Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איזה כלים ? וכמה אתה מוכן להשקיע ?

Craftsman לא רעים, בארה"ב נמכרים במחירים מעולים יחסית לתמורה,

אני מציע להתחיל את הקניות מסט בוקסות +רצ'ט חצי אינץ' בטווח 10-32 מ"מ

וסט ביטים עם מתאם,

אבל לפעמים יש מצבים בהם ניתן לשחרר בורג רק עם מפתח פתוח או רינג-ראצ'ט,

אלו הכלים הבסיסיים ומעבר להם ככל שהידע והיכולת תעלה תצטרך כלים יותר מיוחדים

את החברה השניה אני לא מכיר, אלא אם כן אתה מתכוון לחברה השוויצרית שעושה פינצטות ב 100$,

אני מעדיף בד"כ תוצרת אירופאית ויפנית ואפילו ישראלית אחרי זה טייוואנית ולבסוף סינית

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

לי יש כלים רבים של Craftsman שנרכשו ב2007. הכלים נמכרים ברשת SEARS בעיקר, סה"כ כלים מצוינים.בארה"ב הם מפרסמים שיש אחריות לכל החיים.יש לי איזה שני מברגים שהתחילו להחליד בקצה לאחר שימוש רב אבל לא משהו רציני.

פורסם

את השם VIGOR אני מכיר מהתיקים של אמא שלי. לא שמעתי על יצרן כלי עבודה כזה.

את Craftsman אני מכיר בתור חברה אמריקאית ותיקה יחסית, אך אין לי שום כלי שלהם, משום מה גם לא זכור לי שראיתי את הכלים שלהם בחנויות האספקה הטכנית אליהן אני מגיע בבאר שבע.

האם אתה שואל על החברות הנ"ל כי יש כלי ספציפי שלהן שאתה רוצה? או כי הן זולות או לחילופין טובות יותר מהשאר?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מנצל"ש.

אני מחפש המלצה לסט בוקסות איכותי שכולל גם ביטים שמתאימים לרכבי VAG (למי שמכיר- מעין כוכב). כולל מתאמים מסוגי מאריכים שונים/ ידיות בעלות חיבור בגודל שונה/ אפשרות לחיבור למברגה חשמלית.

אני יודע שסט כזה עולה לא זול בכלל בארץ, אך אני מחפש משהו טוב ובמחיר סביר יחסית, אפשר גם מארה"ב (יש לי מי שיביא משם).

הערה- יש לי כ3 "חצאי סטים" של בוקסות רגילות, וידית אחת. והיא ממש לא עונה לצרכים שלי, חסר לי מתאמים בעיקר (בין בוקסות קטנות לידית בעלת מחבר גדול יחסית), וכן צורך בביטים בעלי צורה מיוחדת.

זה לא שאני פותח מחר מוסך, סה"כ זה לשימוש מזדמן מדי פעם אך עדיין קורה מספיק פעמים בכדי שזה יחסר לי.

אז אפשר לומר שאשמח להמלצה לסט טוב.

אגב, איך היצרן wiha?

ראיתי שיש להם מגוון פתרונות של מברגים וביטים מיוחדים מגנטיים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

לא פירטת מה הסטים שברשותך כוללים.

צורת הכוכב נקראת 'טורקס'

לפני כמה חודשים קניתי סט טורקס מטרי קצר של סיגנט ב-35 שקל.

רוב הסטים של הביטים מכילים גם טורקס. גם הרבה סטים של בוקסות עם רצ'ט 1/4 מכילים ביטים טורקס.

אם השימוש שלך לא גדול, ממליץ לך ללכת על סט 1/4 של סיגנט או פרופקסן, רק תברר לפני מה הגדלים שיש לך ברכב ותוודא שהם נמצאים בסט הספציפי שאתה מתכוון לקנות. העלות היא 120 ש"ח ומעלה.

בעניין המברגה, אם אתה רוצה להשתמש בה עם ביטים מהסט 1/4 שקנית, תוכל לרכוש מוביל לביט 1/4. העלות היא החל מעשרה שקלים לאחד סביר (אל תתפתה לקנות בשוק בשקל, הם מסתובבים כמו שיכורים במברגה)

נציין שסט 1/4 יתאים לעבודות קטנות. הבוקסה הכי גדולה בד"כ היא 14 מ"מ.

אם אתה מתכוון לעשות דברים יותר רציניים, לא יהיה מנוס מרצ'ט 3/8 או 1/2, וסט מפתחות רינג/פתוח.

כמובן שתמיד יש עוד לאן לשאוף, אבל מזה בערך מתחילים.

עריכה אחרונה על ידי matansab

פורסם

לדעתי כדאי להתחיל עם 2 סטים קטנים, ולקנות כל פעם עוד כלי לפי הצורך, בטווח הארוך זה יוצא יקר יותר אבל העלויות נסבלות לאורך זמן, ולא מוציאים כמה מאות/אלפים במקביל. מאז שנגנב לי ארגז הכלים שלי כך אני משלים מחדש.

סט 1/4 טוב של סיגנט או פרוקסן, מכיל בוקסות 4ממ עד 13 ממ.

ישלים אותו סט 1/2 מאותה תוצרת עם בוקסות 10ממ עד 32 ממ.

מפתחות פתוחים אני קונה כל חודש אחד, עדיפות למידות היותר נפוצות ורק סיגנט, אספתי כבר 8 10 12 13 17 (10 כבר אבד כמה פעמים ונקנה שוב). בערך 15 ש"ח +- למפתח.

לאורך הזמן תמצא את עצמך עם כלים איכותיים שמכסים את כל מה שאתה צריך.

כמובן אפשר לקנות סט או שניים גדולים שמכילים הכל מהכל, ולהפרד על הדרך מ-1000-2000 ש"ח, יש כאלה שמעדיפים את הדרך הזו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בדיעבד עדיף מארז גדול שמכיל את רוב הבוקסות והמפתחות שאתה צריך שבממוצע עולה כמו שארז אמר 1500 ש"ח.היתרון הכל נמצא בארגז אחד שנוח לשלוף ולאחסן במהירות במקום כמה סטים שלא נוח כל פעם לפתוח סט אחר. החסרון הוא שלרוב הסטים הבודדים מכילים יותר בוקסות מאשר המארז וזה לא הוצאה כבדה בבת אחת. העניין ברגע שמתחילים הולכים ולומדים ועושים עוד דברים והסטים נוספים כמו שקרה אצלי. שורה תחתונה מבחינת נוחות וראייה לטווח ארוך ממליץ על סט גדול.

פורסם

מבחינת נוחות וראיה לטווח רחוק עדיף לקנות עגלת כלים מאובזרת מחברה טובה ולהפרד מכמה אלפים טובים.

לקנות מפתחות פתוחים בתפזורת נראה לי הזוי, מחיר של סט סביר יהיה 250 שקל ויכיל מפתחות עד מידה 22/24 מ"מ. נראה לי עדיף מלגלות באמצע עבודה שחסר לך כלי. גם מגיע בתוך אריזה נורמלית שמונעת ממך לחטט בארגז כל פעם כדי לדעת איפה נמצא מפתח 14 מ"מ. בכלל השאיפה היא ללכת כמה שפחות לחנויות אספקה טכנית, הפיתוי גדול ומסיימים עם יותר הוצאות מהמתוכנן.

לי יש סט מפתחות פתוח-רינג במידות 8-32, אך לא יודע כמה הוא עלה, קיבלתי אותו כמתנה לחתונה מחבר שידע שהתכוונתי לקנות.

בבודד קונים כלים עם מידות חריגות, או כאלה שנועדו למטרה מסוימת.

• תוכן חדש...