Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין השתיים ונדמה לי שההתלבטות תראה לכם תמוהה, אז אפרט, ומי שאין לו כח, שידלג לחלק המודגש:

בן 32, רווק בינתיים.

היסטוריה בקצרה: ב2010 רכשתי פורטה בליסינג פרטי. רכב ראשון ואהבה ממבט ראשון. אני לא עשיר, סתם עוד שכיר,לא תכננתי לקנות בכלל רכב חדש אבל פשוט נדלקתי והחלטתי ללכת על זה.

לא התחרטתי. הצטרפתי לקלישאה של גברים שמאוהבים קצת ברכב שלהם.

רוב הזמן חניה מקורה/צל/כיסוי לרכב. נקי כמו חדש, אני גר קרוב מאוד לעבודה אז הגעתי רק ל36 א' ק"מ.

הייתי מרוצה מהתנהגותה בכביש, למרות שהכרתי את דעות המבקרים. היא היתה לי נוחה, מרווחת, ומשמחת לב.

תקלות לא היו מעולם.

עד ש-- נגנבה.

עניין של טעם, אך מיום שנחו עיני על היפה לא חשקתי מעולם בעיצוב של אחרת, ואני גם מתקשה להחליפה.

חיפשתי לקנות אחת שמורה כמוה, עם קילומטרז' דומה, ולא מצאתי עד כה. מה גם שכנראה ברגע שחיידק הרכב החדש נדבק, הוא נדבק.

הסתובבתי בין הסוכנויות, שוטטתי ברשת, ולא מצאתי אחת שהתלהבתי ממנה. בסוף נשארו שתיים:

שורה תחתונה: הייתי מאוהב בפורטה 2010, נגנבה, אני מחפש רכב חדש ומתלבט בין הדגמים הבאים ובנושאים הכלליים הבאים:

פורטה: יתרונות: הכרתי את הדגם הקודם לטובה, וגם את המוסך המורשה שתמיד נהניתי לבקר בו. המחיר במבצע: 120 אש"ח. אחריות של קיה- 7 שנים. הדגם המאובזר.

חסרונות: רכב יפה אבל לא כזה ששבה אותי בעיצובו, וסה"כ במבחנים באינטרנט הוא עדיין זנב לאריות.

מאזדה 3: יתרונות: ביקורות משבחות, מנוע 2.0 חסכוני יחסית, עיצוב לא רע (למרות שלדעתי נסחפו עם החלק הקדמי..), מאובזר לא רע גם ברמת הגימור הנמוכה.

חסרונות: יחסית לקיה רק 3 שנות אחריות, 130 אש"ח שהם 10 אש"ח יותר מהקיה, שמועות על כך שהנסיעה עם הסקיי אקטיב לא חלקה- שמרגישים את התיבה, שיכולת הבלימה לא מזהירה (לא יודע מה זה אומר זה רק נשמע רע) תא מטען לא גדול, שלא לומר קטן, ומושב אחורי שעושה טובה. כאילו "תכלס זה קופה אבל רצינו לקרוא לזה משפחתית אז דחפנו דלת").

אני אמנם לא נוסע הרבה, אבל לפעמים יוצא לאיזה ג'וי-רייד לנקות את הראש, לצפון או לדרום, ועבורי הרכב צריך להיות יפה אבל לא מנקר עיניים, מהנה לנהיגה ברמת האזרח הפשוט שרוצה: נסיעה נוחה וחלקה, יכולת בעליות ובעקיפות בלי רעש מיותר, ראש שקט מבחינת אמינות, ומוזיקה טובה :).

"רכב חופשי, אזרח!"

פורסם (נערך)

ממה שקראתי על הרכבים אז שימי צודק והמזדה עדיפה. אבל זו רק התיאוריה.

ייתכן שהדעות של כתבי הרכב נכונות אובייקטיבית אבל לך באופן ספציפי מתאימה הקיה יותר. יש עניינים של טעם. וגם נראה שהיית מרוצה מהשירות מעבר לרכב עצמו. זה גם חשוב.

פער של 10,000 ש"ח מגלם הנחה על הקאיה. השאלה האם יש שם עוד מרחב גמישות?

בעיני שימי הפער שווה 10,000 ש"ח אבל 10,000 ש"ח לרכב יותר טוב זה מתאים רק לחלק מהאנשים. מאוד אישי.

מה לגבי יד שניה "0 ק"מ" מליסינג? אני מניח שזה רלוונטי יותר לקיה בשלב הזה. אם יש עוד הנחה במסלול כזה ובכוונתך להחזיק כמה שנים אז מדובר בחסכון לא מבוטל.

ואם אתה בעל נטיה לגניבת רכב אז זה יחסוך לך את הדילמה של הפסד מוגזם במכירה עקב היד הנוספת...

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

שמע אני בדעה שלא להחליף/ לשנות דברים שהיו לי טובים בעבר. הרגישו וכל זה פחות מדבר אלי , תן לי שקט , ביטחון ונוחות על הכביש ואהיה מרוצה. היית מרוצה מהפורטה, לצערך היא נגנבה- יש לך אופציה לחזור אליה ? הייתי חוזר אליה.

פורסם

גם אני חושב שהמאזדה עולה על הקיה בכל פרמטר. גם בגרסת ה-1.5 היא מציעה ביצועים לא פחות טובים משל הפורטה החדשה, ועם ה-2.0 ההבדלים בכלל גדלים לטובת ה-3. היא חזקה יותר, יותר חסכונית, איכותית יותר, מאובזרת, המרווח די טוב למרות שזה לא תמיד מרגיש ככה, נוחה יחסית, בידוד רעשים טוב והתנהגות כביש מצוינת.

מבחינת בלמים היא הרבה יותר טובה מהפורטה הן מבחינת נשיכה והן מבחינת מהלך דוושה. לדעתי היא בעלת הבלמים היותר טובים בקרב המשפחתיות, לא יודע איפה קראת ש"יכולת הבלימה לא מזהירה". גם בקשר לגיר-מנוע מדובר בשילוב מאוד מוצלח והתנהגות התיבה מעולה. היא חלקה, מעבירה הילוכים במהירות, לא מאבדת את עצמה גם תחת עומס וזריזה בתגובות שלה. טוב בכמה רמות מהגיר שנמצא בפורטה.

אם אתה יוצא ל"ג'וי רייד" לפעמים, ללא ספק ה-3 היא המכונית בשבילך. לכל דורותיה היא נחשבת לאחת המשפחתיות המהנות ביותר לנהיגה, אם לא המהנה ביותר. הפורטה מעולם לא הייתה בין הטובות בקבוצה בכל הקשור להתנהגות, דינאמיות ותחושות, וכך זה גם בדור החדש.

האם זה שווה את פער המחיר? זה כבר תלוי בך. לדעתי האישית כן, כי המאזדה מרגישה הרבה יותר טוב. אבל אם הפורטה יותר מסיפקה אותך ואהבת אותה, לא רואה סיבה להשקיע יותר.

פורסם

נהגתי בשתיהן ולטעמי בתור רווק אין בכלל שאלה - המזדה. עם זאת, אל תחשוב שמנוע ה- 2.0 עוקר הרים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הפורטה לא רכב רע, אבל מאוד בסיסי. עושה את מה שצריך ולא יותר. המאזדה נותנת לנהג ערך מוסף בדמות חדוות נהיגה, מראה אגרסיבי, אבזור מרשים ומנוע יחסית חזק (ה2,000). ההשוואה בין הרכבים מיותרת לגמרי, כי זה לא כוחות. השאלה היא מה הפער במחיר.

פורסם

אני מעולם לא הייתי מעריץ של מאזדות - למען האמת ה3 לקחה אצלי פינה של טינה בלב כ"ערס מוביל" אולטימטיבי - יחד עם זאת מיליון ערסים לא טועים.

לקיה וליונדאי צריך לאמר הרבה תודה ועוד בייחוד היום כשהן מביטות ליריבות היפניות שלהן בלבן של העיניים ולעיתים רבות פשוט נותנות עסקה טובה יותר ואפילו מכונית טובה יותר.

אבל מאזדה סוף סוף עשו משהו נכון - הם למדו להעתיק!

והם עשו את זה טו-אווווב!

המאזדה 3 היא העתקה כמעט מוחלטת של BMW סדרה 3 הן מבפנים והן מבחוץ רק שמבחוץ העיצוב הוא מאוד - מאזדה! למרות הכל והעיצוב פשוט מרהיב.

אבל מבפנים - וואו! ישבתי ב3 ליסינג ופשוט לא האמנתי לעובדה שאני ברכב יפני -

קודם כל איכות החומרים טובה מאוד ואיכות ההרכבה מרגישה נהדרת.

הכסאות נוחים ואוחזים.

כל העיצוב הפנימי של הדשבורד והקונסולה פשוט הועתקו מסדרה 3 של הבווארים וטוב שעשו כך ועשו זאת טוב!

גם אם ה2.0 לא יהיה עוקר הרים הוא יהיה רחוק מלהיות חלש וזה לדעתי שילוב גוף-מנוע פנטסטי

דווקא שמעתי בעיקר ביקורות טובות על התנהגות המנוע של הרכבים שלהם ותא המטען ממש לא קטן הוא די גדול למען האמת.

עם כל הכבוד לקיה שגם הפכה פתאום למותג גניב יותר ממאזדה לפי מה שאני רואה כאן לאחרונה (הריו הידנית דיזל ממש גניבה אם אני מבין נכון)

בשביל עוד 10 אלף שקלים אתה מקבל כאן הרבה יותר רכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
גם בגרסת ה-1.5 היא מציעה ביצועים לא פחות טובים משל הפורטה החדשה.

מקווה שאתה צוחק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אוליי גם שברולט קרוז יכולה להתאים לדרישות שלך, יש עכשיו במבצע קרוז חדשה 0 ק"מ מליסינג (אתה תיהיה היד השניה) ב-95,000 ש"ח למנוע 1.6 ומרכב סטיישן, וראיתי גם מנוע 1.8 סדאן ב-99,000 ש"ח.

לא נראה לי שיש הבדל משמעותי בינה לבין הקיה, ואם אתה מתכוון להחזיק רכב להרבה זמן אז ההבדל של 25,000 ש"ח מאוד מפתה.

לשיקולך.

(כמובן אם האפשרויות רק בין הקיה או המאזדה, אז חד משמעי המאזדה עולה על הקיה בכל פרמטר אפשרי)

פורסם

אני חושב שאם תוספת ה10000 ש"ח היא לא ביג דיל מבחינתך עדיף לך ללכת על המאזדה.

חולשתה היא בדיוק בנקודות שפחות חשובות לך - מרווח ותא מטען, הפורטה מרווחת, אבל כל עוד אתה לא מאכלס את המושב האחורי ב3 מבוגרים על בסיס תדיר או נוסע רחוק עם חבר'ה והרבה ציוד לעיתים קרובות אז אין לך מה לדאוג.

בפורטה החדשה לא נהגתי, בישנה כן וגם במזדה 3 2 ליטר המאובזרת החדשה, בהשוואה בין הפורטה הקודמת ל3 החדשה אני לא חושב שיש סעיף אחד בו הפורטה עדיפה (פרט למרווח מאחור), לא שהפורטה גרועה, היא פשוט מיועדת להיות משפחתית שקופה, אוטו כזה שייקח אותך מא' לב' בלי בעיות, אבל גם בלי כיף (אני לא מבין מה יש להתאהב בה, היגוי סופר מנותק, הגה פלסטי נוראי, מושב בינוני במקרה הטוב וגיר שבכל האצה קטנה צריך להוריד 2 הילוכים - אבל על טעם וריח אין להתווכח ואני שמח בשבילך שהיית מבסוט ממנה, זה הכי חשוב).

ה-3 הפתיעה אותי בנוחות (קדימה ואחורה) אל אף צמיגים נמוכים על ג'אנט 18", גם כאן למנוע אין מחץ כמו טורבו, אבל תו לה גז והיא תאיץ יפה מאוד, בנוסף יש לה מע' דימום אוטומטית שחוסכת דלק בעיר ומע' בלימה אוטומטית למיזעור ומניעת תאונות חזית אחור במהירויות נמוכות.

כמדומני מחר מתחיל מבצע במאזדה, אולי תקבל עליה מחיר טוב יותר ואז בכלל אין התלבטות (לטעמי כמובן).

פורסם

תודה רבה לכם, כל הכותבים.

אתם משכנעים אותי ממש ללכת על המאזדה, וכנראה שכך אעשה.

ושוב תודה. התשובות אולי קלות, אבל הלבטים לפעמים מתסכלים ובאמת עזרתם.

"רכב חופשי, אזרח!"

פורסם
מקווה שאתה צוחק.

לא צוחק ולא נעליים, אני אומר את זה בוודאות אחרי כמה נהיגות בשתיהן. תבדוק בעצמך ותחזור עם רשמים...

גם דף הנתונים של שתיהן מדבר על יתרון למאזדה:

http://www.auto.co.il/catalog.aspx?compare=9872,9640,

תאוצה 0-100: קיה פורטה ב-12 שניות, מאזדה 3 ב-11.6 שניות.

מהירות מירבית: קיה פורטה 190 קמ"ש, מאזדה 3 185 קמ"ש.

דומה עד זהה הייתי אומר, ובפועל זה גם מרגיש כך.

אגב, מבחינת פעולת תיבת ההילוכים המאזדה מתעלה על הפורטה בזריזות התגובות, עידון והעברות חלקות וזריזות בין ההילוכים.

פורסם

אבל מאזדה סוף סוף עשו משהו נכון - הם למדו להעתיק!

והם עשו את זה טו-אווווב!

המאזדה 3 היא העתקה כמעט מוחלטת של BMW סדרה 3 הן מבפנים והן מבחוץ רק שמבחוץ העיצוב הוא מאוד - מאזדה! למרות הכל והעיצוב פשוט מרהיב.

אבל מבפנים - וואו! ישבתי ב3 ליסינג ופשוט לא האמנתי לעובדה שאני ברכב יפני -

קודם כל איכות החומרים טובה מאוד ואיכות ההרכבה מרגישה נהדרת.

הכסאות נוחים ואוחזים.

כל העיצוב הפנימי של הדשבורד והקונסולה פשוט הועתקו מסדרה 3 של הבווארים וטוב שעשו כך ועשו זאת טוב!

גם אם ה2.0 לא יהיה עוקר הרים הוא יהיה רחוק מלהיות חלש וזה לדעתי שילוב גוף-מנוע פנטסטי

בשביל עוד 10 אלף שקלים אתה מקבל כאן הרבה יותר רכב.

חבר, אתה הוזה. באהבה אני אומר את זה. עשית את ה- 3 מינימום 335...

ראשית, את הפנסים האחוריים ניסו לגנוב 1:1 מהג'ולייטה. אגב, פקששו משהו ברצף שם וזה עובד פחות טוב. פשוט בלי בושה. ממש נהיו סינים. שנית, לשים ברכב מסך לא מחובר לכלום + גלגל הפעלה IDrive לא נוח זה אמנם סוג של העתקה, אבל קצת נספחת בהשוואה. מושבים נוחים ואוחזים? תא מטען לק קטן? לזה כבר אין לי מה לומר. וכאמור - מרווח ראש מאוד מצומצם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...