Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק חיזקתם אצלי את הרצון לעשות סיבוב על 159 עם הגיר הרובוטי שלה.

אני בספק אם באמת הגיר הרבה יותר טוב מאשר זה המותקן בקורולה - פשוט באלפא זה גם מגיע במעטפת הרבה יותר סקסית של רכב + רעש מנוע שאני כן רוצה לשמוע בניגוד לקורולה + מנוע חזק יותר ברכב שמדרבן יותר לנהיגה נמרצת שם הגיר הזה יותר מתאים מראש ואם יחס ההעברה שם יותר קצר אז בכלל זה יכול להסביר למה השילוב של הגיר הזה באלפא הוא הצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הספק שלך לא ממש במקום, וההסבר הוא לא מעטפת, אלא אבולוציה של המכלולים והתוכנה. בטויוטה זהו הניסיון הראשון ברכב שאינו ספורטיבי (חוץ מ-MR2). באלפא הייתה ה-156, אחריה 147, אחריה פייסליפט ל-156, פייסליפט ל-147, כל מיני גרסאות בפיאטים - כל אבן דרך הוסיפה עדכון ושיפור. זה עד כדי כך פשוט.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
רק חיזקתם אצלי את הרצון לעשות סיבוב על 159 עם הגיר הרובוטי שלה.

אני בספק אם באמת הגיר הרבה יותר טוב מאשר זה המותקן בקורולה

הוא אמור להיות דומה מאוד לגיר שתמצא בגרנדה פונטו/פונטו איבו/בראבו וכו'... וזה טוב בהרבה מהקורולה, בתור אחד שהתנסה בשניהם. וכפי שצויין כאן, גז הביניים שהגיר מחולל (Rev matching) באופן יזום בהורדת ההילוכים הוא לא פחות מהברקה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

גיר רובוטי חד מצמדי הוא תמיד פשרה, עדיין לא נהגתי או אפילו שמעתי על אחד שמספק את הסחורה ב-100% ומספק תחליף מספיק טוב לתיבה פלנטרית או כפולת מצמדים בלי שהדבר יהיה מורגש.

לגבי פותח השרשור, אין לי מושג איך אתה אומר שזה בסדר שגיר לא יכול לשמור על הרכב מלהדרדר בצורה כה מחפירה. אני לא רוצה לחשוב איך עושים איתה חנייה בניצב בעלייה תלולה. הגיר הזה הוא פשוט בושה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
אני לא רוצה לחשוב איך עושים איתה חנייה בניצב בעלייה תלולה. הגיר הזה הוא פשוט בושה.

זה די פשוט, למען האמת (גם כשיש צורך לחנות במקביל). כשהיתה ברשותי הגרנדה והייתי נתקל בסיטואציות עם שיפועים חריגים ועוד עם רכב מלא - רגל שמאל על הבלם, רגל ימין על הגז. נהג לא מנוסה יכול בקלות להבהל ואף לחבוט ברכב שמלפניו/אחוריו.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לגבי פותח השרשור, אין לי מושג איך אתה אומר שזה בסדר שגיר לא יכול לשמור על הרכב מלהדרדר בצורה כה מחפירה. אני לא רוצה לחשוב איך עושים איתה חנייה בניצב בעלייה תלולה. הגיר הזה הוא פשוט בושה.

בדיוק כמו גיר ידני. גם הוא מחפיר הקטע הזה. אם לא נלחצים, לא מידרדרים. אם יש קואורדינציה בסיסית, אפשר להסתדר גם בלי רגל שמאל, פשוט לעבור באופן קצת פחות פלגמטי מהרגיל מהברקס לגז. כן, גם בשיפוע תלול.

גיר רובוטי חד מצמדי הוא ממש לא מתנה משמיים, אבל בוודאי לא סכנת נפשות כמו שכולם עושים ממנו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז תן לי להבין, גיר רובוטי חד מצמדי זה אחלה מוצר רק צריך להתרגל ל:

התדרדרויות, העברות רגל מהברקס לגז "לא פלגמטיות", התנדנדויות ומכות "רק בין 2-3 ולעיתים בתחילת נסיעה וכשאני אומר שזה מוצר בוסר לא מוכן לשיווק שכל מטרתו הייתה אך ורק להגיד "גם לנו יש רובוטי" אתם לא מבינים למה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חכה שתצטרך לטפס איתו על מדרכות בגובה 5-15 ס"מ מעמידה מוחלטת.. ;)

תמצא את עצמך נותן חצי ו 3/4 גז והרכב מתקשה לטפס, ולמה? מאחר ואין לך את הגמישות שמעניקה דוושת המצמד למידת ההצמדה הנדרשת והרובוט מבצע שיקול מוטעה.

זה שקול להתחלת נסיעה מהילוך שלישי או רביעי.

פורסם
אך ורק להגיד "גם לנו יש רובוטי" אתם לא מבינים למה?

במקרה של פיאט המשפט הזה לא רלוונטי משום שהם היו הראשונים. במקרה של טויוטה זה בדיוק העניין.

מדובר אכן במוצר עם מגבלות. מצד שני אשתי נוהגת בבראבו שהתיבה כל הזמן במצב אוטומטי ואין לה ממש תלונות (לפני כן נהגה בקורולה אוטומטית 2009 ולפניה בקורולה אוטומטית 1998 ).

פורסם
בדיוק כמו גיר ידני. גם הוא מחפיר הקטע הזה. אם לא נלחצים, לא מידרדרים. אם יש קואורדינציה בסיסית, אפשר להסתדר גם בלי רגל שמאל, פשוט לעבור באופן קצת פחות פלגמטי מהרגיל מהברקס לגז. כן, גם בשיפוע תלול.

גיר רובוטי חד מצמדי הוא ממש לא מתנה משמיים, אבל בוודאי לא סכנת נפשות כמו שכולם עושים ממנו.

בגיר ידני יש לך שליטה על החזקת הרכב במקום בעזרת הקלאץ'.

אני עם בגירה בעניין הזה, פשוט מוצר שלא היה מוכן בזמנו ולכן גם נגנז מהר מאוד.

התחליף שלו הוא הגירים כפולי המצמדים, והם עושים את העבודה כמו שצריך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
במקרה של פיאט המשפט הזה לא רלוונטי משום שהם היו הראשונים..

לא דיברתי ספציפית על פיאט אבל סיקרנת אותי, מה זאת אומרת "הם היו הראשונים"?

אני חשבתי שאלה היו VAG ב 2003 שהציגו את ה DSG6.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הגיר של פיאט עדיף בהרבה על זה של הקורולה.

לדעתי מכל הרובוטיים החד מצמדיים הוא הכי פחות ברוטאלי בהעברות.

בנסיעה בסיטרואן פיקאסו למשל ממש הזדעזעתי אבל זה היה רכב השכרה מוזנח אז יכול להיות שהוא ספג התעללות לא פשוטה.

גם הדו מצמדיים דורשים פשרות והם לא מתנהגים ב-100 אחוז כמו בגיר אוטומטי אבל לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.

לגבי הקורולה, מכונית בינונית לגמרי, תא נוסעים פלסטיקי, רועש, ומהניסיון שלי כן מקרקש. מה שהכי מביש בה היה האבזור, גם אבזור הנוחות וגם אביזרי הבטיחות.

פורסם

זה רכב גרוע ובארץ היבואן של טויוטה הפסיק לייבא אותו, בנוסף כל מי שרכש אותו הוחתם על כך שהוא מבין שהגיר לא מתנהג כמו גיר אוטומטי סטנדרטי.

ולא, אני לא אומר את זה סתם או באוויר, להורים שלי היה רכב כזה ל3 שנים, ואני נהגתי עליו בתור נהג חדש, הגיר היה נתקע המון - ולא רק לי אלא גם להורים, וכולנו יודעים לנהוג על ידני ונוהגים בשוטף על ידני, והעדכונים במוסך של טויוטה על ימין ועל שמאל לא בדיוק עזרו.

להורים שלי היה רכב בן 3, עם 40 אלף ק"מ והיסטוריית טיפולים מסודרת במוסך מורשה, ללא תאונות או נזק במנוע או בגיר, רכב מאוד שמור, והיה מאוד קשה למכור אותו, את כל הרכבים ההורים שלי מכרו במחירון משוקלל, רק את זה נאלצו למסור לטרייד אין ולהוריד את המכנסיים.

היתרון היחיד שלו זה צריכת הדלק, הרכב הזה די חסכוני ביחס לרכב משפחתי.

אבל נהגתי על גירים רובוטיים אחרים, מן הסתם הגירים עם מצמד כפול כמו EDC או DSG מתנהגים הרבה הרבה יותר טוב מאשר הקלאץ' היחיד הזה בטויוטה, אבל בC4 פיקאסו למשל ראיתי שהגיר החד מצמדי מתנהג הרבה יותר טוב מהגיר שיש בטויוטה.

עם כל הכבוד וותק של שנה על הכביש לא ממש מעיד על ידע או ניסיון בתחום הנהיגה, וסביר להניח שלא התנסית בהרבה רכבים בחיים שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור, אני מסכים איתך שקורולה זו לא להיט(מבחינת איבזור ובטיחות זה על גבול הבושה) אבל זכור לי דווקא תגובות חיוביות שלך על הגיר בפורום אחר , "שעם ישראל לא יודעל נהוג". האוטו לא להיט, נכון, אבל לא משנים דעה בגלל שתוקפים את הרכב שאתה כמעט הכי שונא. ושוב, לא מעניינת אותי הקורולה הזו, מספיק שיש לה רק 4 כריות אוויר, ובלי איבזור "בסיסי" כמעט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...