Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

טויוטה רנקס 2004


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן

אני מתלבט לפני קניית רכב ושאמח לקבל את המלצות שלכם.

הרכב שהציעו לי הוא טויוטה רנקס 2004 יד ראשונה. האוטו טופל במוסך מורשה ועבר את כל התיקונים.

לאוטו יש בסה"כ 38,000 קילומטר והוא שמור מאוד. המחיר שהבעלים רוצה הוא מחירון שעומד על 38,000.

השימוש שלי באוטו יהיה רוב הזמן בנסיעות עירוניות אם יציאה מהעיר פעם בשבוע.

אני יודע שאף אחד לא משלם מחירון היום אבל הוא לא מוכן לרדת ורציתי לדעת האם זו עסקה נכונה.

תודה רבה על העזרה.

עריכה אחרונה על ידי lior_car
פורסם

אם היית סוחר רכב - אז ברור שמדובר בעסקה לא טובה.

 

אם אתה קונה כדי להשתמש ולא לתקופה קצרה יתכן שישתלם לך לשלם קצת יותר ממחיר השוק בשביל רכב במצב טוב מהממוצע. רק בדוק שכל הטיפולים נעשו בזמן למרות הנסועה הנמוכה.

 

אם אתה קונה את הרכב לתקופה קצרה, סביר שלא תקבל את מה ששלמת (או קרוב לזה) בחזרה - לכן במקרה כזה הרכישה לא כדאית.

 

כמובן שבכל מקרה כדאי לנסות להוריד את המחיר עד כמה שתצליח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה מחיר שמשקף עסקה של רכב משפחתי יוצא ליסינג בן 5-6 . אפשר מבתקציב הזה לקנות מאזדה 3 יוצאת ליסינג 2008 /מיצובישי לנסר משנתון דומה בקלות.

אבל,אם אתה רוצה לקנות יד פרטית עם ק"מ כזה נמוך (בהנחה שנכון) ומוכן לשלם מחיר מופקע (כי זו טויוטה) - אז לך על זה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

2003-2004 זה שנתונים בעייתיים מאוד בקורולה \ ראנקס. זה השנים עם המנועים הבעייתיים שסבלו מבעיות של בוצה במנוע ומוות בטרם עת גם ברכבים מטופלים עם ק"מ נמוך בנוסף בעיות בחיישני חמצן וממירים קטלטים.

 

בכל מקרה זה הרבה כסף לרכב בן 10. בסכום דומה של כסף תוכל לרכוש למשל I30 \ קיה סיד צעירות ב-4 שנים, או כל מיני משפחתיות טובות אחרות צעירות בכמה שנים.

פורסם

1. בעיות בוצה היו בקורולות שיוצרו בטורקיה ולא באלה שיוצרו באנגליה (גכמו הרנקס)

2. במנועים שטופלו במסננים מקוריים בעיית הבוצה לא קיימת כלל - לפיכל התקלה לא רלוונטית בכלי רכב פרטיים שטופלו בחברה לפי הספר.

3. בעיית הממיר הקטליטי/חיישני חמצן נבעה מרגישות יתר של חיישני החמצן. מזה מזה מס' שנים שמוסיפים לחיישן הגבהה שפותרת את הבעיה ועולה מאות שקלים בודדים.

 

במחיר הזה אכן אפשר לרכוש כלי רכב משנת 2008, אבל כאלה שהם יוצאי ליסינג, די טחונים עם קילומטראז' גבוה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרנקס מכונית טובה סה"כ, יש לה מעלות ומגרעות, הבעיה איתה היא המחיר.

נכון שבמקרה הנ"ל מדובר ברכב עם ק"מ נמוך מאוד וזה מצויין, אבל בסכום כזה תוכל לקנות רכב חדש הרבה יותר.

 

הרנקס, על אף שנראית קטנה היא משפחתית קומפקטית, ובמידה ורוב הנסיעות הן עירוניות ואם אין צורך ברכב מרווח אני חושב שעדיף לקנות מכונית קטנה יותר (דייהטסו סיריון, יונדאי I20), הן גם יהיו קלות יותר לתמרון עירוני, מעט חסכוניות יותר והיתרון הגדול הוא שבאותו מחיר תוכל לקנות מכונית 2009-10, כנראה עם יותר ק"מ וייתכן גם על עבר של ליסינג או השכרה, אבל עדיין מדובר על מכונית חדשה ב5-6 שנים.

פורסם
1. בעיות בוצה היו בקורולות שיוצרו בטורקיה ולא באלה שיוצרו באנגליה (גכמו הרנקס)

2. במנועים שטופלו במסננים מקוריים בעיית הבוצה לא קיימת כלל - לפיכל התקלה לא רלוונטית בכלי רכב פרטיים שטופלו בחברה לפי הספר.

3. בעיית הממיר הקטליטי/חיישני חמצן נבעה מרגישות יתר של חיישני החמצן. מזה מזה מס' שנים שמוסיפים לחיישן הגבהה שפותרת את הבעיה ועולה מאות שקלים בודדים.

 

 

לא כ"כ מצליח להבין מדוע מסנן שמן תחליפי גורם לבוצה ומקורי לא.

 

שנית, כל מיני קומבינות שעושים לחיישן חמצן אחורי אכן מעלימים את קוד התקלה אבל גורמים לרכב לעבוד כמו ביורו 2 כלומר ללא בקרה על איכות פעולת הממיר.

 

שזו לא הייתה כוונת היצרן כמובן.

 

 

פורסם

הוקי אצל אחותי יש טויוטה כזאת שנוסעת כבר למעלה מ100000 קמ עם ה"קומבינה" הזאת, ללא בעיות זיהום אוויר או צריכת דלק מוגברת. הפרוצדורה הזאת היא מזמן הוראה טכנית במוסכי טויוטה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היא יכולה לנסוע כהה עוד 500.000 קילומטר.

 

השפעה של חיישן חמצן אחורי על צריכת דלק יחסית לא גדולה, ומבחינת בדיקת זיהום בטסט, הוא גם יעבור כמו שרכבי יורו 2 ללא חיישן אחורי עוברים אותה.

 

הפתרון שמצאו במוסכי טויוטה הוא לדעתי פתרון מקומי ולא הוראת יצרן.

 

קיים פתרון נוסף והוא חיבור מתח קבוע במקום החיישן, במצב הזה מחשב ניהול חושב שהממיר כל הזמן פעול פיקס ומבחינתו הכל תקין.

 

 

פורסם

המחירון המשוקלל יוצא 38 אלף?

 

אם באמת יד ראשונה, ומטופל בחברה, הק"מ נכון והרכב עובר בדיקה כמעט מושלם והתחושה שלו בישיבה ובנסיעה הן של רכב שמור להפליא אז הייתי משלם עליו 30,000 ש"ח ואולי יותר.

וזאת רק אם הכוונה להחזיק אותו כמה שנים טובות.

פורסם

תרצו או לא תרצו,

עדר או לא עדר,

 

קורולה ללא תאונות, ועם קילומטראז' נמוך(פה נמוך באופן קיצוני) נמכרת במחירון.

 

לא יודע כמה זמן הוא מפורסם, אבל אני נותן לרכב הזה שבוע עד שהוא נמכר.

×
×
  • תוכן חדש...