Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדכון : אחרי שעשינו סיבוב היום בבוקר בין הסוכנויות עם הילדים הבחירה נפלה על הסוזוקי קרוסאובר .

הילדים טענו שהוא יותר נוח ,מרווח ,וגבוה, ושרת האוצר טענה שעדיף ללכת "על בטוח" ולתת לאחרים להתגלגל עם האופל לפחות בשנה הראשונה... יש בזה משהו.

הוזמן הדגם האוטו בצבע לבן פנינה מטאלי עם כל התוספות והאופציות האפשריות למעט חלון גג שנראה מיותר בשמש הישראלית.

קיבלנו שירות מעולה ,ומחיר מצויין (משהו חריג ,אז במחילה מכם הוא ישאר חסוי ) ועדכונים יהיו לאחר הקבלה. תודה לכל העוזרים.

תתחדש! מסכים אתך לגבי גג שמש - מיותר לגמרי ויכול לעשות רק צרות עם הזמן. בזכות שרת האוצר שלך, ההיגיון ניצח! :wink:

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תתחדש! מסכים אתך לגבי גג שמש - מיותר לגמרי ויכול לעשות רק צרות עם הזמן. בזכות שרת האוצר שלך, ההיגיון ניצח! :wink:

תודה !

דווקא עם גג שמש מקורי לא נראה לי שיהיו בעיות

מיוחדות אבל היה לי גג נפתח בעבר ואפשר לספור על שתי ידיים את מס הפעמים שהוא נפתח. נראה לי מיותר להוציא כמה אלפי שח על משהו שלא יהיה לי בו שימוש.

ולגבי שרת האוצר , גם לי נראה שההגיון ניצח , בכל זאת לך תתווכח עם מנהלת חשבונות ...

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם
תתחדשו!

הרכב אכן מרווח ונוח מאוד. אנחנו משפחה עם שלושה ילדים והמרווח ממש מפתיע לטובה.

חבל שלא תוכל לפרט את מחיר העיסקה, לפחות תגיד מהם התוספות שהזמנת עם הרכב ( שלנו עם גג נפתח ואני מאוד מרוצה שלא ויתרתי על זה, זה עושה את הרכב מעט מיוחד בנוף).

אני בטוח שהזמנת/קיבלת מולטימדיה ואמליץ לך לא להתפשר על כזו סינית ולדרוש אחת של מותג מוכר ( פיוניר זה מה שיש לי ואני מאוד מרוצה).

שמח לשמוע שאתה מבסוט מהקניה.

דווקא מולטימדיה אני אוסיף לבד ( רק מוצר איכותי ) לא רציתי לקחת צאנס שידחפו מה שנוח להם באותו הרגע.

האבזור שהוזמן מעבר למפרט המקורי :

מרימי שמשות

חיישני רוורס

קודן

דיבורית BT + איזשהו מתאם לשמיעת מוסיקה מהנייד

מקפלי מראות בנעילה

וו גרירה

סט ניקלים לסף של החלון בלבד

פסי ניקל מעל הקו של החצאיות פלסטיק השחורות ( לא רוצה את כל הסט שלא יראה זול מידי )

מגיני רוח לחלונות קטנים וכהים

הוזמנו מאיביי :

ספי אלומניום מוברש לא מבריק לדלתות

סף לדלת תא מטען

אמבטיה מגומי עם שוליים גבוהים לתא מטען

קישוטי ניקל מוברש מט לידיות פתיחת הדלתות מבפנים + מסגרת לפיקוד של המזגן + מסגרות לפתחי המזגן העליונים.

לדים להחלפה של התאורה הפנימית לחזקה יותר +תאורת הרגליים מלפנים.

אבזור שיתווסף עם קבלת הרכב :

החלפת גלגלי המגנזיום למשהו יותר סקסי ולא משהו שנראה כמו טסה מפלסטיק משנות השמונים .

הכהיית כל החלונות (לא שחורים אלא משהו עדין יותר )

זה מה שאני זוכר כרגע ...

פורסם (נערך)

תתחדש

אפשר לשאול כמה עלו כל התוספות בסוכנות?

אני כרגע בהתלבטות בין הקרוסאובר לאוריס היברידית כשדי ברור שהנסיעה שלי כ-15000 בשנה לא מצדיקה (כלכלית) היברידי אך הלב עם שקט תא הנוסעים, איכות הסביבה וכד'

ברוב הזמן ישמש הרכב 2 ואין ילדים קטנים רק בוגרים אחרי צבא. ברשותי גם מאזדה 6 2008 עם 63 אלף ק"מ וה-I20 2012 עם כ-33K ק"מ ניתנת מתנה לבת.

מפריע לי כל נושא ההתקנות המקומיות בארץ אך נראה לי שאין הרבה אפשרויות להתחמק מכך. הבדלי האיבזור בין 2 הרכבים מצמצמים קצת את הפער בנושא כדאיות

ערן

עריכה אחרונה על ידי carmonle

SUBARU XV Eyesight 2.0 2018

פורסם

את ההודעה הקודמת שלי כתבתי במהלך כתיבת ההודעה של פותח השרשור על כך שבחר את הקרוס אובר ולא התייחסה לכך.

לא הייתי קובע שההיגיון ניצח, אלא השמרנות ניצחה.

ללא תוספת קונוטציה שלילית או חיובית למושג שמרנות, שכן מצד אחד ניתן להבין את השיקולים הכלכליים (או יותר מדוייק ציפיות כלכליות) שביסוד החלטת פותח השרשור ו״שרת האוצר״ לרכוש את הקרוס אובר ולא את המריבה ומצד שני ניתן להבין מי שיבחר במריבה מבחינת שיקולים הקשורים לרכב עצמו. האם במקרה האחרון לא ניתן לקבוע שההחלטה הגיונית?

אני לא ישבתי ולא נהגתי בשני הרכבים, כך שהשיקולים שלי תיאורטיים, אני ציפיתי בין היתר למרחב עדיף של המריבה בכל מימד, אבל מה שפותח השרשור ציין לגבי הפרעה של הקונסולה המרכזית במריבה לרגל ימין יכול כשלעצמו להביא לפסילת כל רכב על ידי. זה בלתי נסבל בשבילי בחלק מהרכבים (תלוי בחומרת הפגיעה, אבל העדיפות היא לקונסולה שלא מפריעה בכלל לרגל ימין).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
הבעיה באופל קורסה הגדולה הזאת היא שוק שלה ועלות חלפים. ישראלים לא אוהבים לקנות אופל. נקודה. אם תסתכלו על טבלת מכירות של השנה, שהתפרסמה לאחרונה, תראו שאופל הוא בסוף הרשימה, יחד עם עוד כמה, כמו פיאט ולנצ'יה למשל. חלפים גם יהיו יקרים יותר מאלה של יפנית.

אני לא הייתי קונה מריבה בשלב זה, עד שהמוניטין של אופל בשוק המקומי ישתנה לטובה.

את עניין סחירות בשוק המקומי אני מבין, אבל מה הקשר למחיר החלפים?

פורסם
שמח לשמוע שאתה מבסוט מהקניה.

דווקא מולטימדיה אני אוסיף לבד ( רק מוצר איכותי ) לא רציתי לקחת צאנס שידחפו מה שנוח להם באותו הרגע.

האבזור שהוזמן מעבר למפרט המקורי :

מרימי שמשות

חיישני רוורס

קודן

דיבורית BT + איזשהו מתאם לשמיעת מוסיקה מהנייד

מקפלי מראות בנעילה

וו גרירה

סט ניקלים לסף של החלון בלבד

פסי ניקל מעל הקו של החצאיות פלסטיק השחורות ( לא רוצה את כל הסט שלא יראה זול מידי )

מגיני רוח לחלונות קטנים וכהים

הוזמנו מאיביי :

ספי אלומניום מוברש לא מבריק לדלתות

סף לדלת תא מטען

אמבטיה מגומי עם שוליים גבוהים לתא מטען

קישוטי ניקל מוברש מט לידיות פתיחת הדלתות מבפנים + מסגרת לפיקוד של המזגן + מסגרות לפתחי המזגן העליונים.

לדים להחלפה של התאורה הפנימית לחזקה יותר +תאורת הרגליים מלפנים.

אבזור שיתווסף עם קבלת הרכב :

החלפת גלגלי המגנזיום למשהו יותר סקסי ולא משהו שנראה כמו טסה מפלסטיק משנות השמונים .

הכהיית כל החלונות (לא שחורים אלא משהו עדין יותר )

זה מה שאני זוכר כרגע ...

הרכב שלי הוזמן בסוכנות משנה.

חלק מהתוספות ניתן ללא חיוב וחלק בהנחה גדולה.

נושא הג׳אנטים הוא נושא כאוב...אבל לשלם כמה אלפים כדי לקבל ג׳אנט יותר יפה, נראה לי מיותר (איך הסעיף הזה עבר אצלך בועדת הכלכלה?). מה גם שהפחידו אותי לגבי תפקוד מערכת ניתור לחץ האויר בג׳אנט לא מקורי.

אני הזמנתי מאיביי ידיות דלתות חיצוניות ומסגרות פנסי ערפל מניקל ( יצא עדין ויפה).

על פסי הניקל בדלתות רצו 1100₪ וזה עולה באיביי כ-280₪.

אני מעוניין להזמין אבל חושש כי אמרו לי שמוצר מעל 70 דולר חייב במס והפרוצדורה מסובכת, האומנם?

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני מעוניין להזמין אבל חושש כי אמרו לי שמוצר מעל 70 דולר חייב במס והפרוצדורה מסובכת, האומנם?

לפי ידיעתי, בעת קבלת משלוח בדואר, אם הוא מחויב במס, תשלם את המס(25%?).

לפני שנתיים הזמנתי שעון CITIZEN בשווי 350$, ביקשתי לשלוח כמתנה, לא יודעה איך נשלח בסוף, אך לא שלמתי מס עליו.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם
את עניין סחירות בשוק המקומי אני מבין, אבל מה הקשר למחיר החלפים?

חלפים של אופל יקרים, כמו של כל רכב גרמני. כל עוד הרכב באחריות, הכל בסדר. אבל אחרי זה.. כל פעם שצריך להשיג חלפים במחיר סביר לאופל אסטרה של אבא שלי, זה סיפור. לא תמיד גם אפשר למצוא ב-EBAY במחיר נורמלי. בארץ, מחירי חלפים לאופל פי 4 גבוהים מחו"ל.

פורסם
תתחדש

אפשר לשאול כמה עלו כל התוספות בסוכנות?

אני כרגע בהתלבטות בין הקרוסאובר לאוריס היברידית כשדי ברור שהנסיעה שלי כ-15000 בשנה לא מצדיקה (כלכלית) היברידי אך הלב עם שקט תא הנוסעים, איכות הסביבה וכד'

ברוב הזמן ישמש הרכב 2 ואין ילדים קטנים רק בוגרים אחרי צבא. ברשותי גם מאזדה 6 2008 עם 63 אלף ק"מ וה-I20 2012 עם כ-33K ק"מ ניתנת מתנה לבת.

מפריע לי כל נושא ההתקנות המקומיות בארץ אך נראה לי שאין הרבה אפשרויות להתחמק מכך. הבדלי האיבזור בין 2 הרכבים מצמצמים קצת את הפער בנושא כדאיות

ערן

תודה.

האבזור היה חלק ממחיר הקניה וחבילה כוללת כך שאין לי הרבה יכולת לפרוט את המחיר לכל אביזר ספציפית . אני מניח שהעלות המלאה והרשמית היא בסביבות 5000 שח.

עם קמ כמו שלך באמת לא נראה לי כדאי לחשוב על אופציה היברידית.

הקרוסאובר נחשבת אחת החסכוניות בקטגוריה שלה וכבר שמעתי על 15 קמ לליטר בתוך העיר.

לנושא ההתקנות המקומיות , גם אני לא מת על זה אבל כשמדובר בהתקנת יבואן עם שלוש שנות אחריות זה קצת יותר קל לעיכול ...

פורסם
את ההודעה הקודמת שלי כתבתי במהלך כתיבת ההודעה של פותח השרשור על כך שבחר את הקרוס אובר ולא התייחסה לכך.

לא הייתי קובע שההיגיון ניצח, אלא השמרנות ניצחה.

ללא תוספת קונוטציה שלילית או חיובית למושג שמרנות, שכן מצד אחד ניתן להבין את השיקולים הכלכליים (או יותר מדוייק ציפיות כלכליות) שביסוד החלטת פותח השרשור ו״שרת האוצר״ לרכוש את הקרוס אובר ולא את המריבה ומצד שני ניתן להבין מי שיבחר במריבה מבחינת שיקולים הקשורים לרכב עצמו. האם במקרה האחרון לא ניתן לקבוע שההחלטה הגיונית?

אני לא ישבתי ולא נהגתי בשני הרכבים, כך שהשיקולים שלי תיאורטיים, אני ציפיתי בין היתר למרחב עדיף של המריבה בכל מימד, אבל מה שפותח השרשור ציין לגבי הפרעה של הקונסולה המרכזית במריבה לרגל ימין יכול כשלעצמו להביא לפסילת כל רכב על ידי. זה בלתי נסבל בשבילי בחלק מהרכבים (תלוי בחומרת הפגיעה, אבל העדיפות היא לקונסולה שלא מפריעה בכלל לרגל ימין).

גם אני ציפיתי להרבה יותר מרווח באופל אבל לצערי הדבר רחוק מהמציאות.

הרכב קצת צר וקלסטרופובי והישיבה במושב הנהג רחוקה מלהיות מרווחת.

אלה דברים ששמתי לב אליהם ביותר תשומת לב בפעם השניה שראיתי אותה כי בפגישה הראשונה

קצת הסתנוורתי מאיכות החומרים וההרכבה ומהדלתות המיוחדות.

ואחרי חשיבה נוספת , ההחלטה ללכת על הסוזוקי היא לא נובעת משמרנות אישית שלי אלא ההבנה שהרכב פשוט נותן תמורה מעולה לכסף !

פורסם
הרכב שלי הוזמן בסוכנות משנה.

חלק מהתוספות ניתן ללא חיוב וחלק בהנחה גדולה.

נושא הג׳אנטים הוא נושא כאוב...אבל לשלם כמה אלפים כדי לקבל ג׳אנט יותר יפה, נראה לי מיותר (איך הסעיף הזה עבר אצלך בועדת הכלכלה?). מה גם שהפחידו אותי לגבי תפקוד מערכת ניתור לחץ האויר בג׳אנט לא מקורי.

אני הזמנתי מאיביי ידיות דלתות חיצוניות ומסגרות פנסי ערפל מניקל ( יצא עדין ויפה).

על פסי הניקל בדלתות רצו 1100₪ וזה עולה באיביי כ-280₪.

כחלק מההיכרות המוקדמת שיש לי עם הצוות הזמנתי בסוכנות יבואן מבלי שהיה כל צורך לעשות "שוק" בין הסניפים.

לנושא הג'אנטים הם מכוערים בטירוף וג'אנט חדש איכותי ויפה (לא זבל סיני ) יעלה בסביבות 1600-2000 שח , וכשמוציאים כל כך הרבה כסף על הרכב עצמו זה כבר זניח העיקר שאני לא אתעצבן כל בוקר בחניה...(דרך אגב שרת האוצר עוד לא יודעת על זה וכנראה גם לא תדע)

עם חיישני לחץ האוויר אין בעיה מאחר והם נמצאים על גבי הונטיל ואין בעיה להעביר לגלגל החדש .

לגבי איביי אין לך מה לחשוש , רק לבקש מהמוכר שישלח את החבילה בדואר רגיל ולא דרך חברות השילוח הנוכלות והעושקות למיניהן.

בהצלחה

פורסם

תתחדש על הרכב, מקווה ומאמין שתהנו ממנו מאוד.

המריבה אכן מביאה איתה פטנטים ואיכות גבוהה, ביחס לסוזוקי שאיכשהו לא הצליחו להפתיע אותי מעולם (רק בענף האופנועים).

יחד עם זאת קשה לי להאמין שניתן לחזות את השוק של המריבה. הרכב רק נחת בארץ, מי יודע מה יהיה עוד 3 שנים או יותר...

וגם מחיר הקנייה המקורי שלו אטרקטיבי למדי. סוזוקי בהקשר הזה בלאו הכי נמצאים כמה צעדים קדימה.

אגב, בנוגע למחירי החלקים. הייתי מצפה שבתור חברה שחולקת טכנולוגיה עם עוד מותגים (שברולט בעיקר) מחיר החלקים עשוי לרדת.. ?

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם

לנושא הג'אנטים הם מכוערים בטירוף וג'אנט חדש איכותי ויפה (לא זבל סיני ) יעלה בסביבות 1600-2000 שח , וכשמוציאים כל כך הרבה כסף על הרכב עצמו זה כבר זניח העיקר שאני לא אתעצבן כל בוקר בחניה...(דרך אגב שרת האוצר עוד לא יודעת על זה וכנראה גם לא תדע)

לפני שהרכב הגיע, ביררתי על ג׳אנט יפה ואיכותי ומחירו היה 3500₪ לאחר טרייד אין על המקורי!

אשמח לדעת אם הצלחת להשיג ג׳אנט איכותי במחיר שציינת.

דרך אגב, העלמת מידע ממנהלת הכספים עלולה לגרום למריבה (ולא זו של אופל...).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
^

היית צריך לצרף תמלול לעברית :-)

הבעיה של חסימת המעבר ביציאת אנשים מהמושב האחורי לכיוון החלק האחורי/ תא המטען, עקב חסימת המעבר על ידי הדלת האחורית שנפתח הפוך, אינה מהותית, אפשר לסגור את הדלת דבר ראשון, לעבור אותה ואז לפתוח שוב. לא נורא, כמה פעמים צריך להעביר חפצים בין תא המטען למושב האחורי?

השיקולים שפותח השרשור מתחבט בהם נכונים.

אין לי ספק שהמריבה טובה יותר מהקורס אובר, בפשטות הקרוס אובר היא רכב האצ׳בק בתצורה שמרנית ועיצוב ג׳יפוני במקצת ואילו המריבה היא מיקרוואן על כל הפתרונות שבו שאין ברכב רגיל.

הייתי מציע לפותח השרשור לחכות למבצעים של אופל, במסגרתם ניתנת הנחה ו/או הטבות שיכולות להגיע לסדר גודל כספי של כ- 10,000 ש״ח.

מצד שני עצה דומה ניתן לתת גם לגבי הקרוס אובר.

אני באופן אישי לא הייתי רוכש רכב חדש בלי מערכת מולטימדיה, בקרוס אובר ניתן לקבלה בתוספת מחיר או בחינם במסגרת מבצעים, השאלה אם גם במריבה ניתן לקבלה.

בין שתי המתמודדות הללו, אני הייתי רוכש את המריבה ללא כל ספק, הרכב הזה מושך אותי בהרבה (במסגרת מבצע כאמור וכאמור בהתבסס על נתונים תיאורטיים וללא שביצעתי נסיעות מבחן בשתיהן).

מסכים לגמרי. המריבה, אין ספק

• תוכן חדש...