Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה לפחד רק מאבנים בכליות? יש עוד כל כך הרבה מחלות לא הרבה יותר נעימות שאפשר לפחד מהם . הייתי עכשיו חותם על אבנים במקום הרבה דברים אחרים,זה לפחות פתיר על ידי ניתוח פשוט יחסית...

אבנים בכליות פתיר ע"י ניתוח פשוט?

בא נשמע פרטים.

אבנים בכליות לא היו לי, לעומת זאת, היה לי את האחות החורגת שלהם, אבנים בכיס המר.

התקפים משביתים לחלוטין של 12 שעות מלווים בכאבי איימים שבסופם אתה סחוט, מעוך והולך לישון לעוד 12 שעות.

באבנים בכיס המרה הפתרון הוא אכן ניתוח קל ומהיר (בלפורוסקופיה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מרגיש כמו תחרות של למי יש יותר גדול...

לצערי אצלי במשפחה זה תורשתי, אמא ושני אחיה.

מה שהוביל לזה שבגיל 10 אני מוצא את עצמי יוצא באמצע בית הספר רק כדי לגלות שאף אחד לא בבית.

לא אשכח את היום הזה שאני נשכב על השטיח בבית צורח לאלוהים שיקל עלי קצת מהכאב המשבית הזה.

בסופו של דבר אבנים בכליות, (מאלה שמייצרות לא אחת גדולה) שעברו לדרכי השתן בתצורת חולות.

ההמלצות מהרופא זה לשתות המון מים או בירה (בתור ילד הייתי מגיע לבית ספר עם בקבוקים של בירה שחורה כי לבנה זה היה מוגזם)

ולהמנע ממאכלים עם הרבה מלח, מה שלא היה הגיוני לילד לא לאכול במבה ביסלי פיצה וכו'

יצא שכבר 20 שנה התרגלתי לתחושה של להשתין חול...

אגב, תרופת סבתא מאוד טובה היא חליטת פטרוזיליה, אחרי שאט אחד מהדבר הזה בתור ילד, לא יכולתי להריח פטרוזיליה בסביבות ה15 שנה.

פורסם

זה קיים אצלנו במשפחה בשני דורות (סבא ודוד), זה עובר בצד האמא? אבא? מדלג על דור בצוקהרה?

יש סימנים מקדימים? או שזה עלול לתפוס אותי ביום מן הימים?

פורסם

חכם סיני אומר או יש תרופת סבתא שאומרת,

לחלוט/לתחון פטרוזיליה ולשתות לפחות פעם בשבוע.

שמעתי שרופאים גם ממליצים על זה.

נראה שהדבר ממיס אותם.

איפה ד''ר קרסו?

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם (נערך)

כפי שכבר כתבתי ישנם 101 תרופות סבתא למניעת אבנים בכליות החל מאיזה מפגר שכתב שאכל שני בצלים והאבן יצא חיש חש מדרכי השתן וכלה בהגברת אוננות על בסיס פעמים ביום.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
אבנים בכליות פתיר ע"י ניתוח פשוט?

בא נשמע פרטים.

תשמ'ע, במקרה של אבן בדרכי השתן אכן הניתוח 'פשוט' עד כמה שאפשר לומר על ניתוח פשוט אבל לאחר הניתוח סובלים כמה ימים חבל על הזמן.

בעבר אכן הניתוח היה מסובך מכיוון שהיו פותחים את הבטן אבל בשיטה שנקראת אורטרוסקופיה הניתוח יחסית פשוט.

זה הרופא שניתח אותי.

http://www.uromedic.co.il/PAGE5.asp

איזה כייף לי :)

פורסם

הכול מניסיון ואינו מהווה התוויה או המלצה רפואית :

תפחית במאכלים מלוחים, שכן הצטברות מלחים בכליות זה הגורם לאבנים.

בנוסף, לשתות מים, ובירה מדי פעם (משתן בטירוף) והכל יהיה בסדר.

אמת !

חכם סיני אומר או יש תרופת סבתא שאומרת,

לחלוט/לתחון פטרוזיליה ולשתות לפחות פעם בשבוע.

שמעתי שרופאים גם ממליצים על זה.

נראה שהדבר ממיס אותם.

איפה ד''ר קרסו?

אצלנו במשפ' זה גנטי לחלוטין ( 3 דורות אחורה+דודים ).

בשתן יש 2 חומרים , ציטראט ואוקסלאט, ציטרט גורם לשתן להיות חומצי ולא לאפשר לאוקסלט להתגבש לכדי אבנים .

גיבוש אבנים כרוני ניתן לאבחן על ידי איסופי שתן של שני החומרים האלו ובדיקה של היחס ביניהם .

ציטראט קיים בלימון , תפוזים וכו' , אבל !!!!!! לא במיצי דרעק של פריגת , אלא במיץ של הפרי עצמו !!!!

לגבי מניעה ,ההמלצה של נפרולוג לאחר איסופי שתן של 24 שעות של שני החומרים שנתן לי היא לסחוט לימון אחד ביום ולשתות אותו לאורך היום .

ככה גם נהנה מלימונדה , גם מונע היווצרות אבנים גם מונע אפטות בפה ומוסיף ויטמין C טבעי .

קשה לי למצוא משהו שלילי בהוספת מיץ לימון סחוט טרי לתפריט .

באמת שאם מישהו צריך נפרולוג\אורולוג טוב , שיפנה אליי בפרטי .

רק בריאות .

נ.ב.

הפורום הזה נהיה חולני מיום ליום .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

מה בדבר המיתוסים של צריכת כף חומץ ולימון או חצי כפית מלח לימון כל יום?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הבעיה עם כל ההמלצות/תרופות הסבתא האלה, היא שאין שום דרך לדעת מה באמת עוזר ומה אמונות טפלות.

ומה שהכי פחות עוזר זה "היה לי פעם זה וזה, ליטפתי ינשוף ואחרי שבוע זה עבר". כי גם אם במקרה פרטי זה באמת מה שעזר, זה בכלל לא אומר שגם לאדם אחר זה יעזור. הרי יש מקרים של מעשנים כבדים שמגיעים לגיל מופלג, יש אנשים "בריאים" שמתים בגיל צעיר יחסית, וכולי.

דני

פורסם (נערך)

וואו, מי ברז.. אני זוכר שבעת ביקורי בברלין הם היו כה טעימים (או יותר נכון, נייטראלים בטעם, כפי שמים צריכים להיות), שהייתי קם בלילה לשתות מהכיור במלון. בישראל לצערי הפלואור והזנחת הצנרות הכחידו כל חלקה טובה וכמעט בכל מקום המים סובלים מטעמי לוואי מחרידים. גם לאחר סינון.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
רגע, אז גם מים מינרלים וגם מי ברז זה לא טוב? :|

צריך מתקן שמבצע אוסמוזה הפוכה? לאיזה מחיר מגיעים הדברים הללו + התקנה?

זה לא הכי זול בעולם. מערכת אוסמוזה עולה סביב אלפייה ומעלה לפני התקנה (וכמובן ההתקנה היא בתוספת, משתנה מחברה לחברה- בין 250-300 ש"ח לרוב). תציץ בזאפ, יש שם לא מעט אפשרויות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
וכמובן ההתקנה היא בתוספת, משתנה מחברה לחברה- בין 250-300 ש"ח לרוב)..

לא הבנתי כלום!

גם אני משלם על ההתקנה וגם אני מקבל משתנה שמפרקים מחברה אחת ומתקינים בחברה שלי?

ואני אמור לשתות משתנה משומשת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם זה טוב לאסטרונאוטים של נאס"א, זה טוב מספיק גם בשבילך :wink:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...