Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
EYALR , פעם אחת ולתמיד נסגור כולנו את העניין , נצטרך להביא מגבר, רדיודיסק ושאר חלקים. (אני תורם את הPPI) למבחן.

 

רעיון טוב דווקא לארגן מפגש שבו נבחן ציוד כדי פעם אחת ולתמיד לסגור את המחלוקות:

גם לגבי זה, גם לגבי MP3 באיכויות של 128 192 ו 256

וכל שאר המחלוקות שהיו בפורום ואני כרגע לא זוכר...

 

Neo

8)

פורסם

זאת המטרה .

נאמר כאן שאין אפשרות להבדיל בשום אופן :!:

אל תדאג אם נמצא גרוטאה אחרת נביא גם אותה :idea:

פורסם
אחים שלי גם פוקו נרתם למשימה והוא תורם HU DAC של ALPINE מ1998 ,

מי עוד בעסק (נא לפרט ציוד)

דרך אגב התכנון הוא כנראה לשבת! (במפגש)

 

אני יכול להביא JVC SX 980 עם MP3 כמובן

אם זה עוזר....

 

ואולי לשכנע חבר להביא מגבר של רוקפורד (כן רדרוז תביא את המגבר שלך...)

Neo

פורסם

אין סיכוי שתוכלו להשוות בצורה הוגנת בין שני המגברים. נכון נאמר שוואט הוא וואט אבל בשביל לבדוק שאכן כך, המגברים צריכים לתת את אותו ההספק בדיוק וצריך ציוד יקר שאין לאף אחד מאיתנו בשביל לוודא שאכן כך, לכן גם לא נוכל לעשות את ההשוואה. למרות שעדיין נראה לי שבהשוואה פחות מדוייקת יהיו את אלו שלא יבדילו, אבל אני לא יכול להתחייב.

 

אותו הדבר לגבי הרדיו דיסק, צריך לכוון את הGAIN שיהיה ביחס שווה לעוצמת הסיגנל מהרדיו דיסקים השונים, גם בשביל זה צריך ציוד.

 

הדבר היחידי שאכן ניתן לבדוק בצורה הוגנת זה הבדל בין דיסק רגיל לבין דיסק MP3.

פורסם

לפי מה שאתה אומר אז יש הבדלים בין מגבר למגבר :idea:

זה כל העיקרון של ההגברה :idea:

אתה כבר מדבר על הבדלים של תדרים בין מגבר אחד למשנהו,

וכאן האוזן האנושית בהחלט לא מסוגלת למלא את התפקיד

אז למה יש הבדלים בין מגברים, על העיקרון שלכל מגבר תגובה שונה למס' אלמנטים

ולא רק לצליל

פורסם

אני אמרתי פעם שאין הבדלים בין מגברים??????

מה אתה חושב שאני קונה PPI וU-DIMENSION רק בשביל היופי?!

ברור שיש הבדלים, אבל ברגע שמשווים הספקים בצורה מדודה אין הבדל שמיע, הבאס לא מרוח הגבוהים לא בהירים וכל שאר הקשקושים האלו. כמובן שיש מי שטוען שיש וכבודו במקומו מונח, לדעתי זה קשקוש, זכותי לא? ודרך אגב דעתי מגובה בניסוי שנערך כמה שנים, שמישהו יביא לי ניסוי שטוען אחרת.

פורסם

אם ישוו את ההספק בצורה מדוייקת התדר ישמע לך אותו הדבר, תוכל למדוד נתונים שונים אבל לא כאלו שתוכל לשמוע. דרך אגב בTEST TONES קל יותר לשמוע הבדלים כמו דיסטורשיין למשל במוסיקה שזה סיגנל דינמי קשה יותר.

 

יש הבדלים בין מגברים, הנתונים שמעניינים אותי יותר הם ההספקים והאמינות שכוללת בתוכה דברים שונים.

נתונים כמו THD, S/N RATIO, DAMPING FACTOR, SLEW RATE וכל השאר הם נתונים חשובים אבל העניין הוא שהיום אפילו למגברים פשוטים יש נתונים מספיק טובים שכל שיפור מעליהם הוא פשוט לא שמיע, הוא מדיד אבל לא שמיע.

זוהי דעתי ויש שחושבים אחרת, ושוב אשמח לקרוא על ניסוי שהוכיח אחרת.

פורסם

כל בדיקה שכזו היא לא מקצועית לא תוכיח ולא תוביל לכלום חוץ מלטעויות.

 

זה גם בזבוז זמן, לאף אחד בפורום הזה כולל אני אין מערכת שבאמת שומעים בה טוב, ככה שלהתחיל להתעסק במה נשמע קצת יותר טוב או פחות זה מגוחך.

בתקווה בזמן הרחוק קרוב תהיה לי מערכת ששומעים בה טוב וגם אז לפני שאני אי פעם אחשוב אם להחליף למשל את הרדיו דיסק למשהו יקר יותר שנחשב ל"איכותי" יותר אעדיף להשקיע באקולייזר למשל או באיטום טוב יותר לדלתות ולרכב, דברים שבאמת יכולים להשפיע.

פורסם

אייל אני מבין למה אתה מתכוון אבל בוא ניקח מגבר כמו רוקפורד שהואטים שלהם תואמים את הרשום ונשווה אותו לPPI וכו... ביננו כל הנתונים של המגבר הרי הם מה שיוצרים את האופי המיוחד לו (כלומר את רמת דיוק הצליל והעומס שהוא מחזיק)

ויותר מזה אני מוכן להעמיד את הPPI שלי שהוא 60*2 לעומת רוקפורד 100*2 ומוכן להתערב שאני את הPPI בקלות אפילו. (בתיאוריה שלך הרוקפורד אמור להישמע טוב יותר).


×
×
  • תוכן חדש...