Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בטיפול האחרון שמתי 5W30 של RP, לפי המלצה כאן ללכת על 5W30 ולא 5W40 ששמים במוסכים המורשים.

לא הייתה שום בעיה, אבל מצד שני, גם שום תועלת. השמן הזה יקר מידי. בעבר נעשה שימוש ב-VALVOLINE 5W40.

אני שוקל בטיפול הקרוב שאני עומד לעשות להשתמש ב-CASTROL EDGE 5W30 לפי המלצת מוסך מסוים.

פילטרים מקוריים כמובן.

על הדרך רציתי לשאול - באיזה שלב כדאי להחליף בולמים ? הרכב באזור ה-125,000 כי הוא היה בליסינג בעבר וקצת נסעו עליו.

האם צריך לחכות שינזל או החלפה לבולם טוב תשפר את הנוחות ? האם מחליפים רק מקדימה או גם מאחורה?

פורסם

צהריים טובים,

לא בטוח שאתה חייב לרוץ ולהחליף בולמים. נסה לבצע את הבדיקה הבאה:

[video=youtube;qycP-LZKX10]

לי יש סיויק דומה לשלך שנת 2006 סדאן שגמעה 138500 ק"מ והבולמים מצויינים, הרכב נבדק לפחות פעמיים-שלוש בשנה במוסך בלי קשר לטיפול כדי לוודא שהכל תקין (ככה אני, משוגע על הרכב ואוהב שהכל מתוקתק עד הבורג האחרון).

פורסם
צהריים טובים,

לא בטוח שאתה חייב לרוץ ולהחליף בולמים. נסה לבצע את הבדיקה הבאה:

[video=youtube;qycP-LZKX10]

לי יש סיויק דומה לשלך שנת 2006 סדאן שגמעה 138500 ק"מ והבולמים מצויינים, הרכב נבדק לפחות פעמיים-שלוש בשנה במוסך בלי קשר לטיפול כדי לוודא

שהכל תקין (ככה אני, משוגע על הרכב ואוהב שהכל מתוקתק עד הבורג האחרון).

אני לא רץ. רק העליתי תהיה.

נכון שבולם שלא יעמוד בבדיקות, או נוזל, טעון החלפה מידית. מאידך, אני מניח שבולם בתחילת חיי הרכב, ולאחר כ-120,000KM, מתפקד אחרת, לא לטובה.

רק רציתי מעין חוות דעת...

מעבר לזה, עיקר שאלתי מתייחסת לשמן.

תודה רבה :]

פורסם

לגביי השמן אני נצמד להוראות יצרן וממלא שמן סינטטי מלא איכותי 5w40 (יותר נכון מה שמילאו במוסך, עד עכשיו לא היה צורך למלא שמן).

מה היה השיקול לעבור ל 5w30? נושא צריכת הדלק?.

אם אתה לא רגוע לגביי הבולמים,ממליץ לך להתייעץ עם חיים ממוסך "הסרן" בבאר שבע, הוא בחור אמין וישר, לא אחד שיידחוף לך סתם דברים והוא מקצועי מאוד.

בהונדה הקודמת שלי החלפתי אצלו 2 בולמים של בילשטיין עם שנתיים אחריות בחצי מחיר ממה שביקשו במוסך המרכזי.

פורסם

איתמר, בזמנו פתחתי שירשור בדיוק בנושא הזה. בניגוד לטיוטה שרושמת בוודאות איזה צמיגות מועדפת ורצויה עבור המכוניות שלה, הונדה לא עושה זאת אלא נותנת כמה אופציות הנתונות לבחירתו של הנהג.

באם היצרן נותן אופציה בין 5W-30 לבין 5W-40 עדיף ללכת על הראשונה. אגב, יש גם אופציה לשמן 0W-30 אבל השמנים בצמיגות הזאת הם די יקרים ביחס לצמיגויות הגדולות יותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אישית השתמשתי ב 10W40 של RP במשך כשלוש שנים, במיצובישי ישנה סופר לנסר 97, השמן עצמו עשה עבודה טובה ולא היו בעיות.

אבל שמתי לב שהוא סתם עלה 100 ש"ח יותר משמנים לא פחות טובים אחרים, צריכת השמן היתה יותר גבוהה משום מה, והיום אני משתמש ב 10W40 של וולווליין SYNPOWER , ומאז הרכב שורף פחות שמן, והרכב עובד מצויין ללא רעשי מנוע מיותרים.

לדעתי המחירים של RP בארץ מפוצצים בלי סיבה, ולדעתי שוב טובים מאוד רק ברמה הגבוהה לרכבי ספורט וכדומה.

Opel Adam S 2017

פורסם

rp זה שמן איכותי שעשוי בטכנולוגיה שונה משל קסטרול.

הוא בעל תקן אמריקאי בלבד ולא אירופאי.

אני מאמין ששניהם יעמדו באותם הלחצים שאתה מעביד את ההונדה שלך השאלה היא כמה אתה רוצה לבזבז כסף על שמן.

פורסם
rp זה שמן איכותי שעשוי בטכנולוגיה שונה משל קסטרול.

הוא בעל תקן אמריקאי בלבד ולא אירופאי.

אני מאמין ששניהם יעמדו באותם הלחצים שאתה מעביד את ההונדה שלך השאלה היא כמה אתה רוצה לבזבז כסף על שמן.

ככה אתה מעמיד את השאלה? האם אני מעוניין לבזבז כסף על שמן ? מה מבחינת השמן עצמו ?

פורסם

לדעתי תשקול כמה אתה מעוניין להחזיק את הרכב. היום לצערנו אף אחד לא מחזיר את ההשקעה. נכון שלסיויק יש מנוע חזק וזריז ותאמין לי שגם אני אוהב לשמור על הרכב ופדנט בכל מה שקשור לתחזוקה, אבל שאתה מוכר את הרכב- את אף אחד זה לא מעניין.

בגלל זה אני חושב שצריך לתחזק רכב אבל לא להשתגע. אם אין לך איזה רכב ספורט נדיר וזה בסך הכל משפחתית סטנדרטית - היצמד להוראות היצרן/יבואן.

את הסיויק שלי לא הצלחתי למכור ואת אף אחד זה לא מעניין שאני מטפל רק במוסך המורשה, ויש לי רפידות בלמים איכותיות (שאני לא מצטער על זה לרגע, שלא תבין לא נכון) ויש לי צמיגי קונטיננטל פרימיום קונטאקט 2, פשוט אף אחד. עוד לפני שאני מספר להם שהרכב עבר מכה קלה מאחור, אנשים שהתקשרו רצו להוריד 10-15 מהמחירון, וחבל לי למכור כי האוטו מתוקתק עד הבורג האחרון.

זו הסיבה שאני חושב שמה שהיצרן/יבואן ממליץ- זה מספיק בהחלט למשפחתית סטנדרטית.

פורסם

לרכב באחריות יצרן לא הייתי שם RP.

RP יותר איכותי אבל יש גם יותר איכותי מRP.

במידה ואת רוצה להשיג מחיר יותר טוב תנסה לקנות מהיבואן ארגז שלם או תארגן קבוצת רכישה.

• תוכן חדש...