Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעניין ברכב הנ"ל. מבקש לדעת עלות תחזוקה צפויה לשנה.

האם בדגם הידני יש תקלות אופייניות ("מחלות") או שנחשב לאמין ביחס לאוטומטי ?

פורסם

אומנם אין לי הרבה ניסיון על הדגם הספציפי הזה אבל יש לי בבית גולף 2001 יד 2 (היד הראשונה הייתה דודה שלי) עם פחות מ-80000 ק"מ ומנוע 2 ליטר עם גיר אוטומט.

אני מאמין שמבחינת ביצועים וצריכת דלק יהיה יתרון למנוע 1.6 וגיר ידני.

מבחינת צריכת דלק אצלנו בנסיעה 100% עירוני הממוצע עומד על 1:9-1:10.

לגבי תקלות, גם אם הרכב שמור עדיין מדובר ברכב שכבר מעל לעשור על הכביש ובזמן הזה הספיק לצבור הרבה בלאי.

לדוגמא אצלי בשנתיים האחרונות בוצעה החלפה של כל מערכת הקירור (רדיאטור, משאבת מים, צינורות, מיכל עיבוי) עקב נזילות והתחממות.

בנתיים כל שנה אני "משכיב" במוסך בין 3 ל-3.5 אלף ש"ח ויש תקלות שאני דוחה כי הם לא דחופות (בולמי זעזועים גמורים).

מעבר לזה כל העלויות (ביטוח, טסט וכו') בערך אותו דבר בכל רכב בגיל הזה.

קח בחשבון שהגיר האוטומט בשנים האלה לא שיא האמינות וגם מרגיש דיי איטי ומיושן יחסית לרכבים מודרניים. לכן אני חושב שבחירה בגיר ידני היא נבונה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום.

רכב כזה לפני הרכישה הייתי מכניס לבדיקה למוסך שמתמחה ברכבי פולקסוואגן למיניהם, דוגמת מוסך רון.

יש לי ידיד עם כזה רכב בדיוק, ידני ומנוע 1.6 שלא הפסיק להתקלקל עוד מתקופת האחריות. עד שהמלצתי לו להיכנס למוסך רון ופעם אחת לסדר את הבעיות. כבר שנתיים אין תקלות, והרכב נוסע כמו חדש עם מעל 200 אלף קילומטרים.

למה אני כותב את כל זה?

לא משנה כמה גולף כזה עבר, הנתונים היבשים לא אומרים כלום - יכול להיות רכב במצב מדהים עם 120 אלף קילומטרים, ויכול להיות חצי גמור. בגדול מאוד נוח, מפנק, פנים הרכב איכותי מאוד, גם נחמד לנהוג בו, למרות שספורטיבי הוא לא.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גיר אוטומטי זה עקב אכילס בדגמים האילו ובמיוחד בשנתונים שבהם אתה מחפש (הגיר האוטומטי נוטה להתפגר בשלב כלשהו).

לכן, הבחירה בגיר ידני מנפה חלק מתקלות אפשריות ויקרות.

מנוע 1.6 אמין מאוד. מה נשאר לבדוק (לפחות על ידך) - שרידות הפלסטיקה, חלונות חשמל, נעילה מרכזית - שתקינים וכמובן - הסטוריית טיפולים.

יחד עם זאת - אל תוותר על בדיקה במוסך שמכיר את הדגם (בדיקה גם בסורק תקלות).

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

גם הגיר הידני יש בעיה שבדיפרנציאל מחובר לגלגל שיניים גדול עם ניטים נחושת, הניטים האלו נגזרים ויוצאים ממקומם ופוגעים בהאוזינג של הגיר ואז הגיר מצריך החלפה.....או לחילופין שיפוץ יקר.

https://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=5A-TU8eZCtP64QS8v4H4Bg&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DQX0dx5UBKdU&cd=7&ved=0CDEQtwIwBg&usg=AFQjCNG77NrPXjQiCqEq9zKMsJKjV-soRg&sig2=35MdRpU73d37VLSOxCWV4A

עריכה אחרונה על ידי mozman11
פורסם

הפלסטיקה של הרכב הזאת גם נחשבת מחלה, היו פה לא מעט תלונות על הפלסטיקה שמתקפלת בגולף (דור רביעי, כמו זה שאתה מתעניין בו) ובורה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הפלסטיקה של הרכב הזאת גם נחשבת מחלה, היו פה לא מעט תלונות על הפלסטיקה שמתקפלת בגולף (דור רביעי, כמו זה שאתה מתעניין בו) ובורה.

תודה רבה לכולם.

נראה לי שארד מזה...

פורסם

הייתה לי גולף כזו.

אי אפשר לצפות מה עלות התחזוקה של אף רכב. בגדול תדע שהטיפולים השוטפים לא יקרים יחסית, אבל לרכב יש כמה מחלות וכמה דברים שצריך לבדוק:

1) פלאנג' מים נוטה לשבוק חיים מהר- עלות החלפה במוסך מורשה כולל עבודה ומע"מ בערך 500 ש"ח.

2) פלסטיקה זוועתית. בורר מצבים של המזגן גם נוטה להתקלקל, תבדוק את שלמות הידיות ושתא הכפפות שלם ולא נופל כשפותחים אותו.

3) תבדוק מתי החליפו לרכב רצועת טיימינג+משאבת מים.

4) כמו כל רכב תבדוק שאין נזילות מהמנוע ומהגיר, בדוק הסטוריית טיפולים ובדיקה כללית שאין לרכב ליקויים משמעותיים.

בגדול הרכב יחסית נחמד, אני אישית אוהב יותר את הלאון 1.6 ידנית (כמה אני מתגעגע לרכב הזה...)

אבל בקניית מכונית יד שנייה מצב המכונית לא פחות חשוב מהכישורים שלה, ואפילו יותר חשוב.

מבחינת דלק הגולף לא צורכת יותר מדי, המנוע ממוצע (אל תצפה להידבק למושב אבל הוא עושה את העבודה באופן סביר).

בהצלחה,

איתמר.

• תוכן חדש...