Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו, היו ברוסיה מקררים עם צמדים טרמיים. הייה לי כזה (80 ליטר) במעונות הסטודנטים. אמנם לא הייה כלל רעש בחדר אבל למקרר לא הייה תא הקפאה ולמען האמת - גם הקירור לא הייה מצטיין במיוחד (בערך 10 מעלות במקסימום קירור).

לפי דעתי, כדי להגיע לקירור נורמלי ל- 109 ליטר, הספק הצמדים יעבור את ה-200W ואז צריכת החשמל תתחיל להיות משמעותית.

דרך אגב, לפי אתר האינטרנט, המקרר BCH-48 עובד ללא מדחס אך לא עם צמדים טרמיים:

http://www.aquarange.com.au/product/480/Mini_Bar_Fridge_48Litre__Model_BCH-48SS

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רק הרעילות של האמוניה בעייתית

לא אמרת כלום :lol:

וברצינות, אני דיי נעול על BCH-48 - הוא באמת עובד מעולה, אבל אני אשמח להשיג אותו בפחות מ 699 ש"ח... (אותו המכשיר עם מדחס ניתן לקניה בשמות אחרים ב 500 ש"ח, כך שאני לא רואה סיבה שזה יהיה יקר יותר משמעותית).

אשמח לקבל רעיונות נוספים :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני יכול לתאר לעצמי שהיה ויתקינו מערכת כזאת ברכב, זה יצריך חתיכת אלטרנטור.

חבר ניסה להרכיב מזגן כנ"ל בפולקסווגן חיפושית, לאחר הוספת מצבר נוסף ושידרוג הדינמו. לאחר שנים של נסיונות, הוא מסתובב כעת עם מאוורר תיקני על הדשבורד.

(קיים קיט מיזוג סטנדרטי לחיפושית אך המחיר אסטרונומי)

פורסם
בזמנו, היו ברוסיה מקררים עם צמדים טרמיים. הייה לי כזה (80 ליטר) במעונות הסטודנטים. אמנם לא הייה כלל רעש בחדר אבל למקרר לא הייה תא הקפאה ולמען האמת - גם הקירור לא הייה מצטיין במיוחד (בערך 10 מעלות במקסימום קירור).

לפי דעתי, כדי להגיע לקירור נורמלי ל- 109 ליטר, הספק הצמדים יעבור את ה-200W ואז צריכת החשמל תתחיל להיות משמעותית.

דרך אגב, לפי אתר האינטרנט, המקרר BCH-48 עובד ללא מדחס אך לא עם צמדים טרמיים:

http://www.aquarange.com.au/product/480/Mini_Bar_Fridge_48Litre__Model_BCH-48SS

ראשית, לא מדובר באותו הדגם.

בברושור רשום שיש אפשרות לבחור בין קרר R134 לבין R410 ועושה רושם שמדובר בשיטה אחרת (אמוניה ?).

במקרר הנ"ל מדובר בלוחות (ראה מדבקה שצילמתי מאחור) והמקרר אכן מקרר בזכות דבר אחד מאוד חשוב שלא היה במקררים הישנים מאותו סוג: מאוורר פנימי !.

אם היו מספרים לי על שיפור במוצר החדש ושיטת עבודה יעילה יותר, אולי הייתי מפקפק אם היתה זו תיאוריה - אך מאחר ו"פגשתי" מקרר כזה עובד, וגם "ניסיתי" אותו (נו טוב, השתמשתי בו) אני יודע בוודאות שמדובר באחלה מוצר וההתעקשות שלי עליו היא לא לחינם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היום קיבלתי לוח חדש שקניתי, אחרי שהקודם נהרס אחרי שלוש שניות עבודה.

במהלך המשחקים שלי עם הלוח החדש, אחרי שחיברתי אותו לסוללות, חיברתי אותו לממיר מתח מ-220V ל-12V רק שלא שמתי לב שביציאה זה זרם חילופין :oops:

התוצאה המעניינת הייתה ששני הצדדים התחממו.

אם שני הצדדים היו מתקררים הייתי מתעשר :drinking:

איציק אני תומך בניסיון לשידרוג המקרר, אפילו לא בעזרת קיט מוכן. תכנון ובניה הרבה יותר מעניינים מהרכבה.

IONI1, מה החבר ניסה? נשמח לשמוע את הפרטים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

איציק אני תומך בניסיון לשידרוג המקרר, אפילו לא בעזרת קיט מוכן. תכנון ובניה הרבה יותר מעניינים מהרכבה.

שדרוג בטוח יהיה, כי הקיטים המוכנים - לדעתי - לא יתנו תוצאה מספקת.

להערכתי, לפי מה שראיתי בסירטונים, תוצאה מספקת תגיע אך ורק עם (לפחות) 2 לוחות פלטייה(ר) מוצמדים אחד לשני (כמו טוסט) עם גריז תרמי בינהם. אז, אם תסתכל טוב, תראה שהשטח המקורר מצליח להגיע לכמה מעלות מתחת לאפס. אם תלביש עליו גוף קירור בינוני ומאוורר טוב, יש סיכוי להגיע דיי בקלות לתא קירור של 3 מעלות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרעיון של לוחות מוצמדים ניתן לקניה בצורת פירמידה עם 4-5 לוחות כשהקטן ביותר מתפקד כצד הקר, והלוח הגדול ביותר כצד החם.

הבנתי שזה נמצא בשימוש באמצעים לראיה טרמית, הם פועלים לפי הפרש טמפ' בין המכשיר לגוף הנמדד. על טמפ' הגוף הנמדד אי אפשר להשפיע, אבל במכשיר הלוחות מאפשרים טמפ' נמוכה מאוד. לפי מה שאמרו לי זו טמפ' שקרובה לאפס המוחלט.

פורסם

יצור שהיה פעם הוא מקרר "סיביר" http://www.nostal.co.il/Site.asp?table=Terms&option=single&serial=11085&subject=%F4%F8%E9%E8%E9%ED%20%F9%E4%E9%E5%20%E1%EE%E8%E1%E7&portal=%E3%E9%F8%E4%20%E5%E1%F0%E9%E9%EF

כל עוד חיממת את הצד החיצוני (על ידי חשמל 220, 12 או אפילו גז) הוא קרר קצת בפנים. נדמה לי שזה אכן היה מבוסס על אמוניה

פורסם
היום קיבלתי לוח חדש שקניתי, אחרי שהקודם נהרס אחרי שלוש שניות עבודה.

במהלך המשחקים שלי עם הלוח החדש, אחרי שחיברתי אותו לסוללות, חיברתי אותו לממיר מתח מ-220V ל-12V רק שלא שמתי לב שביציאה זה זרם חילופין :oops:

התוצאה המעניינת הייתה ששני הצדדים התחממו.

אם שני הצדדים היו מתקררים הייתי מתעשר :drinking:

IONI1, מה החבר ניסה? נשמח לשמוע את הפרטים.

החבר התקין גוף קירור ענק של של מעבד פנטיום על צד אחד של הלוחות ביחד עם מאורר של מפוח. הבעיה הייתה הספקת החשמל למערכת ולא "המזגן" עצמו.

פורסם

רק על צד אחד?

אם אני מבין נכון, החום והקור מתפנים לאותה הסביבה?

אתה בטח מכיר את השאלה: אם משאירים מקרר פתוח בתוך חדר סגור, האם הטמפ' הכללית בחדר תעלה או תרד?

התשובה כמובן שהטמפ' תעלה מכיוון שמקרר הוא משאבת חום, החום לא נעלם, הוא פשוט מועבר לצידו האחר של המקרר. ובגלל שנצילות המערכת אינה 100 אחוז, אז נקבל שהמקרר גם מייצר חום נוסף בעצם פעולתו.

ומכך שאם המקרר היה אידאלי, היינו מקבלים טמפ' זהה בחדר כמו ללא המקרר, אך מכיוון שאין כזה דבר, אנחנו מקבלים עליה בטמפ'.

פורסם

מעדכן:

נתחיל מהסוף: רכשתי מקרר חדש והכל טוב.

דבר שני: המקרר עובד עם צמדים טרמיים א-ב-ל שילבו מאחור צינורות עם גז r134a שמטרתו לספוח ולעזור בפינוי החום. עצם העזרה בפינוי החום מייעלת משמעותית את עוצמת הקירור, וזה מה שהיה בקישור שצירף מקודם ION1.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעדכן:

לאחר התייצבות הטמפרטורה (24 שעות בחשמל) המקרר עובד פ33ה.

באמצעות בדיקה עם טרמומטר נמצא שתא הקירור מגיע ל 3 מעלות צלזיוס.

מומלץ בהחלט, יופי של מכשיר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם יש לך איך להשוות את צריכת החשמל למקרר הקודם זה בכלל יהיה תענוג. או למקרר אחר בעל גודל זהה.

ובכלל נשמח לשמוע חוות דעת לאחר שימוש. האם מרגע שמכניסים אותם למקרר, המוצרים מתקררים מהר יותר? לאט יותר?

פורסם

בעיקרון, ההפעלה הראשונה היתה כאשר הכנסתי פנימה שני בקבוקי מים בטמפ' החדר והפעלתי אותו.

מן הסתם לקח לו זמן להתייצב, וגם רשמתי 24 שעות, אבל לאחר מכן שהכנסנו שוב בקבוק מים בטמפ' החדר, הוא קירר אותו מהר.

אני משער שאם היינו מכניסים פנימה מוצרים שכבר היו קרים מלכתחילה, ואז מפעילים אותו, סביר להניח שהוא היה מתייצב מהר יותר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הכוונה כמובן באופן שוטף. כשהמקרר כבר פועל ואתה מכניס אליו בקבוק קולה מהארון.

מעניין אם יש שוני בזמן שייקח לבקבוק קולה להתקרר לעומת מקרר רגיל.

נשמח לשמוע על תובנות כלשהן שתסיק במהלך השימוש.

• תוכן חדש...