מזה, גם בסרק בידוד הרעשים והרעידות לא משהו. התחושה מזכירה את התחושה שיש ברכב ישן עם תושבות מנוע חלשות כשהוא רק מתניע והסל"ד קצת גבוה ו"מרגישים את המנוע" - אז ככה, רק בלי הסל"ד הגבוה.

4. המושב האחורי אחלה מבחינת מרווח ברכיים וכמובן שגם מבחינת מרווח ראש. אבל הוא צר, ממש צר. המושב המרכזי מאחורה נראה כמו חצי מושב, קצת כמו שיש במאזדה 5. למשפחה עם שני ילדים זה קלאסי ויספיק בלי שום בעיה. ילד שלישי - בעייתי. מצד שני, כל אחד מהמושבים מתקפל בנפרד ככה שאפשר לקפל רק את החצי מושב המרכזי ולהעמיס ברכב איזה מוט וילון מאיקאה בלי להשאיר את אחד הילדים במשחקיה.

5. המזגן לא משהו. אין לו את ה"הנשיכה" הזאת בתחילת הנסיעה ולוקח לו קצת יותר מידי זמן להתגבר על החום של יולי. גם מצב AUTO של בקרת האקלים בעייתי, כי הוא מבטל את הסירקולציה מה שמוריד עוד יותר את היעילות של הקירור. נראה שמישהו כאן צריך להעביר איזה עדכון קטן להתאמה של הרכב לחום הישראלי.

השורה התחתונה שלי - בהתחשב במחיר, המריבה מתחרה במכוניות כמו סקודה ראפיד, יונדאי i25 ושות'. בהשוואה אליהם הוא מגניב, מיוחד ואתם יודעים מה - אני הייתי מעדיף אותו על פניהם. אבל בהשוואה לקרוסאובר, סיאט לאון ושאר משפחתיות ב-130 מינוס אלף ש"ח - אני כבר לא בטוח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הקרוס אובר ארוכה יותר בכס״מ אחד, בשאר המדדים החשובים יותר, המריבה גדולה יותר בכמה ס״מ.

בנפח תא המטען הקרוס אובר גדולה ב- 30 ליטר. מניסיוני צריך לבדוק בפועל את המדד הזה. למריבה כאמור גם האפשרות להגדלת תא המטען ע״י הזזת המושוב האחורי קדימה, על חשבון המרחב לרגליים ליושבי המושב האחורי, שממילא אני צופה שהוא גדול יותר מהקורס אובר, כפי שאציין מייד.

אני צופה שהמרחב הפנימי של המריבה עדיף, הן לרגליים ליושבי המושב האחורי, לאור בסיס גלגלים גדול יותר ובייחוד כאשר יש אפשרות להזיז את המושב האחורי אחורה על מסילות והן מבחינת רוחב המרחב הפנימי. מלבד המרחב לרגל ימין של הנהג במריבה שנפגע בפועל עקב הקונסולה המרכזית, לפי דברי פותח השרשור.

המריבה:

אורך: 4.288

רוחב: 1.812

גובה: 1.615

בסיס גלגלים: 2.644

תא מטען: 400 ליטר

הקורס אובר:

אורך: 4.3

רוחב: 1.76

גובה: 1.58

בסיס גלגלים: 2.6

תא מטען: 430 ליטר

נתונים יבשים זה יפה, המצב בפועל שונה.

הרכב מבוסס על סופר מיני ולכן הרוחב הפנימי שלו מוגבל וזה מה שחשוב כאשר מדובר בשימוש משפחתי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...