Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל לפני כל מה שאני כותב, אני רוצה להודות ל HWGEEK, על כל העזרה והעצות שנתן לי,

בירר עבורי בפורומים שונים על מידע ובעיות אפשריות, ואפילו דאג למה החבילה לא מגיעה אליי :-)

דואר ישראל כבר אמרנו?

בשבוע שעבר קיבלתי סוף סוף את מכשיר ה Z5s Mini, הנקרא גם nubia. המכשיר נקנה ממוכר

באליאקספרס (שאגב כבר לא שולח לישראל), תמורת 261$, שהם כ 920 שקלים, מחיר מצחיק ללא

ספק.

אז מה בחבילה? לא יותר מידי. מכשיר, מטען, מתאם לשקע, כבל, וכמה דפים בסינית על המכשיר.

המכשיר עצמו נראה מאוד מרשים, הוא דק מאוד, ובתור אחד שלא אוהב מכשירים בגודל של מטקה,

הוא במימדים שמבחינתי מהווים את הגבול העליון. המידות הן 134.8 x 65.8 x 7.6 mm, שזה די דומה

לגלקסי 3, רק דק יותר, וצר יותר. המסך בגודל 4.7", והמעבד הוא Snapdragon 600, GHz1.7 מרובע ליבות.

מצלמה אחורית MP13 וקדמית MP5. הזיכרון RAM עומד על GB2, וזיכרון פנימי של GB16, עם אפשרות

לכרטיס מיקרו SD, של עד GB32.

מי שרוצה עוד נתונים טכניים ימצא אותם בקלות ברשת, אז לא אלאה אתכם בפרטים מיותרים.

בגלל שיש לי אייפון עוד מהדור הראשון, שאנשים לא הבינו בכלל מה אני מעביר אצבע על המסך,

קצת חששתי מהמעבר לאנדרואיד, אבל האייפון 4 שלי כבר לא עומד בעומס, בעיקר בשימוש בכמה

אפליקציות של העבודה, ומצד שני לשלם כ 3000 שקלים למכשיר חדש, גרמו לי לנסות מכשיר סיני.

קחו בחשבון שאני כותב את הביקורת הזו בתור אייפוניסט, שהידע שלו באנדרואיד הוא בסיסי לחלוטין,

ועד לא מזמן לא ידעתי אפילו מה זה רום, או לאונצ'ר ;-)

בניגוד לדיווחים אחרים, אני אהבתי את הרום המקורי של המכשיר, הוא מאוד מזכיר את זה של האייפון,

בלי מעבר מדף הבית לעמודי האפליקציות, אלא בדיוק כמו באייפון, עמוד ראשי שנפתח עם הדלקת/

פתיחת המכשיר, ועמודים נוספים בגלילה ימינה/שמאלה.

אז אחרי כמה ימים של משחקים, התקנות, הגדרות, ושאר ירקות, אני יכול להגיד שאני מאוד מרוצה

מהמכשיר, וזה ללא קשר לכמה שילמתי עליו. המכשיר עצמו נראה מצוין. בכל מקום שואלים אותי מה זה

המכשיר הזה, ולא מאמינים שהוא עולה 900 שקל(או יותר נכון 1200 אחרי מיסים).

המסך עצמו נותן תמונה מאוד חדה ויפה, ולא סינטטית מידי. ששמתי את הגלקסי 3 של אשתי לידו, התמונה

של הגלקסי נראתה ממש מסכנה לידו.

צפייה ביוטיוב, אינטרנט, אפליקציות של העבודה שרצות עליו, הכל רץ חלק בלי תקיעות או לאגים כלשהם,

אין ספק, המכשיר חזק מאוד, לפחות עבור המשתמש הממוצע.

בדיקה בתוכנת ה AnTutu הפיקה תוצאה של 25,536, שזה דיי דומה ל HTC ONE, או ה S4, שעולים

"קצת יותר" ממנו.

המצלמה, למרות MP13 מוצהרים, נותנת תמונות מאוד יפות באור יום, אך מתקשה להפיק תמונות יותר

מידי איכותיות בתוך הבית, או בתנאי תאורה פחות אידיאליים. שימוש באפליקציית ProCapture קצת משפרת

את התוצאה, אבל עדיין, זה לא משהו שהייתי מצפה ממכשיר עם נתונים כאלה. אני מניח שעם העדכונים הבאים

שתוציא החברה, יהיה שיפור גם בזה. כנ"ל לגבי הוידאו. בצילומי חוץ הוא מדהים, בבית קצת פחות.

מבחינת שיחות, השמע מצוין, וכך גם דרך הרמקול. קצת חששתי שבגלל שאני ברשת פלאפון, והמכשיר תומך

רק בתדר 2100, ולא 850, וכידוע אין תמיכה בתדר דור 2 ברשת פלאפון. בינתיים הקליטה טובה יותר מזו של

האייפון, ובבית, במקומות בהם תמיד האייפון היה מאבד קליטה, הנוביה קולט מצוין.

המקום היחיד בו לא הייתה לי קליטה, הוא בחניון התת קרקעי בעבודה של אשתי, שעם האייפון הייתה לי שם

קליטה. ככל הנראה בגלל החוסר בתדר 850.

בכל אופן זה לא משהו קריטי כרגע, ובכל מקרה, אפשרויות הניוד בארץ הן פשוטות ורבות, כך שאם זה יציק לי

יותר מידי, אין בעיה לנייד לאורנג' או סלקום, המחירים כמעט זהים אצל כולם.

כל השאר, כלומר SMS'ים, ווטסאפ, וייבר, הכל עובד חלק, בלי שום בעיה.

כרגע יש לי בעיה אחת שלא מצאתי לה פתרון, והבנתי מקריאה בפורמים בחו"ל שזה נובע מבעיה באנדרואיד,

ולא מהמכשירים השונים, כיוון שהיא הופיעה לבעלי נקסוס 4/5, גלקסי 3 ו 4, HTC ועוד רבים אחרים.

המכשיר מתחבר לבלוטות' ברכב, ומקבל שיחות, וגם מחייג, אבל אין סנכרון של אנשי הקשר לרכב, ואז אם

אני רוצה לחייג למישהו, אני חייב לזכור את המספר שלו כדי לחייג מהרכב, או כמובן ללחוץ על המכשיר.

זה לא משהו כזה קריטי, ואני מניח שיהיה לזה פתרון בקרוב, אבל למי שחשוב לחייג הרבה תוך כדי נסיעה,

זו בעיה שכרגע לא מצאתי לה פתרון.

מבחינת סוללה, ביומיים הראשונים היא נגמרה לי דיי מהר. אני מניח שזה בגלל שני גורמים. הראשון הוא

כמות המשחקים, ההתקנות וההגדרות שעשיתי. והשני הוא שהסוללה צריכה כמה מחזורי טעינה, עד שהיא

מגיעה לשיא הקיבולת שלה.

אתמול כבר המצב היה טוב בהרבה, אם כי זה לא משהו שהמכשיר מצטיין בו, כלומר זמן העבודה הוא ממוצע

כמו שאר הסמארטפונים הנפוצים.

זהו זה לבינתיים. למי שיש שאלות, אני אשמח לענות. תודה שוב ל HWGEEK, ששיגעתי אותו עם מלא שאלות

ולבטים, והוא תמיד טרח, בדק וענה לי על כל מה ששאלתי. זה לא משהו שכל אחד עושה, ואני חושב שזה

שיש מישהו כזה בפורום, זה רווח שלנו.

צירפתי כמה תמונות של המכשיר. אני מניח שכל אחד יכול לראות לבד תמונות בגוגל, ווידאו ביוטיוב, אז

לא נתתי לזה יותר מידי תשומת לב. מקווה שהיה לכם כוח לקרוא את החפירה שיצאה לי :-)

nubia 1.JPG

nubia3.JPG

nubia4.JPG

nubia2.JPG

פורסם (נערך)

אושרי, תיתחדש! ותודה רבה לך, זה באמת מרגש ליקרוא מה שכתבת :-D.

אני שמח שלבסוף קיבלת את המכשיר אחרי כל העיכובים, מכיר מקרוב את החוויה של ציפייה ארוכה למכשיר החדש :-).

עכשיו בנוגע לבעיה שלך, האם אתה יכול לתת פרטים על המערכת BT באוטו שהוא לא מיתחבר אליו?

מצאתי את הפוסט הזה שאולי יעזור, אכן בדקתי ובאמת בהגדרות הBT אפילו בסיני הקטן שלי יש רשימה שחורה של יצרנים שהמכשיר לא יסתנכרן איתן:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2552496

ככה זה גם מופיעה אצלי:

// Blacklisting by Partial Name (if name starts with)

PartialNameBlacklist=BMW,Audi,Parrot,Car

אם זה גם המצב אצל אז צר לעשות רוט ולשנות את הקובץ כמו בדיון ואולי זה יעזור.

בנוגע למצלמה: לדעתי צריך לשחק עם ההגדרות, להבדיל מIOS כאן ש לך הרבה הגדרות כמו במצלמות רגילות, תנסה את הNIGHT PORTRAIT בצילומי ערב/בית עם תאורה חלשה ותנסה עוד משחקים עם ההגדרות , זה משנה את הISO/זמן חשיפה וכו' .

אאל"ט יש לך שליטה ידנית בISO, אני בוחר ב100 לבחוץ ו100~200 בצלומי בית תלוי בעוצמת התאורה, כי חשיפה ממושכת מידי תיגרום לתמונה מטושטשת כתוצאה מתזוזה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אושרי, תיתחדש! ותודה רבה לך, זה באמת מרגש ליקרוא מה שכתבת :-D.

תודה רבה, ובכיף, מגיעות לך כל המחמאות.

תתחדש!

תודה רבה.

לא היה שווה להשקיע עוד 400 שקל ולקנות htc one?

??? איך הגעת מ-900 או אפילו 1200, פלוס 400 שקל ל HTC ONE?

פורסם

מדובר על מכשירים מחודשים, ואצל מוכרים אמינים זה עולה קצת יותר מ350.

אני לא הייתי שמקיע סכום כזה במכשר מחודש, לכן כרגע אין מיתחרה לNUBIA Z5S MINI במחיר שלו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...