Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון גם לנסיעה ביו"ש.

חחח הרגת אותי :p

הפחדתם אותי עם האבנים האלה.

לא הבנתי מה הבעיה במים מינרליים אז? איזה מים כן אפשר לשתות אז?

Instagram:

VWPolo6R

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מבין גדול - אבל עם מים מינרלים עלולים להצטבר חומרים (בדומה למי ברז) שיתאספו לעצמים גדולים יותר,שיגיעו לתוכך - ואז יהיה שמח

מים שאפשר לשתות - ראה את תגובתו של ya_pl בעמוד הקודם

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
אין פתרון אחד, כי יש מגוון דרכים להיווצרות אבנים. אני בדיוק מחכה לתוצאות בדיקת המעבדה לאחר אשפוזון של שלושה ימים שבתחילתו כמעט גמר אותי מכאבים - מורפיום לא עזר לי, רק זריקת וולטרן. טיפסתי על קירות עד שהמשככים התחילו לעבוד. מדהים עד כמה אבן בגודל של פחות מ-2 מ"מ משביתה בן אדם בוגר ומרסקת אותו לחתיכות, בלתי נתפס.

אני קיבלתי מורפיום בהזלפה לווריד+זריקת וולטרן והכאבים עברו תוך כמה דקות עד להתקף הבא.

אצלי האבן הייתה בגודל של 7 מילימטר לכן הסיכוי שלה לצאת באופן טבעי היה קלוש ביותר.סחבתי אותה חצי שנה עם כ-3 התקפים ועוד כמה התקפים 'קטנים' עד שהחלטתי לעבור ניתוח לשליפת האבן דרך הבולבול.

תמתין אולי היא תצא באופן טבעי. בכול אופן כדאי שתבקש מהרופא מרשם לכדורי וולטרן ועוד כדור ששכחתי את שמו למקרה חירום כאשר חלילה תחטוף התקף נוסף ולא יתחשק לך לנסוע למיון.

איפה האבן נמצאת כרגע ? ביצעת CT ?

איזה כייף לי :)

פורסם

2 יצאו לאחר כדורי הרחבה + הרבה משככים בתוך 3 ימים, 3 עדיין בפנים. תוך כחודש יוחלט מה לעשות אתן.

וולטרן פצצה, אבל דופק את הגוף. בעיה

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בלי שום קשר, תעזבו אתכם מלשתות מי ברז... אתם לא יודעים (ולא רוצים לברר) מה יש בהם.

נתקלתי במספר לקוחות שרכשו מערכת אוסמוזה הפוכה לאחר שהרופא המליץ להם על מים "נטו" בגלל בעיות של אבנים (ועוד מספר בעיות הזויות שמשום מה החליטו לספר לי עליהן ( :lol::-( ). אבל, מצד שני, אני לא סומך על רופאים נקודה. כך שעד שלא אשמע מרופא הסבר מדוייק, עדיף מדעי וכולל מספר סימוכין מהספרות הרפואית, אני לא יכול לומר אם זה משפיע או אפילו קשור.

אבל בכל מקרה ומצב אני לא שותה מי ברז... בעעעעע. אני שותה מים של מערכת אוסמוזה, כשאני לא שותה קולה :wink:

זו הגדרה טובה לאירונייה: לשתות קולה רגע לפני התקנת מתקן טיהור מים אצל לקוח :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
2 יצאו לאחר כדורי הרחבה + הרבה משככים בתוך 3 ימים, 3 עדיין בפנים. תוך כחודש יוחלט מה לעשות אתן.

וולטרן פצצה, אבל דופק את הגוף. בעיה

האבנים יצאו ככול הנראה באופן טבעי ולאו דווקא בגלל כדורי ההרחבה אשר היעילות שלהם מוטלת בספק רב גם על-ידי הרופאים.

מה לעשות איתם תחליט אתה לאחר שתקבל ממספר רופאים חווד דעת מקצועית לגבי הסיכונים במידה ותחליט להמתין שהם יצאו לבד.

הניתוח אומנם יחסית פשוט אבל אחרי הניתוח סובלים כמה ימים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?372240-%D7%9E%D7%91%D7%A7%D7%A9-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%AA%D7%97-%D7%9C%D7%A9%D7%9D-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%9C%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%9F&p=3307862&viewfull=1#post3307862

פורסם (נערך)

אני ליקראת לידה שניה :cry:, כניראה ככה זה יהיה כל שנה-פשוט גיהנום!.

ומה שהכי גרוע ששנה שעברה הייתי 3 פעמים במיון- שום מורפיום ושום דבר לא משפיע עלי- נתנו לי פעמיים זריקה ושראו שלא הייתי מוכן לשבת/לשכב דרשו ממני לא לקום מהמיטה כי זה אמור להפיל סוס, חח עלק!, או שהיתקמצנו עלי בשושו או לא יודע- ככה אני עם תרופות-אדיש.

ואני אחד שרגיל לכאב חזק מגיל קטן עם מיגרנות בדרגה החזקה ביותר על בסיס יומי-ככה שכאב רגיל אני ביכלל לא מרגיש- אבל האבנים האלו שיוצאים לדרכם זה פשוט לא נורמאלי- אי אפשר להיתעלם מהכאב.

הבעיה אצלי שסוג האבנים הם כמו גרגרי חול שנידבקו אחד לשני, כלומר שהוא בעל המון קצוות חדים ששורטים את כל המעברים וגורם לדימומים בכמויות- הנחמה היחידה בסוג אבן שכזה שהוא ניתן לריסוק בקלות באמצעות גלי קול במיקרה שיהיו גדולים ליציאה טיבעית.

ואני רק בן 27 :-(.

נ.ב- מיגרנות בשנה האחרונה כמעט ואין יותר, כי מצאתי את הפיתרון בשבילי- מינימום 2 כפות קפה טורקי עד השעה 8 בבוקר-כל בוקר ואין יותר מיגרנות, חס ושלום אם אני שוכח לישתות עד אז אז כבר ליקראת 11~12 אני לא יכול לתפקד ביגלל מיגרנה חזקה עד למחרת.

כל עוד הקפאין שומר על כלי הדם מקובצים במוח אני בלי מיגרנות :-), לדעתי עדיף ליהיות מכור לקפאין מאשר לישתות כל יום תרופות חזקות.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אחותי סבלה מהתופעה הזאת כאבי תופת לפני כשנה, שנה וחצי. לקחנו אותה למיון, ולאחר בדיקות מסתבר שמדובר בחוסר שתייה. בזמנו היא עבדה במפעל גדול ומוכר, ולא נתנו להם לשתות במהלך המשמרת (מאז גם אני עבדתי שם וגם לי לא נתנו לשתות - הלכתי בלי לשאול).

בקיצור, היא התפטרה מאז, הרבתה בשתייה והפסיקה לשתות מי ברז לא מסוננים (קנינו תמי 4), ומאז אין בעיות.

פורסם (נערך)

הבעיה אצלי שסוג האבנים הם כמו גרגרי חול שנידבקו אחד לשני, כלומר שהוא בעל המון קצוות חדים ששורטים את כל המעברים וגורם לדימומים בכמויות- הנחמה היחידה בסוג אבן שכזה שהוא ניתן לריסוק בקלות באמצעות גלי קול במיקרה שיהיו גדולים ליציאה טיבעית.

ואני רק בן 27 :-(.

גם אני סחבתי את הטיפול באבנים ובשלב מסויים סבלתי מדימום ועוד תופעות קשות אחרות כאשר האבן החליטה לזוז לכיוון שלפוחית השתן ונתקעה בכניסה לשלפוחית ובשלב זה החלטתי לעבור ניתוח.

כאשר האבן מתיישבת באיזור דרכי השתן כלומר לאחר שנפלטה מהכליות לפי מיטב זיכרוני לא ניתן לבצע ריסוק בעזרת גל קול אלא רק בעזרת ניתוח כמו שאני עברתי.

היכן נמצאת האבן כרגע ? עשית CT ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

לאבא שלי היו לפני שבוע וחצי אבנים בכליות, מת מכאבים.

הביאו לו כדורים להרחבה + משככי כאבים. אמרו שהאבנים בגודל 4 מ"מ ויצאו לבד.

לקח כמה ימים, היו לו כאבים והכל אבל אמר שלא יצא כלום. מאז הפסיק לקחת אותם....ואין לו כלום.

אמרתי לו שזה יחזור לו וחזק מאוד, והכאבים שהיו זה בגלל ההרחבה ולכן גם אמור לקחת משככי כאבים...והוא עקשן.

מישהו פה עבר גם משהו דומה? שאחרי כמה ימים כלום לא יצא...?

או שסירב להמשיך עם הכדורים וקרה משהו לאחר מכן?

פורסם (נערך)

הכדורים להרחבה של דרכי השתן יעילותם מוטלת בספק ובהרבה מקרים הם לא ממש עוזרים. יש רופאים שנוהגים לרשום מרשם לכדורים האלה ויש כאלה שלא.

אכן האבן עשוייה לצאת לבד תוך מספר ימים או שבועות ולצערי אביך עלול לסבול התקף נוסף כאשר האבן תתחיל לזוז לכיוון השופכן ותתקע שוב פעם בדרך.

לא תמיד מרגישים שהאבן נפלטה לכן רצוי לעבור בדיקת אולטראסאונד של דרכי השתן או/גם CT בכדי לדעת בוודאות שהאבן נפלטה.

כול הנכתב באשכול על-ידי אינו בגדר ייעוץ רפואי אלא פרי ניסיון כואב של 6 חודשים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

בתור אחד עם אבנים בכיס מרה (הרבה בשר אדום ואכילה לא סדירה עשו את שלהם לאורך השנים), אבנים בכליות זה לחובבים.

כפי שצויין, תרבה בשתיית מים (לא מי ברז ולא זבל), בייחוד בגיהנום שפוקד אותנו לפחות עד סוכות.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
בתור אחד עם אבנים בכיס מרה (הרבה בשר אדום ואכילה לא סדירה עשו את שלהם לאורך השנים), אבנים בכליות זה לחובבים.

כפי שצויין, תרבה בשתיית מים (ולא זבל), בייחוד בגיהנום שפוקד אותנו עד סוכות לפחות.

איך הגעת למצב של אבנים בכיס המרה?

פורסם (נערך)

זה די פשוט, שנים שהייתי מקפיד (כיום בן 30) להרעיב את עצמי עד 16:00-17:00, דופק ארוחת שחיתות ומסתפק בזה. עד היום אני מאלו שלא מסוגלים להכניס שום דבר לפה עד 12:00-13:00. בטח שלא קפה.

אני בריא מאוד בד"כ כלל, לא בולס כדורים על בסיס קבוע או משו (חס וחלילות), רק עם קצת (הרבה) אבנים בכיס מרה. אפשר לכרות אותו, אבל לא בא לי בטוב ניתוח כרגע. כשזה יגיע למצב בלתי נסבל או של דלקת חסימתית בכבד, נכרות. לבינתיים חיים עם הסבל. אני גם עם מפרק יד ימין מרוסק מאז 2009 (עצם הסירה והעצמות הקרפליות סודרו מחדש בצורה שהרפואה טרם הכירה), כך שישנו איזון מתמיד בין רף הכאבים בחזה הימני התחתון אל מול מפרק ימין. ^_^

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ

• תוכן חדש...